Dodaj do ulubionych

jedno życzenie

18.11.13, 16:23
Dawno temu kupiłem bratu książkę na urodziny, odleżała swoje bidula i postanowiłem ją przeczytać. Główny bohater docierając do złotej kuli spełniającej życzenia wypowiada "Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!." Czy mogąc hipotetycznie spełnić swoje jedno życzenie ktoś z was oscylowałby by wokół globalnej dobroczynności czy normalnie po ludzku "milard miliardów" i do domciu?smile
Obserwuj wątek
    • organza7 Re: jedno życzenie 18.11.13, 16:26
      Bardzo realnie - zdrowie. Hasełka typu: miłość, szczęście i wszelka pomyślność są dla mnie utopią...
    • hashimotka88 Re: jedno życzenie 18.11.13, 17:29
      Straszny Raziel jestes bo wprawadzasz czlowieka w glebsze rozmyslanie suspicious
      Jedno zyczenie i gdzie ono by poszlo....?
      Pierwsze co pomyslalam to wzajemne zrozumienie i normalnosc dookola, brak zaciecia, zawzietosci i zachlannosci. Tak by ludzie potrafili w zgodzie ze soba zyc (w miare), by zycie przyjemniejszym sie stalo, wartosciowszym. Z poczatku pomyslalam o ogole. By taka dobra zaraza sie rozpowszechniala a potem pomyslalam o sobie... Moglabym sie znalezc na bezludnej wyspie, niech bedzie juz ta druga osoba a potem stworzyc swoj wlasny lud :big_grin i miec wszystko gdzies,

dobra... Tego drugiego to jednak chyba nie chce....Na bezludnej wyspie z kins? W koncu by sie znudzilo tongue_out jednak... Chcialabym tak na chwile sie tam znalezc, byc zalezna od siebie, oderwana od reszty
      Zyczenie zeby bylo dookola w miare dobrze, tego bym chciala.
    • cieply_mirek Re: jedno życzenie 18.11.13, 17:50
      Masz odpowiedź: "Szczęście dla wszystkich za darmo!"

Dla każdego coś miłego i innego. Lepszej odpowiedzi nie wymyślisz.
      • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 18:29
        raziel !!! Ty uważaj o czym marzysz, bo może się spełnić big_grin big_grin big_grin
    • szarlotka_ja Re: jedno życzenie 18.11.13, 18:28
      To ja bym raczej poszła w coś co mi najbardziej brakuje u ludzi suspicious. A najbardziej brakuje mi zwykłej uczciwości... Żeby wszyscy ludzie na świecie byli uczciwi! Takie bym wybrała życzenie wink
      • facet699 Re: jedno życzenie 18.11.13, 18:41
        uczciwość jest całkiem dobra, zastanowił bym się może też nad szczęściem
        • szarlotka_ja Re: jedno życzenie 18.11.13, 18:43
          Jak już ludzie będą uczciwi to i będą szczęśliwi także uczciwość jest kluczem tongue_out
          • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 18:51
            szarlotka_ja napisała:

> Jak już ludzie będą uczciwi to i będą szczęśliwi także uczciwość jest kluczem :
            > P

taaaaaa big_grin big_grin big_grin
          • facet699 Re: jedno życzenie 18.11.13, 18:52
            żadna z tych cech nie zapewnia tego, że ludziom byłoby lepiej. Ludzie są różni i co będzie szczęściem dla sadysty albo uczciwością dla przykładowej ofiary tegoż psychopaty. Myślę, że życzenie, żeby ludzie byli dobrzy dla siebie skutecznie zawarło by oba powyższe z dużą nawiązką.
          • wyszeptany-o-zmroku Re: jedno życzenie 18.11.13, 18:53
            No nie wiem,znam wielu uczciwych którzy są nieszczęśliwi, tu nie ma reguly madamee.
            • kasiapelasiamw Re: jedno życzenie 18.11.13, 19:02
              ja uważam, że uczciwość wobec siebie i innych to podstawa w życiu, ale niestety inni tego nie doceniają.... a przez to Ci uczciwi czują sie nie docenieni
              • wyszeptany-o-zmroku Re: jedno życzenie 18.11.13, 19:07
                Nie boj ziabyyywink,wszystko czynimy zgodnie z literą prawawink.
            • hashimotka88 Re: jedno życzenie 18.11.13, 19:10
              żeby byli uczciwy w stosunku do innym z uwzględnieniem swojej osoby, by im również było dobrze....
              • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 19:33
                hashimotka88 napisała:
                > żeby byli uczciwy w stosunku do innym z uwzględnieniem swojej osoby, by im równ
                > ież było dobrze....

W praktyce, w teorii i... w ogóle niemożliwe.

Ona do niego po fafnastej zmianie kiecki, tuż przed wyjściem:
                - Ale naprawdę dobrze w niej wyglądam i mnie nie pogrubia?
                Jeśli on ma uwzględnić swoją osobę, by mu również dobrze było (czytaj: żeby to się baaardzo źle dla niego nie skończyło), to jego odpowiedź może być tylko jedna, niezależnie od tego co by tam sobie chciał uczciwie powiedzieć. wink
                • hashimotka88 Re: jedno życzenie 18.11.13, 19:50
                  > Ona do niego po fafnastej zmianie kiecki, tuż przed wyjściem:
                  > - Ale naprawdę dobrze w niej wyglądam i mnie nie pogrubia?
                  > Jeśli on ma uwzględnić swoją osobę, by mu również dobrze było (czytaj: żeby to
                  > się baaardzo źle dla niego nie skończyło), to jego odpowiedź może być tylko jed
                  > na, niezależnie od tego co by tam sobie chciał uczciwie powiedzieć. wink

Wniosek...
                  Lepiej chodzić bez ubrania big_grin suspicious wtedy będzie i uczciwie i dobrze wink

echhh wiadomo, że nie zawsze można pogodzić uczciwość z dogodzeniem. Czasem są wymagane kłamstewska, by komuś dobrze zrobić lub kłamstewka by nas nie zamęczyć, by źle nam nie było. Wszystko z umiarem i jednak uwzględnieniem drugiej osoby, czy mu się tym krzywdy nie zrobi...
                • maruda2 Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:28
                  to może, by kierowali się zasadą "nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe"
      • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 18:53
        szarlotka_ja napisała:
        > Żeby wszyscy ludzie na świecie byli uczciwi!
        > Takie bym wybrała życzenie wink

Ależ masz destrukcyjne marzenia. Żeby tak sobie wymarzyć, aby z jednym zamachem pozbawić pracy całe działy marketingu, reklamy, agentów ubezpieczeniowych, bankowców, wszelkich "doradców klienta", handlowców, sprzedawców itp. itd. Całe rzesze ludzi na bruk!
        Dobrymi chęciami to wiadomo co jest wybrukowane wink
      • samysliciel_2.0 Re: jedno życzenie 18.11.13, 19:06
        szarlotka_ja napisała:

> To ja bym raczej poszła w coś co mi najbardziej brakuje u ludzi suspicious. A najba
        > rdziej brakuje mi zwykłej uczciwości... Żeby wszyscy ludzie na świecie byli ucz
        > ciwi! Takie bym wybrała życzenie wink

Do kitu to życzenie , co z niego będą mieli ci naprawdę uczciwi tongue_out
      • czytacz.1 Re: jedno życzenie 18.11.13, 23:48
        weź, cały kapitalizm jest oparty na nieuczciwości, cały świat by pierdutnoł.
    • wyszeptany-o-zmroku Re: jedno życzenie 18.11.13, 18:30
      Życzenie??? uszczęśliwić wszystkich,bez wyjątku.
    • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 18:37
      raziel24 napisał:
      >"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie
      > skrzywdzony!."

"Piknik na skraju drogi" - ciekawy, dosyć ironiczny i moim zdaniem całkiem prawdopodobny scenariusz kontaktu z Obcymi, jeśli już miałoby do niego dojść (oby nie). Daaawno temu czytałem, świetna książka smile
      • ame_belge34 Re: jedno życzenie 18.11.13, 19:42
        a według mnie uczciwośc popłaca, co prawda nie raz dostaje sie za nią po dupie, ale przynajmniej ze spokojnym sumieniem mogę sobie w dziób spojrzeć co rano.
        • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 19:53
          ame_belge34 napisała:
          > a według mnie uczciwośc popłaca, (...)
          > przynajmniej ze spokojnym sumieniem mogę sobie w dziób spojrzeć co rano.

Są tacy, tak dobrzy w te klocki, że nawet siebie potrafią oszukać i nie tylko ze spokojem, ale i z pełnym zadowoleniem, samouwielbieniem i podziwem kontemplują swój dziób co rano smile
    • kira_koslin Re: jedno życzenie 18.11.13, 19:41

a ja sobie myślę tak skoro jesteśmy wszyscy tacy dobrzy, prawi, uczciwi i twych cech z utęsknieniem wypatrujemy to skąd tyle zlych emocji miedzy ludźmi, hm?
      i tak sobie myślę ze poprosiłabym aby ludzie zmądrzeli i dojrzeli. Chyba....szłabym w tym kierunku.
      zdrowia to moze lepiej nie bo i tak musimy w końcu umrzec q nie wiem czy chciałabym żyć mając dajmy na to 300 lat
      niech wiec wszystko idzie własnym torem z mądrością
    • czarnamajka75 Re: jedno życzenie 18.11.13, 20:15
      Już się nad tym kiedyś zastanawiałam i moje życzenie brzmi" chciałabym być szczęśliwa" i myślę że w tym zawiera się wszystko co dla mnie istotne
      • kasiapelasiamw Re: jedno życzenie 18.11.13, 20:30
        to ja trzymam kciuki za spełnienie życzeń smile
        • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 20:39
          kasiapelasiamw napisał(a):

> to ja trzymam kciuki za spełnienie życzeń smile

a ja zachęcam do realizacji realnych marzeń wink
      • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 20:56
        czarnamajka75 napisała:
        > Już się nad tym kiedyś zastanawiałam i moje życzenie brzmi" chciałabym być szcz
        > ęśliwa" i myślę że w tym zawiera się wszystko co dla mnie istotne

No to trzeba przyznać, żeś sprytnie to wykoncypowała smile A złota kula musiałaby być nie tylko wszechmocna, ale i... wszechwiedząca.
        It s hard to be a golden sphere with the power to fulfill any wish .You must think like czarnamajka75... big_grin
        • hashimotka88 Re: jedno życzenie 18.11.13, 20:59
          Nie byłoby dobrze gdyby wszyscy mieli takie życzenia... że chcą być szcześliwi ...
          Dla niektórych szczeście może oznaczać nieszczęście dla innych sad niestety
          • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:06
            niektórzy w tym upatrują szczęścia wink www.youtube.com/watch?v=KnCF6j6YUEI
            • hashimotka88 Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:10
              a wiesz że właśnie słuchałam Strachy tongue_out słuchałam piosenek, które dodałaś...

sie słucha czasem ale już chwilę nie słuchałam....
              JakAkurat mi przypadł Tak i Strachy, a Happysad też niczego sobie smile

Tę piosenkę bardzo lubie smile
              • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:12
                Akurat też są super, a do Happysad się przymierzam wink
                • hashimotka88 Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:21
                  Możesz do tej się przymierzyć smile
                  Mają parę fajnych kawałków.

Miłość - kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze
                • raziel24 Re: jedno życzenie 19.11.13, 09:55
                  Tylko omiń lepiej kawałek "Ale zanim pójdę" czy jakoś tak
        • czarnamajka75 Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:25
          marek-1002 napisał:

> It s hard to be a golden sphere with the power to fulfill any wish .You must th
          > ink like czarnamajka75... big_grin

podoba mnie się Twój koncept big_grin big_grin wink
          • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:43
            Aha,... czyli Ty z tych:

On (tracąc już cierpliwość): To co mam, do cholery, jeszcze zrobić?!
            Ona (z naciskiem): Nie wiem! Rób tak, żeby było dobrze.
            wink
            • czarnamajka75 Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:55
              marek-1002 napisał:

> Aha,... czyli Ty z tych:
              >
              > On (tracąc już cierpliwość): To co mam, do cholery, jeszcze zrobić?!
              > Ona (z naciskiem): Nie wiem! Rób tak, żeby było dobrze.
              > wink
              A nie nie Marku ja z tych co to dobrze wiedzą czego chcą ( na stare lata ale dobre i to) moj post tyczył Twojej zgrabnej parafrazy mojej sygnaturki smile
              • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:08
                czarnamajka75 napisała:
                > A nie nie Marku ja z tych co to dobrze wiedzą czego chcą

Aha,... czyli wiesz, ale nie werbalizujesz, nie komunikujesz? Wszak jeśli to TEN, to też wie. A jak nie wie... Widocznie nie ten wink
                • czarnamajka75 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:15
                  marek-1002 napisał:

> czarnamajka75 napisała:
                  > > A nie nie Marku ja z tych co to dobrze wiedzą czego chcą
                  >
                  > Aha,... czyli wiesz, ale nie werbalizujesz, nie komunikujesz? Wszak jeśli to TE
                  > N, to też wie. A jak nie wie... Widocznie nie ten wink

chyba jestem gorącą zwolenniczką pozytywistycznej pracy u podstaw- moich podstaw
                  • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:16
                    hmmm...praca u podstaw....

bozesz...........czy tylko ja mam takie skojarzenia?>???

może to trzeba leczyćsuspicious
                    • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:22
                      czarny.onyks napisała:
                      > bozesz...........czy tylko ja mam takie skojarzenia?>???
                      > może to trzeba leczyćsuspicious

Lekarz: A czy dzisiaj pani brom brała?
                      Onyksia: Nie, panie doktorze. Dzisiaj jeszcze nie brombrałam.
                      wink

• czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:24
                        Marku to nie jest śmieszne:........... to jest tragiczne....

wszędzie mi się kosmacą myślitongue_out
                        • czarnamajka75 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:26
                          czarny.onyks napisała:

> Marku to nie jest śmieszne:........... to jest tragiczne....
                          >
                          > wszędzie mi się kosmacą myślitongue_out
                          >
                          Jak z chłopami przestajesz w pracy to i kosmacą się tongue_out
                          ...a ja nie kojarzę Twoich skojarzeń? O co chodzi?
                          • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:29
                            no z chłopami również...i specyfika pracy...wink

i dobrze, że nie kojarzysz...bo mocno staram się je tu ograniczać...coby nie wyjśc na zboczuchatongue_out
                        • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:51
                          czarny.onyks napisała:
                          > Marku to nie jest śmieszne:........... to jest tragiczne....
                          > wszędzie mi się kosmacą myślitongue_out

Daj spokój. Jak Ci się przestaną kosmacić, to dopiero będzie tragicznie. I zatęsknisz. A na razie korzystaj. Np. weź to co najlepsze z porad torado i majki i masz już jakieś rozwiązanie: samodzielna, gorąca pozytywistyczna praca u podstaw wink
                          • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:52
                            to praca domowa na dzisiejszyw wieczór...czy poranek ??tongue_out big_grin
                      • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:30
                        marek-1002 napisał:

> czarny.onyks napisała:
                        > > bozesz...........czy tylko ja mam takie skojarzenia?>???
                        > > może to trzeba leczyćsuspicious
                        >
                        > Lekarz: A czy dzisiaj pani brom brała?
                        > Onyksia: Nie, panie doktorze. Dzisiaj jeszcze nie brombrałam.
                        > wink
                        >

marku uwielbiam Cię...alem żem się uchichrała big_grin
                        • czarnamajka75 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:41
                          torado napisała:

> marku uwielbiam Cię...alem żem się uchichrała big_grin

Echhh i znowu mam konkurencję suspicious
                          • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:42
                            czarnamajka75 napisała:

> torado napisała:
                            >
                            > > marku uwielbiam Cię...alem żem się uchichrała big_grin
                            >
                            > Echhh i znowu mam konkurencję suspicious
                            >
                            >

no jeszcze nie śpi big_grin big_grin
    • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:15
      a ja bym chciała, by zycie zwolniło...i by mozna było docenić chwile...zwłaszcza te dobre...

ten biegnący coraz szybciej czas jest zatrważającysuspicious
      (tylko mi prosze nie pisać, że czas jest wartością stałąsuspicious)
      • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:21
        czarny.onyks napisała:

> a ja bym chciała, by zycie zwolniło...i by mozna było docenić chwile...zwłaszcz
        > a te dobre...
        >
        > ten biegnący coraz szybciej czas jest zatrważającysuspicious
        > (tylko mi prosze nie pisać, że czas jest wartością stałąsuspicious)
        >

to ja Ci napiszę tak Onyksia: zwolnij i zacznij doceniać chwile, zwłaszcza te dobre. W Twoich rękach Twoje życie smile
        • hashimotka88 Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:24
          > to ja Ci napiszę tak Onyksia: zwolnij i zacznij doceniać chwile, zwłaszcza te d
          > obre. W Twoich rękach Twoje życie smile

Samej się chyba nie da big_grin tongue_out
          Ktoś inny musiałby zwolnić albo.... jak on będzie szybszy to Ty zwolnisz wink No, wolniejsza od niego będziesz suspicious
          • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:27
            hashimotka88 napisała:
            >
            > Samej się chyba nie da big_grin tongue_out
            > Ktoś inny musiałby zwolnić albo.... jak on będzie szybszy to Ty zwolnisz wink No,
            > wolniejsza od niego będziesz suspicious

hashi myślisz, że tak to działa? suspicious big_grin
            • hashimotka88 Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:37
              No raczej... smile jak jedna osoba przyśpieszy to druga jest wolniejsza. Jednak może zadziałać pewien mechanizm, "Wyścigiem zbrojeń" zwany. Jeśli antylopa staje się szybsza to i gepard przyśpiesza, by nie być wolniejszym by złapać swoją zdobyć.
              Wychodzi na to, że oboje przyśpieszają choć... któreś zawsze jest wolniejsze, ktoś musi być z tyłu, by drugie było na przedzie suspicious
        • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:35
          Torado.....wiesz, że z zyczeniem łatwiejsuspicious

nie da rady zwolnić........nie tu i nie teraz...
          • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:40
            czarny.onyks napisała:

> Torado.....wiesz, że z zyczeniem łatwiejsuspicious
            >
            > nie da rady zwolnić........nie tu i nie teraz...
            >

hmm no Onyksiu, ja mam inne doświadczenia i wiem, że da radę....żywym przykładem jezdem, tylko trza tego chcieć smile
            • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:42
              musiałabym wejśc w szczegóły...a te sie nie nadają na forumwink

niestety nie da się..na razie przynajmniej;/
              • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:45
                czarny.onyks napisała:

> musiałabym wejśc w szczegóły...a te sie nie nadają na forumwink
                >
                > niestety nie da się..na razie przynajmniej;/
                >

ok to przyjmijmy, że się nie da na razie wink
    • ohara_0 Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:48
      tak sobie czytam tą listę życzeń i myślę,że może to szczęście, dobro itp... zastąpić jednym życzeniem aby na świecie nie było zła w każdej postaci. Dla mnie to by wystarczyło , a wszystko inne samo się ułoży. Ludzie będą szczęśliwi, uczciwi i dobrzy smile
      • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:51
        eee......to nuda zagości...

a z nudy rodzą się najgorsze rzeczy.....
        • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:53
          czarny.onyks napisała:
          > eee......to nuda zagości...

Lubimy pogrzeszyć, co nie? wink
          • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:55
            marek-1002 napisał:

> czarny.onyks napisała:
            > > eee......to nuda zagości...
            >
            > Lubimy pogrzeszyć, co nie? wink

no wy faceci taaaaaaak....big_grin big_grin
            • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:11
              torado napisała:
              > > Lubimy pogrzeszyć, co nie? wink
              >
              > no wy faceci taaaaaaak....big_grin big_grin

I co? Niby to z innymi facetami grzeszymy? No są tacy, ale to margines wink
              • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:23
                marek-1002 napisał:

> torado napisała:
                > > > Lubimy pogrzeszyć, co nie? wink
                > >
                > > no wy faceci taaaaaaak....big_grin big_grin
                >
                > I co? Niby to z innymi facetami grzeszymy? No są tacy, ale to margines wink

a nigdy sam nie grzeszyłeś? suspicious tongue_out
                • maruda2 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:24
                  torado napisała:

> a nigdy sam nie grzeszyłeś? suspicious tongue_out

udzieliło mi się... teraz ja zaczynam mieć skojarzenia... big_grin
                • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:25
                  Torka.........takie intymne pytanie????????suspicioussuspicious

no wieszbig_grin
                  • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:28
                    czarny.onyks napisała:

> Torka.........takie intymne pytanie????????suspicioussuspicious
                    >
                    > no wieszbig_grin
                    >
                    >

No wiem Onyksia miejsce w piekle mam już gotowe, ale zanim..... to chcę sobie jeszcze poużywać troszku na ziemi big_grin
                    • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:35
                      Torku ja rozumiem, że chcesz tu poużywac...

ale że z Mareczkiem naszym??suspicious

tongue_out tongue_out big_grin
                      • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:39
                        czarny.onyks napisała:

> Torku ja rozumiem, że chcesz tu poużywac...
                        >
                        >
                        > ale że z Mareczkiem naszym??suspicious
                        >
                        > tongue_out tongue_out big_grin
                        >

jak to Waszym? suspicious wink
                • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:36
                  torado napisała:

> a nigdy sam nie grzeszyłeś? suspicious tongue_out

Jeżeli grzeszyć, to nie indywidualnie,
                  Jak grzeszyć, to tylko we dwóch.
                  Czy platonicznie pragniesz jej, czy już sypialnie,
                  Niech w grzechu wspiera wierny cię druh.
                  Co niebezpieczne dla mężczyzny samotnego,
                  To z kolegą niebezpiecznym jest mniej.

• torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:39
                    marek-1002 napisał:

> torado napisała:
                    >
                    > > a nigdy sam nie grzeszyłeś? suspicious tongue_out
                    >
                    >
                    > Jeżeli grzeszyć, to nie indywidualnie,
                    > Jak grzeszyć, to tylko we dwóch.
                    > Czy platonicznie pragniesz jej, czy już sypialnie,
                    > Niech w grzechu wspiera wierny cię druh.
                    > Co niebezpieczne dla mężczyzny samotnego,
                    > To z kolegą niebezpiecznym jest mniej.

skąd wiedziałeś, że tak lubię ? suspicious
                    • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:46
                      torado napisała:
                      > skąd wiedziałeś, że tak lubię ? suspicious

Onyksia! Dla wszystkich starczy. Dogadaj się, pleeeease, z torado, to może ona się zgodzi na tę odmianę tej figurki geometrycznej wink
                      • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:51
                        ale zaraz, zaraz...w co Wy mnie wciagacie???

to Torka z Czarnąmajką Cie uwielbiajątongue_out big_grintongue_out

ja tylko się kosmacę tongue_out
                        • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 23:09
                          czarny.onyks napisała:

> ale zaraz, zaraz...w co Wy mnie wciagacie???
                          > to Torka z Czarnąmajką Cie uwielbiajątongue_out big_grintongue_out

Jak to w co? W geometrię analityczną. Wychodzi na to, że mamy szansę przeanalizować również czworokąty. BTW: przydałby się jaki wolny kwadrat...
                          I ja Cię w tym miejscu bardzo proszę: "analityczna", czyli zajmująca się badaniem i takie tam. Jest co prawda po 22:00, ale to zawsze mogą czytać dzieci! wink
                          • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 23:21
                            ech, a miałam dziś być wcześniej w łózku...ech...

ja się z państwem jednak pożegnam..
                            Wy się tu bawcie dalej...
                            .......a mnie się teraz będą śnić rózne takie...figury....wink
          • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 21:59
            i co odpowiedzieć, żeby zabrzmiało...zacnietongue_out

małe grzeszki urozmaicaja nasze dniwink
          • maruda2 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:00
            marek-1002 napisał:

> czarny.onyks napisała:
            > > eee......to nuda zagości...
            >
            > Lubimy pogrzeszyć, co nie? wink

a Wam to tylko jedno w głowie? wink
            • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:06
              a nam nie?

czy my kobiety to takie grzeczne jesteśmy??suspicious
              • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:10
                czarny.onyks napisała:

> a nam nie?
                >
                > czy my kobiety to takie grzeczne jesteśmy??suspicious
                >

noooooo wink
    • witamina_b12 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:07
      O matko... gdzie ją trafiłam sami altruisci i zbawicy świata... wink

Ja zdecydowanie bym miała własne, mocno prywatne, w skali globalnej to nawet egoistyczne życzenie.
      • czarny.onyks Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:09
        e ja to nie...

ale co tam...

udanego pożycia bym wszytskim zyczyła big_grin tongue_out
        • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:14
          czarny.onyks napisała:
          > udanego pożycia bym wszytskim zyczyła big_grin tongue_out

A ja może nawet skromniej: stosunkowo udanego pożycia wink
          • torado Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:25
            marek-1002 napisał:

> czarny.onyks napisała:
            > > udanego pożycia bym wszytskim zyczyła big_grin tongue_out
            >
            > A ja może nawet skromniej: stosunkowo udanego pożycia wink

marku toż to pleonazm big_grin big_grin
            • marek-1002 Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:58
              A gdzież tam?! Jaki pleonazm? Toż to zawężenie znaczenia wyrazu (specjalizacja). Bo przecież:

Pożycie – wspólnota osób mająca wymiar cielesny, emocjonalny i gospodarczy o charakterze trwałym.
    • zajonc.o.poranku Re: jedno życzenie 18.11.13, 22:54
      Czy było już najoczywistsze życzenie jakie przychodzi do głowy?
      ("chcę nieograniczoną ilość życzeń")
      Bo mi się nie chce czytać wszystkiego.
      Ale jak znam bajki to tak się nie da.
      Był jeden odcinek X-Files jak Moulder znalazł dżini (damska wersja dżina). Zażyczył sobie pokoju na świecie. A ona zniknęła wszystkich. Pokój niewątpliwie zapanował. Podobnie byłoby z życzeniami typu "szczęście dla wszystkich". Skończyłoby się tak, że połowa ludzkości życzyłaby śmierci drugiej połowie. Z wzajemnością. Nie da się uszczęśliwić wszystkich gdy ich definicje szczęśliwości wykluczają się wzajemnie.
      W zasadzie trafiając na złośliwe urządzenie do spełniania życzeń czegokolwiek sobie nie zażyczymy może obrócić się przeciwko nam. Jedynym rozsądnym wyjściem jest zażyczenie sobie żeby ta maszynka przestała działać.
    • czytacz.1 Re: jedno życzenie 19.11.13, 00:01
      pojęcia nie mam o co bym poprosił, ale znam kawał na ten temat. Złapał rybak złotą rybkę, a ta go prosi wypuść mnie, to spełnię twoje 3 życzenia, a on na to że jest szczęśliwym człowiekiem i niczego od niej nie chce i wypuścił ją tak po prostu. Ona jednak stwierdziła że musi mu jakoś podziękować, więc postanowiła że spełni jego trzy pierwsze życzenia które wypowie następnego dnia rano. No i rybak wstał, przeciągnął się i powiedział " Ch.. w du.., kotwica w plecy, byłe pogoda była ładna."big_grin
      • kasiapelasiamw Re: jedno życzenie 19.11.13, 18:01
        ha ha ha ha smile dobresmile
    • kasiapelasiamw Re: jedno życzenie 19.11.13, 18:27
      życzenie na dziś.... kieliszek wina i masaż .... barku smile
      • organza7 Re: jedno życzenie 19.11.13, 18:32
        Może być ewentualnie bez kieliszka...
        • kasiapelasiamw Re: jedno życzenie 19.11.13, 18:43
          ale, że z gwinta? smile
          • organza7 Re: jedno życzenie 19.11.13, 18:57
            Taaa, oto ja Organza-nałogowiecsuspicious A o masaż mi się rozchodzi...
            • kasiapelasiamw Re: jedno życzenie 19.11.13, 19:00
              niemogłam się powstrzymać ... taaki mały żarciksmile
              no masażyk konieczny bo coś/ktoś w barku siedzi i zycie utrudnia smile
              • organza7 Re: jedno życzenie 19.11.13, 19:06
                Żarcik powiadasz?suspicious Fanysmile

Mnie napieprza szyja, więc Kaśka nie ma to tamto, podaj skąd jesteś i idziemy na masażwink Abo cy cuś...wink
                • kasiapelasiamw Re: jedno życzenie 19.11.13, 19:13
                  rozumiem, że dyplom rehabilitanta posiadasz koleżanko? smile
                  • organza7 Re: jedno życzenie 19.11.13, 19:18
                    Ani dyplomu, ani rehabilitanta nie posiadamsuspicious Wyjść chciałam w poszukiwaniu owegosuspicious
                    • kasiapelasiamw Re: jedno życzenie 19.11.13, 19:24
                      to nie dziś...ale pomysł godny rozważenia w czasie przyszłym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka