Dodaj do ulubionych

Warsaw Shore

11.11.13, 10:56
Jako, że przemieszczam się ostatnio niestety dość często po centrum Wawy prześladują mnie bilbordy giganty z Warsaw Shore widzieliście to coś?

Widziałam fragment na YT i tak sobie myślę albo ja jestem stara albo już zdewociała ale takiego szajsu dawno nie widziałam.

Kiedyś MTV to było coś, kultowy kanał, teledyski, video - na które się czekało, kultowi prezenterzy...a teraz szajs, kolorowo, szybko i totalnie żenująco.
Rozumiem chęć przyciągnięcia widza ale nie za wszelką cenę - a póxniej się oburzamy że nasza młodzież taka i siaka - ale to co Oni widzą w TV to jest tak zenujące, prostackie i po prostu głupie że aż krew zalewa.
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Warsaw Shore 11.11.13, 10:59
      bogudzięki, odkąd jestem sama, nie oglądam żadnej tv, a MTV to chyba w ogóle w życiu nie oglądałam
      zasadniczo na pilocie od telewizorka jest taki, zazwyczaj czerwony, magiczny guziczek
      on załatwia sprawę
      pstrykniesz pstryk - i zgasło...
      • kira_koslin Re: Warsaw Shore 11.11.13, 11:02
        smile

ja nie mam TV więc jeżeli już oglądam w necie - i spojrzałam na to na YT. I mnie przeraziło, bo widzisz ja sama wiem że to szajs jakich mało ale młodzież to będzie oglądac i podejrzewam, że im się będzie podobało...i to jest właśnie straszne.
      • slayer-ka Re: Warsaw Shore 11.11.13, 12:04
        Shore....no kochana.....mam młodszych w rodzinie i miałam ostatnio okazję widzieć ich fascynację Shore........... koszmar, przerażenie o ich losy i inteligencję big_grin
        A może nie powinnam?
        Sama nie wiem......ale mnie to przeraża.
    • raziel24 Re: Warsaw Shore 11.11.13, 13:38
      Taaa dziś na MTV, Vivie czy Esce więcej durnych programów niż muzyki
      • mayenna Re: Warsaw Shore 11.11.13, 14:34
        Problem w tym, że te durne programy są wszędzie. na 4 podstawowych u mnie kanałach polskich zalew trudnych spraw, szpitali z obyczajowymi dyrdymałami, babrania się w dziwacznych ludzkich problemach. Do tego daleko idący ekshibicjonizm wszelkiej maści ludzi publicznych, chamstwo i wulgarność, lekceważenie odbiorcy na poziomie intelektualnym powyżej debila. Nie ma co temu dziecku, czy młodzieży zaproponować.
        Mnie dobijają seriale dla nastolatków. Sposób w jaki się do siebie odnoszą bohaterowie, jak rozmawiają - koszmar. Nie ma nic innego.
        Przyjęłam więc strategię, ż jak już młoda musi to oglądam z nią i komentuję na bieżąco, zastanawiamy się wspólnie nad tym czy to co widzi jest fajne, czy może niekoniecznie.
    • szarlotka_ja Re: Warsaw Shore 11.11.13, 17:40
      Nie wiem czy w temacie ale zapytam tongue_out. Co to jest Wawa non stop? Bo ostatnio w pracy był włączony telewizor i zapraszali na kolejny odcinek suspicious
      Ja oczywiście, jak zwykle nie w temacie jestem big_grin
      • mayenna Re: Warsaw Shore 11.11.13, 19:32
        Z google umiesz korzystać? Internet masz?
        Nikt nie wie co to jest, a oglądalność idzie w miliony...Ot taka ciekawostka.
        • szarlotka_ja Re: Warsaw Shore 11.11.13, 19:39
          mayenna napisała:

> Z google umiesz korzystać?

Nie, nie umiem suspicious

> Internet masz?

Nie mam, na prowincji ciężko o internet suspicious

Zapytałam bo myślałam, że to to samo uncertain
          • mayenna Re: Warsaw Shore 11.11.13, 19:46
            To może się ktoś zlituje i wytłumaczy. Jednak wiedza zdobyta własnymi silami pozwala na niezależne sądy.
            • szarlotka_ja Re: Warsaw Shore 11.11.13, 19:49
              Po prostu nie musisz odpowiadać na wszystkie moje posty... uncertain
              • mayenna Re: Warsaw Shore 11.11.13, 19:54
                szarlotka_ja napisała:

> Po prostu nie musisz odpowiadać na wszystkie moje posty... uncertain
                Odpowiadam na wszystkie? Naprawdę? A możesz konkretnie pokazać gdzie?
            • czarny.onyks Re: Warsaw Shore 12.11.13, 21:41
              oj, Majenka...nie za ostro?

wiele razy możnaby cos takiego powiedzieć o innych, że nie pytają wujostwa google....
              • mayenna Re: Warsaw Shore 12.11.13, 22:19
                I ludzie to mówią. Do mnie tezsmile

A Tygrysia sama poszukałasmile
                Poza tym muszę dbać o opinię złośliwej zołzysmile
    • stefcia41 Re: Warsaw Shore 11.11.13, 19:46
      programu nie widziałam
      o plakat na DH Smyk to już jakas "wojna" jest
      • kira_koslin Re: Warsaw Shore 11.11.13, 19:53
        Ad Smyka, jak mi szkoda że już tam Smyka nie ma....i z przerazeniem zobaczyłam czerwone cus na Chmielnej ( tam teraz ma być Smyk)
    • to_ja_pisze Re: Warsaw Shore 11.11.13, 20:10
      MTV to właściwie już nie jest stacja muzyczna, masa dziwnych programów, z czystej ciekawości oglądałam kilka, polskie odpowiedniki w ogóle nie wypalają w takiej konwencji. Inna mentalnośc, inne społeczeństwo.
      • robert.83 Re: Warsaw Shore 12.11.13, 14:17
        > MTV to właściwie już nie jest stacja muzyczna

O dokładnie to!

To była krótka odpowiedź. Poniżej długa, pełna (służąca wyładowaniu aktualnego stresu itpwink):

Moje podstawowe pytanie jest takie:
        W jakim stopniu media dostosowują się do tego czego chcą ludzie, a w jakim kreują te chęci.
        Bo ludzie, którzy serwują to gówno (nie bójmy się tego obraźliwego słowa - powstało właśnie dla takich celów) tłumaczą się tym, że widzowie właśnie tego chcą!
        Ja obstawiam coś odwrotnego. Obstawiam, że to media kreują potrzeby i gusta, tak jak dyktatorzy mody wyznaczają trendy.

Telewizja głupieje i ludzie nie pozostają daleko w tyle. Podobno od dłuższego czasu spada IQ i mamy już mózgi wyraźnie mniejsze niż nasi prehistoryczni przodkowie. Homo-consumentus nam się zrobiłsad.

Proponuję zwrócić uwagę na programy popularno-naukowe uważane za "niezłe" i względnie "mądre": National Geographic, Discovery. Zauważcie ile tam jest w ramówce "walki o bagaż", "orange county chopper" itp. - czyli bigbrotherów niezwiązanych w żaden sposób z nauką. Dodatkowo, w każdym programie w kółko podkreślany jest dramatyzm walki z czasem lub budżetem, sztuczne kreowanie atmosfery grozy itp... to wszystko zamiast starej dobrej TREŚCI.
        Bo stara dobra treść kosztuje. Trudniej i drożej jest zrobić program naukowy (nawet program o tym jak buduje się motor) niż program o:
        kłóceniu i godzeniu się mechaników
        kłóceniu i godzeniu się poławiaczy krabów
        kłóceniu i godzeniu się łowców okazji podczas licytacji garaży
        kłóceniu i godzeniu się górników złota na Alasce
        kłóceniu i godzeniu się górników złota na Alasce (wersja morska)
        kłóceniu i godzeniu się górników złota na Grenlandii
        kłóceniu i godzeniu się górników złota w tropikach
        kłóceniu i godzeniu się Amiszów

To wszystko z ramówki Discovery i NG. Programów, które -wydawało się- mają misję.

A polskie media uważam za jednolitą masę organizacji niezdolnych do jakiejkolwiek innowacji i nastawioną na ślepe kopiowanie tzw. formatów na skalę przemysłową. Nie mam im tego za złe, bo każdy chce zarobić na chleb, ale proszę nie nazywać tego sztuką i nie mylić z byciem artystą.
    • tapatik Re: Warsaw Shore 12.11.13, 10:29
      Mnie takie coś nie prześladuje. Tym bardziej, że nie mam telewizora.
    • tygrysgreen Re: Warsaw Shore 12.11.13, 17:37
      aż musiałam gugla spytać
      już myślałam że coś nadzwyczajnego a to kolejne reality show
      po big brotherze którego parę odcinków obejrzałam niechcący leżąc w szpitalu już mnie chyba nic nie zdziwi
      a wbrew pozorom jest w naszej tv co oglądać, tylko trzeba wybierać
      tydz temu super teatr tv na 1 widziałam, wczoraj kabaretową noc listopadową
      • marusia.2 Re: Warsaw Shore 15.11.13, 14:05
        Widziałam premierowy odcinek. W sumie nie zamierzałam oglądać, ale wciągnęło mnie niesamowicie. Człowiek siedzi 40 min ze szczęką opartą na kolanach. Nie widziałam zagranicznych ekip, więc i porównania nie mam, ale nasza ekipka rozśmieszyła mnie do łez. Niezłe to haha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka