22.05.14, 18:42
się nagle zrobiło. Z ciuchów trza było nagle wyskoczyć. I coś mię się nie podoba widok w lustrze. Schudłabym tak ze 3 kg. Tak w 2 tygodnie. Komuś się udała podobna sztuka i może dobrymi radami posłużyć?
Obserwuj wątek
    • zed-is-dead Re: Gorąco 22.05.14, 19:10
      Tak, ale to było drastyczne i dawno temu:
      Opatuliłem się kocem i biegałem z parteru na 11 piętro i z powrotem przez jakieś 3 godziny. Przy okazji się odwodniłem, ale na zawody miałem poniżej 80 kg smile
      • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 19:21
        He, he no właśnie liczyłam na coś mniej drastycznego. Taki gorącz a tu jeszcze koc i...bieganie. A gimnastyka w TV nie wystarczy? To znaczy ja włączam a oni ćwiczą?
        • tdf-888 Re: Gorąco 22.05.14, 19:32
          mi się wystarczy po weekendzie porządnie wysrać i na budziku 3kg mniej big_grin
          • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 19:36
            tdf-888 napisał:

> mi się wystarczy po weekendzie porządnie wysrać i na budziku 3kg mniej big_grin
            Nie każdy ma tak łatwo.
        • zed-is-dead Re: Gorąco 22.05.14, 19:49
          Możesz spróbować zrzucić kamień serca. Tylko, żeby piersi nie naciągnął! wink
          • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 19:54
            zed-is-dead napisał:

> Możesz spróbować zrzucić kamień serca. Tylko, żeby piersi nie naciągnął! wink
            Na sercu nic mi nie leży. Tak sobie żartuję ale poważnie trochę bym zgubiła, że też w pewnym wieku tylko w jedną stronę idzie...
            • zed-is-dead Re: Gorąco 22.05.14, 20:13
              No niestety, znam tą przypadłość aż nazbyt dobrze big_grin
            • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 20:49
              A mnie idzie w dwie. W prawy boczek i w lewy boczek big_grin
            • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 20:53
              Ja trochę biegam i rowerem się toczę. Planuje 7 kg zrzucić do jesieni. Ale jakby wyszło 5 kg to też będzie dobrze.
              • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 20:57
                A dietka jakaś do tego? Bo golonka nie pomaga, z tego co słyszałam big_grin
                • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 20:58
                  A to dobre pytanie. Co tu jeszcze ograniczyć...słodyczy nie jadam, kawy nie słodzę...
                  • marisella Re: Gorąco 23.05.14, 10:02
                    margott70 napisała:

> A to dobre pytanie. Co tu jeszcze ograniczyć...słodyczy nie jadam, kawy nie sło
                    > dzę...

Cukier w kawie to pikuś, jest go tyle w całym żarciu, które się pochłania bez świadomości, że to z cukrem, że dwie łyżeczki w kawie to kropla w morzu smile Przyjrzyj się etykietkom, mnie ciągle z nóg zwalają i teraz to już nawet ogórki jesienią rychtuję sobie konserwowane bez cukru (bo 1 szklanka cukru na szklankę octu i szklankę wody mnie po prostu odrzuca big_grin)

Jak już chcesz cos dodatkowo ograniczyć, to zaczęłabym od cukru w jedzeniu i węglowodanów do kolacji, 5 kilo powinno zlecieć samo smile Wydaje mi się, że tak mała liczba kilogramów do zrzucenia nie wymaga szczególnie radykalnych posunięć u większości ludzi smile
                    (zakładając oczywiście, że to faktycznie kilogramy do zrzucenia, obiektywnie, a nie że masz odpowiednią wagę i chcesz się wychudzić wink)
                    • lampardzikus Re: Gorąco 23.05.14, 10:10
                      Róznie to bywa. Niektórzy ograniczają te węglowodany, a wskazówka na wadze ani drgnie. Ale warto na początek spróbować. Bez cukru i węglowodanów. Teraz jest mnóstwo niecukrowych warzyw i owoców smile
                      • marisella Re: Gorąco 23.05.14, 10:14
                        lampardzikus napisał:

> Róznie to bywa. Niektórzy ograniczają te węglowodany, a wskazówka na wadze ani
                        > drgnie. Ale warto na początek spróbować. Bez cukru i węglowodanów. Teraz jest m
                        > nóstwo niecukrowych warzyw i owoców smile

Mając na myśli ograniczanie węgli na noc myślałam raczej o zjedzeniu caprese albo jajek na miękko zamiast makaronu, ryżu, kaszy czy chleba smile

A że różnie bywa to wiem, wiem, mnie tego akurat tłumaczyć nie musisz wink
                    • margott70 Re: Gorąco 23.05.14, 10:36
                      Wiesz, z tym wychudzeniem to bez przesadysmile Lubię się w mniejszej wersjismile
                      • marisella Re: Gorąco 23.05.14, 10:40
                        margott70 napisała:

> Wiesz, z tym wychudzeniem to bez przesadysmile Lubię się w mniejszej wersjismile

Nie no, chodziło mi tylko o to, że łatwiej jest te 3 czy 5 kilo zrzucić jeśli faktycznie ma się co zrzucić, bo jesli jesteś szczupła i po prostu chcesz być jeszcze szczuplejsza/chudsza żeby wpasować się bardziej w obecne kanony, to organizm tak łatwo się nie podda smile (on jest nieczuły na ideały z wybiegów, niestety wink)
                        • margott70 Re: Gorąco 23.05.14, 10:44
                          Trafiłaśsmile
                • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:01
                  Z dietą to różnie bywa. Czasem się obżeram na noc. Golonki nigdy nie jadłem.tongue_out
                  • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:44
                    I tak mi przypomniałeś, żeby nie żreć po 18-tej. Miałam kiedyś takie postanowienie, ale jakoś z głowy wyleciało...
                    • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:58
                      No ale weź i nie żryj po 18. Mnie to się nie udaje.
                      • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 22:00
                        A ja potrafię, jak nie zapomnęsmile
                        • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:01
                          Czy to przypadkiem nie Ty pisałaś o tygodniowej chyba głodówce?
                          • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 22:03
                            Ja. Ale po głodówce, systematycznie, pomalutku wracam do dawnych nawyków.
                            • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:04
                              To po kiego grzyba ta głodówka?
                              • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 22:05
                                Taki zryw.
                                • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:06
                                  Nie rozumiem.
                                  • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 22:10
                                    silencjariusz napisał:

> Nie rozumiem.
                                    Mam chęci, zapał, plany a potem mi przechodzi. Nie zdarza Ci się? A teraz znowu mam chęcismile
                                    • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:13
                                      Pewnie się zdarza.wink
              • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 20:57
                Ja się przy takiej temperaturze za bieganie nie biorę. Jak już biegam to od lutego do maja. Takie sezonowesmile A ja chcę 3, a jak wyjdzie 5 to też nie pogardzęwink A co się będę ograniczać.
                • torado Re: Gorąco 22.05.14, 21:04
                  margott70 napisała:

> Ja się przy takiej temperaturze za bieganie nie biorę. Jak już biegam to od lut
                  > ego do maja. Takie sezonowesmile A ja chcę 3, a jak wyjdzie 5 to też nie pogardzę;
                  > ) A co się będę ograniczać.

to może pływanie...ogólnie jakiś ruch dopasowany do pogody, tzn. do tego gorąca wink
                  • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:07
                    Coś trochę tam się ruszam...winkNo dobra...na siłę...
                    • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 21:09
                      Jak się popchnie piłkę to też się rusza big_grin
                      • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:11
                        Tylko mnie nie ma komu popchnąć. Sama się muszę motywowaćsmile
                        • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 21:15
                          Mogę robić za motywca, nie ma sprawy smile Jak pomóc?
                • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:06
                  Ja staram się biegać cały rok. Co prawda na starość zrobiłem się wygodny i zimą biegam tylko wtedy gdy nie ma mrozu.
                  • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 21:08
                    Wow, to musisz mieć niezłą sylwetkę! Ciacho big_grin
                    • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:10
                      Ta... Jasne... Ciacho z wielkim brzucholem.
                      • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:13
                        Do mnie to trzeba konkretnie, inaczej nie rozumiem. Ile w centymetrach tego brzuchola?
                        • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:15
                          Za dużo. I to widać.
                          • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 21:17
                            Mniej piwa, więcej wody mineralnej. Ewentualnie seksu winkbig_grin
                            • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:20
                              Problem w tym, że nie jestem opojem. Piwo pewnie z miesiąc temu jakieś jedno wypiłem. Wodę żłopię i owszem. A seks? Nie ma z kim.
                              • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 21:33
                                Nie wierzę, że nie ma tam żadnej laski do rzeczy big_grin Może trzeba się lepiej rozglądać i przygarnąć jakiegoś kropka big_grin
                                • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:45
                                  Kropka? Nie, nie. Dziękuję. Wolę kropki.tongue_out
                                  • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 22:19
                                    Najlepiej pewnie wielekropek big_grin
                                    • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:23
                                      Kondycja już nie ta co kiedyś.tongue_out
                                      • ice_flower Re: Gorąco 22.05.14, 22:28
                                        Nie kokietuj, a to bieganie i rower? Dałbyś radę big_grin
                                        • ice_flower Re: Gorąco 22.05.14, 22:29
                                          I powiem Ci, zauważyłam, że Ty się tu od pięknych pań nie możesz wprost opędzić suspicious
                                          • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 23:03
                                            I powiedz mi jeszcze, że któraś mieszka w okolicy mojego chutoru.tongue_out
                                            • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 08:31
                                              A sprawdzałeś chociaż czy tak kontrolnie narzekasz? suspicious
                                              • silencjariusz Re: Gorąco 23.05.14, 09:35
                                                Sprawdzone.
                                                • lampardzikus Re: Gorąco 23.05.14, 09:42
                                                  A ja chudnę tylko jak bardzo chcę schudnąć i mało jem. Najlepiej jak jest więcej czasu w domu, to można przyrządzić sobie coś lekkiego. I właśnie jak jest gorąco - to łatwiej się chudnie. Zauważyłem tę zależność. smile
                                                  • margott70 Re: Gorąco 23.05.14, 09:58
                                                    Dobra, będę bardzo chciećsmile To akurat da się zrobić na szybkowink
                                                • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 10:49
                                                  Całe forum przetrzepałeś i ni jednej pliszki nie złowiłeś? Albo niedokładne Twe poszukiwania Mój Drogi, albo zbyt wygórowane wymagania. Obstawiam to drugie suspicious
                                                  • silencjariusz Re: Gorąco 23.05.14, 10:53
                                                    Tak, tak, masz rację.
                                                  • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 10:56
                                                    Ale w czym dokładnie? Bo ja tu z sercem do Ciebie, a Ty z sarkazmem..
                                                  • silencjariusz Re: Gorąco 23.05.14, 10:59
                                                    No przecież we wszystkim...tongue_out
                                                  • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 11:08
                                                    Złośliwiec suspicious Jest mi bezbrzeżnie niewyobrażalnie smutno sad
                                                  • silencjariusz Re: Gorąco 23.05.14, 11:11
                                                    Mnie też jest smutno. Że nie ma tu żadnej duszki z okolic chutoru.wink
                                                  • lampardzikus Re: Gorąco 23.05.14, 11:16
                                                    co tu wszyscy tacy smutni wink wink
                                                    Słońce na dworze, woda coraz cieplejsza w jeziorze itd. wink
                                                  • margott70 Re: Gorąco 23.05.14, 11:44
                                                    lampardzikus napisał:

> co tu wszyscy tacy smutni wink wink
                                                    Bo to forum dla marudnychwink
                                                  • lampardzikus Re: Gorąco 23.05.14, 11:57
                                                    Wszechtematy Wszystkomarudzące smile
                                                  • green.amber Re: Gorąco 23.05.14, 11:17
                                                    silencjariusz napisał:

> Mnie też jest smutno. Że nie ma tu żadnej duszki z okolic chutoru.wink

osobiście jestem tak poruszoną tą sytuacją, że poważnie się zastanwiam nad przeprowadzką...wink
                                                  • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 11:20
                                                    big_grinbig_grinbig_grin Poplułam monitor big_grin
                                                  • silencjariusz Re: Gorąco 23.05.14, 16:27
                                                    Może aż tak bardzo osobiście się nie poruszaj bo i nie ma ku temu powodu.wink
                                                  • green.amber Re: Gorąco 25.05.14, 12:08
                                                    silencjariusz napisał:

> Może aż tak bardzo osobiście się nie poruszaj bo i nie ma ku temu powodu.wink

to do mła?? no dopszszsz zwłaszcza dziś obiecuję się poruszać wolno ze względu na temperaturę... aleeee nie ma totamto, walizki już spakowane wink no chyba, żeby to że przy poszukiwaniu chałupy w chutorze router się spalił, potraktować jakby jako znak, by się jeszcze zastanowić...
                                                    więc dopókim jeszcze nie wymeldowana polecę zagłosować wink
                                                  • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 11:22
                                                    Silu, a gdzie Ty tak naprawdę mieszkasz? Bo wiem jedynie, że daleko ode mnie, nad czym ubolewam sad Ale gdybym miała jakąś fajną znajomą z Twego rejonu, to.. wink
                                                  • silencjariusz Re: Gorąco 23.05.14, 11:24
                                                    Pod Grodnem.
                                                  • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 11:27
                                                    W Polsce? Gdzież to taka miejscowość się znajduje?
                                                  • silencjariusz Re: Gorąco 23.05.14, 11:28
                                                    O Grodno pytasz?
                                                  • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 11:31
                                                    No przecież.. Chciałabym wiedzieć, gdzie mieszkasz.
                                                  • silencjariusz Re: Gorąco 23.05.14, 11:37
                                                    Z geografii... pała.tongue_out Skoro nie wiesz gdzie Grodno leży. Mieszkam tu.
                                                  • lampardzikus Re: Gorąco 23.05.14, 11:41
                                                    Toś jeszcze przed granicą się załapał i nie musisz mieć paszportu smile
                                                  • marisella Re: Gorąco 23.05.14, 11:43
                                                    Mieszkam tu.

Eeee... To jakie tam "pod Grodnem"... Pod Białymstokiem, a nie pod Grodnem smile

Hmmm... Mam w Białymstoku dwie faaaajne koleżanki... hmmm.... <myśli> wink
                                                    Jedna to taka świetna babka, że sama bym się z nią ożeniła, gdyby to było legalne wink
                                                  • silencjariusz Re: Gorąco 23.05.14, 11:52
                                                    Do Grodna 39 km, do Białegostoku 43.wink. Przed wojną do Grodna na targ na piechotę się chodziło.
                                                  • marisella Re: Gorąco 23.05.14, 12:03
                                                    silencjariusz napisał:

> Do Grodna 39 km, do Białegostoku 43.wink

Wiem, sprawdziłam, ale nie trzeba przez granicę przechodzić wink

Plus do tego w Białymstoku mam te dwie koleżanki, a w Grodnie nie wink (miałam dwie na studiach, ale spędzałyśmy razem tylko czas na seminarium magisterskim z polszczyzny kresowej, więc nie wiem czy fajne i wolne wink)

Dlatego trzymałabym się jednak tego "pod Białymstokiem" wink
                                                  • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 11:52
                                                    O widzisz, to działaj smile Choć może nie.. wstrzymaj się chwilę.. myślę nad przeprowadzką wink
                                                  • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 11:50
                                                    Wiem, gdzie leży TO Grodno. Powiem Ci więcej. Byłam, widziałam i wracałam oczarowana. Piękne rejony smile Aż wierzyć się nie chce, że taki ciekawy mężczyzna z takim potencjałem, nie może znaleźć gospodyni do chutoru. Może gdzieś tu jednak nadal tkwi haczyk? wink
                                                    A jeśli chodzi o oceny to i pałą nie pogardzę. Cóż byłby ze mnie za uczeń bez pały suspicious
                                                  • marisella Re: Gorąco 23.05.14, 11:35
                                                    ice_flower napisała:

> W Polsce?

Nie do końca smile (że tak się wetnę w wątek)
                                                  • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 11:53
                                                    Dlatego pytałam. A Sil zrobił ze mnie geograficznego głąba sad
                                        • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:29
                                          Zupełnie inne mięśnie pracują.tongue_out
                                      • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 22:30
                                        Zależy ile by tych kropek było big_grin
                                        • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:32
                                          Jednej ciężko sprostać a co dopiero wielokropkowi...
                                          • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 22:33
                                            Nie wszystkie kobiety są demonami seksu, nie bój się big_grin
                                            • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:43
                                              Wiem, wiem, ale facet i tak musi się napracować.tongue_out
                                      • tapatik Re: Gorąco 23.05.14, 11:01
                                        silencjariusz napisał:

> Kondycja już nie ta co kiedyś.tongue_out

Przestaw się na sałatki selerowe to i z wielokropkiem sobie poradzisz.
                  • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:08
                    Ja też się o różne rzeczy staram...z różnym skutkiem...
                    • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:12
                      Akurat jeżeli chodzi o bieganie to jestem w miarę systematyczny.
                      • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:15
                        A to akurat dobry nawyk. Składamy się z nawyków.
        • robin86p Re: Gorąco 23.05.14, 09:15
          aaa no i aeroby wskazane ( trening obwodowy ) 25 min dziennie i jest malinasmile
      • nerw_rdzeniowy Re: Gorąco 22.05.14, 22:15
        A to jestes bokserem?
        Kiedys ogladałem wywiad z panem Henrykiem Srednickim, który sie chwalił, że przez całą karierę
        zrzucił z tonę smile. Chwalił sie ze potrafił w noc przed zawodami zrzucac po 5 kilo.
    • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:17
      Onyks wczoraj pisała, że ponoć we dwoje można coś razem robić i od tego wspólnego robienia waga spada.
      • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:18
        Czytałam wątek. W tym temacie zgadzam się z Amberką.
      • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 21:18
        Toż Ci napisałam co, powyżej big_grin
        • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:22
          Nie zauważyłem. Jestem gruby i ślepawy.
          • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 21:31
            Oto mój typ! big_grin
            • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:43
              Gruby, ślepawy gapcio?wink
              • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:46
                Nieprawdaż, że wzruszająco to brzmi?
                • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 21:47
                  Co kto lubi.
              • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 22:18
                Aha, taki do zaopiekowania wink No i jak ślepawy, to nie będzie dostrzegał mego posuwania się.. w wieku big_grin
                • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:25
                  Chodzi o taki typ facetów? Lubisz ciapowatych grubasków? Dobrze zrozumiałem?
                  • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 22:33
                    Ciapowaty grubasek to brzmi dumnie big_grin No po prostu taki typ spokojnego, poważnego faceta, jakim Ty chyba jesteś. A co to znaczy ciapowaty? big_grin
                    • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:34
                      O nie nie... Ja ani poważny ani spokojny nie jestem. Ciapowaty = do zaopiekowania się.
                      • meg-40 Re: Gorąco 22.05.14, 22:41
                        Ty niepoważny? No po prostu szał big_grin Do zaopiekowania to w moim rozumieniu: chcę stworzyć mojemu mężczyźnie ciepły dom, taką przystań, do której mój miś będzie wracał po ciężkim dniu i jeszcze do obiadu buziaka na deser dostanie, a co! big_grin
                        • silencjariusz Re: Gorąco 22.05.14, 22:46
                          Rozpuścisz i roztyjesz futrzaka.tongue_out I z misia zrobi się wielki wa-leń.tongue_out
                          • 81belona03 Re: Gorąco 22.05.14, 22:56
                            -taaa-witaj brzusiu,żegnaj siusiu...u tego walenia-oczywiście wink
    • 81belona03 Re: Gorąco 22.05.14, 21:19
      -jeśli zależy Tobie aby zgubić i nie wrócić,to sama wiesz,że systematyczność jest najlepszą radą.
      smile-ruch,ruch,ruch i rozsądne jedzenie.
      • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:21
        No wiem, wiem nic tak w życiu się nie sprawdza jak konsekwencja. Motywację sobie na forum budujęsmile
        • 81belona03 Re: Gorąco 22.05.14, 21:27
          -taa... smile
          • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:30
            Wątpisz? W sumie nie dziwne, też sobie średnio wierzę...wink
            • 81belona03 Re: Gorąco 22.05.14, 21:35
              -nie,tylko jeśli w sobie nie znajdę motywacji aby coś zmienić,gadanie czy doping innych, mnie nie pomaga.Lecz każdy jest inny-jedno sprawdza się-łatwiej zrzucać kilogramy z kimś i nie seks mam tu na myśli!!!! suspicious
              • szarlotka_ja Re: Gorąco 22.05.14, 21:40
                Ja znowu mam tak, że muszę sama i jak już w grupie to tam gdzie nikogo nie znam tongue_out
                Bo wtedy nie gadam suspicious. A jak gadam to nie ćwiczę tongue_out
                • 81belona03 Re: Gorąco 22.05.14, 21:46
                  -i ja tak mam,skupiam się na robocie-nie gadam ,co innych drażni.
    • szarlotka_ja Re: Gorąco 22.05.14, 21:26
      Ja sobie wieczorami brzuszki robię big_grin
      Się umęczę ale jak na razie efektu nie widzę uncertain. Słodyczy też mniej jadam, ale też nie działa suspicious.

3 kg w 2 tygodnie nie wiem czy to możliwe tongue_out
      • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:28
        Ale pomarzyć można, nie? A ja robię ćwiczenia aerobowe, też nie widać efektówwink
        • 81belona03 Re: Gorąco 22.05.14, 21:30
          -dziewczyny! przestańmy wmawiac sobie,że nie widać-przeciwnie widać,widać i widac będzie więcej ! tongue_out big_grin
          • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:32
            Nie strasz...
          • tdf-888 Re: Gorąco 22.05.14, 21:55
            tylko wtedy nie będzie dziewczyny a baby! duże baby! smile
            • 81belona03 Re: Gorąco 22.05.14, 22:54
              -i dlatego juz teraz trzeba myśleć,że taką ,,babę" w razie czego -trzeba podnieść... uncertain
        • szarlotka_ja Re: Gorąco 22.05.14, 21:33
          Kiedyś na jogę chodziłam... ale potem mi się pochorowało, przestałam. Teraz jogi w okolicy nie znajduję sad. Znaczy się jest jedna grupa ale mają zajęcia o takich godzinach, że akurat w robocie siedzę suspicious
          • 81belona03 Re: Gorąco 22.05.14, 21:43
            -joga-świetna sprawa,zwłaszcza jeśli trafi się na mądrego instruktora.i bardzo fajnie działa też grota solna-może nie utratę kilogramów,ale na wyciszenie z pewnością.
            • szarlotka_ja Re: Gorąco 22.05.14, 21:52
              Wyciszenia by mi było trzeba... uncertain
      • 81belona03 Re: Gorąco 22.05.14, 21:29
        --szkoda mi trochę słodyczy,więc jeśli nerw mnie bierze to zabieram się za lody i wmawiam sobie,że to puste kalorie. big_grin
        • szarlotka_ja Re: Gorąco 22.05.14, 21:36
          Hehe, zawsze można jeszcze lody w kostkach ssać tongue_out
          Ja suszonych owoców nie umiem sobie odmówić uncertain. Choć ostatnio przerzuciłam się na jagody goji i sobie wmawiam, że są bezkaloryczne tongue_out
          • 81belona03 Re: Gorąco 22.05.14, 21:37
            -o!masz dobry pomysł! zamiast batonika w torebce-suszone owocki wink
            • margott70 Re: Gorąco 22.05.14, 21:42
              O widzisz. Forum to jednak niewysychające źródło pomysłów.
      • zed-is-dead Re: Gorąco 22.05.14, 21:32
        Bo brzuszkami wzmacniasz mięśnie/modelujesz sylwetkę, ale wagi raczej nie zbijesz. No chyba, ze robisz po 3000 w serii.
        • szarlotka_ja Re: Gorąco 22.05.14, 22:05
          Nie no 3000 to bym raczej umarła tongue_out
          Po prostu lepiej się czuję jak się zmęczę wink
    • raziel24 Re: Gorąco 22.05.14, 22:35
      Mi się udało i to nie raz. Na mnie działa to, że nie podjadam w nocy i nie piję piwasmile
      • hashimotka88 Re: Gorąco 22.05.14, 23:41
        haha cos ta koncowka jakas cyganska byla tongue_out wink
    • hashimotka88 Re: Gorąco 22.05.14, 23:18
      dwa lata temu waga mi podskoczyla. Nie duzo max 5 kg. 70 nie przekroczylam.nigdy nie przekroczylam i nie mam zamiaru. wtedy zaczelam biegac. dosc regularnie. wstawalam nawet przed wsxhodem by miec lepsza mobilizacje. conajmniej 2 razy w tyg bieglam. przestalam jesc slodycze i na chwile piepsznelam biale pieczywo. Waga si nie zmienila praktycznie. Sprawy hormonalne.
      aktualnie z waga nie mam problemu. w miare czuje sie soba. jem wszystko co ske da. biegac staram sie raz na tydzien. tak dla przyjemnosci, rower i tenis sie przytrafi. Jesli mnke najdzie czasem ochota to i o polnocg cos slodkiego potrafilam.zjesc ^^ ale normalnie nie jadam nic wieczorem/noca bo dostepu do jadla nie mam.
      jakbym przytyla pewnie wiecej bymsie ruszac zaczela, oczywiscie jakbhm.sily miala.
      z tym co Zed pisal tp szybko sposob. ubrac sie cieplo i biec. szybko spala sie tluszczyk. nie probowalam.
      no ale ruch przede wszystkim i ograniczyc nie zdrowe jedzenie.
      czemu akurat w dwa tyg. szykuje sie cos?
      ja za tydzien mam weselicho. xhcialam w sumie kupic sobie obcisla kiecce. zle w niej nie wygladalam. ale na weslu brzuch moglby urosnac tongue_out no i niezbyt wygodnie. a do tego zbyt wiele bylo we mnie seksapilu.w dodatmu byla czerwona wink kupilam, luzna zwiwewna. w razie "w" ale pewnie juz tak zostanie. choc w tamtej dobrze wygladalam.
      • raziel24 Re: Gorąco 22.05.14, 23:27
        He he a ja mam w niedziele komunie i zastanawiam się czy założyć garnitur czy garnitur;P Dobrze być facetembig_grin
        • hashimotka88 Re: Gorąco 22.05.14, 23:38
          no widzisz.... a ja kupilam sobie kieccke i nie do konca pasuje do niej czarne bolerka uncertain lepiej byloby z bialym. no i buty mialy byc czarne a torebka... ech. czerwona kiecka bylaby dobra. i buty i bolerko by pasowalo. jakas cma/owad i sciane sie uderza... pasuje ja z pokoju wurzucic. Cme pod wieczor zlapalam do rak i wyrzucialam.
          teraz nie wiem.co to lata. zaraz sie dowiem.

dobrze Wam suspicious ile ja sie kiecek naierzylam to az glowa boli a i tak nie kupilam takiej jaka chcialam sad
      • margott70 Re: Gorąco 23.05.14, 08:59
        Nic się nie szykujesmile szybki efekt mi się marzysmile
    • robin86p Re: Gorąco 23.05.14, 09:10
      ja chudne 1,5-2 w tydzien --
      • margott70 Re: Gorąco 23.05.14, 09:29
        Dobre rady zawsze cennesmile Grejpfrut do mnie przemówiłsmile
      • tapatik Re: Gorąco 23.05.14, 11:49
        Jakiej wegi?
        Weź to napisz w wersji dla niefachowca.
        • marisella Re: Gorąco 23.05.14, 11:59
          tapatik napisał:

> Jakiej wegi?
          > Weź to napisz w wersji dla niefachowca.

Założę się o dobrą kawę, że Robin miał na myśli węgle, tylko mu literka nie wskoczyła smile Węglowodany smile
          • tdf-888 Re: Gorąco 23.05.14, 12:33
            ja się z tobą nie założę, bo też to skumałem od razu; ale żeby se takie aptekarskie dawki ustawiać nie będąc sportowcem to żałość. tym bardziej, jak potem w weekend i tak ogień i hulaj dusza. a nie wystarczy żreć mniej? ogólnie jakieś dobierane dietki to żal żal żal.
            • marisella Re: Gorąco 23.05.14, 12:39
              tdf-888 napisał:

> ja się z tobą nie założę, bo też to skumałem od razu;

Ale ja do Tapatika pisałam wink

> ale żeby se takie aptekar
              > skie dawki ustawiać nie będąc sportowcem to żałość.

Może Robin jest sportowcem? wink

> tym bardziej, jak potem w w
              > eekend i tak ogień i hulaj dusza.

Nie mierz wszystkich swoją miarą wink

> a nie wystarczy żreć mniej? ogólnie jakieś do
              > bierane dietki to żal żal żal.

Tu się z Tobą nie zgodzę, ale fakt, że tak skrupulatnie liczona dieta nie jest dla każdego, choćby dlatego że to trudne i wymaga pewnej wprawy i determinacji smile Większość ludzi, których znam, nie potrafiłaby od tak od kopa powiedzieć, ile b-w-t jest choćby w mleku, a co dopiero żeby głębiej w temat wchodzić smile
              • tdf-888 Re: Gorąco 23.05.14, 12:57
                >
                > Nie mierz wszystkich swoją miarą wink
                >

mnie pojęcie weekend nie dotyczy jakby wink
                no.. niech będzie.. w kwestii uczestników większy urodzaj ;]

a co do diety i jak bym mia se liczyć, że mam zjeść ten liść sałaty a tamtego już nie i tak samo ważyć i odkrajać se kotleta, to wolałbym w ogóle tego nei dotykać. człowiek na głodowych porcjach też przeżyje i schudnie lepiej niż na tych dietkach liczonych z kalkulatorem.
                • marisella Re: Gorąco 23.05.14, 13:06
                  tdf-888 napisał:
                  > mnie pojęcie weekend nie dotyczy jakby wink

Mnie też nie, choć ze zgoła odmiennych powodów wink

> a co do diety i jak bym mia se liczyć, że mam zjeść ten liść sałaty a tamtego j
                  > uż nie i tak samo ważyć i odkrajać se kotleta, to wolałbym w ogóle tego nei dot
                  > ykać.

No to właśnie o tym pisałam, że to wymagające i tylko dla ambitnych wink

> człowiek na głodowych porcjach też przeżyje i schudnie lepiej niż na tych
                  > dietkach liczonych z kalkulatorem.

Zależy co rozumieć przez "lepiej". Jeśli "lepiej" to dla Ciebie "więcej" to może, choć też nie na pewno.
                  W moim przekonaniu "lepiej" to jest mądrze i zdrowo, bo schudnąć to małe piwo, ale schudnąć z tłuszczu, a nie mięśni to inna bajka. A schudnąć tak, żeby potem nie przytyć na powrót to jeszcze inna sprawa wink
    • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 09:30
      Mnie najszybciej spada waga jak jestem zauroczona facetem. Ten właśnie pierwszy etap wywołuje takie emocjonalne huśtawki, że człowiek w zasadzie żyje powietrzem i westchnieniami do owego obiektu uniesień. Zdarzyło mi się schudnąć w ciągu tygodnia tak znacznie, że musiałam dorabiać dziurkę w pasku. Tylko jest jeden mały problem w tej metodzie.. znalezienie obiektu wywołującego taki stan wink
      • margott70 Re: Gorąco 23.05.14, 09:33
        A ja chudnę jak jestem w stresie. Tylko pierniczę takie sposoby...
        • meg-40 Re: Gorąco 23.05.14, 10:36
          Czemu? Nowy facet, motylki i te sprawy? Super sposób big_grin O stresie nie gadam, bo ja go zajadam big_grin
          • tapatik Re: Gorąco 24.05.14, 08:49
            A mnie stres "odchudza", tylko nie wiem czy bym znowu chciał przez to przechodzić.
    • tapatik Re: Gorąco 23.05.14, 10:54
      A jak zrzuciłaś ciuchy, to nie zaczęłaś ważyć mniej?
      Ilekroć jestem nad morzem tracę około kilograma dziennie.
      Nie mam pojęcia, jak ten stan odtworzyć w domu smile
      • margott70 Re: Gorąco 23.05.14, 11:22
        Mnie też wyjazdy świetnie robią na wagęsmile Ale to tylko raz w rokusmile
        • ice_flower Re: Gorąco 23.05.14, 11:29
          A mnie robią źle suspicious W nowym miejscu wszystkiego muszę spróbować, podjeść sobie specjałów lokalnej kuchni.. łasuchuję ile wlezie a zrzucam w pracy.
          • tapatik Re: Gorąco 24.05.14, 09:05
            Alez ja sie nie głodzę w wakacje, tylko więcej poruszam. Dlatego chudnę.
    • szarlotka_ja Re: Gorąco 25.05.14, 21:13
      Potwierdzam, stres tak...
      Jeden stresujący dzień i portki z tyłka lecą. Ale nie polecam Wam uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka