29.12.10, 11:02
muszę poobserwować co się u Was dziejesmile jestem nowasmilepozdrawiam wszystkich serdeczniesmile
Obserwuj wątek
    • mamakasi4 Re: witam:) 29.12.10, 11:04
      też jestem nowa hej hej hej
      • czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 11:33
        uff ufff czyli paradoksalnie nie jestem samawink
        • uny Re: witam:) 29.12.10, 11:43
          stanowczo nie jesteś sama.
          • czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 11:49
            smilesmile
      • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 12:58
        I ja również smile) Od kilku dni czytam kilka wątków tutaj i właśnie dziś znalazłam trochę czasu aby w końcu napisać coś od siebie - a tu patrze, już ktoś założył nowy wątek smile) To również się dopisuję jako 'nówka' smile) poza tym uwielbiam czekoladę miętową big_grin
        • robert.83 Re: witam:) 29.12.10, 13:25

Witaj więc. Rozgość się, odpręż, uśmiechnij... ewentualne i epizodyczne zadymy wybaczsmile
          • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:18
            Dziękuję za takie miłe powitanie... uśmiech jest, rozgościć już jak widać na tym wątku się rozgościłam, zrelaksowana w miarę jestem (chociaż zimno jak diabli smile) a mam nadzieję, że w ewentualnych zadymach to sama będę brać nawet jeśli nie bezpośredni to pośredni udział smile A planujesz jakąś w najbliższym czasie wink??
            • robert.83 Re: witam:) 29.12.10, 15:34

W stanie bieżącym mogę zaproponować tylko krótki pillow fight sad.
              A tak w ogóle, możeby gdzieś się śnieżkami porzucać w styczniu? (pierwszy sondaż)
              • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:39
                Hm... masz zakaz opuszczania łóżka? smile Bitwa na poduszki jest świetną sprawą, prawdę mówiąc niecały rok temu uczestniczyłam w takiej co kilka setek osób okładało się pierzem smile) Śmiechu bez liku przy tym było smile
                A tą śnieżką to dorzucę do Ciebie (bo czy trafię to już insza inszość big_grin)
                • robert.83 Re: witam:) 29.12.10, 16:47

Zakaz mam ale zmuszon jestem schować go do szuflady. To w wolnym przekładzie znaczy, że czuję się jak dupa i takoż wyglądam, ale w pracy siedzę dzielnie:/.
                  • robert.83 Re: witam:) 29.12.10, 16:47

PS. A jak mocno rzucasz śnieżkami? Do Warszawy dorzucisz? Na pewno?
                    • zmienna_elfka Re: witam:) 30.12.10, 00:19
                      No to jestem pod wrażeniem - mimo, że chory to dzielnie pracuje smile) Chylę czoła smile)
                      Aż taka dobra to nie jestem, do Warszawy z Poznania dorzucić nie dam rady - więc pozostaje wirtualnie - trafiony tongue_outPP
    • robert.83 Re: witam:) 29.12.10, 12:02

Ale mięta i czekolada? Niby dobre do dobrego powinno dać dobre... ale...
      Wynalazki, wynalazkismile.
      • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 13:00
        Koniecznie powinieneś spróbować smile) To są delicje smile) Polecam w formie czekoladek After Eight ... pyszności.
        • robert.83 bez tematu 29.12.10, 13:14
          To te cienkie płatki takie? jeśli tak to próbowałem. Chłodny smak mięty zasłania czekoladowość sad. Mój stosunek do tego połączenia pozostaje nieokreślony.
          • zmienna_elfka Re: bez tematu 29.12.10, 13:19
            Takie kwadratowe w ciemnozielonym opakowaniu... wg mnie orzeźwiający smak mięty idealnie współgra z gorzką czekoladą. Ale podobno o gustach się nie dyskutuje smile) Poza tym mało obiektywna jestem - czekoladocholiczka ze mnie smile)
            • mortis.74 Re: bez tematu 29.12.10, 13:30
              witaj zmienna
              ale jedno pytanie jest
              z których elfów się wywodzisz
              bo trzy rodzaje są wink
              • zmienna_elfka Re: bez tematu 29.12.10, 14:11
                Witaj Mortis, szkoda, że masz tylko jedno pytanie, liczyłam na więcej smile)
                Jednak nie mogę zaspokoić Twojej ciekawości... niestety, kompletnie nie znam się na rodzaju elfów smile
                • mortis.74 Re: bez tematu 29.12.10, 14:20
                  skorzystaj z wiki albo wujka googla wink
                  • zmienna_elfka Re: bez tematu 29.12.10, 14:28
                    Eee, ja jestem wyjątkowa i nie zaliczam się do żadnego ze zbadanych/odkrytych tudzież wymyślonych rodzajów smile)
                    • mortis.74 Re: bez tematu 29.12.10, 14:56
                      tia a świnie latają
                      zmykaj już nie chce mi się z tobą gadać
                      • zmienna_elfka Re: bez tematu 29.12.10, 15:07
                        Patrz, a ja myślałam, że na forum nie ma przymusu rozmowy z kimkolwiek smile Tak czy inaczej pozdrawiam,
            • robert.83 bt 29.12.10, 13:34

o gustach się nie dyskutuje

Znam to... ale w sumie nie wiem dlaczego tak jestsmile.

Może przez to, że mięta 'inhaluje' - a wzmożony zmysł powonienia pozwala czekoladzie rozwinąć się w smak. To wszystko ma sens. Ale jak to zwykle bywa gust nie jest więźniem logikismile.
              • zmienna_elfka Re: bt 29.12.10, 14:15
                Wg mojej teorii może sprowadzać się to do kłótni, a hm... chyba kiedyś w dobrym tonie było ich unikanie smile) Ale to tylko domysły.
                A widzisz, coś w tym może być - tylko pytanie jak bardzo nasze kubki smakowe powiązane są z drogami oddechowymi smile) czyli ile wspólnego ma zapach ze smakiem smile)
              • czekoladamietowa Re: bt 29.12.10, 18:16
                robert.83 napisał:

>
                > o gustach się nie dyskutuje
                >
                > Znam to... ale w sumie nie wiem dlaczego tak jestsmile.
                >
                > Może przez to, że mięta 'inhaluje' - a wzmożony zmysł powonienia pozwala czekol
                > adzie rozwinąć się w smak. To wszystko ma sens. Ale jak to zwykle bywa gust nie
                > jest więźniem logikismile.
                bardzo podoba mi się taka teoriasmile
        • lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 14:23
          Ale ich spożywanie obarczone jest pewnym ryzykiem wink
          • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:32
            Zawsze jest jakieś ryzyko smile) A 'sens życia' muszę odkurzyć chyba na półce smile)
            • lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 14:43
              Koniecznie. I nie ograniczaj się tylko do tego, bo Monciaki są dobre na wszystko smile
              • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:48
                Stara kolekcja z Żywotem Briana i Świętym Gralem na czele smile) Na samą myśl człowiek się uśmiecha smile No na wszystko to może i nie, ale na poprawę humoru, tak jak i kilka innych sprawdzonych rzeczy, na pewno się sprawdzają. Poza tym jakiś czas temu z tego co pamiętam Cleeese był w jakiejś polskiej reklamie w TV smile)
                • lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 14:50
                  To jeszcze Eryk Wiking. Koniecznie wink
                  • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:53
                    A tego niestety nie posiadam sad Myślę jednak, że potrójna dawka Monty Pythona to aż nad to wystarczająco smile Poza tym z czasem ciężko, to przecież dobre 5h oglądania smile
      • czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 14:27
        smile zadymy od czasu do czasu oczyszczają otoczeniewinkparadoksalniesmileale tylko takie z przymrużeniem okasmile
        a czekolada miętowa...mniamsmileuwielbiaaamsmilerównie mocno jak pepsi i frytki(wiem, wiem...niezdrowewink
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: witam:) 29.12.10, 12:55
      Witaj, Miętowa Czekoladko - Twój nick brzmi smakowicie, przyznam smile
    • gyubal_wahazar Re: witam:) 29.12.10, 14:03
      Cześć Czekoladko, Elfko i MamoKasi smile

Miło, że (odpukać) wpadłyście smile
      • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:19
        Dzięki, jak to mówił kumpel - nigdy nie wpadam, zawsze zachodzę świadomie smile) Adekwatnie do sytuacji smile)
        • slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 14:23
          to juz nie jest nawet zabawne, tyle osobowości to prawdziwe wyswanie dla medycyny
          • czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 14:29
            mam nadzieję, że miło i przyjaźnie tutaj będziesmile
            • gyubal_wahazar Re: witam:) 29.12.10, 14:33
              Czekoladko smile

Jest bardzo miło i bardzo przyjaźnie. Takie sytuacje jak wczorajszo-dzisiejsza to rzadkość, naprawdę
              • czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 14:40
                wierzęsmile po prostu o złych rzeczach należy szybciutko zapomniećsmile
          • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:30
            Cóż jest wyzwaniem dla hm... medycyny? To, że bywam 'zmienna' nie znaczy, że mam hm... schizofrenie smile)
            • slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 14:57
              Do starych forumowiczów - czy Wy slepi? Co z wami? przeczytajcie uwaznie od samiuskiego początku kto i co pisze. Się tam u góry - pomyliło 2 osobom (czyli jednej )

• czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 15:04
                ja niestety nie jestem "startym"forumowieczem więc mogę tylko domniemywać, że chodzi o wspominaną akcjęwinkojoj...taka ładna zima, a takie nieładne zamieszaniesmile
                kurcze a obiecywali, że będzie przyjaźniesmile
                • mortis.74 Re: witam:) 29.12.10, 15:10
                  a ktoś obiecywał za mnie
                  no topech
                  jareczka pozdrów kiss
                  • czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 15:16
                    hmm...muszę wnikliwie poobserwować o co tutaj chodzismilesmile
                    bo póki co to z mojego przywitania zrobiła się jakaś miazgasmile
                    widzę, że trafiłam w niewłaściwym momencie tutajsmileale to życiowe bardzo - ja mam takiego pecha często, on mnie bardzo lubi, ten mój pechsmile

• slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 15:19
                      czekoladamietowa napisała:

> hmm...muszę wnikliwie poobserwować o co tutaj chodzismilesmile

Chyba o to, że wyjaśnienie twojego nicku zapodała nam inna nowa twarzyczka. Po ostatnich zdarzeniach nieco to dziwne
                      ale zeby nie było/ na wszelaki wypadek... pozdrawiam pozdrawiam
                      • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:24
                        Heh, mam nadzieję, że nie chodzi o mnie uncertain ja naprawdę nie chciałam czekolado zepsuć Ci autoprezentacji - a tym samym nie chciałam dublować nowych wątków. Wybaczysz? wink
                • slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 15:10
                  jak zbyt mdło jest to też żle - równowaga musi być big_grin
              • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:10
                slayerhood-ka, mam jakieś takie dziwne przekonanie, że mnie z kimś mylisz... nie wiem czemu tylko. Owszem na tym forum jestem pierwszy raz, ale od półtora roku dorywczo wywnętrzam się na forum kobieta i czasem na nartach smile) Troszkę więcej zaufania do 'nowych twarzy'. Pozdrawiam,
                • slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 15:11
                  eee kobieto ja nic do Ciebie nie pisałam, co wy tacy czepialscy dzisiaj
                  • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:14
                    Ach to widocznie źle odczytałam Twoje komentarze pod postami smile) Nie czepialscy, przynajmniej nie ja, jest okres noworoczny, fajnie, miło, przyjemnie smile) Tylko jak sama wcześniej wspomiałaś - za miło też nie może być smile
                    • slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 15:15
                      bo to jak deser - mdły obrzydza a ostry nie do zjedzenia. O równowagę chodzi.
                      Oj - dziwnie dziś tu, dziwnie big_grin
                      • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:19
                        No patrz, a chciałam dołączyć do dyskusji w najbardziej typowym dniu ... a Ty mi mówisz, że dzisiaj dziwnie. Środa, środek tygodnia, teoretycznie wczoraj i jutro powinno być bez większych zmian. Mój pech ;D
                        Deser na ostro hm... ale taka czekolada z chilli jest smaczna smile) Więc z dwóch ekstremów lepiej na ostro niż na słodko big_grin
                        • lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:22
                          No nie wiem
                          https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQbRkfBDUqEo3WnKTN9GZF_A1wU1_Giq91eRdQScaN04Tc5hS67UQ
                          • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:32
                            Hahaha nadal obstaję, że lepiej na ostro smile)
                • lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:17
                  A gdzie ostatnio śmigałaś na boazerii tak z ciekawości spytam? smile
                  • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:21
                    2 tyg temu wróciłam z Solden. Ale to był mój pierwszy raz... narty to coś wspaniałego smile)) Znasz? Jeździsz?? Lubisz? (heh, jak znasz to pewnie i jeździsz i kochasz big_grin) Jakieś wskazówki dla początkującej? big_grin
                    • lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:23
                      W Solden???
                      Nie wiem, ja na razie na rozkładzie mam tylko Beskidy i Tatry, Alp nie znam.
                      I uwielbiam smile
                      • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:30
                        Ja natomiast Polskich gór od strony zimowej nie znam prawie wcale.... no 10 lat temu byłam w Szklarskiej na snowboardzie, ale jakoś średnio miło to wspominam. Myślę, że infrastruktura narciarska znacznie od tego czasu się poprawiła smile) Poza tym chcę w lutym do Białki myknąć na jakiś dłuższy weekend smile) Dużo dobrego o tej miejscowości słyszałam smile)
                        A Alpy zapierają dech, wszystko przygotowane, stoki ratrakowane, nowe kolejki i 150km tras... bajka. Więc powiedz mi czego mogę się w naszych górach spodziewać jak już się wybiorę?
                        • lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:39
                          Właśnie po Białce się ostatnio rozbijam i tylko dobrze mogę mówić.
                          Z tym, ze niestety z roku na rok więcej ludzi tam jest.
                          Ale jest 5 wyciągów krzesełkowych i 1 lub 2 orczyki, stok od 8 do 22 chodzi cały czas. Punkt 22 wyjeżdżają ratraki, są też armatki śniegowe.
                          Niezłe zaplecze gastronomiczne, z noclegami też nie ma problemu - każdy coś dla siebie znajdzie.
                          Ostatnio, jak tam byłem, to termy tam budowali i mają planowane otwarcie na marzec w tym sezonie - to jest całkiem możliwe - nie trzeba będzie więc jeździć do Szaflar, czy Bukowiny.
                          No i bezkonkurencyjna cena: 385 PLN w sezonie i 320 PLN poza sezonem za 7 dni z włączeniem jazdy nocnej - takie rzeczy tylko na Kotelnicy smile
                          • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:46
                            Cena jest autentycznie rewelacyjna, nieporównywalna do skipassa w Austrii smile) Muszę jeszcze pogooglować trochę i poszukać bazy noclegowej, sprawdzić dokładnie jak przypadają ferie aby je dużym łukiem ominąć i namówić przyjaciółkę, która wyraziła pewne zainteresowanie narciarstwem jako takim smile) Szkoda tylko, że gondoli żadnych nie mają uncertain, to chyba najwygodniejszy sposób przemieszkania się na szczyt, orczyki jakoś do mnie nie przemawiają, a w krzesełkowych przymarza się do siedzenia wink A w jakim terminie jeździsz aby ominąć tabuny ludzi??
                            ----
                            Nic...i nic. Nic więcej. Pomyślę nad tym później.
                            • lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:52
                              W "niskim" sezonie, ale i tak sporo ludzi tam jest.
                              A krzesła mają wykładane poliuteranem i ogrzewane, więc wilka - nomen omen - nie dostaniesz.
                              Jak lekko spadnie ojro polecam również Chopok na Słowacji - z tym, że trzeba kilka sezonów pojeździć, żeby się tam wybrać. Całkiem miło jest też na Oravicy i Rohace - Spalenej Dolinie smile
                              W Oravicy wjeżdżasz ze stoku do basenu w nartach smile
                              • zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 16:25
                                Z tym wjazdem ze stoku do basenu to żartujesz chyba wink Moja wyobraźnia ma jednak pewne granice smile) To ja sobie ładnie posprawdzam w wolnej chwili miejsca, o których pisałeś, poczytam i wybiorę coś. Chociaż najbliżej to chyba jednak polskie góry wyjdą, a 20h w samochodzie jak ostatnio nie chcę ryzykować smile) Bo to ani wygodne ani przyjemne nie jest. Dzięki i pozdrawiam serdecznie smile)
                                • lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 18:06
                                  Nie, nie żartuję - serio smile
                                  Jak się uprzesz - to wjedziesz na basen. No może tylko do recepcji, ale zawsze w budynek wink
                                  Jak się chcesz tylko wygrzać w ciepłej wodzie - to poniżej jest jeszcze jeden odkryty basen bodaj za 5 ojro niezależnie od tego, jak długo chcesz w nim siedzieć. Dodatkowo można sobie zaserwować płatny masaż smile
                                  • zmienna_elfka Re: witam:) 30.12.10, 00:26
                                    Już mi się podoba smile) Po całym dniu na stoku wracałam zmasakrowana i marzyłam tylko o ciepłej saunie smile) A tu mówisz jeszcze masaż mrrrr... Napiszę na co się zdecydowałam smile) Pozdrawiam,
    • czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 15:34
      z jakich zakątków Polski jesteście??
      ja z miasta Smokasmile
      • lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:44
        Nie oceniaj tak krytycznie swojej urody big_grin

Przepraszam, nie potrafiłem się powstrzymać wink
        • czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 15:58
          żartowniśwink
      • waganiemama Re: witam:) 29.12.10, 18:44

> z jakich zakątków Polski jesteście??
        > ja z miasta Smokasmile

ach tak? to dawaj na piwo albo grzańca