czekoladamietowa 29.12.10, 11:02 muszę poobserwować co się u Was dzieje jestem nowapozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 11:33 uff ufff czyli paradoksalnie nie jestem sama Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 12:58 I ja również ) Od kilku dni czytam kilka wątków tutaj i właśnie dziś znalazłam trochę czasu aby w końcu napisać coś od siebie - a tu patrze, już ktoś założył nowy wątek ) To również się dopisuję jako 'nówka' ) poza tym uwielbiam czekoladę miętową Odpowiedz Link
robert.83 Re: witam:) 29.12.10, 13:25 Witaj więc. Rozgość się, odpręż, uśmiechnij... ewentualne i epizodyczne zadymy wybacz Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:18 Dziękuję za takie miłe powitanie... uśmiech jest, rozgościć już jak widać na tym wątku się rozgościłam, zrelaksowana w miarę jestem (chociaż zimno jak diabli ) a mam nadzieję, że w ewentualnych zadymach to sama będę brać nawet jeśli nie bezpośredni to pośredni udział A planujesz jakąś w najbliższym czasie ?? Odpowiedz Link
robert.83 Re: witam:) 29.12.10, 15:34 W stanie bieżącym mogę zaproponować tylko krótki pillow fight . A tak w ogóle, możeby gdzieś się śnieżkami porzucać w styczniu? (pierwszy sondaż) Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:39 Hm... masz zakaz opuszczania łóżka? Bitwa na poduszki jest świetną sprawą, prawdę mówiąc niecały rok temu uczestniczyłam w takiej co kilka setek osób okładało się pierzem ) Śmiechu bez liku przy tym było A tą śnieżką to dorzucę do Ciebie (bo czy trafię to już insza inszość ) Odpowiedz Link
robert.83 Re: witam:) 29.12.10, 16:47 Zakaz mam ale zmuszon jestem schować go do szuflady. To w wolnym przekładzie znaczy, że czuję się jak dupa i takoż wyglądam, ale w pracy siedzę dzielnie:/. Odpowiedz Link
robert.83 Re: witam:) 29.12.10, 16:47 PS. A jak mocno rzucasz śnieżkami? Do Warszawy dorzucisz? Na pewno? Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 30.12.10, 00:19 No to jestem pod wrażeniem - mimo, że chory to dzielnie pracuje ) Chylę czoła ) Aż taka dobra to nie jestem, do Warszawy z Poznania dorzucić nie dam rady - więc pozostaje wirtualnie - trafiony PP Odpowiedz Link
robert.83 Re: witam:) 29.12.10, 12:02 Ale mięta i czekolada? Niby dobre do dobrego powinno dać dobre... ale... Wynalazki, wynalazki. Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 13:00 Koniecznie powinieneś spróbować ) To są delicje ) Polecam w formie czekoladek After Eight ... pyszności. Odpowiedz Link
robert.83 bez tematu 29.12.10, 13:14 To te cienkie płatki takie? jeśli tak to próbowałem. Chłodny smak mięty zasłania czekoladowość . Mój stosunek do tego połączenia pozostaje nieokreślony. Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: bez tematu 29.12.10, 13:19 Takie kwadratowe w ciemnozielonym opakowaniu... wg mnie orzeźwiający smak mięty idealnie współgra z gorzką czekoladą. Ale podobno o gustach się nie dyskutuje ) Poza tym mało obiektywna jestem - czekoladocholiczka ze mnie ) Odpowiedz Link
mortis.74 Re: bez tematu 29.12.10, 13:30 witaj zmienna ale jedno pytanie jest z których elfów się wywodzisz bo trzy rodzaje są Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: bez tematu 29.12.10, 14:11 Witaj Mortis, szkoda, że masz tylko jedno pytanie, liczyłam na więcej ) Jednak nie mogę zaspokoić Twojej ciekawości... niestety, kompletnie nie znam się na rodzaju elfów Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: bez tematu 29.12.10, 14:28 Eee, ja jestem wyjątkowa i nie zaliczam się do żadnego ze zbadanych/odkrytych tudzież wymyślonych rodzajów ) Odpowiedz Link
mortis.74 Re: bez tematu 29.12.10, 14:56 tia a świnie latają zmykaj już nie chce mi się z tobą gadać Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: bez tematu 29.12.10, 15:07 Patrz, a ja myślałam, że na forum nie ma przymusu rozmowy z kimkolwiek Tak czy inaczej pozdrawiam, Odpowiedz Link
robert.83 bt 29.12.10, 13:34 o gustach się nie dyskutuje Znam to... ale w sumie nie wiem dlaczego tak jest. Może przez to, że mięta 'inhaluje' - a wzmożony zmysł powonienia pozwala czekoladzie rozwinąć się w smak. To wszystko ma sens. Ale jak to zwykle bywa gust nie jest więźniem logiki. Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: bt 29.12.10, 14:15 Wg mojej teorii może sprowadzać się to do kłótni, a hm... chyba kiedyś w dobrym tonie było ich unikanie ) Ale to tylko domysły. A widzisz, coś w tym może być - tylko pytanie jak bardzo nasze kubki smakowe powiązane są z drogami oddechowymi ) czyli ile wspólnego ma zapach ze smakiem ) Odpowiedz Link
czekoladamietowa Re: bt 29.12.10, 18:16 robert.83 napisał: > > o gustach się nie dyskutuje > > Znam to... ale w sumie nie wiem dlaczego tak jest. > > Może przez to, że mięta 'inhaluje' - a wzmożony zmysł powonienia pozwala czekol > adzie rozwinąć się w smak. To wszystko ma sens. Ale jak to zwykle bywa gust nie > jest więźniem logiki. bardzo podoba mi się taka teoria Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:32 Zawsze jest jakieś ryzyko ) A 'sens życia' muszę odkurzyć chyba na półce ) Odpowiedz Link
lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 14:43 Koniecznie. I nie ograniczaj się tylko do tego, bo Monciaki są dobre na wszystko Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:48 Stara kolekcja z Żywotem Briana i Świętym Gralem na czele ) Na samą myśl człowiek się uśmiecha No na wszystko to może i nie, ale na poprawę humoru, tak jak i kilka innych sprawdzonych rzeczy, na pewno się sprawdzają. Poza tym jakiś czas temu z tego co pamiętam Cleeese był w jakiejś polskiej reklamie w TV ) Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:53 A tego niestety nie posiadam Myślę jednak, że potrójna dawka Monty Pythona to aż nad to wystarczająco Poza tym z czasem ciężko, to przecież dobre 5h oglądania Odpowiedz Link
czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 14:27 zadymy od czasu do czasu oczyszczają otoczenieparadoksalnieale tylko takie z przymrużeniem oka a czekolada miętowa...mniamuwielbiaaamrównie mocno jak pepsi i frytki(wiem, wiem...niezdrowe Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: witam:) 29.12.10, 12:55 Witaj, Miętowa Czekoladko - Twój nick brzmi smakowicie, przyznam Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: witam:) 29.12.10, 14:03 Cześć Czekoladko, Elfko i MamoKasi Miło, że (odpukać) wpadłyście Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:19 Dzięki, jak to mówił kumpel - nigdy nie wpadam, zawsze zachodzę świadomie ) Adekwatnie do sytuacji ) Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 14:23 to juz nie jest nawet zabawne, tyle osobowości to prawdziwe wyswanie dla medycyny Odpowiedz Link
czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 14:29 mam nadzieję, że miło i przyjaźnie tutaj będzie Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: witam:) 29.12.10, 14:33 Czekoladko Jest bardzo miło i bardzo przyjaźnie. Takie sytuacje jak wczorajszo-dzisiejsza to rzadkość, naprawdę Odpowiedz Link
czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 14:40 wierzę po prostu o złych rzeczach należy szybciutko zapomnieć Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 14:30 Cóż jest wyzwaniem dla hm... medycyny? To, że bywam 'zmienna' nie znaczy, że mam hm... schizofrenie ) Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 14:57 Do starych forumowiczów - czy Wy slepi? Co z wami? przeczytajcie uwaznie od samiuskiego początku kto i co pisze. Się tam u góry - pomyliło 2 osobom (czyli jednej ) Odpowiedz Link
czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 15:04 ja niestety nie jestem "startym"forumowieczem więc mogę tylko domniemywać, że chodzi o wspominaną akcjęojoj...taka ładna zima, a takie nieładne zamieszanie kurcze a obiecywali, że będzie przyjaźnie Odpowiedz Link
mortis.74 Re: witam:) 29.12.10, 15:10 a ktoś obiecywał za mnie no topech jareczka pozdrów Odpowiedz Link
czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 15:16 hmm...muszę wnikliwie poobserwować o co tutaj chodzi bo póki co to z mojego przywitania zrobiła się jakaś miazga widzę, że trafiłam w niewłaściwym momencie tutajale to życiowe bardzo - ja mam takiego pecha często, on mnie bardzo lubi, ten mój pech Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 15:19 czekoladamietowa napisała: > hmm...muszę wnikliwie poobserwować o co tutaj chodzi Chyba o to, że wyjaśnienie twojego nicku zapodała nam inna nowa twarzyczka. Po ostatnich zdarzeniach nieco to dziwne ale zeby nie było/ na wszelaki wypadek... pozdrawiam pozdrawiam Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:24 Heh, mam nadzieję, że nie chodzi o mnie ja naprawdę nie chciałam czekolado zepsuć Ci autoprezentacji - a tym samym nie chciałam dublować nowych wątków. Wybaczysz? Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 15:10 jak zbyt mdło jest to też żle - równowaga musi być Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:10 slayerhood-ka, mam jakieś takie dziwne przekonanie, że mnie z kimś mylisz... nie wiem czemu tylko. Owszem na tym forum jestem pierwszy raz, ale od półtora roku dorywczo wywnętrzam się na forum kobieta i czasem na nartach ) Troszkę więcej zaufania do 'nowych twarzy'. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 15:11 eee kobieto ja nic do Ciebie nie pisałam, co wy tacy czepialscy dzisiaj Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:14 Ach to widocznie źle odczytałam Twoje komentarze pod postami ) Nie czepialscy, przynajmniej nie ja, jest okres noworoczny, fajnie, miło, przyjemnie ) Tylko jak sama wcześniej wspomiałaś - za miło też nie może być Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: witam:) 29.12.10, 15:15 bo to jak deser - mdły obrzydza a ostry nie do zjedzenia. O równowagę chodzi. Oj - dziwnie dziś tu, dziwnie Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:19 No patrz, a chciałam dołączyć do dyskusji w najbardziej typowym dniu ... a Ty mi mówisz, że dzisiaj dziwnie. Środa, środek tygodnia, teoretycznie wczoraj i jutro powinno być bez większych zmian. Mój pech ;D Deser na ostro hm... ale taka czekolada z chilli jest smaczna ) Więc z dwóch ekstremów lepiej na ostro niż na słodko Odpowiedz Link
lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:17 A gdzie ostatnio śmigałaś na boazerii tak z ciekawości spytam? Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:21 2 tyg temu wróciłam z Solden. Ale to był mój pierwszy raz... narty to coś wspaniałego )) Znasz? Jeździsz?? Lubisz? (heh, jak znasz to pewnie i jeździsz i kochasz ) Jakieś wskazówki dla początkującej? Odpowiedz Link
lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:23 W Solden??? Nie wiem, ja na razie na rozkładzie mam tylko Beskidy i Tatry, Alp nie znam. I uwielbiam Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:30 Ja natomiast Polskich gór od strony zimowej nie znam prawie wcale.... no 10 lat temu byłam w Szklarskiej na snowboardzie, ale jakoś średnio miło to wspominam. Myślę, że infrastruktura narciarska znacznie od tego czasu się poprawiła ) Poza tym chcę w lutym do Białki myknąć na jakiś dłuższy weekend ) Dużo dobrego o tej miejscowości słyszałam ) A Alpy zapierają dech, wszystko przygotowane, stoki ratrakowane, nowe kolejki i 150km tras... bajka. Więc powiedz mi czego mogę się w naszych górach spodziewać jak już się wybiorę? Odpowiedz Link
lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:39 Właśnie po Białce się ostatnio rozbijam i tylko dobrze mogę mówić. Z tym, ze niestety z roku na rok więcej ludzi tam jest. Ale jest 5 wyciągów krzesełkowych i 1 lub 2 orczyki, stok od 8 do 22 chodzi cały czas. Punkt 22 wyjeżdżają ratraki, są też armatki śniegowe. Niezłe zaplecze gastronomiczne, z noclegami też nie ma problemu - każdy coś dla siebie znajdzie. Ostatnio, jak tam byłem, to termy tam budowali i mają planowane otwarcie na marzec w tym sezonie - to jest całkiem możliwe - nie trzeba będzie więc jeździć do Szaflar, czy Bukowiny. No i bezkonkurencyjna cena: 385 PLN w sezonie i 320 PLN poza sezonem za 7 dni z włączeniem jazdy nocnej - takie rzeczy tylko na Kotelnicy Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 15:46 Cena jest autentycznie rewelacyjna, nieporównywalna do skipassa w Austrii ) Muszę jeszcze pogooglować trochę i poszukać bazy noclegowej, sprawdzić dokładnie jak przypadają ferie aby je dużym łukiem ominąć i namówić przyjaciółkę, która wyraziła pewne zainteresowanie narciarstwem jako takim ) Szkoda tylko, że gondoli żadnych nie mają , to chyba najwygodniejszy sposób przemieszkania się na szczyt, orczyki jakoś do mnie nie przemawiają, a w krzesełkowych przymarza się do siedzenia A w jakim terminie jeździsz aby ominąć tabuny ludzi?? ---- Nic...i nic. Nic więcej. Pomyślę nad tym później. Odpowiedz Link
lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:52 W "niskim" sezonie, ale i tak sporo ludzi tam jest. A krzesła mają wykładane poliuteranem i ogrzewane, więc wilka - nomen omen - nie dostaniesz. Jak lekko spadnie ojro polecam również Chopok na Słowacji - z tym, że trzeba kilka sezonów pojeździć, żeby się tam wybrać. Całkiem miło jest też na Oravicy i Rohace - Spalenej Dolinie W Oravicy wjeżdżasz ze stoku do basenu w nartach Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 29.12.10, 16:25 Z tym wjazdem ze stoku do basenu to żartujesz chyba Moja wyobraźnia ma jednak pewne granice ) To ja sobie ładnie posprawdzam w wolnej chwili miejsca, o których pisałeś, poczytam i wybiorę coś. Chociaż najbliżej to chyba jednak polskie góry wyjdą, a 20h w samochodzie jak ostatnio nie chcę ryzykować ) Bo to ani wygodne ani przyjemne nie jest. Dzięki i pozdrawiam serdecznie ) Odpowiedz Link
lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 18:06 Nie, nie żartuję - serio Jak się uprzesz - to wjedziesz na basen. No może tylko do recepcji, ale zawsze w budynek Jak się chcesz tylko wygrzać w ciepłej wodzie - to poniżej jest jeszcze jeden odkryty basen bodaj za 5 ojro niezależnie od tego, jak długo chcesz w nim siedzieć. Dodatkowo można sobie zaserwować płatny masaż Odpowiedz Link
zmienna_elfka Re: witam:) 30.12.10, 00:26 Już mi się podoba ) Po całym dniu na stoku wracałam zmasakrowana i marzyłam tylko o ciepłej saunie ) A tu mówisz jeszcze masaż mrrrr... Napiszę na co się zdecydowałam ) Pozdrawiam, Odpowiedz Link
czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 15:34 z jakich zakątków Polski jesteście?? ja z miasta Smoka Odpowiedz Link
lupus76 Re: witam:) 29.12.10, 15:44 Nie oceniaj tak krytycznie swojej urody Przepraszam, nie potrafiłem się powstrzymać Odpowiedz Link
waganiemama Re: witam:) 29.12.10, 18:44 > z jakich zakątków Polski jesteście?? > ja z miasta Smoka ach tak? to dawaj na piwo albo grzańca zobaczymy jakaś Ty miętowa... Odpowiedz Link
czekoladamietowa Re: witam:) 29.12.10, 19:09 grzaniec grzaniec!!!w Kraku wszystko ma inny smak Odpowiedz Link