czarny.onyks 29.07.13, 16:24 czy bez.....?? Samotny czy z panierką.... na maśle czy prosto z wody..... ...........tak czy siak sezon na boba uważam za otwarty Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Ze skórką.. 29.07.13, 16:26 dopiro teraz bobujesz? ja już przed urlopem pożerałam bób najlubię ze skórką, mocno osolony, z maseukiem i córry Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Ze skórką.. 29.07.13, 16:56 no tak jakoś wyszło...ale nadrabiam teraz ale z curry to nie jadłam.... Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Ze skórką.. 29.07.13, 16:30 ooo bobek lubię go a ostatnio w sobotę jadłam. Na krzaczku sobie wyrósł więc wypadło z nim coś zrobić Jak spytałaś czy ze skórką czy bez, to o papierówkach myślałam bo niedawno je jadłam. Jeszcze smak w kubkach smakowych się utrzymuje Papierówy rzecz jasna, że ze skórka a bobek bez Raczej samotny, fasolkę szparagową lubię w bułce tartej Sól i woda bobowi jedynie towarzyszą Mniam Odpowiedz Link
bez.pokory Re: Ze skórką.. 29.07.13, 16:50 nigdy w zyciu nie jadłam bobu ale kiedyś nadejdzie pora na mój raz pierwszy Odpowiedz Link
bez.pokory Re: Ze skórką.. 29.07.13, 18:06 ano nie wiem, jak mi to kto ugotuje, bo ja nie mam pojęcia jak Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Ze skórką.. 29.07.13, 19:02 boba gotuje się najprościej na świecie - opłukać starannie i do zimnej wody, osolić i gotować do miękkości można jeść z samym masłem, ja np. dosypuję curry, bo lubię ten ostry smak, widziałam pomysł na bób okraszony cebulką pokrojoną w kostkę, podsmażoną na oleju skórka - jak kto lubi, mi smakuje bardzo, ale znam takich, co ją zdejmują a moja mama zrobiła ostatnio znakomitą sałatkę z gotowanego, oskórowanego bobu, rzodkiewek, szczypiorku i koperku, z majezonem Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Ze skórką.. 29.07.13, 16:51 he! a ja mam kurki mniammm... zaraz się za nie zabieram Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Ze skórką.. 29.07.13, 17:10 Kurki... Gdzie Ty je znalzlas? Sama? Ja w tym roku tylko jednego grzyba upatrzylam ale prawdziwego, szlachetnego Mialam dzisiaj sen. W nim grzyby ale nie chalucynki bylo ich mnostwo glownie ułanów (tak nazywane sa u mnie kozlarze czerwone). Bylo ich tak duzo ze znajdywalam je bez zadnego entuzjazmu. Jedynie palcem pokazywalam drugiej osobie gdzie w ktorym miejscu sa a tamta do koszyka wkladala Jedynie po prawdziwki sie schylalam ake tylko je wyrywalam i zostawialam. Nawet szlachetnego mi sie nie chcialo do koszyka wlozyc. Za duzo ich bylo Gdzie te grzyby...? Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Ze skórką.. 30.07.13, 09:36 No i sobie zapomnialam ze o grzybkach wspomnialam Heheh dobrze ze nie pisalas ze grzyby masz z biedronki. Hmmm juz nie fantazjuje ale male by te grzyby byly. Nawet nie wiedzialam ze maja je w biedronce. I co takie swieze, wlasnie kurki? Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Ze skórką.. 29.07.13, 17:14 gdzie? na rogu pod sklepem taka babusia sprzedawała... żal mi się zrobiło, że siedzi taka na tym słońcu, to kupiłam, żeby szybciej mogła do domu iść za dychę porcyjka na 2 osoby w sam raz na masełku i z wegetą - to cała przyprawa nic innego mi do nich nie smakuje i nie trzeba i makaron do nich "gotowania" na 15 minut z myciem grzybków włącznie Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Ze skórką.. 30.07.13, 09:43 Dobrze ze nie byly to grzyby z biedronki jakie Onyksia podgladala Odpowiedz Link
torado Re: w ogóle 29.07.13, 17:44 tfu.tfu napisała: > nie lubię bobu. oj Kochana, bo nie wiesz co dobre Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: w ogóle 29.07.13, 19:57 wiem, co dobre dla mnie. bardzo mnie zadziwia to przekonanie innych o tym, co dla mnie dobre, w każdej dziedzinie... Odpowiedz Link
torado Re: w ogóle 29.07.13, 21:18 tfu.tfu napisała: > wiem, co dobre dla mnie. > bardzo mnie zadziwia to przekonanie innych o tym, co dla mnie dobre, w każdej d > ziedzinie... oj tfu.tfu zażartowałam sobie Odpowiedz Link
maruda2 Re: w ogóle 29.07.13, 20:49 ja też nie lubię, a już szczególnie zapachu, jak się gotuje Odpowiedz Link
beja_81 Re: Ze skórką.. 29.07.13, 19:44 sezon na...? już dawno po bez skórki prosto z wody Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Ze skórką.. 30.07.13, 12:34 81belona30 napisała: > i dlaczego w roślinnym ? bo gwen się nie lubi ze zwierzętami, czy jakoś tak Odpowiedz Link
81belona30 Re: Ze skórką.. 30.07.13, 12:37 -nie przypuszczałam,że do tego stopnia.Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź- więcej pytań nie mam. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Ze skórką.. 30.07.13, 12:50 właściwie to moja interpretacja może akurat takie miał Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Ze skórką.. 31.07.13, 07:54 gwen75 napisał: > witamina_b12 napisała: > > > > bo gwen się nie lubi ze zwierzętami, czy jakoś tak > > Ej, ej, Witaminko, proszę mi zaraz sprostować ładnie tę informację, ale już! > sprostowanie: "gwen nie lubi się ze zwierzętami w porcjach" może być? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Ze skórką.. 31.07.13, 07:55 gwen75 napisał: > witamina_b12 napisała: > > > bo gwen się nie lubi ze zwierzętami, czy jakoś tak > > Gwen kocha zwierzęta i nie zjada swoich przyjaciół a ja mam takiego przyjaciela, którego z chęcią bym schrupała Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Ze skórką.. 06.08.13, 23:50 O, a ja jeszcze w tym roku ani, ani, ani ziarenka ;> Trzeba to nadrobić. Hmm... może jutro? Odpowiedz Link
agnimi Re: Ze skórką.. 07.08.13, 04:10 nie lubię bobu, kupuję bo moja córka lubi, zwykły bez dodatków, bez skóry Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Ze skórką.. 07.08.13, 20:59 No i nic z tego... na wsi nie ma w sklepie bobu Odpowiedz Link