red-fox Jak już jesteśmy przy wyspach 30.11.11, 16:07 Sam utwór mi nie leży, delikatnie mówiąc nie ta bajka, ale słowa są super. Wyspy szczęśliwe A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź, wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj, ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań, we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. Pokaż mi wody ogromne i wody ciche, rozmowy gwiazd na gałęziach pozwól mi słyszeć zielonych, dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul, myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością. Anna German Odpowiedz Link
zed-is-dead Ależ Wyspa Bożego Narodzenia istnieje 30.11.11, 18:00 i formalnie jest częścią Korony Brytyjskiej, zarządzaną przez Australijczyków. I niestety odbiega troszkę od tej opisanej w piosence. A fajne wyspy w muzyce są od dawna Odpowiedz Link
red-fox Re: Ależ Wyspa Bożego Narodzenia istnieje 30.11.11, 18:16 Słowa piosenki German to "Prośba o wyspy szczęśliwe" K. I. Gałczyńskiego więc też już parę lat mają, ale są ciągle na czasie Odpowiedz Link
tapatik W jakim sensie? 30.11.11, 19:52 W sensie spędzenia tam wakacji czy zamieszkania? Odpowiedz Link