03.05.15, 10:27
Lesiu może jednak znalazłbyś kogoś kto by przejął pałeczkę (nie piszę o sobie bo znalazłam odpowiednie dla siebie miejsce do pisania)?
Sądzę, że znajdzie się osoba, która będzie mieć czas i chęci na rozruszanie forum. Na wszystkich innych forach założyciele czy admini w dużej mierze decydują o jego kształcie i nadają mu charakter i kierunek.

Teraz to forum dla TDF i maviki.
Masakra.
Obserwuj wątek
    • anirat Re: Forum 03.05.15, 10:47
      Forum tworzą użytkownicy a nie administrator, przynajmniej wg mnie. To forum jest mało aktywne podobnie jak inne fora. Wydaje mi się, ze czas dużej aktywności for mija, jeśli już nie minął. Ludzie przenieśli się na fejsa, twittera i temu podobne. Zresztą część z nas przenosi się do reala smile Tak to się życie toczy, poza forami niestety, a moze stety. Zaglądam tutaj ciagle, ale nie piszę. Chyba nie mam o czym, a krąg osób czytających to co ja piszę niebezpiecznie się zmniejszył. Często nie piszę, bo na dany temat nie mam nic ciekawego do napisania. Nowo powstałe fora tez są wg mnie skazane na taki sam podobny los. Takie życie. A Lesia pozdrawiam i podziwiam, ze jeszcze chce mu się tym administrować.
      każdy ma swoje zajęcia, prace, bliskich, dodatkowe zajęcia. Trzeba by być bezrobotnym, na rencie albo już emeryturze, żeby to wszystko ogarniać, czytać i jeszcze rozkręcać.
      • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 10:51
        Aktywność na forach znacznie się zmniejszyła to prawda, ludzie tworzą forum -też prawda.
        Forum pewnie kulałoby się dalej bez jakichkolwiek starań gdyby nie było odpływu ludzi.

'Trzeba by być bezrobotnym, na rencie albo już emeryturze, żeby to wszystko ogarniać, czytać i jeszcze rozkręcać.'

Bo jak się nie ma czasu to raczej ciężko wykonalne. Lesia też pozdrawiam.

• anirat Re: Forum 03.05.15, 10:56
          na odpływ ludzi nic nie poradzisz, a nowi spragnieni kontaktów sieciowych tutaj się raczej nie pojawia, bo sa w sieci atrakcyjniejsze miejsca. Cóz wyginiemy jak dinozaury smile
          A gdzie Ci ludzie niby odpływają?
          • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 11:01
            Chodzi mnie o to, że jeżeli adminowaniem zajęłaby się osoba która ma czas, lubi pisać, ma chęci to forum by nie zdechło na amen już dzisiaj tylko może za parę lat.
            Ja znalazłam sobie inne miejsce bo tu wieje nudą.
            • anirat Re: Forum 03.05.15, 11:21
              Nie tylko administrator, ale tez każdy kto chce możne rozkręcać ciekawe i porywające dyskusje, więc do dzieła smile
              • silencjariusz Re: Forum 03.05.15, 11:24
                O to, to.
                • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 11:34
                  No Sil zapodaj temacik tongue_out
                  • silencjariusz Re: Forum 03.05.15, 11:44
                    Kiedy nic mi do łebka nie przychodzi. Teraz jedyne co mnie męczy to pytanie co wzuć na grzbiet bo wybieram się na rower a pogoda dziwna jakaś...
                    • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 12:20
                      U mnie ciepło, przyjemnie.
              • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 11:26
                Ależ ja swojego dzieła dokonałam, ale dość skutecznie mnie zniechęciło chamstwo tdf.
                Poza tym sądzę, że spokojnie znajdzie się osoba, która weźmie forum w swoje łapki i rozkręci towarzystwo.
                I nie chodzi mi o to, że ja mam coś do Lesia. Po prostu widać, że nie ma czasu i zacięcia do pisania.
                • anirat Re: Forum 03.05.15, 13:52
                  W to akurat wątpię. ja bardzo lubię forum, lubie czytac ciekawe dyskusje, czasem nawet coś tam pisałam, ale mam bardzo mało czasu i nie chciałabym tego który mi zostaje spędzać na czytanie forum , wycinanie złośliwości i rozkrecanie ciekawych dyskusji.
                  Czy jest tu ktos, kto chciałby byc administratorem forum? Przyznać się bez bicia, Lesio sie ucieszy smile
                  • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 14:06
                    Ty rzeczywiście mało piszesz, nie proponuję też nikomu zmiany trybu życia.
                    Sama począwszy od dzisiaj do końca sierpnia nie będę miała czasu prawie wcale, ale są osoby które piszą sporo i może by chciały.
                    Kiedyś bodajże witaminka zaproponowała odliczanie osobom, które tu zaglądają i uzbierała się całkiem spora grupka, wiec ludzi są i chcą pisać, ale brakuje wodzireja.
                • tdf-888 Re: Forum 03.05.15, 19:59
                  a niby gdzie cię chcieli?
                  też tam pójdę jak tam tak fajnie i aktywnie big_grin
                  • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 20:05
                    ta....jasne wróciłam po ciebietongue_out
                    • tdf-888 Re: Forum 03.05.15, 20:57
                      pasowałbym tam??
                      • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 21:37
                        tdf masz swoje miejsce w sieci, masz rower i tego się trzymaj tongue_out
      • tapatik Re: Forum 05.05.15, 08:20
        Byłem już na kilku forach, które "umarły". Nie dlatego, że ludzie przenieśli się na FB czy Twittera, ale forum po prostu wypaliło się.
        Ludzie zbyt często się spotykali na żywo i forum przestało być im potrzebne.
        Poza tym doszło do niesnasek typu "Wy zrobiliście wyjazd na Mazury bez nas, to my się teraz obrazimy".

Jak chcesz forum rozruszać, to sama zacznij kilka wątków.
        Albo zorganizuj spotkanie forumowe z grillem, kiełbaskami, skakaniem przez ognisko, winem, ploteczkami przez całą noc i wycieczkami po okolicy. big_grin
        • ame_belge34 Re: Forum 05.05.15, 08:51
          Pomysła wcale nie głupia big_grin
    • tdf-888 Re: Forum 03.05.15, 19:55
      jaki tdf? przecież mnie nie czytasz! big_grin
      wyszarzyłaś mnie! big_grinbig_grin
    • a-g-l-a-j-a Re: Forum 03.05.15, 21:05
      Ależ co Ci przeszkadza dla kogo jest to forum? Jest dla tych, którym dobrze się tu pisze... którzy chca czy potrzebuja pisać... Nie rozumiem, uważasz ich za gorszych?

I chyba forum nie jest potrzebny żaden naganiacz czy rozkręcacz, nigdy takiej formy administrowania tu nie było... i być nie powinno, bo po co...
      Wiosna przyszła, być może za dużo internetu i nie zauważyłaś... tak że podpowiadam, pięknie jest, kolorowo, wszystko pachnie... aż kochać się chce... na łace, w trawie... w hamaku ksiażki czytać, całować... emm i cała ta urocza reszta...
      Tak że ten... wychodzimy, randkujemy...
      • maruda2 Re: Forum 03.05.15, 21:08
        Agluś ma rację smile
        Jesienią wiele osób wróci do forum i kompów.
        A Lesiu też człowiek, może jaką sarenkę wyrwał tongue_out
        • a-g-l-a-j-a Re: Forum 03.05.15, 21:19
          Szybkiego odkochania jesienia życzysz naszym aniołkom? wink
        • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 21:24
          wcale nie życzę ludziom zasiedzenia się przed kompami na wiosnę, lato, jesień i zimę-nie o to chodziwink

choć w sumie forum jest dla samotnych, ma swój charakter i może nikt nie potrzebuje gadać wink akurat tutaj smile
      • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 21:13
        'I chyba forum nie jest potrzebny żaden naganiacz czy rozkręcacz, nigdy takiej formy administrowania tu nie było... i być nie powinno, bo po co... '

nie naganiacz, ale osoba lubiana, która rozkręci towarzystwo
        nikt się nie musi tłumaczyć z tego dlaczego nie pisze na forum to jego osobista sprawa i wybór

nie chodzi o to, że ktoś jest lepszy czy gorszy, ale jak ktoś tu zawita i widzi obłąkańcze teksty maviki to zapewne wieje w popłochu-sądzę, że mnóstwo osób myśli tak samo, ale ja to powiedziałam głośno

jeżeli chodzi chodzi o tdf to moje osobiste zatargi, skoro go lubicie to pewnie macie ku temu powody i niech tak zostanie
        • tdf-888 Re: Forum 03.05.15, 21:17
          ale o co ci chodzi, że tak ci zależy, żeby to forum nie umarło? taka sentymenalna jesteś?
          masz swoje forum.
          • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 21:18
            tak sobie rzuciłam w eter temat na pożarcie
        • a-g-l-a-j-a Re: Forum 03.05.15, 21:24
          Ale komu przeszkadzaja czyjeś "obłakańcze" teksty? Nikt nie każe tego czytać... a każda osoba tutaj nadaje temu miejscu klimat... ja tam lubię różnych innych, dziwnych ludków...

Myślisz, że jak ktoś tu namiesza to wszyscy się rusza do kompa? Nie sadzę... Nooo... gdyby tu się kilku filozofów albo informersów znalazło to moooże... wink
          • to_ja_pisze Re: Forum 03.05.15, 21:26
            toteż nie czytam, nie jestem w stanie

sądzę, że pozytywna osóbka mogłaby coś działać-cud pewnie wink
        • maruda2 Re: Forum 03.05.15, 22:01
          Problem z Maviką jest taki, że Ona pisze tylko i wyłącznie dla siebie. Z jednej strony rozumiem, że jest to dla Niej jakiś rodzaj terapii, sama o tym mówi. Ale ... z drugiej.... idea forum polega na wymianie myśli, na rozmowie. A Ona chyba tak na prawdę tego nie chce. Monologi Maviki są ewidentnie zaprzeczeniem idei forum. Sugerowałam kiedyś, żeby pisała jakiś pamiętnik, albo bloga. Z trzeciej strony żadnych zasad forum nie narusza. Nawet jeśli forum by się rozruszało, to monologi pozostaną.
          • tdf-888 Re: Forum 03.05.15, 22:10
            przeiceż zawsze możesz w dyskusję z maviką się włączyć smile
            • maruda2 Re: Forum 03.05.15, 22:13
              Nie bardzo mogę, bo nie wiem o czym jest temat. Albo powie, że nie lubi pouczania. I w sumie ma rację, bo kto lubi suspicious
              • tdf-888 Re: Forum 03.05.15, 22:19
                ona się nie zgadza z niczym, co się jej napisze.
                idealny współrozmówca dla mnie smile
                • maruda2 Re: Forum 03.05.15, 22:25
                  bo możesz się ponatrząsać ?
                • carol-jordan Re: Forum 03.05.15, 22:34
                  big_grin big_grin big_grin
                  Nie zmogłammmmmmmmm
                • kama265 Re: Forum 04.05.15, 14:44
                  więcej - ona się nie zgadza z tym, co napisze sama wink
                  • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 14:45
                    hihihi
                    bingo! smile)
          • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 03:58
            Przymierzam sie, przymierzam. Tylko tak bede mogla sie czegos pozbyc, przenoszac to w inne miejsce. Przymierzamsie do zakuoienia czystych kartek ktore mozna bedzie zapisac. Ale...moj najwiekszystrach.... Czy to by mnie moi ni poznali. Tutaj mimo ze pokazuje sie wszysykim to czuje sie bardziej bezoieczna niz jak bym uzewnetrzniala si sama dla siebie.
            Hehe raz sobie wyobrazilam jak siedze nad rzeka. Jak pisze a nasteonie dre te kartki i jak plyna moje mysli jak najdalej od domu....
            Albo... Jak pisze w pamietniku gdzie nie widac wkladu. Sa chyba takie dlugopisy tongue_out
            Slowik przeplata sie z pianiem.koguta...
        • silencjariusz Re: Forum 03.05.15, 22:40
          Dajże spokój. Mavika nikogo do pisania nie zniechęca. Nowych też nie odstrasza.
        • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 04:12
          Co poradzic.... Nie wszyscy sa tacy normalni jak Ty. No niektorzy sa oblakani jak ja ^^ (sa jeszcze tacy? big_grin) a mimo to czuja z tego radosc i czuja sie z taka oblakanoscia dobrze. Dla mnie to pewnego rodzaju blogosc.
          Pewnie tak jest jak mowisz. Nowka wchodzi - przyczyta mnie i zwiewa, bo nie chce mnie stycnosci z oblakanym. Az takim jestem tutaj postrachem? ^^
          Ej. Ja to chyba lubie. Lubie takie na siebie najazdy big_grin no zawsze bylo zbyt milo na moj temat. Ktos ma jeszcze cos do powiedzenia?^^ Nie lubie ciszy... Szeptania pod nosem. Nie lubie niewiedzy.
          Piszesz ze moge odstraszac nowki. W pierwszej chwiki przyszla mi mysl zeby zamilknac. Zebys miala okazje sprawdzic czy wlanie tak jest. Zebys ty miala okazje swoja normalnooscia sie wykazac i zachecic do pisania.
          Ale nie..... Nie ma tak latwo. Nie bede robila zeby cos komus pokazac.
          Nie mam.zamiaru milknac. Z reszta.... I tak by to nic jie dalo. To forum i tak juz przesiakla moja oblakanoscia (blogoscia ^^ ), przesaczone moim zlem ze. Nawet jak znikne to jic by to jie dalo. Nie znikam. Dopiero jak mibsie zechce.
          Slowik dalej spiewa. Ale przed chwila doszedl do niego spiewak.pora na mjie.
          Moje drugie imie to.... Masakra big_grin
          • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 10:53
            mavika_88 napisała:

> Ej. Ja to chyba lubie. Lubie takie na siebie najazdy big_grin no zawsze bylo zbyt mi
            > lo na moj temat. Ktos ma jeszcze cos do powiedzenia?^^ Nie lubie ciszy... Szep
            > tania pod nosem. Nie lubie niewiedzy.

pacz no a na poczatku kazdy ci klaskał i pisał pisz ha...ka, pisz wink

> Piszesz ze moge odstraszac nowki. W pierwszej chwiki przyszla mi mysl zeby zami
            > lknac. Zebys miala okazje sprawdzic czy wlanie tak jest. Zebys ty miala okazje
            > swoja normalnooscia sie wykazac i zachecic do pisania.

maviko nie przejmuj się! jeśli już ktoś tu kogoś odstrasza to toika.. - zauważ, ze w końcu musiała sobie stąd odejść, bo z nikt z nią nie pisał, no... tylko ja się litowałem i odpisywałem, a ona nie umiała się zachować i ciągle dążyła do kłótni; na pogaduchach też focha strzeliła i poszła.. big_grin

>
            > Moje drugie imie to.... Masakra big_grin

ooo taaaakkkk! big_grin sam kiedyś na to wpadłem, rly! big_grin
            • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 12:54
              Ano... Pisali... A ile bylo w tym prawdy? suspicious
              Nie no. Po trochu na pewno lubili moje litery bylam troche taka anomalia wink ale jak sie przejadlam to nikt nie potrafil tego napisac, ze ma dosc. Szkda.... Tylko Ty mnie zjechales kiss
              Teraz w koncu widze prawdziwosc. I bardziej mi sie podoba niz wczesniej ^^ nje lubie podlizywania sie, glaskania po glowce. Czasem trzeba zjechac.
              Cos jeszcze mam zrobiena forum. Moze sie zmienie smile ale potrzebuje byc bardziej zjechana. Musze jeszcz niec poprowokowac ^^ jaka zmiana?nie,nie uciekam. Pisac nie przestane ale moge sie zmienic.
              Nie woem.co na pogaduchaxh. tongue_out dluzsza xhwile okiem tam jie rzucalam.. Ciebie tez juz z tydzien nie wrzucilam w wyszukiwarke tongue_out Nie co na pogaduchach. Nie wiem co u ludzi forumowych.Ech.... Przez takie cos odxinam sie od forumowych ludzi. Nie mam za bardzo kontaktu to i monologi mi radoche daja. Ale bywa....
              Co do Tojki... Wg. Mnie jest ok smile nawet malam napsac ze podczas mojego postu fajnie ze zakladala watki. (mozliwe ze wtedy mala przerwe na pogaduchach. Nie wiem. Nie znam.sie) i ze jakos litery wtedy plynely. Jak w poscie bylam. Oblakanych liter nie wrzucalam ^^

Nooo. Poznales.sie na mojej masakrze wink
              OJP ^^ czasem tak mam....
              Kto czyta mnie ze zrozumieniem (da sie? big_grin) to "wie" o co chodzi.

W robocie luzy nieco sad ale ja sobie zaraz cos znajde smile
              • maruda2 Re: Forum 04.05.15, 13:08
                luzy ? a ten duży projekt z zeszłego tygodnia ?
                • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 13:11
                  Projekt na razie maly. Ale chca nawiazac wieksza wspolprace.
                  Co do samego malego projektu.... Musza wpierw podeslac materialy.
                  Szkoda ze jeszcze nie dali. Ja na weekendzi myslalam ze posiedze ^^

sie zobaczy co z tego wyjdzie.
                  • maruda2 Re: Forum 04.05.15, 13:15
                    to czymam, żeby wyszło
              • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 13:32
                co do tego że cię lubili się odniosę, bo dalej nie dojadę - dalszych kwestii nie poznam smile
                fakt, lubili cię i cię lubią, tylko się po części niektórym przejadłaś, jesteś jak egzotyczne danie, można spróbować.. ale potem jednak większość wraca do polskich smaków 'jak u mamy' wink
                tak że imo nie odstraszasz nowych, a wręcz potrafisz zaciekawić tą 'naturalnością'.

wiesz co? eureka! ja mam pomysła!
                jak byś ty te swoje posty dzieliła, jednemu jednym akapitem odpisała, drugiemu innym.. toby mogła niezłą konwersacja powstać... i paradoksalnie zamiast odstraszać swoimi 'obłąkańczymi' tekstami, może byś została wzorową animatorką tego zacnego forum smile czyli takie zadanie jak chciała toi'ka zaaplikować lesherowi big_grin
                podszkól się tylko w demotywatorach i innych stylowych.pl, bo bez obrazków nie poanimujesz sobie wink
                • maruda2 Re: Forum 04.05.15, 13:50
                  Ale chyba sęk w tym, że Mavi jak zacznie, to nie może przestać suspicious Więc z tymi akapitami mógłby być problem wink
                  • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 14:17
                    Bo ja nie chce przestawax. Nie chce nad soba panowac. A po co ? Skoro ja juz to potrafie. Niech sobi leci co chce uleciec wink spoko. Moje pendolino mysle ze jest do wyhamowania. Mam na to pomysl smile by byc a mimo wszystko nie meczyc.
                    Co do projektu.. Dzieki i nie dzieki. Bardzo bym chxiala zeby wypailo ale to od mnie nie zalezy sad za to.... Klienta ktorego kiedys sama znalazlam bedziemy dopieszczac. Zajebiscie. Bedzie cos do robienia. Dzisiaj i w domu sie pobawie smile potrzeuje tego.... Bardzo..... Robic nie tylko dla sibie. Mam nadzieje ze ktos to zobaczy. Ja nadal nie mam pojecia czy choc odrobine mam pojecia. Tak wiec nadawno klient nawiedzony. To ja gadke prowadzilam. Szefow tylko sie przypatrywala. Ponoc to moj klienttongue_out
                    Przy oazji fryteczki sobi kupilsmy po drodze (nie za dobrze mi? suspicious)ale takie kepszejsze ktorych nie jadlam jeszcze. Z mieskiem kebabowym z sosikiem i warzywkami. Nie dam rady tego zezrec. Nie za dobrze mi? Eeee. Mogloby byc liej. Jakby byla do tego APA.... Achhh^^ ale cola musze sie zadowolic suspicious

Lubie takie momenty. Gdy mozna cos porobic smile
                    Nadal nieco kuzy skoro pisze tongue_out ale klienta zaczne dopeszczac ^^malizna..bardzo malizna..ale jest smile
                    • maruda2 Re: Forum 04.05.15, 14:19
                      APA jest niedobra uncertain
                      • to_ja_pisze Re: Forum 04.05.15, 14:31
                        Dobra, dobra.
                        Piszcie, nie piszcie.
                        Niech sobie klika TDF z maviką.
                        Dajmy spokój -tu się nie zmieni.
                        Róbta ci chceta.
                        • maruda2 Re: Forum 04.05.15, 14:34
                          Ale co proponujesz ? Zbanować Mavikę i Tadka ? Z tym, że to i tak nie wpłynie na podbicie frekwencji suspicious Wybór nowego admina też nie. Zwłaszcza, że Lesio proponował już wybór nowego admina i chętnych było jak na lekarstwo...
                          • to_ja_pisze Re: Forum 04.05.15, 14:43
                            Już nic nie proponuje. Bez sensu.
                        • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 14:37
                          ^^

Co chceta?
                          Moze lepiej nie ^^

Wiem.ze juz nie chce mi sie frytek jesc....
                      • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 14:32
                        no dzewczyno jak ty warkę radler pijesz, to dla ciebie apa jest zbyt wysycona..
                        • maruda2 Re: Forum 04.05.15, 14:36
                          nie tylko, czasami nawet warkę strong tongue_out
                      • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 14:33
                        Na razie tylko.jedna wypilam.
                        Zeby proba byla isttotn stystycni musi byc przynajmniej 10 pomiarow smaku , a takie badanie moze potrwac nawet pare miesiecy tongue_out. Wtedy powiem ze jest zajebista ^^
                        Pasi mi na razie.

Jakie jest dobre?
                        • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 14:48
                          na przestrzeni miesięcy warki mogą się rożnić! (w sensie dosłownym warki piwa apa)
                          teraz są dobre, potem mogą być ójowe,
                          tak jak z okocimiami, które kiedyś ubóstwiałem...
                          • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 15:01
                            Warka APA? o_O
                            Chyba cos poknociles. Bo o zywca chodzi tongue_out
                            Nie dam rady 10 piw wypic jednego mesiaca tongue_out tylko wtedy proba bylaby istotna statystcznie.
                            Nie myslalam ze piwa moga sie tak roznic na przestrzeni kilku mies. Serio? suspicious czujesz roznice..
                            • kama265 Re: Forum 04.05.15, 15:06
                              koneser czuje różnicę big_grin
                            • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 15:11
                              tiaaaa...
                              kuźwa.. warka piwa żywiec apa!
                              warka w sensie piwa warzonego w danym procesie produkcyjnym (z tą samą datą przydatności do spożycia) a nie piwa firmy warka. ja pier... kuźwa jak ty byś była moją dziewczyną to gdybym cię nie kochał *a gdybym kochał to i tak bym przestał, bo byś mnie drażniła) to ybm cię zabił albo czym prędzej rzucił (przez twoje nieogarnięcie).
                              • maruda2 Re: Forum 04.05.15, 15:14
                                bo się nie zna na piwie ? suspicious to chyba dobrze tongue_out
                              • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 15:15
                                kiss
                                • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 15:19
                                  a to za co?
                                  spolegliwa jesteś smile dobry zadatek na żonę smile
                                  skrytykować cię a ty dasz buzi...
                                  i bardzo dobrze! nie ma co eskalować konfliktu tym bardziej że nie ma o co!
                                  peace smile
                                  • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 15:29
                                    Zjade Cie jak do domu wroce tongue_out
                                    Teraz chcialam Cie udobruchac a slow nie chcialo mi sie wydawac
                                    Na latwizne poszlam wink
                                    • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 15:37
                                      Ccialam zebys sie wpierw uspokoil ze warke pomylilam z warka big_grin
                                      Widzialam.w Tobie spine tongue_out w sumie nie wiem o co.

Ja nieogarnieta? Jestem poza domem a ogarniam dom,szkole sasiadke big_grin wszystkch ustawiam, pilnuje i dogrywam wink robi to w nie swoim interesie.
                                      • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 20:26
                                        Aaaa wrociwszy do domu mialam zjechac Tedeefa za Jego niuzasadniona zlosc w moim kierunku smile tylko... Juz zapomnialam co mialam napisac.
                                        Wybacz jedynje ze moja wiedza na temat browarnictwa jest tak uboga. Ni bedzie ze mnie dobra zona sad
                                        Ale jednoczesnie nieco bogata... Przynajmniej kiedys byla tongue_out
                                        Wiedzialam od kuchni jak piwo powstaje. Wiedzialam i widzialam brzeczke, ogromny kociol warzelny, chyba miedziany bo byl taki pozlacany. Ba! Nawet piwo zrobilam. Ocieplilam swoj wizerunek? Zaplusowalam jako przyszla potencjalna zonka. ? wink
                                        Ech... Kleszczucha dzisiaj wbitego mialam sad z rana na kolanie pyci pyci wessany juz siedzial uncertain pozbyty w calosci smile no zebym przynajmniej wczoraj w/na trawie lezala. A my na odludziu bylismy lecz krotko w naturze przebywalismy. No doslownie 15 min sciezka trawiasta, nie ze po kolana. Max kostek siegala ale ogolnie drozka wydeptana. . Szkoda.... A juz w glowie byl kocyk.... Trzeba bedzie gorszy moment przeczekac. Az siw ich nieco przerzedzi. No i... Wychodzi ze trzeba sie bedzie przed kleszcuchami zaplbezpieczac. W sumje... W zyciu wiele kleszczychow nie mialam. Zwazywszy na to gdzie sie szlajalam sad w zeszlym roku w liczbie raz. Niewiele ich a mimo to sie nie zabezpieczalan.
                                        A wczoraj tak milo, cieplutenienko slonecznie bylo. I dziko big_grin o tym jeszcze wspomne jak mnie najdzie.
                                        No to pasuje soe za cos konkrernego zbarac.
                                        • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 20:47
                                          jak byś się wczoraj umyła tobyś dzisiaj kleszcza nie miała.
                                          pilnuj higieny!
                                          • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 21:00
                                            big_grin

Wiedzialam ze to napiszesz. Serio smile

Niestety po wzorajszej krotka majowce w krzaczkach. W dziczyznie. Kuzwa... Nigdy dzika ni widzialam oj. Jak mnje wezmie to opowiwm. O jednym dwoch itd dzikach smile
                                            Po tej krotkiej majowce w krzaczkach. Pierwszy raz tam bylam na tym pustkowi smile po tej krotkiej majowce suspicious prosto do Niego pohechalismy. Na grila smile noz... Nie myslam ze przez te 15 min chodzenia lesna sciezka cos sie przypaleta uncertain zawsze "po", gdy chodze w naturze, po lesie to pozniiej prysznic biore. By ni sienieprzylepilo uncertain. Tutaj nie bylo jak....
                                            No 15 min spacerek. A moze nawet mniej. Po niskiej trawce.
                                            Natura za bardzo mnie lubi smile tutaj niestety uncertain
                              • kama265 Re: Forum 04.05.15, 15:23
                                matko, no nauczycielem to Ty byś nie mógł być big_grin ani korepetytorem wink
                                • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 15:28
                                  ależ ja bym mógł być nauczycielem bądź korepetytorem, ale geniusza... bo ja bardzo dobrze tłumaczę, tylko raz, dwa, swoim tokiem rozumowania...
                                  tak żebym czuł team a nie hamującego tongue_out
                                  wtedy nawet czuję fun z tłumaczenia, że moje sionko padło na żyzną glebę...
                                  • maruda2 Re: Forum 04.05.15, 15:32
                                    big_grin
                        • kama265 Re: Forum 04.05.15, 14:51
                          słuchaj, nie uważasz, że raz na jakiś czas to to piwo w pracy jest ok, ale Ty - mam wrażenie - co chwilę je pijesz uncertain
                          • kama265 Re: Forum 04.05.15, 14:51
                            zastrzegam, że mogłam nie zrozumieć co napisałaś wink
                            • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 14:54
                              big_grinbig_grin
                              no bo ona napisala, ze by się napiła big_grin
                              • kama265 Re: Forum 04.05.15, 15:00
                                a ok, no właśnie mówiłam, że mogłam nie zrozumieć big_grin
                                • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 17:31
                                  Ja pitole. Az tak nie czytliwa jestem? big_grin myslal ze wyraznie bylo napisane..... Ze Apa by pasowala ale cola sie zadowolilam. Ale moze Wy juz z gory macie wpojone ze mnie zrozumiec sie nie da ^^
                                  Dwa piwa w robocie wypilam !! Przez przeszlo dwa miechy. Raz szefowa proponowala ze sie razem i napijemy ale do tego nie doszlo suspicious drugi raz jak zamawialysmy sobi kebaba powiedziala z jesli chce moge do tego piwo sobie kupic. Sama powiedziala. A za drugim razem zamowiwszy pizze. spytalam czy bylaby mozliwosc by zebym do te pizzy piwo dolaczylo. Ona ze... Milo ze ja o to spytalam. Jasne ze tak. Robore juz konczylysmy. Naszd relacje sa bardzo kolezenskie. Szefowa z reszta uwaza mnie za nawet zbyt spokojna osobe. Czyt. Ni dla niej wink
                          • maruda2 Re: Forum 04.05.15, 14:59
                            Kama ja już dostałam zjebkę, za zjebkę tego procederu w pracy big_grin
                            • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 17:40
                              Ej. Marudka. Wiesz jak bylo. Troche na mnie naskoczylas nie znajac calej sytuacji.poczatkowo zjebki nke bylo. Po kilku lgodnych wymianach postow. Napisalam ze nie chce komentowac , widzac ze idziesz w zaparte i porownujesz to do niewiadomo jakiego przeiwnienia. Nawet przestepstwa!! Dawalas porrownia z lekarzami z trzeacymi sie rekami. Juz nie pamietam. A tlumaczylam jak wygladala sprawa....
                              Wiec po ktoryms poscie napisalam ze to pierdole i juz si nie tlumacze.
                              Ja w tym przegiecia nie widzialam. Juz nie bede pisac dlaczwgo.
                              Wiecie ze ja nie lubie sie powtarzac ^^ tongue_out
                              Czasem tylko retrospekcja sie pojawi wink
                              jes ok. ? suspicious
                              Nie chcialabym miec z Toba spiecia bo Cie lubie....
                              Z nikim bym nie chciala miec.... Bo tuludzi malo ^^
                              • maruda2 Re: Forum 04.05.15, 17:43
                                sorki to był żart
                                wtedy niepotrzebnie tak mocno wyskoczyłam, ale też się wytłumaczyłam dlaczego
                                jest ok. smile
                                • mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 18:08
                                  No jak milo ze w koncu ok smile (dalabym Ci jape ale wyjdzie ze zbyt calusna, milutka jestem wink Tedeefkowi lubie dac.... Zeby go wkurzyc big_grin) .
                                  No troche niepotrzebnie..... Ale pozniej zrozumialam dlaczego tak zareagalas. Masz swoje powody czem alko Cie tak razi. Ale w moim zachowaniu ni bylo nic zlego. Wytlumaczylam. Z reszta ieraz mowilam ze ja w naturze spokojna i powqzna. W pisaniu czasem mnie juz wkurza tlumaczeni. W wirtualu jest to cholernie ciezkie uncertain
                                  Myslalam ze nadal Cie to trzyma. Teraz nie odebralam tego jako zartu a ze masz jakas do mnie uraze. Moze ja powinnam jednak miec? big_grin ale nie chce mi sie ^^
                                  No dobrrra dam jape kiss musze dbac o forumowiczow (nawet czasem sie podlizac ^^) bo wszysxy (co jeszcze sie tutaj ostali - odwroca sie....). To ze wyxhodzi tutaj na forum moja asertywnosc to BARDZO dobrzze. Mniej jej kiedys bylo... tak czesto pojawiaja sie moje monologi bo Nie ma z kim popisac. A jak ktis przyjdzie to doslownie na xhwilke.
                                  Ja to czulam od poczatku.... Ze beda tutaj pustki. Mi by si nje chcialo w dwoch miejacaxh przesiadywac.
      • nerw_rdzeniowy Re: Forum 03.05.15, 21:55
        Prawda. Słonce wyszło ciepło się zrobiło na poboczach ulic i chodnikach zaroiło się od "piękna przyrody" smile
        Dziś na rower się wybrałem ale okolica tak rozprasza, że nie można się na jeździe skupić, można wjechać w drzewo i sobie zęby wybićwink
        Młodzi przystojni kawalerowie na co wy czekacie?
        Eh żeby to człowiek był młodszy i w ogóle....
        • maruda2 Re: Forum 03.05.15, 22:03
          Żeby w drzewo tongue_out Mnie dziś jakoś okropnie rowerzyści drażnili suspicious
          • nerw_rdzeniowy Re: Forum 03.05.15, 22:12
            > Żeby w drzewo tongue_out

No wiesz przyroda rozkwita, rozprasza nie można skupić się jeździe wink

>Mnie dziś jakoś okropnie rowerzyści drażnili suspicious

A to czemu? Powodowałaś, że nie mogli skupić się na jeździe?
            • maruda2 Re: Forum 03.05.15, 22:17
              A to mi nie przyszło do głowy suspicious
        • sadgirl25 Re: Forum 03.05.15, 22:14
          A Ty rzeczywiscie taki juz dziadek,ze nic,tylko na emeryture zostalo Ci iscsmile
          • nerw_rdzeniowy Re: Forum 03.05.15, 22:19
            Nie ma co ukrywać najlepsze lata mi przeleciały, teraz ostrzegam innych żeby uczyli się na moich błędach.
            • maruda2 Re: Forum 03.05.15, 22:21
              ale inni wolą na swoich wink
            • sadgirl25 Re: Forum 03.05.15, 22:30
              Lat sobie moze i nie ujmiesz,ale przeciez ludzie poznaja sie i tworza zwiazki w roznym wieku,ja sama jestem tego przykładem
              • ame_belge34 Re: Forum 04.05.15, 11:51
                Przyznam, ze postulatu o admina wodzireja nie rozumiem. Forum kręci się, niezależnie kto jest adminem. Ilość wątków, postów zalezy od ludzi wpadających tutaj. Z jednej strony faktycznie spokojnie na samotniakach ostatnio, ale z tego moze należy się cieszyć, moze ludki szukają atrakcji w realu, moze randkują, spotykają się ze znajomymi, sportują się a nie siedzą przed kompem.
                • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 13:46
                  chciałbym żebyś miała rację, ale prawdy są takie że po:
                  1. onyksówna wyssała część twa na poduchy
                  2. inni się poobrażali... wink
                  3. takie fora będą zdychały same z siebie

a karawana idzie dalej.. wink
    • to_ja_pisze Re: Forum 04.05.15, 12:14
      Skoro się tak zgodnie ze mną nie zgadzacie to pewnie nie ma potrzeby reaktywowania forum bo wszyscy uczestnicy stali się królami życia.

Też dobrze.
      • ame_belge34 Re: Forum 04.05.15, 13:15
        Ale zaraz, masz pretensje do ludzi ze nie piszą? A moze własnie zostali królami życia, to duzo lepsze niż siedzenie przed kompem.
        • to_ja_pisze Re: Forum 04.05.15, 13:17
          W której części wypowiedzi widzisz pretensje?
        • to_ja_pisze Re: Forum 04.05.15, 13:21
          Macie inne zdanie-w porządku, ale nie sprowadzaj do absurdu mojej propozycji bo w żadnej części wypowiedzi nie namawiam ludzi do siedzenia na siłę przed kompem.
          • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 14:03
            hr hr hr hr... big_grin
    • tori_anka Re: Forum 04.05.15, 18:57
      Może teraz jakieś inne formy komunikacji są bardziej na czasie niż takie fora i tyle.... czym chcesz rozkręcać forum? Lesiu ma zapodawać tematy? A teraz wszyscy piszemy, kto jaką kawę pił na śniadanie, kto o której wstaje itp., itd.? Tak to się bawią zwykle kobitki na swoich własnych forach, bo one zawsze muszą szczekać, nawet jak nie mają nic do powiedzenia... wg mnie jak ktoś będzie chciał to swój temat założy.

A że ja Maviki i Tdf-a nie rozumiem, to nie znaczy, że muszę mieć pretensje, o to, że im się tutaj podoba i ze sobą piszą.

• mavika_88 Re: Forum 04.05.15, 19:13
        Haha ze mnie i z Tdfa zrobiona jakas pare big_grin
        A sprawa wyglada tak. Na samotnych malo kto pisuje...
        Pisuje ja bo lubie. Dosc spexyficzne bywa moje pisanie. Monologiem przez innych zwana. Czemu monolog? Bo i tak nie ma do kogo to popisze sobie do siebie ^^ popisze o sobie, bo to lekka, nie wymagajaca pisanina. Nie chce mi sie nic wznioslego bo i tak odzewu nie bedzie wielkiego wiec nie mam zamiaru sie wysilac. Wole o glupotkach popisac. Skoro nie widac roznicy to po co mam wiecej energo dawac?.
        No wiec ja popisze, chocby to mialo byc tylko do mnie a czaswm Tedeefek kochany, odezwie sie z litosci ^^ ale.... Bywa tym samym bezlitosny. Potrafi mnie niezle zjechac. Potrafi nawet przykrosc sprawic ale w wiekszosci przypadkow tojest takie pozytywne szturchniecie.
        Teddeef lubi nieraz mnie nakrecic wkrecajac mnie. Droczac sie.
        No jak nie ma z kim pisac (no ile tu ludzisow pisze? ) to z kim pisac? Tedeef litosciowy co bezlitosny jest - pozostaje.
        • tori_anka Re: Forum 04.05.15, 23:41
          Wiem, że nie jesteście parą smile
          • to_ja_pisze Re: Forum 04.05.15, 23:45
            na ich ślub zrobiłabym coming out
            • tori_anka Re: Forum 04.05.15, 23:51
              Co ty, Tadek i ślub - abstrakcja do kwadratu tongue_out
          • mavika_88 Re: Forum 05.05.15, 00:10
            heheh chodizło mi o to że my specjalnie nawet za sobą nie przepadamy big_grin (ale tesknimy ? suspicious)
            albo inaczej.
            tak jak sobie dogryzamy. On mi bardziej suspicious bo ja nie lubię się nad innymi znecac tongue_out nie lubię pokazywac swojej wyższosci tongue_out
            tak jak złośliwości leca, wzajemne irytacje tak również towarzyszy nam jakaś tam sympatia ale ona to jet minimalistyczna suspicious
    • finka9 Re: Forum 04.05.15, 19:20
      Dziwni z Was ludzie. tongue_out Ktokolwiek ma odmienne zdanie od Was od razu jest obszczekiwany.
      • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 19:54
        z was..
        w sensie mnie i ciebie? smilesmile
        • tdf-888 Re: Forum 04.05.15, 19:55
          w sensie nasss?? kiss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka