czarny.onyks 21.11.12, 12:58 macie jakieś ulubione? szukam inspiracji Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margott70 Re: Wina 21.11.12, 13:17 czarny.onyks napisała: > macie jakieś ulubione? > > szukam inspiracji Brrr...nienawidzę win... Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Wina 21.11.12, 13:22 ja też. zgagę po tym mam. ale domowe, jak robi szwagier, z wiśni albo winogron, to już inna poezja. Odpowiedz Link
margott70 Re: Wina 21.11.12, 13:26 tdf-888 napisał: > ja też. zgagę po tym mam. ale domowe, jak robi szwagier, z wiśni albo winogron, > to już inna poezja. Ale ja nienawidzę dopiero od wczoraj... Odpowiedz Link
margott70 Re: Wina 21.11.12, 14:05 zed-is-dead napisał: > A co nie dodawali Ketonalu w pakiecie z winem? Oj tam nic mnie nie boli, tylko zgrzewka wody ledwie stykła... Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Wina 21.11.12, 14:19 To znaczy, że do piątku znów zdążysz polubić wino Odpowiedz Link
margott70 Re: Wina 21.11.12, 14:21 zed-is-dead napisał: > To znaczy, że do piątku znów zdążysz polubić wino Mowy nie ma. Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Wina 21.11.12, 14:29 No, jak mowę zablokowało, to może szeszszyfffiście dłużej potrwać Odpowiedz Link
margott70 Re: Wina 21.11.12, 14:34 zed-is-dead napisał: > No, jak mowę zablokowało, to może szeszszyfffiście dłużej potrwać Odpowiedz Link
puch_atek Re: Wina 21.11.12, 13:34 tylko odliczaj , niedlugo bedzie o defibrylatorze ja mam pyszne rose, mozna je duszkiem potraktowac dopisze nazwe jak mi Sis podesle, bo wyleciala z glowy, a ona mnie zawsze zaopatruje (produkt lokalny) Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Wina 21.11.12, 13:40 a jednak jeden konkretny się znalazł wśród gawiedzi defibrylator to byłoby zbyt łatwe... gdyby doszli do...np. konia....bym się zdziwiła Odpowiedz Link
margott70 Re: Wina 21.11.12, 13:40 czarny.onyks napisała: > dobrze Wam idzie wymienianie > Sugerujesz, że się tematu nie trzymamy... Odpowiedz Link
ane-tal Re: Wina 21.11.12, 13:48 Ja tam lubię La Torine Bianco z Biedronki, dodaje Sprite i plasterek cytrynki i mogę pic i pic Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Wina 21.11.12, 14:03 Ja spróbuję pociągnąć trochę za język. Do czego to winko? hę? Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Wina 21.11.12, 14:21 A to tym bardziej - bo jest istotne, do czego będziesz to wino serwować Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Wina 21.11.12, 14:24 albo z czego bo jak z pępka na ten przykład to może być istotna konsystencja Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Wina 21.11.12, 14:37 oj nie....złe wspomnienia chociaż....cytryna jest, sól jest.... może by zaryzykować Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Wina 21.11.12, 15:25 To złotą z pomarańczą i cynamonem, jak po cytrynie było kwaśno Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Wina 21.11.12, 17:12 No, skoro Degustator nie miał smaku - nie dziwota, ze Onyksia zdegustowaną pozostała Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Wina 21.11.12, 14:18 No owszem mam, ale pysk mam raczej proletariacki, więc miej świadomość, ze nie będą to wina z górnej półki: - uwielbiam wina sygnowane "Villa Vinum" a sprzedawane w Kauflandzie: argentyński Merlot (wytrawne, czerwone) chilijskie Merlot i Cabernet Sauvignon (też czerwone, wytrawne), francuskie, lub kalifornijskie Chardonay (białe, wytrawne) i niemiecki Riesling (białe, półwytrawne). Te wina kosztują od 12 do 20 pln i dla mnie są dobre - jak gdzieś trafisz bułgarskie (tak, tak, Bułgarzy uprawiają winorośl dłużej, niż Francuzi i znają się na rzeczy) wina sygnowane Khan Krum - bierz w ciemno. W Polsce ich co prawda nie widziałem, na Słowacji kupowałem za około 5 ojro. W Bułgarii to były jedne z droższych win kosztowały coś około 6-7 lewa, czyli 15 peelennów . Dla siebie najwyraźniej zostawili w sklepach te lepsze, a barachło typu Syfino wyeksportowali do Polski. Rewelacyjny był Mavrud & Shiraz (czerwone, wytrawne) - w Lidlu pojawiło się Chablis (ok. 30 pln) - pyszne białe, wytrawne winko Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Wina 21.11.12, 14:45 białe wermuty - najlepszy chyba był (za czasów komuny) marki Istra Vino, taki z jeżykiem w logo oprócz tego proszek (Prošek Dioklecjana) - pyszne, słodkie, wermutowate z rodzynek, z niego podobno Split słynie i ogólnie Dalmacija kiedyś była znakomita biała Sofia Blanc de Blanche, czy jakoś tak - swego czasu najtańsze wino z Biedrony, znakomite do picia tak po prostu... Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Wina 21.11.12, 15:27 Sophie właśnie strasznie straciły na jakości, jak je zaczęli w Polsce rozlewać Odpowiedz Link
duza_madzia Re: Wina 21.11.12, 16:22 jesli nie będzie dodatkiem do jedzenia a jedynie elementem relaksująco-osłabiającym to może troche "słodyczy"?? mogen-david.pl/ Odpowiedz Link
stefcia41 Re: Wina 21.11.12, 19:00 Moja, moja wina ! Przyznaję się W temacie? Czy znów coś zboczyłam? Odpowiedz Link
beja_81 Re: Wina 21.11.12, 19:19 Wina, zabrakło wina Smutku przyczyna, taka nowina Wina, czyja to wina Że nie ma wina, zła to nowina Odpowiedz Link