silencjariusz Re: Telefon/smartfon 06.01.17, 21:05 Ale brak LTE chyba w niczym nie przeszkadza? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 06.01.17, 21:16 I to faktycznie ma aż takie znaczenie przy korzystaniu z internetu? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 06.01.17, 21:24 Niczego nigdzie nie wysyłam, yt też nie oglądam. Czyli nie ma znaczenia. Przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 06.01.17, 21:31 Dzięki. Ale skoro zamierzam używać go prawie wyłącznie jako telefonu to LTE nie ma chyba takiego znaczenia. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 06.01.17, 22:26 A myślałem, że masz jakiegoś samsunga albo iphona. Rozumiem, że zadowolony jesteś z telefonu? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 06.01.17, 22:30 No ale bateria jakaś mała w porównaniu z Krugerem. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 06.01.17, 23:23 A nie nie... Ty oblatany jesteś mocno w temacie. Więc Twoje zdanie przeważyło. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Telefon/smartfon 07.01.17, 01:27 Move6+ ma trochę mało RAMu. Ale jak nie odpalasz 1000 fajerwerków to będzie ok. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 07.01.17, 12:54 A te 1000 fajerwerków to co to jest na ten przykład? Czym tak mocno obciążasz pamięć telefonu? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 12.01.17, 19:25 Ot i zachciało się wiejskiemu dziadydze nowoczesności... Do głowy by mi nie przyszło, że teraz karty sim to mikrusy, które ledwie widać. I znowu trza w kościelne ubranie się wbijać i zaiwaniać do operatora po nową, mniejszą kartę, bo ta, którą mam to już tylko do stareńkiej nokii pasuje... Ech... Ciągle coś zmieniają. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Telefon/smartfon 12.01.17, 19:42 Do flow4s by pasowała bo to dual SIM. Na mini SIM i na micro SIM. A co kupiłeś? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 12.01.17, 20:01 Move6+. Ten Twój telefon jest o ponad stówę droższy. A ja kutwa jestem jeśli chodzi o wydatki, co do których nie jestem przekonany. No i do łba mi nawet nie przyszło, że teraz już są chyba 3 rodzaje sim i zupełnie uwagi nie zwróciłem na to jakie karty do telefonu pasują. Kiedyś jednak było prościej. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 12.01.17, 20:29 Wiem, ale nie chce mi się za tym chodzić. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 14.01.17, 18:32 Przy kupnie trzeba zwrócić uwagę na jakie karty sim jest telefon. Myślałem, że karta sim ma jeden rozmiar, a okazało się, że aż trzy. Więc musiałem wymienić kartę na taką, która pasuje do nowego telefonu (sim mikro). Za nową kartę zdarli ze mnie 30 zł. No i musiałem wbić w nowy telefon wszystkie kontakty z palca, bo ze starej karty nie mogłem przecież ich przenieść. Na pojemność baterii też warto mieć uwagę. Ten mój ma baterię 4000mAh ale i tak rozładowuje się dosyć szybko. Pewnie czeka mnie ładowanie co 2, maksymalnie co 3 dni. Kalendarz jak dla mnie to porażka. W starym telefonie w przypadku ustawienia przypomnień telefon głośno je sygnalizował. Ten nowy ledwie zawibruje i tyle... No i na ekranie wyświetla komunikat przypomnienia. Obawiam się, że mogę zwyczajnie przegapić ustawione w telefonie przypomnienia. Co do reszty funkcji to nie bardzo wiem co mógłbym napisać. Wifi działa płynnie, radio działa, aparat fotograficzny też. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Telefon/smartfon 14.01.17, 23:07 Możesz ustawic/zmienić sygnał powiadomienia widocznie teraz tylko masz wibracje. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 08:31 Wiesz już gdzie to zmienić? Czy pomoc? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 11:13 Wchodzisz w kalendarz w prawym górnym rogu klikasz menu (te trzy kropki) rozwijasz i wchodzisz w ustawienia. Potem w ustawienia ogólne i tam masz wybór dźwięku ( np rodzaj dzwonka) wibracji i powiadomienia na ekranie. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 16:44 Podziękować, i ja przy okazji skorzystałam . Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 17:12 masz taki telefon jak sil? to musi być znak! 😃 Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 17:27 Nieee... telefon mam inny. Problem taki sam miałam . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 21:17 U mnie po lewej. I nie trzy kropki tylko trzy kreski. Dzięki za podpowiedź. Szkoda, że nie da się tak przypomnienia ustawić by telefon jęczał aż do wyłączenia dzwonka. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Telefon/smartfon 14.01.17, 23:11 Było trzeba przenieść z telefonu starego na komp a z kompa na nowy. Wg Wy humaniści ) Odpowiedz Link
bard-grzechu-wart Re: Telefon/smartfon 14.01.17, 19:12 Jeszcze do niedawna wychodziłem z założenia, że telefon ma służyć do dzwonienia, tylko. Bardzo długo korzystałem z telefonu nokia 6303, z którego zawsze byłem zadowolony. Główny atut - bezawaryjność, bateria która starcza na 6 dni, proste, intuicyjne menu, aparat z bardzo przeciętnymi parametrami, mimo to robiący naprawdę przyzwoite zdjęcia, kiedy trzeba coś uwiecznić. Cały czas byłby w użyciu gdyby nie potrzeba korzystania z internetu i aplikacji dedykowanych na androida. Znowu postawiłem na praktyczność, miało być solidnie lecz bez fajerwerków. Postawiłem na Huawei Y6 Pro i ponownie jestem bardzo zadowolony. Smartfon jest bezawaryjny, ma bardzo dobrą baterię która wytrzymuje 2 dni przy intensywnym korzystaniu, kiedy jest oszczędzany, bez ładowania wytrzymuje nawet 5 dni... wyposażony jest niemal we wszystkie możliwe bajery, aparat miodzio dla takiego laika jak ja. Wadą może być dla kogoś wielkość (dokładnie grubość) i waga smartfonu, dla mnie jest ok, dobrze leży w mojej dłoni. Reasumując: długo nie mogłem się przekonać do ekranu dotykowego i wszystkich bajerów, które oferuje smartfon, miejscem komputera miało być biurko w pokoju, w kieszeni miał być telefon z podstawowymi funkcjami. Obecnie uważam, że do wszystkiego można się przyzwyczaić, przy wyborze urządzeń telekomunikacyjnych decydowały: rozsądna cena (urządzenia "średniej półki") oraz mocna bateria, ma być solidnie, bezawaryjnie lecz bez zbędnego szpanu i przepychu. Myślę, że mam smartfon i telefon w rezerwie na długie lata. Odpowiedz Link
witrood Re: Telefon/smartfon 14.01.17, 19:28 Od 3 dni mam Microsoft Lumię 650. Właśnie rozgryzłem, jak zaimportować własny dzwonek (bo wcześniej jeszcze go trzeba skonwertować na inny format). I jednak Bluetooth działa, a byłem przekonany, że nie i już miałem ochotę rzucić tym telefonem o ścianę z braku cierpliwości. Ogólnie jest ładny i mi się podoba. Czekam tylko, aż zamówione szkło zabezpieczające mi przyjdzie, bo niestety te samortfony lubią się tłuc. Odpowiedz Link
witrood Re: Telefon/smartfon 14.01.17, 21:27 Trzeba było olewać komunikaty (że ciągle jest rozłączony - wprowadzały w błąd). Pliki się jednak przesyłały. Odpowiedz Link
apersona Re: Telefon/smartfon 14.01.17, 21:35 no cóż moje się niby widziały rozpoznawały, a plików nie było Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Telefon/smartfon 14.01.17, 23:20 Jak to mówią "widły chłopu, nie zegarek "))) Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 14.01.17, 23:22 Nie będę się upierał bo się nie znam. Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 09:40 Ostatnio ta piosenka bardzo mi sie spodobala FISZ EMADE TWORZYWO - Telefon Hmmm wczoraj mialam lekki odskok od rzeczywistosci (niekiedy przytlaczajacej). Nie pamietalam juz takiej chwili, by tak sobie czas umilic. Czas umikic w samotnosci swej. Moze z pol roku temu ostatnio? A nawet rok? Winko polslodkie czerwone zakuoilam i serek camembert ^^ choc wczesniej poszlo piwo na skokach a pozniej dwa filmy (z mlodzieza w lp) i wtedy winko szlo. Mlodziez odeszla, padla. To jeszcze jeden film zapodalam i ... co mnie zaskoczylo... winko skonczylam. Strasznej fazy nie mialam... ale to chyba z racji tego ze rozbilam w czasie. 6 godzin proventy we mnie wlatywaly. I kaca z tego nie bedzie!! Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 16:15 Nie jestes sam ja rowniez. Myslalam ze cos zostawe tego wina. Moze bedziesz pod jeszcze wiekszym wrazeniem ? jak myslisz... w jaki sposob otworzylam wino. Doda ze nie mialam korkociagu. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 18:02 rozbiłas szyjkę a ja w domu używam śrobki i kombinerek Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 18:39 Butelka w pierwotnym stanie Oczywiscie specjalnie zrobiles blad w wyrazie srubka ;P Ja uzywam... drewnianej lyzki i korek wpada do srodka Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 15.01.17, 22:10 Ściągnąłem programik do powiadomień. I mam już to co chciałem. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 24.05.17, 22:09 No więc po dłuższym czasie używania smartfona muszę jednak stwierdzić, że jestem rozczarowany. Jest wielki i nie wiadomo co z nim robić. Stara nokia mieściła się w kieszeń, a to ustrojstwo tylko zawadza. Nie działają powiadomienia. Ani w kalendarzu, który był już zainstalowany, ani w innych ściąganych programach. Podobnie z budzikiem. Ten który jest nie działa. Nie działają też budziki ściągane z netu. A powiadomienia i budzik to dla mnie podstawa. Tęsknię za starą nokią. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 24.05.17, 22:12 O gubionych smsach nawet nie wspomnę... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Telefon/smartfon 24.05.17, 22:25 Piszę, i nawet polskich znaków używam . Ale doszły mnie słuchy, że chłopaki nie lubią smsów wysyłać . Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Telefon/smartfon 24.05.17, 22:27 Jak ktoś napisze to zawsze odpisuję. Z pracy najczęściej, takie życie. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Telefon/smartfon 24.05.17, 22:39 Z bratem mi się też zdarza, ale on rzadko odpisuje. Albo odpisuje: spadaj . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 24.05.17, 22:41 He he... Z siostrą też nie lubię i gadać przez telefon i smsów do niej pisać. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Telefon/smartfon 24.05.17, 22:43 Moja siostra to nawet spadaj mi nie odpisuje. W ogóle nie odpisuje, ciężki przypadek . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 24.05.17, 22:55 Jeśli Szarlotta rodzeństwu wywalony jęzorek wysyła to się nie dziwię, że odpisywać nie chcą. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Telefon/smartfon 24.05.17, 22:57 Silowi też wysyłam, a jednak odpisuje . Spadam pod kołdrę bo już nosem ryję w klawiaturę, okropnie jestem zmęczona dzisiaj . Dobrej nocy . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 24.05.17, 23:36 Mam to na co mnie stać. Kruger Matz move6+. Dobranoc. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 25.05.17, 16:41 Zgadza się. Kto tanio kupuje, dwa razy kupuje. Ale ja w życiu nie wydam na telefon więcej niż maksymalnie 4-5 stówek. Kutwa jestem. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Telefon/smartfon 25.05.17, 07:14 To moze jest zepsuty i należy go zareklamować? Nie zdarzyło mi się by nie działał budzik czy powiadomienia nie mówiąc już o gubieniu smsów. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 25.05.17, 16:39 Smsy przestały się gubić po zmianie programu do ich obsługi. A z budzikiem to nie wiem o co chodzi. W necie wyczytałem, że dotyczy to różnych telefonów i różnych budzików. Coś go blokuje chyba w systemie. Podobnie z powiadomieniami. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Telefon/smartfon 25.05.17, 22:26 Złe skonfigurowanie aplikacji - jak to sprawdzić? Odpowiedz Link
vise_niena Re: Telefon/smartfon 26.05.17, 13:03 iPhon. Tylko i wyłącznie. Zwykły, prosty S5. Nie są już (po wypuszczeniu SE drogie). Teoretycznie z internetu można korzystać poprzez wifi, nie trzeba mieć pakietu netu w abonamencie / na karcie. Jednak faktem jest, że smartfony w większości nie trzymają danych w sobie - a podczas korzystania z aplikacji na żywo dociągają z netu różne rzeczy, więc poza zasięgiem wifi - kicha z korzystaniem z wielu funkcji (poza budzikiem i telefonem na szczęście). O iPhonach mówi się, że telefonem to one są tak tylko "przy okazji" i to ich najmniej ważna funkcja Też jestem fanką starych noki, przesiadłam się ponad rok temu na iPhona bo mi się od zawsze marzył i kocham go pasjami Odpowiedz Link