17.02.19, 12:45
leci dziś na publicznej. Kapitalny film. Kapitalne aktorstwo de Niro i Nortona, no i Marlon oczywiście. wink Kto nie widział, polecam baaaardzo....
A jakby wam się chciało w tym wątku jakieś fajne filmy zapodać, to wdzięczna będę. I najlepiej takie, które mają jeden walor niezaprzeczalny, a mianowicie nie widziałam ich big_grin
Obserwuj wątek
    • marcepanka313 Re: Rozgrywka 17.02.19, 13:19
      Widziałam swego czasu. Dobry.
      A przy okazji smaczek, bo obydwu aktorów baaardzo lubię. wink

Apocalypto, stare ale bałam się jak stu diabłów i drugi raz nie oglądałam.
      Blue Valentine... też stare, trochę przygnębiało.
      A tak wogóle to mało oglądam...
      • dolores2222 Re: Rozgrywka 17.02.19, 13:24
        Wszystko fajnie, ale wszystko widziałam big_grin
        • marcepanka313 Re: Rozgrywka 17.02.19, 13:25
          No ja też. tongue_out
          • dolores2222 Re: Rozgrywka 17.02.19, 13:35
            A w Rozgrywce zwróciłam uwagę na kapitalną rolę Nortona. Uważam, że udawanie umysłowo upośledzonego gościa z radyjkiem to śmietanka na torcie, którym jest ten film smile
            • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Rozgrywka 17.02.19, 20:39
              Obejrzyj Dolorka z Nortonem też "Malowany welon.
              ja go uwielbiam praktycznie w każdej roli, choć fizycznie jego chłopaczkowatość na mnie zbytnio nie działa... jednak ma w sobie coś przyciągającego.
              • dolores2222 Re: Rozgrywka 17.02.19, 20:47
                Malowany to jeden z moich ulubionych filmów smile
                No właśnie na tym polega fenomen tego aktora, wygląda tak sobie, ale jak gra, to mnie rusza w każdej roli.
                • koszmarna.baba Re: Rozgrywka 17.02.19, 22:25
                  A ja go uwielbiam w "Iluzjoniście".
                  • dolores2222 Re: Rozgrywka 17.02.19, 22:27
                    A ja generalnie we wszystkim big_grin
                    Taki chłopaczek niepozorny a taki.....
                    • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Rozgrywka 18.02.19, 10:25
                      Polecam wyjście do kina na Green Book
                      www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+1+polski-48766

Super.
                      Aaaaai jeszcze sceny gdy mąż ( a w zasadzie obaj główni bohaterowie) piszą listy do Dolores smile
                      Podsumowując : dobre aktorstwo, znakomite dialogi (warto się wsłuchać w angielski obu panów) i kupa fajnego, ciepłego humoru.
                      Trochę podobne do tego :
                      www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+1+polski-27740
                      • dolores2222 Re: Rozgrywka 18.02.19, 10:40
                        A kto mnie gra w tym filmie? big_grin
                        • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Rozgrywka 18.02.19, 10:45
                          Taka naprawdę ładna, spokojna brunetka, trochę zrobiona na typ "matka-żona" - ale nie przegięta wink
                          I ma Młode dzieci smile
                          • dolores2222 Re: Rozgrywka 18.02.19, 10:47
                            "Naprawdę ładna"? hmmm... zgadza się wink
                            • dolores2222 Re: Rozgrywka 18.02.19, 10:49
                              Jejku, ale tam Viggo gra! A jaki zmieniony! Łał na pewno obejrzę smile
                              • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Rozgrywka 18.02.19, 11:01
                                Gra i to dobrze.
                                I jeszcze sporo je smile
                                Naprawdę sporo wink
                                Byłem dopiero co i kino było zapełnione w 100% - więc myślę, że się nie zawiedziesz.
                                • dolores2222 Re: Rozgrywka 18.02.19, 11:10
                                  Tylko że ja nie lubię chodzić sama sad
                                  Tobie to nie przeszkadza? Czy masz już z kim?
                                  A mogę iść z Młodą? Chyba nie ma jakichś "scen", które by mnie zawstydziły? big_grin
                                  • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Rozgrywka 18.02.19, 11:17
                                    Możesz śmiało iść z Młodą.
                                    Nie ma "scen", które by zawstydziły Twoje Dziecię smile I Ciebie tym bardziej tongue_out
                                    W ogóle bez scen w zasadzie, nie ma seksu, nie latają urwane ręce czy głowy - za to dużo gadania smile
                                    I fajna muzyka do tego, bo w końcu rzecz się dzieje w trakcie trasy Pana Muzyka po południowych Stanach, ciekawie grają (jak dla mnie mogli by nawet więcej)
    • searam Re: Rozgrywka 17.02.19, 20:17
      "Smierc na pogrzebie".
    • dolores2222 Re: Rozgrywka 18.02.19, 11:33
      Jeśli ktoś nie widział, to polecam dziś "Dług". Nie ten polski z Gonerą tylko z Helen Mirren. Wiadomo, klasa sama w sobie. Ale cały film bardzo godzien, żeby poświęcić mu czas. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka