Dodaj do ulubionych

Leś, pytanie jest

22.10.15, 13:23
2 dni temu mail gyubal_wahazar został zablokowany. 2h temu napisałem wiec z 2go gazetowego konta do adminów, pytając kto zablokował i dlaczego. W odpowiedzi, bez słowa wyjaśnienia, zablokowali mi też to drugie.

Pewnie jak zgaśnie moje tutejsze cookie, nie będę miał jak nawet tu cokolwiek napisać, stąd ten post i pytanie czy spotkałeś sie z czymś takim wcześniej, czy też to zwykłe chamstwo gazwybowych firerków ?

Na marginesie - lache na nich kłade, bo barany pewnie nie słyszały o tysiącach innych providerów mailowych, niemniej ciekawi mi powód ich tchórzostwa wyrażający się w zamknięciu konta bez słowa, a potem zamknięciu kolejnego z którego pchłem raptem 1 grzeczne pytanie

Przy okazji, ponieważ nie zamierzam więcej kolędować do tych dekli po tym co wykonali, niniejszym żegnam wszystkie przemiłe Koleżanki które miałem tu szczeście przez ostatnich parę lat poznać i wspaniałych Kolegów.

Powodzenia ! smile
Obserwuj wątek
    • lesher Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 13:49
      Gubi, nie wiem czy to ma coś wspólnego - gazeta przechodzi z gmailowego serwera pocztowego na swój własny (czy tam jakiegoś innego providera).
      Jeżeli do któregośtam sierpnia nie kliknąłeś zgody na przeniesienie konta pocztowego na nowe serwery, to automatycznie je skasowali.

Nie wiem, czy odnosi się to tylko do poczty (a login do serwisu gazety zostaje), czy też "łącznie" traktują obie usługi.

Spróbuj założyć może jeszcze raz takie samo konto (nicka), jak masz teraz..

Nie znikaj, bo dziewczyny z tęsknoty za Tobą poumierają!
      • maruda2 Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 14:09
        lesher napisał:

> Nie znikaj, bo dziewczyny z tęsknoty za Tobą poumierają!

dobrze prawisz
      • gyubal_wahazar Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 14:27
        Leś, klepłem zgodę na co najmniej jednym z nich i to od razu jak dostałem ich maila. Po drugie, obaj troche grzebiemy w kompach i wiemy, że żeby zmienić kolory literek czy kolejność rubryczek, śle się informacje, prośby o opinie, zawiadomienia, przypomnienia i fiut wie co jeszcze, by użyszkodnik nawet na potężnym kacu i o iq dafni, nie mógł być zaskoczony.

Po 3-cie, jakie racjonalne uzasadnienie możesz znaleźć dla akcji w stylu: koleś pisze maila, a za raptem 2h nie istnieje konto na którym czeka na odpowiedź ? A dodatkowo poprzednie konto wyparowało w czeluść nicości jakies 3-4 dni wcześniej. Przełożenie kabla z jednego hotswapowego raida na drugiego trea 3 dni ??
        Kaman.

Na moje, czyste jak łza sieroty zuch wiedział co robi, w odwecie za urażenie pryncypała pare dni wcześniej ('by nazwać Adama Michnika ojcem polskiej demokracji trzeba mieć mnóstwo wyrafinowanej perwersji').

Tak że pilnujta się niewiasty i zuchy, bo spotniała łapka wystraszonych podwładnych miłośnika 'ludzi honoru' i 'odpieprze się pan od generała' nie przepuszcza takich gratek wink

Duże dzięki za miłe słowo, ale nie wiem Leś bo i tak z braku czasu prawie nic nie pisałem, choć podczytywałem dość często, a po takiej akcji sam chyba rozumiesz, że kichy się człekowi wywracają. Tak czy inaczej jeszcze raz duże dzięki za jak zawsze miłe słowa i 'siezobaczy' wink
        • szarlotka_ja Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 22:05
          Jak to było?
          Aha, wdech nosem, wydech ustami! Alleluja i do przodu!
          Nie odchodź z foruma, bo i tak tu nudno wink
    • maruda2 Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 14:10
      nie znikaj całkiem Gubi plissss
      • gyubal_wahazar Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 14:31
        Śliczne dzięki Marudko, ale tak właśnie jak Lesiowi napisałem, bardzo Was wszystkich lubię (choć damy z tajemniczych względów jakby ociupinę bardziej wink ale korzystanie z - jak się okazuje - cenzurowanego folwarku Łojca Polskiej Demokracyi, Słońca Czerskiej i Miłośnika Dzieci i Młodzieży zdziebko mnie zniesmacza.

Tak że ten. Ogólna buźka w każdym razie i siezobaczy kiss
        • maruda2 Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 16:26
          ja powiem tylko do widzenia kiss
    • mavika_88 Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 16:45
      smile
    • tygrysgreen Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 18:26
      Buziaki Gubiś i może kiedyś na siebie wpadniemy kiss
    • flirting.shadow Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 19:03
      Moze byc tak jak Lesio pisze. Logowales sie na gazeta czy do gmaila bezposrednio?
      Mnie tez "zablokowali". I jakos sie rozsynchronizowaly chyba nowe konto ze starym ociupinke. W sensie nie widze na nowym koncie maila, ktorego wyslalem ze starego konta.

Odezwij sie, adres znasz smile
      • sadgirl25 Re: Leś, pytanie jest 22.10.15, 19:58
        Możesz wrócić z nowym nickiem smile
    • tapatik Świat jest po prostu piękny 22.10.15, 20:13
      Mi się konta pocztowe rozkałapućkały.
      Jak się loguję poprzez poczta.gazeta.pl to mam wszystko, jak przez gmail-a to mam historię do 14 października.
      Niestety to konto mam "poprzywiązywane" do zbyt wielu miejsc.
      Jak bym je stracił to miałbym problem.

Chyba czas poprzenosić się na własną domenę.
      • tygrysgreen Re: Świat jest po prostu piękny 23.10.15, 09:56
        Mam dokładnie to samo. Od 2-3 dni nic mi na pocztę nie wchodzi a logowałam się przez gmaila. spróbuję wylogować i zalogowac przez gazetę, może coś będzie.
        • marisella Re: Świat jest po prostu piękny 23.10.15, 11:06
          tygrysgreen napisała:

> Mam dokładnie to samo. Od 2-3 dni nic mi na pocztę nie wchodzi a logowałam się
          > przez gmaila. spróbuję wylogować i zalogowac przez gazetę, może coś będzie.

Pisali przecież, że do starej poczty można się jeszcze logować przez gmaila i _przez_jakiś_czas_ będą tam maile, które dochodziły do czasu zmian, czyli do 14 października smile
          • tygrysgreen Re: Świat jest po prostu piękny 23.10.15, 11:54
            nie czytałam najwyraźniej. dobrze, ze jest forum smile
      • tygrysgreen Re: Świat jest po prostu piękny 23.10.15, 10:17
        przelogowałam i pomogło. dzięki Tapatik, aczkolwiek i tak mać mać przez to zakałapućkanie.
    • marisella Re: Leś, pytanie jest 23.10.15, 09:14
      Myślę szczerze, że nawet nie zauważyli Twojego maila i się nim nie przejęli (tak jak moimi, z zawoalowanymi pochwałami za takie przeniesienie poczty, że programy pocztowe każdą wiadomość od zarania dziejów widzą jako nową, łącznie z wysłanymi przeze mnie i usuniętymi, dzięki czemu ściągają mi ponownie ponad milion dwieście tysięcy maili rozdzielając pracowicie na kilkadziesiąt podfolderów, żebym się mogła z nimi ponownie zapoznać, gdybym już zapomniała, o czym w nich była mowa...).

Nie sądzę, żeby ktoś się na Ciebie obraził i pokazał Ci środkowy palec. Po prostu zj***li te przenosiny z gmaila i taka koincydencja czasowa nastąpiła, dając Ci poczucie bycia w ich oczach kimś wyjątkowym i godnym indywidualnej reakcji wink
      • tapatik Re: Leś, pytanie jest 23.10.15, 10:30
        marisella napisała:

> Myślę szczerze, że nawet nie zauważyli Twojego maila i się nim nie przejęli

To dlaczego szlag trafił konto z którego wysłał tego drugiego mail-a?

Poza tym zmiana serwera pocztowego nie powinna skutkować skasowaniem konta.
        • marisella Re: Leś, pytanie jest 23.10.15, 11:31
          tapatik napisał:
          > To dlaczego szlag trafił konto z którego wysłał tego drugiego mail-a?

Moim zdaniem to przypadek. Jakkolwiek brutalnie to brzmi i jakkolwiek gyubal_wahazar nie mógłby się po tym strasznym ciosie podnieść, nie sądzę, żeby ktokolwiek się jego mailem przejął big_grin
          To po prostu za duże przedsięwzięcie, żeby w ogóle zauważać takie pojedyncze sygnały.

Z doświadczenia - największy projekt, jaki kiedykolwiek koordynowałam, obejmował wspólną pracę 500 osób, a i tak było mi trudno reagować konstruktywnie na pojawiające się ewentualnie indywidualne zażalenia wink
          Więc co dopiero tu... smile

> Poza tym zmiana serwera pocztowego nie powinna skutkować skasowaniem konta.

Nie powinna też skutkować przywracaniem skasowanych maili i zmianą ich statusu, ale poskutkowała, nie poradzisz. Jak mówię - zrypali to i już, nie zdziwiłoby mnie, gdyby część kont na jakiś czas lub na stałe przez to zniknęła. Pech chciał, że gyubal stracił dwa pod rząd. Za to teraz w ramach nagrody spowodowanej równowagą we wszechświecie może usłyszeć, jak bardzo jest tu pożądany przez tłumy wink Czyż to niewarte jakiejś tam skrzynki pocztowej? wink
    • tapatik Re: Leś, pytanie jest 23.10.15, 11:29
      A może postawić własne forum?
      Nie na gazeta.pl tylko gdzie indziej?
    • apersona Re: Leś, pytanie jest 23.10.15, 11:44
      Buuu, nie znikaj Gubi. Będzie cie brakowało, chlip chlip

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka