25.04.13, 22:22
Mam od niedawna i miał internet chodzić dużo lepiej i szybciej
bo poprzedni zawieszał się co chwila
i co?
i to że ten cały LTE działa jeszcze gorzej niż mój stary modem
zawiesza się co chwila, muszę włączać od nowa komputer żeby otworzyć internet
no i też przy pisaniu dokumentów to jest po prostu koszmar sad
Obserwuj wątek
    • sadgirl25 Re: LTE 25.04.13, 22:26
      mam podłączyć nowy modem do kabla USB ?
      nie cierpię komputerów i internetów !!! sad
    • sadgirl25 Re: LTE 25.04.13, 22:33
      póki co nie mam szans na internet po kablu
      jestem zmuszona mieć model podpięty do laptopa
      ale masz rację, u rodziców mam od dawna komputer i internet w nim jest z kabla
      i jest ok, mimo że tamten komputer starszy niż laptop a internet też starszy z kabla ale o niebo lepszy niż to nowoczesne byle co !!!
    • sadgirl25 Re: LTE 25.04.13, 22:52
      Spróbuję w przyszłym tygodniu (pon lub wtorek)
      muszę coś z tym zrobić bo działa sto razy gorzej niż poprzedni iplus
      dzięki smile
    • sadgirl25 Re: LTE 25.04.13, 22:55
      czasem jestem wesoła smile
      ale to wyjątki od reguły
      wszyscy którzy mnie znają mówią na mnie renia smile
      • tdf-888 Re: LTE 25.04.13, 23:08
        a @ renta moze być? smile
        • sadgirl25 Re: LTE 25.04.13, 23:12
          renta?
          napisz coś gdy będziesz miał świeży umysł smile
          idę w objęcia morfeusza
    • tdf-888 Re: LTE 03.03.16, 10:11
      no i jak się lte spisuje, smutna? wink
      u mnie śmiga aż miło, mam już dwa urządzenia z lte, modem-router i komórę. esemesy dyktuję jak dyrektor proszę ja ciebie.
    • tdf-888 Re: LTE 03.03.16, 15:55
      spoko. juz se spersonalizowalem jak trzeba. większość opcji pochowalem smile
      tak więc po co mi to było? wink
      musze zacząć jakieś fajne obiekty fotografować zeby sie zamortyzowal bo zdjęcia robi faktycznie zajebiste. no i wyświetlacz piękne kolorki.
    • tdf-888 Re: LTE 03.03.16, 16:14
      udało mi się zmieścić na jednym ekranie (startowym), z czego połowę zajmuje widget pogodowy, usunąłbym go (bo po co mi info, jaka pogoda jest tam, gdzie jestem? przecież widzę), ale nie dało się zrobić przezroczystego widget - zegarka. a ten pogodowy ma fajny duży zegar smile
      i tylko jedną aplikację ściągnąłem - do komunikacji z kompem po sieci.
      musiałem do tego założyć kolejne konto gmail, bo przecież bez tego się nie da
      wifi włączam i wyłączam za każdym razem, gdy chcę skorzystać z internetu. podobnie z transmisją danych (niby mam pakiety internetu, ale z przyzwyczajenia)
      • sadgirl25 Re: LTE 03.03.16, 19:09
        Matko,jakim cudem wykopaleś ten wątek sprzed prawie trzech lat.Już dawno o nim zapomniałamsmile
        Widzę,że Tobie śmiga,ja potem jeszcze przez jakis czas mialam LTE a teraz już go nie mam.Mam w telefonie internet w ramach abonamentu a komputerze mam z kabla
    • mavika_88 Re: LTE 03.03.16, 19:37
      A mi się źle korzysta. Źle się w szegolnosci pisze...
      • mavika_88 Re: LTE 03.03.16, 20:04
        Przede wszystkim niewygodny w trzymaniu podczas pisania. Ekran za wąski w pionie a zbyt szeroki w poziomie. W poziomie odpada bo nie widać co się pisze i kciuki się odczuwa. Dużo minusów i kto wymyślił przechodzenie do menu tuż obok klawy!! Minusy jeszcze bym znalzla. (Znowu mnie wywalilo do menu) a plusy*? Chyba tylko taki ze w ogóle mogę pisać tongue_out moje niezadowolenie to nie kwestia prxyzwyczajenia się. Szkoda
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 12:10
      wyłączyłem lte, bo mam tylko jedną kreskę zasięgu w pomieszczeniu. a na 3g mam cały, więc może nie będzie tak bateria leciała. bo na razie... to na noc muszę ładować.
      ogólnie to na parapecie mam drugi modem, lte i ta sama sień i 4 kreski bez antenki. ale bardziej w środku na telefonie słaby zasięg. a po co mi to lte w telefonie? tylko dla prędkości. a i tak w domu to raczej wifi staram się przypominać by włączać.
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 15:05
      haaaa!!
      ściągnąłem se apkę - pilota do dekodera tv sat big_grin dekoder jest w sieci, ma swoje ip, w konfigach ip i hasełko i pilot na ekranie smartfona big_grin
      noooo... najlepsza apka! smile
      telefon zawsze pod ręką, a pilot niekoniecznie smile
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 15:52
      na razie jeszcze nie myślałem o wysyłaniu czegoś na dysk google. po co?
      musiałbym znów coś konfigurować... nie lubieeee ;/
      • sadgirl25 Re: LTE 04.03.16, 15:54
        A co u Ciebie ma ważniejszy status pilot czy telefon?
        • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 16:30
          no teraz to już telefon, skoro pilot mam w telefonie big_grin
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 16:29
      jako taka kopia zapasowa jak to działa, to mnie przekonuje.
      aczkolowiek i tak się do zdjęć prawie nie wraca, to czasami...
      jak się pojawi potrzeba (zapcha się pamięć, któej nie zamierzam rozszerzać, to się tym zainteresuję)
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 16:31
      swego czasu żyłem i bez tego i bez tego... wink
      • sadgirl25 Re: LTE 04.03.16, 18:05
        Ale przecież i tak najważniejsza druga połówka smile
        • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 18:30
          a i owszem...
          jak jest to i pilot poda, a jak jej nie ma to esemeska napisze smile
          tak że telefon ważna rzecz.
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 19:41
      a jak dam pojedynczy link do zdjecia? tak też można?
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 20:03
      i kto wejdzie na ten dysk będzie wiedział, jak się nazywam??
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 20:16
      a ty mi lepiej powiedz, jak ustawić, żeby się nie aktualizowały aplikacje ;/
      bo jak kiedyś będę zagranicą i mi transfer zeżre ;/
      dziś wlazłem na sklep play i jakby wtedy się to uruchomiło (to nie przypadek? uruchamia się jak będę właził na sklep, a jak nie, to się aktu nie włączy?)
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 20:19
      są dane właściciela, jak się na telefonie otwiera, to się wyświetla.
      • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 20:46
        będę musiał kiedyś przysiąść i se nowe konto założyć bo jak tel. dorwalem to zalozylem na swoje nazwisko zupełnie bez finezji.
        a jak kiedyś by mi przyszło na forum taki link do dysku dać to jednak wolałbym bez danych.
        • mavika_88 Re: LTE 04.03.16, 21:40
          Dlatego sie wpisuje kowalska big_grin
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 20:28
      ok, to tak mam, że przez tylko przez wifi.
      a moja obserwacja, że to się aktualizuje tylko gdy wejdę na sklep?
      to przypadek, czy tak jest?
    • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 22:32
      aktualnie to coś porobilem ze nie mogę ekranów usunąć. tych głównych.
      nie mogę wrzucić do kosza.
      wiesz o co?
      kurde... tak chyba wcześniej wywalalem
      • tdf-888 Re: LTE 04.03.16, 22:34
        ok juz mam. ta strzałka do ustawiania ekran startowego mnie zmylila. heh
        • tdf-888 Re: LTE 05.03.16, 12:25
          ała, szyja mnie rozbolała od ślęczenia nad tym telefonem.
          • mavika_88 Re: LTE 05.03.16, 12:34
            Od kiedy go masz. Nawet nie wiem jaki. Ciekawe kto pierwszy mial nowy tel w lpach. Ja czy Ty :p tez na dniach. Tys zadowolony. Ja nie do konca.... zle mi sie pisze uncertain
            • mavika_88 Re: LTE 05.03.16, 13:41
              Chata ogarnieta. Dosc szybko sie wyrobilam. Nawet pokoj....
              spac mi sie chce... ciekawe czy da sie zasnac. Rano bylam wyspana. Ech....
              • tdf-888 Re: LTE 05.03.16, 17:10
                od jutra zeszłego roku taj tak
                • mavika_88 Re: LTE 05.03.16, 17:22
                  suspicious
                  No ile masz dni?
                  Mnie nie zadowala aparat. Jest chyba gorszy niz w poprzednim uncertain tzn. Tyle samo Mpx ale nie ma autofocusa i z bliska nie lapie ostrosci uncertain a szukalam opcji makro....
                  jedyny plus to taki ze ma latarke. Poprzedni nie mial i swiecilam latarka przy uzyciu ekranu. Ha! Dzisiaj mialam sen ze swiecilam latarka przy uzyciu tel. Bieglam w nocy. Przypomnialam sobie sen. Snil mi ske tez dzieciak ktory plakal w parku. Ojciec sobie z nim nie radzil. Podeszlam do nich. No niewazne.
            • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 08:49
              mi mój nowy nabytek kurier przyniósł w środę. samsung k zoom.
              oblookaj se jak to wygląda i nie będziesz wątpić w jakość zdjęć. tu się obiektyw wysuwa końskie pracie big_grin
              plus flesz z lampy ksenonowej.
              to żeś zaraz telefon kupiła jak złapała pewność paru miesięcy zatrudnienia? podoba mi się taka rozrzutnosc wink
              • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 09:17
                Nie. Wczesniej byl zamowiony.
                • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 09:18
                  Duzo wczesnien ale nie mogl do mnie dojsc tongue_out
                  • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 09:26
                    teraz jak jakieś fajne zdjęcie to wrzucam na dysk Google jak mi gwenik powiedział. dałem kobicie adres i se tam ogląda w pełnej krasie 7mb zdjęcie a nie jakieś obcięte z jakosci w mms.
                    • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 09:35
                      Jaki aparat? Ile Mpx?
                      Ten tel co mam to na pewno nie jest taki jak chcialam. Wyboru nie mialam. Ale jak bedzie kasa.... sie cos fajnego sprawi.
                      Ten w pisaniu czy przegladanoe strpn ewidentnie gorszy niz poprzednik. Mimo ze wyswietlacz wiekszy. Duzo ma wad......
                      Plus to tylko taki ze nowy android. Mpge pisac na forum. Ma latarke.
                      Ech.... poprzedni tel bede nosic....zdj lepsze wychodza na poprzedniku!! Mimo ze taie same parametry. Gorsze wychodza zdj.Mam na mysli lapanie ostrosci. Pogrzebalam w ustawieniach. W nowym jest tylko jedna funkcja ostrosc . Nawet jak da sie wysoka to tekstu dobrze nie zlapie uncertain wniosek - wujowy.
                      • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 09:39
                        napisałem ci nazwę. jak cie cis interesuje to możesz sobie sprawdzić parametry w necie.
                        ja tez ci z głowy nie podam bo te cyferki są dla mnie nieistotne wiec nie pamiętam. z resztą z tego co znawcy piszą to te mpix nie są najważniejsze.
                        • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 11:08
                          Az zerknelam gdzie niby mi podales nazwe tego telefonu.
                          Samsung k zoom? Ok. Zerkne.
                          Ano nie sa najwazniejsze Mpx.
                          • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 11:55
                            Porownalam sobie nasze telefonu.
                            Mam nowszego kitkata. Ale nic mi po tym.
                            Twoj tel swietny aparacik. Hmm
                            Sporo wazy taki tel. Moj poprzednik 122 a aktualny 145 i juz odczuwam zmiane. Nie wyobrazam sobie tel o wadze 200 g uncertain zle by sie pisalo.
                            Radia nie masz?
                            Aparat whpasiony ale nie wiem cy chcialabym miec taki w tel chyba wolalabym odxzielnoe kupic aparat. No i bateria bedzie Ci szybko padac.
                            "Znalazla jedna pani aparat do bani" (leci) "nic wiecej nam nie potreba"
                            • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 12:08
                              ja radia nie słucham od lat. nie mam okazji i nie lubię bo to sieczka. jedyna okazja czegoś słuchać a nie oglądać to w samochodzie ale też nie włączam radia tylko własne płyty.
                              a 200 gramów... co to jest dla takiego sportowca jak ja big_grin i dobrze się kojarzy takie dwieście wink
                              jak dla mnie kupowanie oddzielnej cyfrówki do zdjęć - niet. dlatego sobie wybrałem ten tel. żeby nosić tylko jedna rzecz przy sobie.
                              a zdjęcia robi zajebiste. 10x prawdziwy zoom a nie jakieś cyfrowe oszustwo. no i ta lampa błyskowa. ..
                              kiedyś miałem se k800i z właśnie też taka prawdziwa lampa błyskowa. matryca 3.2 mpix i było ok. a potem smartfon z niby większą matryca a zdjęcia były gorsze.
                              a teraz mam lepsze Ever.
                              jestem zadowolony i polecam.
                              tylko ludzie się nie znają i ten telefon nie jest chodliwy. wyobraź sobie ze na allegro drożej niż udało mi się wyrwać. na sklepie samsunga internetowym nie było. w brand store warszawskich tez nie. nie licząc Okęcia z kosmiczna cena.
                              kupiłem z firmowego sklepu stacjonarnego w poznaniu. zapłaciłem przelew i wysłali mi to kurierem. a tak to tego nie ma...
                              • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 12:09
                                ale się rozpisałem. prawie jak mavika
                                dopiero jak mu się wyświetliło na ekranie po wyslaniu to zobaczyłem ilość.
                                • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 13:12
                                  Hehe prawie :p
                                  Widac ze telefonik Ci podpasowal. Milo smile stad to rozpisanie.
                                  A jak z bateria. Co jesli tel bedziesz bral na wycieczke. Foteczek ladnych napstrykasz i bateria szybko padnie.?
                                  • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 13:22
                                    się okaże jak to schodzi na wycieczkach. dojdzie używanie jako navi. jak będzie brakowało to kupie dodatkową taka sama baterie i będzie. w samochodzie mam ładowarkę w zapalniczke to tam się ładuje. poza tym ja potrafię oszczędzać baterie. w telefonie mam ustawione czarne tło big_grin
                                    • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 13:33
                                      a na razie to już sobie wyrobilem nawyk jak telefonu nie macam to na ładowarkę.
                                      • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 13:41
                                        I?
                                        Dlatego by nie ladowac podczas macania?
                                        Wczoraj ladowalam i macalam. I.... z tylu cieplutki sie zrobil. Normalnie przy samym uzywaniu tak nie ma.....
                                        Poprzednika ladowalam i jednoczesnie macalam aole bateryjka mu szybko padala.
                                        Czy jednoczesne ladowanie telefonu i uzywanie oslabia baterie?
                                        Esz.. wkurza mnie ten tl. Mowa o przejrzystosci strony. Duzo soe traci mieejsca. Chocby niepotrzebni na gorze duzy pasek z adresem strony i to zweza pole na ktorym mi zalezy. Nie widze co pisze sad
                                        Nie wiem czy moge to jakos pozmieniac... watpie....
                                        • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 13:43
                                          No i na dole drugi czarny pasek. Z przechodzeniem do strony. Z zakladkami. Fakt znika gdy sie nie dotyka ale podczas przesuwania sie wysuwa co strasznie zaweza pole uncertain
                                        • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 13:56
                                          nie no nic się nie dzieje. po prostu nie przywyklem. a nie lubię macac jak coś z niego zwisa.
                                          • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 14:36
                                            Mysle ze nie powinno sie uzywac tel podczas ladowania.
                                            Z poprzednikiem musialam tak ronic. Bo bateria padala i ni przeszkadzalo mi ze cos z gelefonu zwisa. Kabelek miedzy palcami i daje rade. Teraz tez podlaczylam i tel cieplejszy na pleckach sie wtedy robi. Co daje do myslenia ze nie powinno sie ladowac i jednoczesnie uzywac telefonu.
                                            • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 14:49
                                              Juz mi nieco mniej zweza obraz - zmienilam przegladRke na chrome ale.... nadal nie wide co pisze sad widzd jedynie gdy korzystam z klawy w pionid ale wtedy jest nie wyhodnie.
                                            • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 14:50
                                              daje do myślenia ty... to lepiej nie myśl.
                                              bateria się ładuje to się grzeje. można korzystać ladujac izi. nie twórz mavikowych teorii
                                              • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 15:03
                                                No ale.... sprawdzilam. Podczas ladowania bez uzywania telefonu si nie grzeje. Podczas tylko uzywania cieplejszy ale najbardziej cieply gdy laduje i uzywam wiec.....
                                                Niewazne. Ale mowoe jak jest u mnie.
                                                Wy mi lepiej powiedzcie co zrobic zeby lepiej widziec podczas pisania. Musze na poziomej klawie a to powoduje ze mi strasznie obraz zweza z poprzednika duzo lepiej sie pisalo.... mimo ze wyswietlacz mnienszy. Czy zmiana przegladarki cos da?
                                                Zmieniajac na chroma poprawilo sie o tyle ze pozbylam sie dolnego niepotrzdbnego paska. Ale nadal jest gorej niz na poprzedniku. NIE WIDZE CO PISZE.
                                                • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 15:07
                                                  Przeglarka chrome ladnie mi zwija adres strony gdy przesuwam na dol. Gdy przesuwam do gory niepotrzebnie sie rozwija pasek i zweze docelowe pole do przegladania. No i podczas pisania ciagle mam adres stad nie widze co. Piszd. Jaka przegladarka zeby zwiekszyc widocznosc?
                                                • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 15:08

> go paska. Ale nadal jest gorej niz na poprzedniku. NIE WIDZE CO PISZE.
                                                  >

weź ty się dziewczyno za robotę! kto zmywal po tym obiedzie??
                                                  • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 15:17
                                                    O to sie nie martw. Po sobie zawsze po innych tez sie zdarza gdy widze.
                                                  • sadgirl25 Re: LTE 06.03.16, 16:44
                                                    Slyszalam kiedys o czymś takim jak Picasa czy Picasa album,ale nie za bardzo wiem jak się za to zabrać.Tam chyba też można bylo zdjecia wrzucać i potem komuś udostępnić
    • mavika_88 Re: LTE 05.03.16, 17:55
      Oj tam. Dzieciak przestal plakac. Zagadalam go. Jeszcze obiecalam ze przyjde do tego parku nastepnego dnia.
      Zaraz Tede napisze ze mi sie dzieci chce. Otoz nie. Nie mam fo nich ciagutki nadmiernej. Noe jestem jak wiekszosc kobitek ktore zachwyca sie malymi dzieciaki. Bierze na rece itp. Ostatnio bylam u kolezanki. Ma dzieciaka niecaly rok. Spioszki mu kupilam smile druga kolezanka widac ze miala na dzieciaka chec brac go na rece itp. Ja do tefo normalnie podchodze.
      u mnie instynkt macierzynski mysle ze sie nie rozwinie jesli nie poznam odpowiedniej osoby.
      pasuje dzisiaj zadek ruszyc. A tak mi sie nie chce. Odwyklam od towarzystwa....
      • mavika_88 Re: LTE 05.03.16, 18:15
        Kurde. Mialam lekki stresik. Dalam aktualizaje systemu.
        W trakcie android mial w brzuszku jakies przysylanie informacji. W pewnym momencie przewrocil sie na plecki i pojawil sie trojkacik z wykrzyknikiem i jakis tekst po angielskiemu. Nie mozna bylo go wylaczyc i wycoagnelam bateryjke. Ale jest ok. Smiga.
    • mavika_88 Re: LTE 05.03.16, 18:34
      Tak zrobilam. Tzn. Aktualizowal sie a potem w pewnym momencie soe przewrocil. Fotke zrobilam.
      Ech. Oczeto mi mruga wink
      • mavika_88 Re: LTE 05.03.16, 18:35
        Wlaczylam tel i sie okazalo ze jednak sizaktualizal
    • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 00:03
      Android 4.4.2 ale to sie raczdj njs znienilo. Zmienil sie chyba nr kompilacji.
      Zlei sie z tego tel pisze sad a najbardziej wkurz przycisk ktory sieznajduje tuz przy klawie i zdarza sie wskoczyc do menu vlownego.wczesniej te przycislu mialam poza ekranem....
    • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 13:52
      Jak dales czarne tlo? Masz na mysli tapete?
      Jasnosc ekranu dalam na min. Ustawilam na 2 G. Jak mozna jeszcze zmniejszyc zuzycie bateri? Czy jakas apka pomaga czy to tylkp sciema?
      Aaaa i jeszcze jedno? Wazne. Niepotrzebny jest format baterii? Pamoetam jak w pierwszym swoim telefonie czekalam zeby sie rozladowal. Gralam w gierki by bateria calkiem padla i na wylaczonym tel sie ladowala. Jaki mieliscie pierwszy swoj tel. Ja K700.i. fajnie sie gralo w tenisa smile
      • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 19:41
        pilnuj drzewka bo to juz druga skucha twoja.
        a po co na 2g ustawiłas? to jest oszczędność baterii? a co? masz gorszy zasięg 3g?
        • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 20:20
          Gdzie nie trzymam drzewka. Przy 2 G ponoc oszczedza sie baterie. Takie info mialam nawet w dawnym telefonie i wcale goorszego zasiegu nie mambedac na 2 g. Tzn. Nie odczuwam roznicy. Oj. Beda zakwasiki. Lapy, znaczy rece juz czuje ze przesilone. Siatkoweczka byla. I nowi panowoe ^^spac mi sie chce.....
          • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 20:31
            i na którą do roboty?
            • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 20:36
              Zobaczysz kiedy mnie nie bedzie.
              • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 20:37
                chce wiedzieć dokładniej
                • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 20:44
                  To chcij. Nic Ci po tym info. Nic....
                  • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 20:50
                    ale z ciekawości. a ty co boisz się ze cie ktoś wytropi? miliony ludzi idą jutro na 8 do pracy
                    • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 21:14
                      Nie boje sie. Przeciez wiele pisze po czym mozna mnie poznac.
                      Po prostu taka wiedza nic do Tqojego zycia nie wniesie
                      • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 21:21
                        jak i wiele innych twoich tutaj stwierdzeń.
                        • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 21:34
                          To mnie nie czytaj. Po co to robisz.
                          • tdf-888 Re: LTE 06.03.16, 21:40
                            i nie będę.
                            • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 21:42
                              To nie czytaj.
                              Niektorzy maja wczesniej niz na 8 wiec zmykam spac.
                              No to juz wiesz.

DN
                              • mavika_88 Re: LTE 07.03.16, 05:00
                                Chce sid nauczyc spa.c sad
                                Spac cala noc i zasypiac wczesnie. Czasem wczesnie sie nie da bo musze miec cisze a nie zeby krecili sie ludzie. Teraz wyspana .... sie wydaje....
                                Dwie pobudki po 00 i o 3.30. Ech...... musze miec mocniejszy sen. Ten dosc czujny jest.
                                • tdf-888 Re: LTE 07.03.16, 09:29
                                  ojojoj ojojoj ale masz problem...
                                  jak się człowiek przebudza i zasypia a nie śpi ciurkiem to nawet dobrze bo wtedy częściej łapie tę fazę największej regeneracji. ona trwa tylko jakiś czas i zaczyna się po jakimś czasie snu. dlatego lepiej sobie kilka takich faz zafundować. to dlatego taka popołudniowa drzemka dużo daje. a więcej drzemek da jeszcze więcej.
                                  • mavika_88 Re: LTE 07.03.16, 16:54
                                    Wlasnie w lozku. Szukuje sie do drzemki smile
                                    Taaaa a co jesli sen ogolem jest krotki? Ja zeby spac potrzebuje w miare ciszy. A nie zwby o polnocy ktos przechodzil mi przez pokoj.... zeby wchodzil i pytal na ktora jutro mam i mpwil mi czym moge jechac. Esz.... zeby przynajmniej byla to opcja mozliwa do wykonania.
                                    Wiem ze za malo snu u mnie. Nie da sie zasnac gdy sa rozmowy a pobudka jest wczesnie.... a tak w ogole..... trafilam w bajorko ^^ nie bede tlumaczyc co i jak. Mowia mi zebym sie nie przefazala. Ja to chyba przyciagam trudnosci. Ale spoko. Niech bedzie ciezko. Przestane korzystac ze zbednevo myslenia. Juz na to w trakcie nie mam czasu. Czasu i.... juz soe nie zastanwiam nad tym co bedzie bo czlowiek by zeswirowal. Bedzie niezly sajgon ^^ z wielu powodow. Ha. Jedna osobka zrezygnowala bo nie podolalala. Za duzo.... zbyt szeroki zakres zadan. Tez tak bedzie u mnie a dodatkowo.... nowinka. Noe bede za bardzo mogla liczyc na pomoc innych. Z racji nowink i dla nich. Plus jest taki ze jak soe odnajde..... to..... prawdopodobnie zostanie. W sajgonie.ale dobrze mi to zrobi.
                                    Malo snu ale w trakcie tego nie odczuwam. Jest adrenalinka jest motywacja a tak na prwde dziac to soe dopiero zacznie. W trakcie nie m czasu na zmeczenie. Dopiero jak wracam to zaczynam do siebie dopuszczam.
                                    Moj organizm. Moja osoba przechodzi aktualnie szok. Po primo dlatego ze ostatnio calkowicie znieruchomialam. Nawet z domu mLo cpco wychodzilam. No i po drugie wymagajaca miejscoska. Oj tam. Mysle zs dobrze mi to zrobi i wytrzymam. Obym fizycznjd dala rade. Czas pokaze. A teraz drzemka. Szkoda ze nie mam spokojnego kata. Jak sie odnajdr.... jak zostand... to cos wynajme smile
                                    • mavika_88 Re: LTE 07.03.16, 17:11
                                      Jakby bylo cieplo.... rozbilabym namiot na zew i tam sie do srodka wtarmosila. Potrzebuje miec ciszy.... a nie sluchac czyis rozmow telefonicznych....
                                      Kiedys bedac z kims w koszarach. Codziennie budzilam sie 5.20 bo pielegniarki mierzyly temp pacjentom. (Przykladajac do czola -bezdotykowo. Lub wkladajac do ucha. 90% jak nie wiecej pacjentow sie nie budzilo. Ja.... codziennie. Nie mozna by mnie bylo okrasc w trakcie snu ^^ slyszalam jak juz otwierala drzwi. Jak wchodzila. Pozniej kazde pikniecie. A pacjenci smacznie spia. Hmmmm jakbym miala marny sen przez dluzszy cAs to watpie by mnie zmeczenie tak dopadlo bym mogla zasnac bez ciszy w miare jako takiej. Cisza to warunek koniczny - cisza.... to brak rozmow. Oooo cicho sie w koncu zrobilo. Milo.
                                      • tdf-888 Re: LTE 07.03.16, 17:29
                                        jak będziesz naprawdę zmęczona, to będziesz spała na stojąco. a tak to... jak zwykle pieścisz się ze sobą i użalasz.
                                        • mavika_88 Re: LTE 07.03.16, 18:21
                                          Nie nie. Jestem latwa.... tzn. Mozna mnie nakrecic, a sie duzo teraz dzieje.... a bedzie duzo wiecej.w ogole w miejscowke gdzie trafilam jest teraz niezla nerwowka i zameszanie. Taki tam gratis dla mnie. Potrafie odsunac zmeczenie jesli si nakrece. Przyklad? Kiedys..... potrafilam przepisac cala nocke na gg. Przepisac na telefonie i nie odczuwalam zmeczenia. Dopiero jak przestalam pisac.
                                          Nie uzalam sie. Ale wiem ze powinnam miec wiecej snu. A o niego mi ciezko.
                                          • tdf-888 Re: LTE 07.03.16, 18:23
                                            taka nocka na gg to musi zbliżyć do siebie ludzi...
                                            • mavika_88 Re: LTE 07.03.16, 18:48
                                              I tu sie mylisz....
                                              Ale co ja Ci bede tlumaczyla...
                                              Zmeczenie odganial ode mnie kontakt z czlowoekiem. Nawet z kobieta moglabym sobie cos takiego zafundowac. Z reszta.... zdarzylo mi sie z kolezanka.
                                              Mysl co chcesz.
                                              Proba zasniecia sie nie powiodla. Przelezalam z godzinkoem z zamknietymi slepiami. Wi fi odlaczylam. Tel zostawilam i nic.. czemu? Malo zmeczona? Nie. Jestem troche jak taki instrument. Jak gitara. W ostatnim czasie kompletnie przez zadnego muzyka nieuzywana. Nawet sie zakurzhla tongue_out jesli szarpnoe sie strune to ona poznoej nadal drga. Wydaje dzwiek. Chwils... (kiedys specjalnid przylozylam ucho do szarpnietej struny i slichalam jak dlugie wudaje dzwiek) Mimo ze po pracy to to co soe dzialo w jakos sposob we mnie siedzi (drga) . Nie mysle o tym. Juz przestalam. Musze bo za duzo mialabym myslenia. Tak wiec jestem jak taka niuzywana gitara ktora wiadomo jest rozstrojona. Tak wiec.... teraz bede miala czas zeby sie nastrajac. Wiem ze dlugo mi to zajmie.
                                              • tdf-888 Re: LTE 07.03.16, 21:06
                                                o czym można całą noc na GG pisać? masakra. szczyt :p
                                                • mavika_88 Re: LTE 07.03.16, 21:39
                                                  Ja nie potrafie? big_grin
                                                  O pogodzie np wink
                                                  Skoro z kolezanka pisalam to widocznie nie
                                                  O tym co masz na mysli.
                                                  No dobra.... z kolezanka nie bylo do rana. Do po 3.
                                                  Ja nie dam rady pisac do rana? Taka przeciez mocno egocentryczna. Skoro jednak zdarzylo soe niektorym wytrzymac tzn. ze nie bylo tak tragicznie. Juz sie nie bawie w takie rozmowki. Ale zdarzylo sie tak. No ze nawet od polnocy do samiuskiego rana. 5, 6 ciagle piszac na gg. Kiedys jak mialam wiecej sil, mlodsza bylam. Rok, dwa czy trzy lata temu. Teraz raz na rok sie zdarzy jesli juz.
                                                • sadgirl25 Re: LTE 07.03.16, 21:40
                                                  Ja pamiętam ze kilka nocy (nie całych) przepisałam z kimś na gg,ale to było dawno i nieprawda
                                                  • mavika_88 Re: LTE 07.03.16, 21:50
                                                    No widzisz Tedeefku. Sie da smile
                                                  • mavika_88 Re: LTE 07.03.16, 22:44
                                                    DN
                                                  • sadgirl25 Re: LTE 07.03.16, 22:47
                                                    Good night smile
    • mavika_88 Re: LTE 06.03.16, 20:40
      Tez tak mysle. Choc tel nie bedzie pierwszym wydatkiem. Wolalabym juz kupic sobie aparat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka