Dodaj do ulubionych

Orange oszustwo kłamstwo obłuda

IP: *.221.38.84.otvk.pl 28.02.17, 07:55
17.01.2017 Zadzwonił operator sieci Orange z propozycją zmiany planu taryfowego oraz podpisaniu nowej umowy. Oferta podczas rozmowy polegała na tym że e numery telefonów które posiadam i każdy osobno zyskają nowy plan taryfowy Smart Plan LTE Wspólny jak w brzmieniu abonament za 3 numery 90 zł z groszami, w pakiecie do każdego telefon Sony Xperia Z 3 w cenie po 99 zł każdy. W cyklu miesięcznym miał bym dodatkową ratę za każdy z telefonów 25 zł +- grosze. Reasumując 99+75 łączny koszt abonamentu wyniósł by około 170 zł.
Pierwszy numer i umowa przychodzą po 2 dniach ale coś mnie tknęło, zadzwoniłem do BOK Orange, w rozmowie z konsultantem dowiedziałem się że nie dostanę następnych umów i następnych telefonu gdyż nie są one dostępne w tym planie taryfowym który wybrałem i nie za tą cenę którą mi zaproponowano. Zadałem pytanie więc więc pytanie co dalej?
Rozmowa z Bok skończyła się na tym że żądam po dziś dzień wywiązania się Orange z tej umowy, a oni podsyłają mi do podpisania Aneks od umowy, i oferują inną umowę za pewnie większą opłatę i z badziewnymi Telefonami.

Co w takim wypadku może wyegzekwować od operatora ?
Posiadam nagranie z propozycją zmiany abonamentu o maile potwierdzające że orange przyznała się że to ich operator udzielił takich nieświadomych obietnic.

meaverick@orange.pl
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka