Dodaj do ulubionych

system na portalach randkowych

01.08.11, 21:37
No właśnie jak najlepiej rozegrać "sprawę". Dać fotkę, popuszczać oczka do tych, które się podobają i czekać na odzew? Jest odpowiedź to znaczy, że jakiś pierwszy etap selekcji przeszedłem, nie ma to najwyraźniej straszę. Też macie problem przeglądając zdjęcia, że albo nie moja liga ( za ładna, ew w przypadku wyboru przez panie za przystojny) albo całkiem nie w moim typie?
Obserwuj wątek
    • plisowana.spodniczka Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 21:50
      kurwa facet!!! ty masz 40 lat?????? i chcesz puszczać oczka??? to już napisać nic mądrego, dowcipnego i zaczepnego nie potrafisz????
      przedszkole, kurwa! przedszkole!!!
      • plisowana.spodniczka Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 21:51
        ale jak chcesz tak to jeszcze fote gołej klaty dorzuć, przynajmniej trafisz w odpowiedni target.
        • noajdde Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 22:25
          No i co się tak bulwersuje, kolega trafia w gusta większości, tam spore prawdopodobieństwo trafienia.
          • plisowana.spodniczka Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 21:51
            ty tez w taką wiekszość chciałbyś trafić, tylko pieprzysz ze jest inaczej!
      • robert.83 Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 10:57

Ciekawe jaka jesteś jak nie rzucasz mięsem smile.
        • wersja_robocza Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 18:58
          Spódniczka słusznie odpisała.
          • robert.83 Re: system na portalach randkowych 04.08.11, 11:09
            Nie mówię, że nie.
        • plisowana.spodniczka Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 21:49
          nudna. może ci flirtek powiedzieć albo szef kurnika.
          aha, i kurwa nie walić do szefa kurnika z pytaniami o mnie!!!!!!
          • plisowana.spodniczka Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 21:53
            i odpowiadam hurtowo: tak, jest źle! tak, rozpierdalam się!
            i nie chcę z nikim rozmawiać!!!!
      • rarely to tak w Twojm stylu dodam 10.08.11, 18:39
        plisowana.spodniczka napisała:

> kurwa facet!!! ty masz 40 lat?????? i chcesz puszczać oczka??? to już napisać n
        > ic mądrego, dowcipnego i zaczepnego nie potrafisz????
        > przedszkole, kurwa! przedszkole!!!

pierdolnij wierszyk a z dowcipnych tekstów dla 40 latka może być np:
        dymasz się ?
        lubisz lody?
        albo kakao?

• anirat Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 21:55
      smile
      Tak ładnie napisałes o miłosci. Znależć miłość na portalu randkowym jest niezmiernie trudno, popróbujesz, sam ocenisz. Może tak być, żebędziesz miał więcej szczescia. Nie szuka się jednak oczek, czy fotek, znależć trzeba człowieka. Tej duszy pokrewnej, która zaryzykuje, zainwestuje swój czas i zechce Cię poznać i to na więcej niz jednej randce.
      Jesli szukasz, powodzenia życze smile
      • zatracony72 Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 22:21
        Bo tak czuję miłość. Oczka tak na prawdę nic nie znaczą, choć mogą być jakimś wskaźnikiem typu... uśmiechu w realu. Odpowiadając na uśmiech uśmiechem mamy już jakiś pozytywny sygnał, niekonieczne trafiony ale takie 50/50 %. Z oczkiem może nawet więcej bo przecież uśmiech może być zwyczajnie odruchowy.
        Za "moich czasów" nie było internetu i jeśli faktycznie to jest passe to lepiej jak sie tego dowiem tutaj, dlatego właśnie to moje z pozoru dziecinne pytanie.
        • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 23:42
          Tez dziwie się czemu ktos tak, agresywnie zareagował na to co piszesz...ja tez lubie najpiwerw rozmawiac półsłówkami uważam że powinno poznawac sie stopniowo...jesli ktos od razu wypytuje o wszytko czuje sie jak krowa na targu ktorą ktos chce kupic...
          Ale nie znalazlam jeszcze nikogo na żadnej "randkowni"...zauwazyłam tylko, że na tych płatnych jest wiecej ludzi z wyzszym wykształceniem...a tak poza tym to pod zadnym wzgledem nie są lepsze...
      • shantyman Re: system na portalach randkowych 07.08.11, 14:16
        Święte słowa wink
    • noajdde Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 22:23
      Trzeba wkleić zdjęcie wysokiego bruneta na tle drogiej bryki i do tego koniecznie opis "Jestem jaki jestem". To zawsze działa. Niestety ja taki nie jestem i w ogóle nie jestem jaki jestem to też dałem sobie spokój z tego typu "rozrywkami".
      • zatracony72 Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 22:39
        Warto próbować i powiedzieć, że nie wyszło niż nic nie robić i mówić, że to bez sensu.
        Chociaż czy warto jak się nie jest facetem z "żurnala" ?
        Warto ?
        • green.amber Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 22:43
          dobrze mówisz, nie słuchaj tego pacana, niektórzy sądzą, że tylko trolluje, bo mu się nudzi
        • noajdde Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 22:49
          A kto powiedział, że nie próbowałem? Powiedz, który portal randkowy, znam wszystkie tongue_out, zresztą na każdym jest to samo. Próbuj, jak nie wyglądasz źle to na pewno masz szanse.
        • anirat Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 08:03
          Pewnie, że warto, wtedy przynajmniej będziesz wiedział, ze sprobowałes, a może szczęscie się uśmiechnie i znajdziesz tę ktorej szykasz. Metod jest tyle ilu ludzi. Przygotuj się jednak, że jeśli nawet wykarzesz inicjatywę, to odpowie najwyżej 20% osób. Ja tam bywałam jakies 4 lata temu i wtedy jeszcze się ludziom więcej chciało. Odpisywali, nawiązywały się jakies ciekawe dyskusję. Dziś, już nie piszę, mało kto odpowiada, a na coś dłuzszego nie ma szans. A może i mnie się juz nie chce produkowac. Miejsce do poznania dobre jak kazde inne,warto na pewno próbować. Płatne, tez odwiedziłam, nie róznią się w moim odczuciu od tych bezpłatnych. Teraz juz nie odwiedzam. Powinnam zebrac się i pokasowac swoje strony smilesmilesmile
        • rozwazna35 Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 17:30
          Jasne, ze warto. Napiszę trochę o moich doświadczeniach. Jestem na jednym portalu od 3 miesięcy. Ale jak dla mnie jak na razie to totalna porażka. Większość mężczyzn, którzy się do mnie odzywają to tacy, którzy są chętni na łatwy i szybki seks niestety. Pisze bardzo dużo żonatych, żyjących w związkach lub młodsi o 10 lat młodzieńcy. Albo panowie, którzy w jednym zdaniu potrafią zrobić kilka kardynalnych błędów ortograficznych. Dla mnie nie do przyjęcia.
          Nie szukam modela ani bogacza. Ale oglądając fotki panów po 30-tce bardzo łatwo można określić z jakim typem mamy do czynienia (oczywiście i tu zdarza się, że pozory mylą). Jednak fotka zrobiona z papierosem lub puszką piwa jak dla mnie mówi sama za siebie.
          Ja sama nigdy nie zaczepiam pierwsza, jestem pod tym względem tradycjonalistką. Na buźki odpowiadam również buźką, ale potem oczekuję inicjatywy mężczyzny. Zdarzyło mi się, że Pan ponownie wysłał buźkę, potem ja, on i na tym się skończyło smile
          W realu spotkałam się tylko raz. Jesteśmy fajnymi kumplami, ale niestety nie poczułam niczego więcej. generalnie nie jest łatwo. Ale w realnym życiu jest podobnie. Większość fajnych ludzi po 30-tce jest zajęta i nic na to nie poradzimy. Pozostaje liczyć na zrządzenie losu i szczęściesmile Powodzenia
      • tapatik Re: system na portalach randkowych 03.08.11, 08:31
        noajdde napisał:

> Trzeba wkleić zdjęcie wysokiego bruneta na tle drogiej bryki i do tego koniecznie opis
        > "Jestem jaki jestem". To zawsze działa.

Sprawdzałeś? Ile lasek na to wyrwałeś?

> Niestety ja taki nie jestem i w ogóle nie jestem jaki jestem to też dałem sobie spokój z tego
        > typu "rozrywkami".

No to co, że nie jesteś. Na pewno znajdzie się dobry kolega, który pozwoli Ci się sfotografować na tle leciwego Mesia albo Beci i będzie git.

Opis "jestem jaka jestem" dla mnie równa się - czytać umiem, ale żeby literki sensownie składać to mnie nie nauczyli. Dupy mogę dać, ale żeby o czymś sensownym po wyjściu z łóżka porozmawiać to już nie.
        W sumie 90% "randkowiczów" szuka jednorazowego bzykania, więc taki opis gwarantuje sukces. Szczególnie łóżkowy.
        Natomiast jeśli kogoś interesują również podniety intelektualne, to warto poszukać kogoś z ciekawszym opisem.
        • flirting.shadow Re: system na portalach randkowych 03.08.11, 09:13
          tapatik napisał:
          > noajdde napisał:
          >
          > > Trzeba wkleić zdjęcie wysokiego bruneta na tle drogiej bryki i do tego ko
          > niecznie opis
          > > "Jestem jaki jestem". To zawsze działa.
          >
          > Sprawdzałeś?

W sumie nic prostszego. Możemy zrobić forumowo-portalowy eksperyment. Potrzebne 2 fotki gości (brzydal/ciachon) i trochę czasu, żeby napisać do kilkudziesięciu dziewczyn z obu kont. Liczbowe wyniki zakończyłyby tę jałową dyskusję.

> W sumie 90% "randkowiczów" szuka jednorazowego bzykania, więc taki opis gwarant
          > uje sukces. Szczególnie łóżkowy.

Sprawdzałeś?
          • tapatik Re: system na portalach randkowych 04.08.11, 14:31
            flirting.shadow napisał:

> W sumie nic prostszego. Możemy zrobić forumowo-portalowy eksperyment. Potrzebne
            > 2 fotki gości (brzydal/ciachon) i trochę czasu, żeby napisać do kilkudziesięciu
            > dziewczyn z obu kont. Liczbowe wyniki zakończyłyby tę jałową dyskusję.

Nie ma sprawy. Powiedz tylko jakim sposobem masz zamiar wydobyć fotkę od Noajde?

> Sprawdzałeś?

Ale świnia z Ciebie. Moją własną bronią mnie zagiąłeś.

Nie przeprowadzałem badań w tym zakresie. Zrobiła to kiedyś dla żartu moje koleżanka. Założyła konto na Sympatii, wrzuciła fotkę i popisała trochę bzdur. Dostała od groma wiadomości od napalonych samczyków u których podniecenie nie pozwalało na dopływ krwi do mózgu. Normalnych wiadomości było może z kilka.
    • gyubal_wahazar Re: system na portalach randkowych 01.08.11, 22:44
      Z tego co niewiasty tu i u konkurencji onegdaj pisały, jeśli unikniesz błędów ortograficznych, masz większość uzębienia i nie ciągniesz w krzaki na 1-szej randce - jesteś w górnych 5% amantów dowolnej randkowni.

Jeśli prócz tego nie obskakujesz równolegle innych bogiń - w górnym procencie. Powodzenia smile
    • tapatik Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 07:17
      Dać dobrą fotkę i ciekawy opis, zrobić selekcję, jak Ci się jakaś panna spodoba, to do niej zagadaj.
      Puszczanie oczek nie ma sensu. Jeśli chcesz nawiązać znajomość, to Ty masz się wykazać inicjatywą, a nie ona. Oczka nie są inicjatywą, nawet wręcz pokazują, że chciałbyś, a się boisz. Na &%^&^*@%&% dziewczynie taki palant co się boi zagadać?
      • zatracony72 Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 09:16
        Odpowiedź rzeczowo i na temat. Dzięki Tobie nie popełnię przynajmniej tych błędów.
        • tapatik Re: system na portalach randkowych 06.08.11, 18:19
          zatracony72 napisał:

> Odpowiedź rzeczowo i na temat. Dzięki Tobie nie popełnię przynajmniej tych błędów.

Spoko. Popełnisz inne. tongue_out
    • robert.83 Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 10:01

Emm... hmm... może jestem laikiem ale... to nie tak działa, że znajdujesz laskę, którą chciałbyś poznać - porozmawiać, zobaczyć jaka jest... i odzywasz się do niej?

Poopowiadaj coś więcej o tych rozgrywkach ligowych i koniecznie o puszczaniu oczek (wtf?).
      wink
      • zatracony72 Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 10:43

> Poopowiadaj coś więcej o tych rozgrywkach ligowych i koniecznie o puszczaniu oc
        > zek (wtf?).
        > wink
        bez znęcania się wink plz. Nie puszczałem( na sympatii takie cuś jest) i wiem, że nie będę.
        • ane-tal Re: moja sugestia 02.08.11, 10:53
          Moja propozycja - jak już będziesz miał chodź by maleńki kontakt z "nią"- po prostu wykazuj zainteresowanie, odzywaj się często,staraj się rozbawić ( to ważne) pamiętaj o ważnych i mniej ważnych sprawach , które ją dotyczą ( naucz się słuchać i zapamiętywać) - kobiety lubią gdy się pamięta i wykazuje zainteresowanie.Powodzenia.
          • myszka1969 Re: moja sugestia 03.08.11, 07:42
            O tak, potwierdzam ze zainteresowanie i troska ze strony faceta bardzo dobrze działa...nie cierpie facetów bez inicjatywy, ktorzy w kontakcie ze mną czekają nie wiadomo na co...
            Powiedzcie mi np. bo ja tego nie rozumiem- gadamy dłuższy czas o ulubionych koncertach po czym ...kontakt się urywa bo zwyczajnie nie ma o czym pisac...ale pojąc nie moge dlaczego on po prostu nie zaprosi mnie na jakis koncert, skoro mamy wspólne zainteresowania???...dla mnie tak w ogole jakikolwiek związek zaczyna się od wspólnych zainteresowań od tego, że ma sie razem gdzie chodzić...
            Nie cierpie za to jak facet zaprasza mnie po prostu na kawę i prowadzi ze mną wywiad matrymonialny....Dlaczego ja mam się odkrywac przed kimkolwiek na pierwszym spotkaniu nawet jesli ten ktos wydaje sie interesujący??
        • robert.83 Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 10:55

Nie bądź taki delikatny - trochę ironii jeszcze nikogo nie zabiło smile.

A może to i dobry pomysł, żeby dać komuś znać o swoim istnieniu? Jak widzisz staram się patrzeć z drugiej strony...
          Puszczasz "cośtam" i dajesz pannie szansę zlustrować Cię profilowo i ewentualnie nawiązać kontakt. Równie dobrze może dżentelwomańsko Cię olać, co w sumie jest łatwiejsze do strawienia niż czekanie na to, aż na wiadomość odpisze.
    • lilyrush Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 10:58
      Pytanie kogo szukasz....jeżeli dziewczyny 10-20 lat młodszej to nie czytaj dalej.
      Jeśli kogoś z Twojego zakresu wiekowego to proszę:

Możesz dać fotkę, jeśli chcesz, acz mnie to na przykład obojętne, jeśli facet jest gotowy fotkę przesłać dość szybko. Ja sam nigdy wiecej fotki nie umieszczę- zrobiłam to raz na 24h- ilość wiadomości od wszelkiego rodzaju oszołomów byla gigantyczna,a rozsadni faceci zazwyczaj rozumieją dlaczego kobieta zdjęcia nie umieszcza.
      Wypełnij uczciwie profil- choćby patrząc przykładowo na sympatie- z podstawowego opisu sporo widać- kim jesteś, kogo szukasz, czego chcesz. Pamiętaj, ze wyszukiwarki idą po tych właśnie info a nie po barwnych opisach
      Wielu panów stosuje tricki typu "dzieci-chcę", bo im sie wydaje, ze wiecej lasek na to poleci. Pytanie tylko czy Cie interesują lecące na Ciebie laski z rozbieżnością w tak kluczowej dla związku sprawie jak dzieci....
      Oczka sa dyskusyjne- zauważ, ze w niektórych portalach mozna sobie nawet zablokować odbieranie oczek- znaczy wypadałoby umieć napisać choć jedno zdanie....
      I najważniejsze- nie ma czegoś takiego jak nie Twoja liga- jeśli ci kobieta pasuje to piszesz. Jakby ona sie nie mogła od facetów opędzic toby jej na tym portalu nie było...
      Oczywiście nie piszesz, jak dziewczyna jest ewidentnie nie w Twoim typie- tu nawet nie rozumiem nad czym sie zastanawiac....
      • puch_atek Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 11:54
        lilyrush napisała:
        > Możesz dać fotkę, jeśli chcesz, acz mnie to na przykład obojętne, jeśli facet
        > jest gotowy fotkę przesłać dość szybko. Ja sam nigdy wiecej fotki nie umieszczę
        > - zrobiłam to raz na 24h- ilość wiadomości od wszelkiego rodzaju oszołomów byla
        > gigantyczna,a rozsadni faceci zazwyczaj rozumieją dlaczego kobieta zdjęcia nie
        > umieszcza.

uwazam sie za rozsadnego ale nie rozumiem smile no chyba ze jest mezatka, osoba piastujaca stanowisko publiczne, celebrytka itp hehe
        nadmiar popularnosci u facetow, wlaczajac w to tabuny kretynow, jakos nie jest dla mnie argumentem
        dobrze miec zajawke z kim nawiazujesz kontakt, od razu, czy 'twoj typ' czy absolutnie nie, a nie bawic sie w jakies posylanie fotek i prowadzic do sytuacji jakie kiedys tu ktos opisywal 'poslala(e)m mu(jej) fotke, a on(a) sie przestal(a) odzywac' (lub stosunki sie oziebily) , zenujace bardziej od 'bolu popularnosci' i odrobiny wysilku logistycznego wink
        • lilyrush Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 14:40
          nie mama najmniejszego problemu z wysłaniem zdjęcia, jeśli faceta sama wcześniej zobaczę. Tabuny internetowych oszołomów mające dostęp do mojego zdjęcia nie sa mi potrzebne. W jakimś sensie zawodowo w moim otoczeniu jestem osobą publiczna

Jeśli facet nie potrafi tej prostej rzeczy zrozumieć, to w dalszym życiu tez bysmy sie nie dogadali.
          Mnie nauczono, ze na wiadomości sie odpowiada i jeśli sie chce zakończyć kontakt to tez sie to robi, a nie znika. No ale ja jestem z pokolenia, które zostało nauczone zasad dobrego wychowania a nie wychowało sie an facebooku
        • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 03.08.11, 07:50
          Ja tez nigdy nie zamieszczam zdjęć...Wydaje mi się że rozne osoby, ktore trafiają na dany portal mogą to roznie odebrac i zrobic z tego różny użytek...Zawsze przeciez mozna sie wymienic fotkami na priva a tez chyba wiadomo, że wygląd zewnętrzny nie jest najwazniejszy jesli ktos pisze do mnie pomimo braku zdjęcia.
          • pepsikola Re: system na portalach randkowych 06.08.11, 10:32
            dla mnie istnienie na portalu randkowym bez zdjecia raczej jest bez sensu. poznasz kogos, fajnie ci sie bedzie z nim rozmawiac, po czym wysylacie sobie zdjecia i .... zonk! i jak teraz przerwac znajomosc? lepiej wylozyc kawe na lawe i po problemie.
            • puch_atek Re: system na portalach randkowych 06.08.11, 18:53
              pepsikola napisała:

> dla mnie istnienie na portalu randkowym bez zdjecia raczej jest bez sensu. pozn
              > asz kogos, fajnie ci sie bedzie z nim rozmawiac, po czym wysylacie sobie zdjeci
              > a i .... zonk!

eee tam, appendix do Savoir Vivru 2011 zawiera gotowe formuly grzecznosciowe do taktownego zrywania znajomosci po zonku big_grin ewentualnie Lilyrush pomoze smile
      • mi-l-ja Re: system na portalach randkowych 03.08.11, 22:27
        >Możesz dać fotkę, jeśli chcesz, acz mnie to na przykład obojętne, jeśli facet jest gotowy fotkę przesłać dość szybko.

Załóżmy, że potencjalny wybranek przesyła fotkę i okazuje się, że zupełnie, ale to zupełnie nie jest w Twoim typie. Co wtedy? tongue_out Dla mnie takie sytuacje są strasznie a) żenujące b) stresujące, bo jak w kulturalny sposób dać komuś do zrozumienia, że zwyczajnie nam się nie podoba, skoro wiemy jak człowiek się czuje, kiedy po wysłaniu zdjęcia po drugiej stronie zapada martwa cisza.
        • zatracony72 Re: system na portalach randkowych 04.08.11, 11:38
          Dlatego jak już poważniej zagoszczę na jakimś portalu to na pewno ze zdjęciem.
        • lilyrush Re: system na portalach randkowych 04.08.11, 23:33
          Nie zapada martwa cisza, bo nie tak mnie wychowana. Jeśli była umowa, ze odsyłam swoja to odsyłam i jednocześnie pisze, ze przepraszam, ale jednak nie jest w moim typie. Kiedy sie to robi na początku znajomości problemu nie ma.
          • mi-l-ja Re: system na portalach randkowych 10.08.11, 18:59
            Ta martwa cisza zapada nie po mojej stronie - to tak gwoli wyjaśnienia, bo coś mi się wydaje, że opacznie mnie zrozumiałaś.... Ja mam problemy z zakomunikowaniem komuś na piśmie, że nie jest w moim typie. W tzw. realu jest łatwiej. tongue_out
    • baenzai Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 12:54
      Rady:

1) Żadnych oczek, jak dla mnie oczka powinny wysyłać tylko kobiety, facet wysyłający oczko to żenada

2) Pisz z kilkoma jednocześnie, nie koncentruj się tylko na jednej

3) W pierwszej wiadomości podawaj jakiś kontakt do siebie (gg, mail, facebook wink itp), nie wszystkie panienki mają wykupiony dostęp do odpisywania na wiadomości.

4) Żadnego głębszego angażowania, nawet jak wam się świetnie pisze a ona (po zdjęciu) zaakceptowała twój wygląd to jeszcze nic nie znaczy, lepiej nie robic sobie przedwcześnie nadzieii

5) Nie pisz z tymi bez udostępnionego zdjęcia, w 99% to skrajne brzydule (no chyba, że wygląd kompletnie dla ciebie się nie liczy, ja np. mam małe wymagania co do wyglądu ale skrajnej brzyduli bym nie chciał)

6) Jeżeli któraś odpisuje ci pojedynczymi zdaniami, sama nie zadaje ci żadnych pytań, na propozycję spotkania nie reaguje zbyt entuzjastycznie albo chce je odwlec w czasie itp - jak najszybciej KOŃCZ tą znajomość bo na 99% nie jest tobą zainteresowana ale nie wie jak cię spławić. Oczywiście zawsze zostaje ten 1% szansy, że po prostu jest nieśmiała i nieufna i dlatego tak wobec ciebie się zachowuje, dlatego możesz ewentualnie zaryzykować i ciągnąć tą znajmosc no ale musisz miec anielską cierpliwość

To jest taki elementarz podrywu na sympatii i innych portalach. wink
    • anirat Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 14:53
      Czytając to wszystko można się niezle zakręcić, albo zatracic smile
      • lilyrush Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 15:34
        ciekawe sa kryteria używane przez panów smile
    • paragonik Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 15:55
      Fotkę daj. Jakąś naturalną, bez szpanu. No chyba, że uderzasz do specyficznej grupy lasek.
      Napisz parę sensownych zdań o sobie. Najlepiej wpisując coś nieco nietypowego lub zagadkowego. Często opisy (nawet same w sobie poprawne i wskazujące na to, że mamy do czynienia z rozsądną osobę) są tak sztampowe, że trudno znaleźć ciekawą zaczepkę. Najlepiej to zainteresowanym kobietom ułatwić…
      Oczek żadnych nie puszczaj. Od osoby na jakim takim poziomie oczekuje się jednak sformułowania kilku zdań. Mi oczka puszczały prawie wyłącznie panny z wykształceniem zawodowym i średnim (często zresztą z drugiej strony Polski). Odbiór puszczających oczka facetów pewnie jest podobny.
      O ile nie masz wyglądu modela (popartego zdjęciem), to licz się z tym, że odpowie Ci niewielki procent kobiet, które zaczepiłeś. I to nawet, gdy kobieta odpowiada Twoim wymaganiom, a z opisu wydaje Ci się, że wpasowałbyś się idealnie w jej oczekiwania.
      Z własnej obserwacji stwierdzam, że trudniej jest utrzymać i rozwinąć znajomość, kiedy to Ty zaczepiłeś. Z kilkunastu poznanych na żywo kobiet tylko dwie były zaczepione przeze mnie. Reszta zaczepiała pierwsza. (inna sprawa, że i tak więcej ja zaczepiłem, niż zaczepiło mnie) Dlatego też dosyć ważne jest, aby treść profilu i zdjęcie było zachęcające.
      Moim zdaniem olej zdjęcia nienaturalnie ładne, z super pięknymi kobietami, bywa to albo ściemą, albo zabawą znudzonej lub zmanierowanej laski. Tak samo, gdy widzisz bardzo dużą liczbę odsłon jej profilu lub daleko sięgającą w przeszłość datę założenia profilu.
      Jak opis jest fajny, a dziewczyna nie zamieściła zdjęcia, to mimo wszystko warto spróbować. Oczywiście niektóre po prostu nie chcą zniechęcać brakiem urody, ale istnieje wiele innych powodów ich braku i czasem można się miło zaskoczyć.
      Jak jakaś Ci odpisze, a Ty cały czas jesteś zainteresowany, odnieś się do każdej części jej odpowiedzi. A przede wszystkim odpowiadając dorzucaj od siebie nowe tematy lub pytania, żeby korespondencja nie zamarła, a kobieta miała zawsze jakiś punkt zaczepienia do dalszej rozmowy. Nie każdy jest elokwentny i kreatywny…
      • baenzai Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 17:53
        paragonik napisał:

> O ile nie masz wyglądu modela (popartego zdjęciem), to licz się z tym, że odpow
        > ie Ci niewielki procent kobiet, które zaczepiłeś.

Bez przesady, ja nie mam wyglądu modela a jednak większosc mi odpowiadała, niektóre nawet same pierwsze pisały. Jeżeli nie piszesz do samych super lasek tylko dziewczyn na poziomie średniej krajowej i sam nie wyglądasz jakoś szczególnie beznadziejnie to na pewno co najmniej połowa odpowie.
        • fuks0 Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 21:46
          > Bez przesady, ja nie mam wyglądu modela a jednak większosc mi odpowiadała

Gratuluję "skuteczności".
    • el_capricho Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 18:11
      zatracony72 napisał:

> No właśnie jak najlepiej rozegrać "sprawę". Dać fotkę, popuszczać oczka do tych
      > , które się podobają i czekać na odzew?

nie, trzeba zainwestować trochę kreatywności, coś takiego napisać, żeby dało się na to odpowiedzieć. sztuka konwersacji przydaje się... nie zaszkodzi także popracować nad niebanalnym profilem. nie ma nic gorszego niż zaczepki bez treści ("witam", "smile" itd) od kolesi, z których profili można się dowiedzieć tylko że facet woli psy od kotów i słucha różnej muzyki "zależnie od nastroju". ja z zasady takim nie odpowiadam.

> Też macie probl
      > em przeglądając zdjęcia, że albo nie moja liga ( za ładna, ew w przypadku wybor
      > u przez panie za przystojny) albo całkiem nie w moim typie?

ja mam głównie ten problem, że nawet jak fotka OK, to obok zwykle opis typu "napisz, a się dowiesz" albo "jestem jaki jestem". i od razu wiadomo, że szkoda czasu sad
    • wersja_robocza Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 18:57
      Gwarantem sukcesu jest puszczenie oczka z jednoczesnym przesłaniem szablonowej wiadomości metodą kopiuj-wklej bez usuwania >>. I czekaj. Na pewno odpiszą.
      • noajdde Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 22:27
        Tak naprawdę tajemnica tkwi w zdjęciuwink
        • kobieta_10 Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 22:47
          "Trzeba wkleić zdjęcie wysokiego bruneta na tle drogiej bryki i do tego koniecznie opis "Jestem jaki jestem". To zawsze działa. Niestety ja taki nie jestem i w ogóle nie jestem jaki jestem to też dałem sobie spokój z tego typu "rozrywkami".

to się uśmiałam....ale to prawda...często tak bywa...ale czy działa???
          sorki...ale chyba na różowe landrynki...
        • wersja_robocza Re: system na portalach randkowych 02.08.11, 23:02
          A ty jak zwykle piszesz o czymś ,o czym nie masz pojęcia.
          • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 03.08.11, 19:18
            Ktos mi moze coś odpowie?...Tez pewnie wyszłam na dziecinnąwink
    • coelka Re: system na portalach randkowych 03.08.11, 23:31
      No hej , jęsli idzie o prtal randkowy to nie ma zasad jako zasad moze sie zacząć od puszczania oczka , albo od wysłania wiadomości, róznie jak w zyciu. Ja mam konto na sympatii i róznie bywa. mam jeszcze niby konto na przeznaczeni pl , namowila nie kolezanka z tym ,ze zapomniał powiedziec ze to portal katolicki, wogóle go nie uzywam , nawet zapomniałm hasła do niego, ale w sympatii jest sympatycznie. tylko licz sie z tym ,ze tam jest poro ludzi niezdecydowanych czy tak naprawde chca związku ale z drugiej strony mooja koleżnka znalazła tam faceta . Jezsst rozwódką z dzieckiem, sa 1,5 roku ze soba. ona tez nie jest pena poniewaz mąz ja zostawił jak był w 7 miesiącu ciazy i sie boi, ale z tego co mowi jest fajnie . My dolny Śląsk a facet z warszawy. Mój koega poznał tam dziewczyne spod Krakowa 10 miesiecy sa juz razem a kolezanka chłopaka z Kołobrzegu dzieli ich cal Polska a sa juz rok, moja koleżanka meża swojego tam poznała tez ich dzieliło kilkaset kilometrów a i jeszcze jedna kolezanka poznał chłopaka z Poznania teraz sa małzeństwem i mieszkają w Poznaniu. Takze ja znam sporo ludzi, którym sie udało i nie były przeszkoda ani internet ani kilometry , które ich dzieliły. Gdyby nie komputer moze byliby sami nadal a tak sa ze soba i jest im dobrze.Próbuj moze i tobie sie uda.
    • mojave777 Re: system na portalach randkowych 04.08.11, 10:54
      - żadnych oczek
      - napisz krótką, niezobowiązującą i pokazującą że masz dystans do siebie zaczepkę do niewiasty - pokaż też tam,że przeczytałeś jej profil i że interesujesz się tym, co napisała ( możesz np. się pokłócić nawet delikatnie), gdyby wiadomość była jeszcze inteligentna i błyskotliwa - to masz dużą szansę na odpowiedź..
      - zaczepiaj, kogo chcesz, niewiasty ze zdjęciami modelek czasem okazują trochę mniej atrakcyjne na spotkaniu ale mają też insze zalety
      - nie "wkręcaj się" w e-mailach, możliwie szybko ( po 5 wiadomościach) umów się na spotkanie, jeśli będzie udane i następnego dnia niewiasta Ci napisze,że chce kontynuacji to masz powody do radości ( są i tacy, co wymieniają 400 emaili i spotykają się po 6 miesiącach wirtualnej znajomości)
      - pisz z kilkoma niewiastami jednocześnie

eM.

___
      Ze wszystkich pięknych, bezlitosnych kłamstw, które powtarzają ludzie najokrutniejsze jest to zwane miłością
      • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 04.08.11, 11:22
        Ja jednak ewidentnie zauwazam, że często pisanie się nie klei, pojąc nie moge dlaczego.Jak dla mnie faceci przejawiają za mało inicjatywy- wiadomo że przeciez po paru mailach powinno sie jednak dążyc do spotkania żeby cos z tego wyszło- jesi tego sie nie robi, psanie w koncu zamiera.
        Jestem ciekawa jak szybko sie odkrywacie w takim kontakcie..np. ja nie cierpię jak ktos mnie od razu wypytuje gdzie pracuję czy niemalże przeprowadza wywiad rodzinno-majątkowy.Wiadomo ze kazdy pisze czy jest sam, czy ma dzieci ale reszta to chyba powinny byc tematy neutralne- po prostu, co się lubi robić na codzień i tu jest przeciez okazja do spotkania się i pogłebiania znajomosci.
        Poza tym ja nie pojmuję, dlaczego ludzie z gory sobie zakladają kogo szukają- przeciez zawsze jesli dana osoba nie okaze sie drugą połówką, moze byc dobrym kumplem na kawę czy piwo...
        A wiekszosc bywalcow tego typu portali chyba zwykle od razu kogos skresla, traktuje kazdego przedmiotowo- jako srodek do swoich z gory wytyczonych celów i wg mnie stąd bierze się nienajlepsza opinia o tego rodzaju poszukiwaniach przez internet..
        • zatracony72 Re: system na portalach randkowych 04.08.11, 11:55
          Uważam, że naturalnym jest selektywne wybieranie bo takie portale mają w sobie coś w charakterze ze sklepu czy bazaru. Jeśli nie zawęża się poszukiwania do najbliższej okolicy to niemożliwe jest zagadanie do wszystkich ciekawych osób, czy w przypadku bardziej atrakcyjnej osoby odpowiadanie na wszystkie wiadomości.
        • robert.83 Re: system na portalach randkowych 04.08.11, 11:58
          " Poza tym ja nie pojmuję, dlaczego ludzie z gory sobie zakladają kogo szukają- p
          > rzeciez zawsze jesli dana osoba nie okaze sie drugą połówką, moze byc dobrym ku
          > mplem na kawę czy piwo...
          > A wiekszosc bywalcow tego typu portali chyba zwykle od razu kogos skresla, trak
          > tuje kazdego przedmiotowo- jako srodek do swoich z gory wytyczonych celów "

Może niektórzy są zadowoleni z kręgu znajomych i nie szukają więcej. Może do szczęścia brakuje im tylko pary, seksu, dzieci i rodziny... czy czego tam jeszcze.

Kiedyś na mazurach widziałem z ojcem gościa z rowerem wartym ponoć 60 tysięcy. Ojcec rzeczy do niego "panie! przecież za tyle samochód można kupić". A koleś z uśmiechem mówi "ale ja już mam samochódsmile".
          Rozumisz?smile Facet może mieć ciekawe, bujne życie i szuka partnerki. I nie chce się zaprzyjaźniać, bo woli jej szukać.
        • mojave777 Re: system na portalach randkowych 04.08.11, 14:17
          > Ja jednak ewidentnie zauwazam, że często pisanie się nie klei, pojąc nie moge d
          > laczego.Jak dla mnie faceci przejawiają za mało inicjatywy- wiadomo że przeciez
          > po paru mailach powinno sie jednak dążyc do spotkania żeby cos z tego wyszło-
          > jesi tego sie nie robi, psanie w koncu zamiera.

Niewiasty z kolei mają syndrom Księżniczki w wieży. Czyli same z żadną inicjatywą nie wystąpią, nie zaczepią żadnego faceta a na zaczepki ciekawe odpowiadają jednym zdaniem ( bo krzyczenie z wieży do rycerza w dole męczy gardłosmile

> Jestem ciekawa jak szybko sie odkrywacie w takim kontakcie..np. ja nie cierpię
          > jak ktos mnie od razu wypytuje gdzie pracuję czy niemalże przeprowadza wywiad r
          > odzinno-majątkowy.Wiadomo ze kazdy pisze czy jest sam, czy ma dzieci ale reszt
          > a to chyba powinny byc tematy neutralne- po prostu, co się lubi robić na codzie
          > ń i tu jest przeciez okazja do spotkania się i pogłebiania znajomosci.

Jest tysiąc tematów do poruszenia oprócz wypytywanki pospolitej. Pewnikiem trafiłaś na banalnych rozmówców.

> Poza tym ja nie pojmuję, dlaczego ludzie z gory sobie zakladają kogo szukają- p
          > rzeciez zawsze jesli dana osoba nie okaze sie drugą połówką, moze byc dobrym ku
          > A wiekszosc bywalcow tego typu portali chyba zwykle od razu kogos skresla, trak
          > tuje kazdego przedmiotowo- jako srodek do swoich z gory wytyczonych celów i wg
          > mnie stąd bierze się nienajlepsza opinia o tego rodzaju poszukiwaniach przez i
          > nternet..

Tu się niestety zgodzę. Są ludzie, którzy szukają romansu, albo męża ( serio! raz usłyszałem "przyjaciół mam kilku, tutaj szukam mężą z pominięciem etapu kochanka i przyjaciela") i rezygnują z innych możliwości. Rzeczywiście drzewiej bywało,że ludzie szukali ciekawych ludzi w celu nieokreślonym a potem z tego ciekawe dyskusje wychodziły i znajomości aseksualne i długotrwałe...

eM.
          ___
          Ze wszystkich pięknych, bezlitosnych kłamstw, które powtarzają ludzie najokrutniejsze jest to zwane miłością
      • green.amber Re: system na portalach randkowych 05.08.11, 09:36
        mojave777 napisał:

> - pisz z kilkoma niewiastami jednocześnie
        a to dlaczego takie ważne, ciekawi mię
        • jurek7 Re: system na portalach randkowych 05.08.11, 10:29
          green.amber napisała:

> mojave777 napisał:
          >
          > > - pisz z kilkoma niewiastami jednocześnie
          > a to dlaczego takie ważne, ciekawi mię

Żeby nie tracić czasu. Niewielki procent korespondencji przeradza się w chociażby jedno spotkanie na żywo i lepsze poznanie się. W końcu ta korespondencja to tylko takie "badanie rynku", z istoty rzeczy nie zobowiązujące.
          • green.amber Re: system na portalach randkowych 05.08.11, 10:45
            a to takie proste, nono, na najprostsze podobno najtrudniej wpaść... a nie można po kolei?? jeśli z jedną się nie przeradza, to szukać następnej?? aaa czas, no tak
            • jurek7 Re: system na portalach randkowych 05.08.11, 11:23
              green.amber napisała:

> a to takie proste, nono, na najprostsze podobno najtrudniej wpaść... a nie możn
              > a po kolei?? jeśli z jedną się nie przeradza, to szukać następnej?? aaa czas, n
              > o tak

Można po kolei, ale czy to oznacza, że np. przez to że prowadzi się (nieregularną bardzo często; rzadko się zdarza trafić na osobą, z którą się pisze, aż iskry lecą) korespondencję z jedną osobą, mam odmówić prowadzenia korespondencji każdej interesującej osobie, która mnie zaczepi? I najlepiej z komunikatem: poczekaj tak z kilka tygodni, bo może się do tego czasu wyjaśni, czy się inna kobieta umówi na kawę.

Pomijam już to, że część znajomości przeradza się po prostu w takie wirtualne koleżeństwo, które nie może przeszkadzać w poszukiwaniach partnera.
              • green.amber Re: system na portalach randkowych 06.08.11, 21:02
                może się zasugerowałam ciągiem porad, które mówią, co człowieczek ma tam robić, sam jakie działania inicjować, więc nie miałam na myśli odpowiadania na inicjatywę innych, ale raczej taką konieczność zagadywania do kilku pań jednocześnie, to mnie zaciekawiło
            • baenzai Re: system na portalach randkowych 05.08.11, 11:24
              green.amber napisała:

> a to takie proste, nono, na najprostsze podobno najtrudniej wpaść... a nie możn
              > a po kolei?? jeśli z jedną się nie przeradza, to szukać następnej?? aaa czas, n
              > o tak

Jak się szuka pracy to przecież też każdy uderza jednocześnie do kilku lub kilkunastu miejsc. A rynek randkowy działa na podobnej zasadzie co rynek pracy.wink
              • green.amber Re: system na portalach randkowych 06.08.11, 20:59
                jak rynek pracy hmm podobno jeśli w ciągu dwu lat pracy się nie awansuje, powinno się zmienić pracę hmm mówią też, że chłopa powinno się trzymać krótko... góra rok albo dwa - to w sumie by się zgadzało
                • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 07.08.11, 08:31
                  oj Amberku
                  na portalu poznaje się kogoś, zagaduje, w sumie totalnie w ślepo
                  bo wypełniony profil to jaka informacja? żadna
                  więc zagaduje się do różnych, tak samo jakbyś była na jakimś spotkaniu, i patrzy co z tego wyniknie. jak ktoś zbyt szybko zaczyna traktować taką znajomość zbyt serio to coś jest grubo nie tak.
                  mnie właśnie taki ktoś skutecznie wyleczył z nałogu portali randkowych
                  po godzinie na gg oczekiwał że do niego przyjdę tylko sama nie wiedziałam po co, a jak stwierdziłam że zrywam tę znajomość to przez kilka dni mnie wyzywał od złych kobiet. brrr, odechciało mi sie znajomości w ciemno.
                  • fuks0 Re: system na portalach randkowych 07.08.11, 14:36
                    > na portalu poznaje się kogoś, zagaduje, w sumie totalnie w ślepo
                    > bo wypełniony profil to jaka informacja? żadna

Oczywiście, że jest. I często dużo mówi o właścicielu/lce profilu.. Dużo "mówi" również w sytuacji gdy ktoś ma niewypełniony profil, albo wypełnia go bzdurami typu: "jestem jaka jestem", "chcesz mnie poznać, to napisz", "koziorożce to osoby bardzo towarzyskie", "Maliny to dziewczyny sympatyczne, spontaniczne...", wstawi do profilu jakieś wierszyki, mnóstwo cytatów, mini-historyjek itd. od siebie praktycznie nic nie dodając.
                    • baenzai Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 00:40
                      fuks0 napisał:

> > na portalu poznaje się kogoś, zagaduje, w sumie totalnie w ślepo
                      > > bo wypełniony profil to jaka informacja? żadna
                      >
                      > Oczywiście, że jest. I często dużo mówi o właścicielu/lce profilu.. Dużo "mówi"
                      > również w sytuacji gdy ktoś ma niewypełniony profil, albo wypełnia go bzdurami
                      > typu: "jestem jaka jestem", "chcesz mnie poznać, to napisz", "koziorożce to o
                      > soby bardzo towarzyskie", "Maliny to dziewczyny sympatyczne, spontaniczne...",
                      > wstawi do profilu jakieś wierszyki, mnóstwo cytatów, mini-historyjek itd. od si
                      > ebie praktycznie nic nie dodając.

Ja dostałem kiedyś oczko od takiej. Opis brzmiał dosłownie "jestem jaka jestem, jak chcesz coś o mnie wiedzieć to napisz". W polu dotyczącym poszukiwanego partnera wpisane: "nie szukam ideału". Jako motto "carpe diem". Do tego brak zdjęcia. No niby wiadomo, że od kobiet nie wymaga się szczególnej osobowości, kreatywności, oryginalności itp ale mam wrażenie, że niektóre to myślą, że przez samo bycie kobietą i posiadanie cycków należy im się tłum adoratorów. Najgorsze jest to, że często ten tłum adoratorów rzeczywiście się pojawia.wink

BTW: niektóre przeginają w drugą stronę. Chodzi mi o opisy przeintelektualizowane, bełkotliwe, o długości wypracowań maturalnych.wink Czytałem też oczywiście parę świetnych opisów - nie za krótkie, nie za długie, bez banałów, wierszyków, niepotrzebnych cytatów, pseudo-filozofowania czy innych dupereli.
                      • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 07:47
                        może ode mnie wink?
                        mój opis wyglądał bardzo podobnie, nie umiem się reklamować
                        no i żadnego zdjęcia
                        • user0001 Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 09:24
                          I to był błąd, bo ze zdjęciem mogłabyś sobie odjąć kilka lat i wszyscy by uwierzyli wink
                          • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 14:17
                            Juzerku normalnie rozbroiłeś mnie smile
                  • zatracony72 Re: system na portalach randkowych 07.08.11, 14:55
                    Wśród normalnych zawsze znajdą się ci trochę mniej, ale czy należy przez to resztę traktować w taki sam sposób ?
                  • green.amber Re: system na portalach randkowych 07.08.11, 15:00
                    eee już się prawie zachęciłam, to mię Tygrysico, zniechęciłaś... wink
                    tak się czepiłam, bo mnie zainteresowało dlaczego akurat lepiej jest jakoś tak, a nie inaczej?? ile można gadać o wyglądzie, zdjęciach, na których niektórzy odrobinę siebie przypominają...
                    no a Twój rozmówca może się zastosował do rady, żeby się za bardzo nie wkręcać w rozmowy netowe a jak najszybciej spotkać... tylko wolał, jeśli to ktoś inny się ruszy...
                    • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 07:59
                      rada dobra
                      tyle że wypowiadał się tak enigmatycznie, że w końcu nie wiedziałam czy chce seksu czy żebym mu posprzątała mieszkanie.
                      • green.amber Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 09:02
                        może tajemniczy chłopak po prostu, taki do odkrywania dopierowink może Ty też, więc nie wiedział, co wolisz a nie chciał Cię zniechęcić na początku??wink
                        • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 09:06
                          he he smile
                          iii tam, wole chłopaków forumowych
                          • green.amber Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 09:10
                            do sprzątania czy do seksu?? hihiwink
                            • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 09:21
                              3 w 1
                              gotujący żonę też się przyda suspicious
                              • green.amber Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 09:29
                                a trzy to gotowanie... a już o nic nie zapytam, sama sie dziwię, że tamto napisałam... wink tak tylko jeszcze westchnę... a czułam, że coś mnie omija...
                                ale nic to, może jeszcze nie wszystko stracone, może da się jakoś nadrobić wink
                                • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 09:45
                                  portale randkowe cię omijają?
                                  randki w ciemno?
                                  • green.amber Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 13:29
                                    no w sumie tyż
                                    ale czy to całe życie właściwie nie jest w ciemno??
                                    • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 13:51
                                      no właśnie, jeszcze ci mało?
                                      • green.amber Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 14:02
                                        zachłanna jestem, zawsze mi mało winkbig_grin
                                        przynajmniej niektórych elementów życiawink

a czego mało mi w tym konkretnie przypadku??
                                        • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 14:19
                                          no tych randek w ciemno
                                          ale ty i tak nie możesz, za jasna jesteś
                                          • green.amber Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 14:36
                                            hihi mówisz, że gryzłabym się z tłem?? ale fluorescencyjna nie jestem... chyba...
                                            wink
                                            żadnych randek... ani w ciemno, ani w jasno... ale może to nie jest objaw choroby?? nie trzeba jeszcze leczyć??wink
                                            • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 14:45
                                              a w jasno to czemu nie?
                                              tylko ofiarę...tfu...kandydata najpierw trzeba mieć
                                              • green.amber Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 19:12
                                                hihi hmm no to jeszcze do końca sierpnia pomyślę a od września szukam ofiary eee kandydata wink ale w jasno to jak?? aaa co tam we wrześniu założę wąteczek i będę czekać na porady o!
                                                • tygrysgreen Re: system na portalach randkowych 09.08.11, 16:16
                                                  cwaniara
                                                  główna jej sie marzy
                                                  • green.amber Re: system na portalach randkowych 09.08.11, 20:16
                                                    ooo tym nie pomyślałam, ale może trzebawink)
                                                    jaki chwytliwy temat by się przydał, ogólnie ciekawa koncepcja i pustki na innych forumach wink
    • mi-l-ja Re: system na portalach randkowych 04.08.11, 20:30
      Ja mam zgoła odmienny problem: odnoszę nieprzyjemne wrażenie, że niektórym panom profile wypełniają na zamówienie zaprzyjaźnione panie albo bardziej błyskotliwi koledzy, bo między informacjami zawartymi w profilu, a tym, co niektórzy są w stanie stworzyć w mailu, zieje wieeelka przepaść. wink
      • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 06.08.11, 13:01
        green.amber napisała:

> mojave777 napisał:
        >
        > > - pisz z kilkoma niewiastami jednocześnie
        > a to dlaczego takie ważne, ciekawi mię

Żeby nie tracić czasu. Niewielki procent korespondencji przeradza się w chociażby jedno spotkanie na żywo i lepsze poznanie się. W końcu ta korespondencja to tylko takie "badanie rynku", z istoty rzeczy nie zobowiązujące.

Zdziwiłbyś się bo spotkałam się z przypadkiem, że facet miała pretensje że mu długo nie odpisuję że na pewno jestem nieuczciwa i piszę jednocześnie z kilkoma facetami wink
        Pewnie nie ma na to recepty ale wydaje mi się, ze na początku to normalne, że pisze się z kilkoma osobami...No chyba, że od razu trafia się miłość od pierwszego wejrzenia smile
        • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 06.08.11, 13:14
          " Poza tym ja nie pojmuję, dlaczego ludzie z gory sobie zakladają kogo szukają- p
          > tuje kazdego przedmiotowo- jako srodek do swoich z gory wytyczonych celów "

>Może niektórzy są zadowoleni z kręgu znajomych i nie szukają więcej. Może do szczęścia >brakuje im tylko pary, seksu, dzieci i rodziny... czy czego tam jeszcze.

>Kiedyś na mazurach widziałem z ojcem gościa z rowerem wartym ponoć 60 tysięcy. Ojcec >rzeczy do niego "panie! przecież za tyle samochód można kupić". A koleś z uśmiechem mówi >"ale ja już mam samochód".
          >Rozumisz? Facet może mieć ciekawe, bujne życie i szuka partnerki. I nie chce się >zaprzyjaźniać, bo woli jej szukać.

No tak tylko jesli ktos ma tylu znajomych to nie rozumiem dlaczego szuka partnerki na portalu?? Czy nie lepiej znajdowac we własnym otoczeniu?...Byc moze nie jestem poszukiwaczką z prawdziwego zdarzenia a po prostu osobą samotną no i trafiam na roznych osobników, ktorzy metodą wywiadu srodowiskowego poszukują najlepszej partnerki, co mnie mierzi szalenie bo dla mnie kazda znajmosc jest wartościowa bo moze słuzyc czemu innemu.
          A jak faceta interesuje tylko znalezienie tej jedynej to tempo dla mnie zdecydowanie za szybkie...Niestety zwykle tak jest sad
          • marek26_4 Re: system na portalach randkowych 07.08.11, 23:42
            poznałem na randkowym i jest fajnie
        • mojave777 Re: system na portalach randkowych 07.08.11, 13:13
          > Zdziwiłbyś się bo spotkałam się z przypadkiem, że facet miała pretensje że mu d
          > ługo nie odpisuję że na pewno jestem nieuczciwa i piszę jednocześnie z kilkoma
          > facetami wink

A i takie przypadki się zdarzają.
          Są też niewiasty, co same się cenzurują i np. piszą tylko z jednym, bo pisanie z drugim uważałyby za coś w stylu minizdrady..

> Pewnie nie ma na to recepty ale wydaje mi się, ze na początku to normalne, że p
          > isze się z kilkoma osobami...No chyba, że od razu trafia się miłość od pierwsze
          > go wejrzenia smile

Ba! Można się i nawet spotkać z kilkoma osobami. Jeśli te spotkania będą miały z różnych przyczyn jakiś taki efekt przyjacielski a nie romansowy, to przeca nikt nikomu krzywdy nie robi, nieprawdaż..

Bo tak się niestety składa, że randki internetowe są w pewien sposób takim hipermarketem, gdzie można przebierać i wybierać w towarze. I można na to się zrzymać i uciekać od takiej formy poznawania znajomości albo stosować ją z umiarem i z szacunkiem do oczekiwań innej osoby. A w tym drugim przypadku sukcesem jest tzw dywersyfikacja poszukiwań...

eM.

___
    • madalenka25 Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 12:44
      myślę, że tu nie ma systemu - to wypadkowa okoliczności, czasu, miejsca i nastroju
      przecież miłości nie da się usystematyzować ( jest takie słowo?)

sama osobiście nie lubię gdy faceci pisują elaboraty wole konkretnych
      kawa i decydujemy - mamy chęć się spotykać czy nie
      fakt sama dość jasno od razu określam zasady i zawsze pytam wprost
      po takich spotkaniach zostało mi paru fajnych znajomych - chemii zero ale za to uwielbiamy sobie pogadaćwink

a zdjęcia bywają strasznie mylne - kiedyś mi jeden pan przysłał zdjęcie - usiadłam - no dresiarz i kark jak nic i do tego bmw - ale że już byliśmy umówieni to poszłam - to najbardziej ciepły i sympatyczny facet którego poznałam, opiekuńczy, wesoły i troskliwy i gdyby nie pewne małe "utrudnienia" w życiu bym go nie wypuściła z "rąk" .
      • jurek7 Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 12:54
        • madalenka25 Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 13:00
          muszę Cie rozczarować - nie obraziłam się wink
          jestem taka jaka jestem ....
          sygnaturka to wspomnienie po "kimś" i pokazuje się tylko tu i to losowo wink
          i nie mam profilu na portalu randkowym
      • robert.83 Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 12:57
        > w życiu bym go nie wypuściła z "rąk" .

To naprawdę uroczy cudzysłów smile.
        • madalenka25 Re: system na portalach randkowych 08.08.11, 13:01
          oj tam, oj tam.. czepiasz się wink
          • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 09.08.11, 12:03
            "sama osobiście nie lubię gdy faceci pisują elaboraty wole konkretnych
            kawa i decydujemy - mamy chęć się spotykać czy nie
            fakt sama dość jasno od razu określam zasady i zawsze pytam wprost
            po takich spotkaniach zostało mi paru fajnych znajomych - chemii zero ale za to uwielbiamy sobie pogadać "
            To szczerze C zazdroszczę...Ja na ogół trafiam na takich, co to nie interesuje ich nic prócz poważnego związku od pocątku...A ja nie umiem sie na cos takiego zdeklarować,nie umiem nawet az tak otwierac się juz na wstępie...Niby nie mam nic do ukrycia ale moze po prostu nie jestem wystarczająco szczera....ale jednak mierzi mnie taki randkowy hipermarket jak to ktos wyżej określił...Chciałabym z kimś powoli się poznawać i miec go dla różnych, że tak powiem celów, tak jak ma się kazdego znajomego...Zobaczyć jak z czasem sytuacja się rozwinie... Chyba, że ktos od początku mi nie odpowiada pod żadnym względem już po pierwszym spotkaniu (wiadomo, że pisanie to jednak co innego)...no ale rzadko sie zdarza, żeby ktos nie pasował mi nawet na kumpla na piwo...Chyba, że przeprowadza ze mną wywiad środowiskowy jak to niestety nieraz się zdarza...albo wzamian za sałatkę proponuje mi łóżko... sad
            • madalenka25 Re: system na portalach randkowych 09.08.11, 12:26
              nie ma czego zazdrościć Myszko
              to już chyba cynizm z mojej strony
              przestałam wierzyć
              dwa razy kochałam nad życie - fakt były to dwie różne miłości
              ale dziś wiem że na trzecią nie mam zwyczajnie siły
              faktem jest że facetów nie poznaje na portalach randkowych tylko jakoś tak wpadam na nich a to gdzieś na forum, a to na gg, czasem na czacie gdy kolejną noc nie moge spać albo zwyczajnie w życiu
              • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 09.08.11, 12:41
                To pewnie były jakieś nieszczęśliwe te miłości?...Masz racje najlepiej wpadać na facetów w życiu ale portale randkowe wiele ułatwiają- przynajmniej z założenia, praktycznie to wg mnie ludzie nie bardzo szanują się nawzajem w takich miejscach albo dążą do czegoś po trupach i dlatego nie zawsze coś z tego wychodzi sad
                • madalenka25 Re: system na portalach randkowych 09.08.11, 12:45
                  ależ szczęśliwe w swoim czasie
                  jedna trwała 10 lat
                  druga 7 prawie
                  zostały z nich ciepłe wspomnienia i w miarę poprawne relacje
                  i niestety doświadczenia które powodują dzisiejszy mój stan
            • robert.83 Re: system na portalach randkowych 09.08.11, 12:44
              >...albo wzamian za sałatkę
              > proponuje mi łóżko... sad

Może myślą, że tego chcesz. To niemożliwe?
              • madalenka25 Re: system na portalach randkowych 09.08.11, 12:47
                oj nakarmić chciała bo pewnie biednie wygląda wink
                no chyba że w oczach miała "pragnienie"
                • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 10.08.11, 00:44
                  "ależ szczęśliwe w swoim czasie
                  jedna trwała 10 lat
                  druga 7 prawie
                  zostały z nich ciepłe wspomnienia i w miarę poprawne relacje
                  i niestety doświadczenia które powodują dzisiejszy mój stan"
                  I co juz wiecej niogo nie da sie pokochać?...
                  • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 10.08.11, 00:47
                    Z sałatka to było tak że facet myslał ze jak mi postawi sałatke to pójde z nim do łóżka...
                    No ja się moze po porostu nie nadaje na jakies poratle randkowe tylko po prostu portale społecznościowe...ale tam niekoniecznie ktos szuka milości...choc jej chyba rowniez...sama nie wiem juz jak to jest...wiem że net jest fajny w necie ale w realu nie za wiele z tych kontaktów wychodzi...juz prędzej praca....
                    • madalenka25 Re: system na portalach randkowych 10.08.11, 07:54
                      aaaaa masz rację co za prostak za sałatkę wink
                      wysiliłby się na jakiś teatr, szalony spacer w deszczu z szampanem w dłoni
                      o brylantach nie wspomnęwink
                  • madalenka25 Re: system na portalach randkowych 10.08.11, 07:55
                    tego nie wiem
                    pierwszy był alkoholikiem
                    drugi patologicznym kłamcą
                    z trzecim nie zamierzam ryzykowaćwink
                    • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 10.08.11, 21:41
                      A może po prostu teraz trzeba Ci samotności?...
                      Bo kazda miłość chyba jednak może być inna wink
                      • madalenka25 Re: system na portalach randkowych 11.08.11, 21:07
                        zgadzam się
                        ale nie mam jakoś parcia na bycie z kimś
                        co ma być to będzie
            • zatracony72 Re: system na portalach randkowych 11.08.11, 20:58
              No bo to Myszko jest najlepszy sposób poznawania ludzi. Nic nie zakładać, tylko zwyczajnie wypełniać sobie życie. Wspólne wyjścia, przegadane albo i przemilczane wieczory ( jak się razem filmy ogląda), weekendowe wyjazdy, imprezki czy zwykła pomoc w prozaicznych sprawach domowych. Seks na początku nie jako nadrzędny, bo może spaczyć relacje i ukierunkować działania
              • myszka1969 Re: system na portalach randkowych 12.08.11, 12:12
                Ale to jest przeciez własnie to, czego bym chciała ale ludzie na tego typu portalach zwykle niestety mają z gory ustalony przez siebie scenariusz...a seks na początku??...sorry, u mnie nie wchodzi w rachubę.
    • bilbona Re: system na portalach randkowych 22.08.11, 19:20
      OK, spotykanie się z kilkoma osobami jednocześnie może być w porządku, ale do pewnego momentu. Jak ktoś to nieźle zauważył, takie portale to coś w stylu supermarketu. Rozmowa przez internet nie zawsze może wystarczyć do określenia czy ta osoba jest warta naszej uwagi czy nie. Spotkanie bardziej nam pomoże w ustaleniu tego. Jednak w przypadku, gdy trafimy już na osobę, z którą chcielibyśmy spróbować stworzyć związek, uważam, że kolejne spotkania z osobami z portalu są już nie na miejscu. A tłumaczenie, że spotykam się, bo może spotkam fajnego kolegę? Do mnie nie trafiają... A co do samego "systemu" na portalach randkowych, to uważam, że czegoś takiego nie masmile Każdy ma swoje metody, jedni wyślą oczko, inni wiadomość, jeszcze inni prezent. Z doświadczenie wiem, że na mnie jakieś oczka czy zaczepki nie działają, nawet, jak facet ma interesującą wizytówkę i zdjęcie. Po prostu świadczy to o jego braku oryginalności. Ale na inne może coś takiego działa. Jak byłam na sympatii, to mnóstwo uśmieszków dostawałam, a wiadomości (nie liczę tutaj "spamów", czyli wiadomości typu "kopiuj - wklej") dostawałam bardzo niewiele. W porównaniu np. do mydwoje, gdzie teraz jestem, te proporcje są zdecydowanie odwrotne. Dostaję dużo personalnych wiadomości, które widać, że są napisane starannie, przemyślanie, często intrygująco lub oryginalnie. I to chyba działa na kobiety, przynajmniej na mnie tak, ponieważ odpisuję na tego typu wiadomości, nawet jeśli zdjęcie mnie nie powala na kolana. Ale czasem zdjęcia są zwodnicze. Nie można się tylko na nich opierać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka