Dodaj do ulubionych

Czarnogóra

25.06.12, 19:45
Jade do Czarnogóry w dniach 30.06-14.07.12. Czy ktoś był w Dobrej Vodzie? Jaką trasą najlepiej jechać z Warszawy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: Czarnogóra IP: *.sileman.net.pl 25.06.12, 21:28
      Start 18.08 (sobota) Ruda Śląska-Ustroń-Bratysława-Budapeszt-Sarajewo-Podgorica-Bar-Dobra Voda +/- 1435km , (2+2),(2+2),(4+1) jak na razie 3 auta.
      • romek196 Re: Czarnogóra 26.06.12, 10:25
        jechałem przez Sarajewo 3 lata temu - proponuję się dowiedzieć czy jest przejezdny odcinek tuż przed granicą BiH z Czarnogórą (chyba św Szczepana - przejście)
      • Gość: marecki Re: Czarnogóra IP: *.gdynia.mm.pl 07.07.12, 21:55
        Cześć.15,08,2012 Z Gdanska i Gdyni 4 auta do Dobrej Vody,apartamenty Daszek.Do Czarnogóry jedziemy pierwszy raz.Prosze o kilka porad co do trasy.Planujemy nocleg na Wegrzech.Jedziemy z dziecmi i wiadomo młodziez takiej trasy w aucie na raz nie wytrzyma.Jak mozesz to na priv maila
        wsbsukces@wp.pl.Pozdrawiamy z północy.
      • Gość: Radek Re: Czarnogóra IP: *.bigserwis.pl 15.08.12, 20:02
        Cześć

Jaka jest najszybsza trasa do Dobrej Vody?? Żona z dzieckiem już tam są a ja mam dojechać. Wyjeżdżam właśnie 18 lub 19.08
    • Gość: jurek Re: Czarnogóra IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 08:11
      Dlaczego Dobra Voda?
      Poproszę o opinie ZA o tej miejscowości.
      • romek196 Re: Czarnogóra 26.06.12, 10:16
        Mam pytanie dotyczące karty Maestro (Pekao SA). Czy można wypłacać z bankomatu w miejscowości Ulcinj - czy jeśli tak jaka jest prowizja
        • Gość: jurek Re: Czarnogóra IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 11:33
          Ja płaciłem PKO BP w marketach i na cepeenach. Nie pamiętam czy była prowizja, ale na pewno na tym nie straciłem. Wszystko wg. kursu bankowego.
    • romek196 Re: Czarnogóra 26.06.12, 10:21
      jadę w tym terminie (wyjazd jednak 01.07) też z W-wy przez Chyżne, Bańską Bystrzycę, Budapeszt, Suboticę, Novy Sad, Belgrad, Bijelo Pole do Podgoricy. Jak coś więcej to pisz.
      • Gość: woy2004 Re: Czarnogóra IP: *.bielsat.com.pl 30.06.12, 15:35
        Witam, my wyjeżdżamy jutro 31.06 z Bielska-Białej do Ulczyna trasą przez Bratysławę, Budapeszt, Szeged, Suboticę, Belgrad. Widzę, że masz alternatywną trasę do Budapesztu przez Banską, ale nie wiem co tam są za drogi ?? Moja trasa prowadzi prawie cały czas autostradami, więc sądzę, że czasowo/paliwowo wyjdzie podobnie...
    • markk-7 Re: Czarnogóra 26.06.12, 12:09
      Jadę 08. lipca do miejscowości Bar.
      Są dwie opcje do przejazdu :

1. Cieszyn-Zilina-Budapest-Mohac-Osijek-Tuzla-Sarajevo-Niksic-Podgorica

2. Cieszyn-Zilina-Budapest-Szeged-Nowy Sad-Belgrad-Cacak-Bijelo Polje-Podgorica

Która jest tańsza , chodzi o opłaty.

Pozdrawiam Marek
      • Gość: Zbyszek Re: Czarnogóra IP: *.sileman.net.pl 26.06.12, 21:54
        Jedna i druga jest tania , druga "ciut"droższa dosłownie.
        • romek196 Re: Czarnogóra 27.06.12, 09:06
          jeszcze mam obawy , że w pierwszej trasie może być problem w dojeździe do granicy BiH z Czarnogórą. Za Sarajewem jak dojedziecie do miejscowości Foca a dalej mieściny Brod trzeba się dowiedzieć czy przejście a właściwie droga na Scepan Polje (granica) jest przejezdna. Jest to odcinek bardzo wąski - tak jakby jeździło się komuś po sadzie - pomiędzy drzewami, kozami i.t.p.
          • agamamaoli Re: Czarnogóra 27.06.12, 10:31
            Nie ma co przesadzać, my jechaliśmy 2 lata temu tamtędy, naczytałam się wcześniej co to za straszna droga, droga była zupełnie w porządku, wąska, ale bez przesady takich dróg jest wszędzie pełno. Także nie straszyć proszę.
            • Gość: Zbyszek Re: Czarnogóra IP: *.sileman.net.pl 28.06.12, 05:52
              romek196.Jechałem w 2010r przełom lipiec/sierpień fragmentem drogi która tu opisujesz nie było żadnych utrudnień,normalna droga w dobrym stanie,a od granicy MNE wręcz idealna!Z tego co opisujesz tu twoje doświadczenia po przejechaniu opisywanego odcinka dotyczą 2009r? dobrze rozumiem?,mam nadzieje że twoje informacje nie są aktualne ponieważ 18.08 mam zamiar około godziny 18-20 tą trasą jechać!Na youtube można znaleźć wiele filmików opisywanej trasy które raczej pokazują piękno tej trasy niż brak możliwości przejazdu.Dodatkową informację podam że na w/w trasie jest zakaz dla pojazdów ciężarowych.
              • Gość: mariusz Re: Czarnogóra IP: *.play-internet.pl 29.06.12, 12:55
                ciężarówki być może tam nie jeżdżą, ale autobusy tak; droga ciekawa, przejezdna, ale fatalny asfalt, wąska - byłem swiadkiem stłuczki pojazdów, miejscami brak barierek bocznych - należy być bardzo uważnym przez jakieś 15km (lipiec 2011)
                • Gość: gtw Re: Czarnogóra IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 30.06.12, 21:24
                  jechałem trasą przez Belgrad-Cacak-Uzice-Bijelo Polje-Podgoricę

część serbska niezła, odcinek za Uzicami wyremontowany

zalety: przepiękne widoki, brak opłat, umiarkowany ruch w weekend

minusy: trasa dość trudna technicznie, sporo tuneli z sypiącymi się kamieniami i kapiącą wodą, lokalsi szalejący w swoich odrapanych rzęchach, jeśli ktoś boi się gór i przepaści nie polecam
                • Gość: adam Re: Czarnogóra IP: *.174.33.193.in-addr.arpa.czajen.pl 14.07.12, 08:49
                  ciężarówki być może tam nie jeżdżą, ale autobusy tak; droga ciekawa, przejezdna, ale fatalny asfalt, wąska - byłem swiadkiem stłuczki pojazdów, miejscami brak barierek bocznych - należy być bardzo uważnym przez jakieś 15km (lipiec 2011)
                  Ojej, nie ma barierek! Ojej stłuczka była!! toż to prawie koniec świata, skandal!!! LUDZIE! a po czym jeździcie w kraju !!! Przecież wystarczy OPŁACIĆ autostrady i jechać wygodnie. Coś za coś, sorry.
              • bah77 Re: Czarnogóra... 08.11.12, 08:47
                > Jechałem w 2010r przełom lipiec/sierpień fragmentem drogi która tu opisujesz nie było żadnych utrudnień,normalna droga w dobrym stanie...

Potwierdzam (2009 r.):
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,98687332.html

> od granicy MNE wręcz idealna!

I przepiękna:
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,98727970.html i następne posty

bah77

• Gość: Kiper Re: Czarnogóra IP: *.smrw.lodz.pl 01.07.12, 22:24
        Dojedz przed 18.00 do Suboticy na stację kolejową.... zapakuj samochód na pociąg i o 10.30 jesteś w w Barze..... najlepsza opcja... sam tak zrobie 15/08
        • Gość: Rew Re: Czarnogóra IP: *.swidnica.mm.pl 04.07.12, 12:47
          Ze stron serbskich kolei wynika, że możliwość "załadunku" samochodu jest dopiero w Novim Sadzie a nie w Subiticy.
          • embeemes Re: Czarnogóra 20.07.12, 20:56
            The Serbian railways have to 3 trains to transport cars to Bar every days to 10. 09.2012.
            1. the train No 1137 departure time from Novi Sad 21:06, arrival time to Bar 10:26.
            2. the train No 431 departure time from Belgrade 9:10, arrival time to Bar 20:26.
            3. the train No 1343 departure time from Belgrade 21:10, arrival time to Bar 8:41.
            You can buy train tickets and tickets for car by internet to www.serbianrailways.com link e- ticketing if have to free place for date your travelling.
            The best wishes!
            Odpowiedz od pani z koleji
            serbskich :)
    • Gość: Zbyszek Re: Czarnogóra IP: *.sileman.net.pl 14.07.12, 09:05
      A ja jadę przez Scepan Polje,jechałem w 2010r i do dziś jestem pod wrażeniem tej drogi,widoki,widoki i jeszcze raz widoki do tego droga super kręta już nie mogę się doczekać jak znowu będę słuchał piszczących napędzanych tylnych opon-to tylko dla tych co jazda samochodem zawsze jest przyjemnością.Oczywiście można przez chorwackie autostrady ale 200km/h na prostej może każdy ale z wyłączonym ESP przez Scepan już nie!!!Nikomu nie odradzę jazdę przez BIH na innych forach i tu też wielu pyta,rezygnuje,ale ci którzy jednak się zdecydowali nigdy tego nie żałują...
      • Gość: yurek Re: Czarnogóra IP: 62.244.152.* 14.07.12, 09:55
        Również jeżdżę alternatywnymi drogami, ąle takich "pasjonatów" jazdy z wyłączonym ESP chciałbym unikać. Mam dzieci...
        • Gość: Zbyszek Re: Czarnogóra IP: *.sileman.net.pl 14.07.12, 16:58
          Jeśli jesteś pasjonatem jazdy samochodem Sarajevo-Bar 5,6h...yurek]źle mnie odebrałeś myślisz że ja tam pomykam przez tą przełęcz 100km!!!,jadę normalnie lubię po prostu tylko przy wyjściu z zakrętu słyszeć jęk moich opon i tyle - radość z jazdy.Pozdrawiam
      • Gość: lolek Re: Czarnogóra IP: *.radionet.info.pl 14.07.12, 12:33
        Ja jadę tą drogą pierwszy raz.Wyjazd z pod Krakowa 15.08.1012.Mam pytanko;ile się jedzie z Sarajeva na wybrzeże Czarnogóry(okolice Baru)?
        • Gość: Zbyszek Re: Czarnogóra IP: *.sileman.net.pl 14.07.12, 17:00
          Jeśli jesteś pasjonatem jazdy samochodem Sarajevo-Bar 5,6h...
          • Gość: gość Re: Czarnogóra IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.12, 19:33
            Wyruszamy 16 sierpnia.Trasa: przez Konieczną , Budapeszt, Derventa, Sarajewo, Mostar,Dubrovnik, Petrovac,Tirana,Ohrid,Belgrad....
            • Gość: Zbyszek Re: Czarnogóra IP: *.204.50.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.07.12, 09:07
              START 18.08.2012r,Ruda Śląska-Bratysława-Budapeszt-Sarajevo-Dobra Voda.Przejazd w jedną stronę około 1400km,opłaty drogowe na 14 dni +/- 200zł.Może uda się wieczorem (22-24h)dojechać do Dobrej Vody zależy jak się będzie jechało,jeśłi nie to nocleg w okolicy granicy BIH,MNE i rano dojazd nad morze...
              Na razie 3 auta,rodziny z dziećmi...
              • Gość: Robson Re: Czarnogóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.12, 13:19
                Zbyszek, jak się udał wyjazd? Zaczynam myśleć o przyszłorocznych wakacjach, planowałem Węgry z Chorwacją po tygodniu, ale czytam coraz więcej opinii zadowolonych rodaków z wyjazdu do Czarnogóry i zaczynam zastanwiać się nad zmianą planów.
                Zdaj relacje jak było, najlepiej na prywatnego maila: roob74ert@o2.pl
                Pozdrawiam
                Robert
    • Gość: emeryt Re: Czarnogóra IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.12, 18:03
      W Czarnogórze byłem już kilkanaście razy, warto tam jeździć, piękny kraj, cudowne widoki i co nie jest też bez znaczenia nie wysokie ceny (ostatnio byłem dwa lata temu). Maja informacja jest spóźniona ale może sie przydać w przyszłości. Najlepszą trasą wg mnie jest Warszawa, Bielsko-Biała, Korbielów, Rużemberok, Bańska Bystrzyca, Budapeszt, Belgrad (obwodnicą na Surćin), Czaczak, Użice, Bielijo Polje, Podgorica, tunel Sozina, Bar.
      • Gość: przyszła emerytka Re: Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 23:55
        A dlaczego nie przez Valijevo? Jest bliżej wg mapy. W lipcu wybieram się do Czarnogóry i szukam najlepszej trasy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka