anka_fla 21.03.13, 15:12 Heja, czy są tu może osoby które kończyły kurs The Point, albo się w tej szkole uczą? Szkoła nie ma forum, może tu ktoś coś podpowie. Chodzi mi o info czy warto? (myślę o poziomie zaaw.) Thx:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eve.sen Re: The Point 22.03.13, 10:45 a ja szukam kogoś z uczących się w the Point kto ma za sobą 1 exam 4.1, bo nie wiem jak się za niego zabrać? Tak w ogóle to uczę się dopiero od paru tygodni, więc wiele ci nie powiem, ale jak na razie jest spoko, mam fajną Panią lektor, a tematy konwersacji są ciekawe i da się o nich dłużej pogadać - zobczymy co będzie po egzaminie heh;) Odpowiedz Link Zgłoś
a-beetle Re: The Point 26.03.13, 00:36 to jeszcze ja dołączam się do pytania, bo rozważam rozpoczęcie kursu, a wolałabym się czegoś więcej wpierw dowiedzieć... moja kumpela sie uczyła ale parę lat temu, a jak to teraz wygląda? Dzięki za info:-) Odpowiedz Link Zgłoś
a-beetle Re: The Point 27.03.13, 10:35 O, to napisz jak jest, i czy warto- więcej info plis.. Bo to podobno głównie konwersacje są, nonie?X) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia748 Re: The Point 28.03.13, 10:54 A więc tak.. na każdą lekcję musisz umówić się.. tzn. piszesz wiadomość na poczcie do THE POINT i oni ustalają Ci termin i godzinę i musisz napisać czy Ci pasuje czy nie. Jeśli nie, to proponują Ci inną datę.;> Jeśli się umówisz np. na 28 marzec na godiznę 17:30 to wtedy nauczyciel dzwoni do Ciebie na skeypie.:) Głownie ytano mnie o to po angielsku, jak minął mi dzień, jakie mam plany, pytania dotyczące ćwiczeń z książki, jakiegoś tekstu, odczytanie swoich rowiązanych zadań.:) Po każdym dużym dziale musisz uzupełnić swój test, przesłać go do Centrum The Point i umówić się na odpowiedź ustną z tego działu.:) Naprawdę nie jest trudno.:) Lekcje dają bardzo dużo satysfakcji ! Nauczyciele są bardzo uprzejmi, pomocni, ze swoją nauczycielką mam bardzo świetny kontakt.:) i nie żałuję,że się zapisałam.;> Pierwsza lekcja to była taka straszna trema, bałam się,że nie będę nic rozumieć i w ogóle, ale pani wszytsko mi pokolei tłumaczyła i było całkiem nieźle.:> naprawdę polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
anka_fla Re: The Point 29.03.13, 11:34 Dzięki, to mi dało wyobrażenie, zalży mi przede wszystkim na mówieniu po ang, więc to chyba dobra opcja:)) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dowden11 Re: The Point 14.07.13, 13:57 Hej Ja tez zapisalem się do szkoły jezykowej The Point. Mam pytanie, czy u Was konwersacje z nauczycielem na poziomie B.1 tez trwaja tylko 15 min?! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilos_94 Re: The Point 16.07.13, 13:36 Hej. Skopiujęe to co napisałem niedawno na innym forum: Uczę się w tej szkole niecaly rok. Mnie tez poprosila o wyrazenie opinii pani, ktora mnie przyjela. moze ta sama? :P Konwersacje na poczatku trwaly u mnie okolo pol godziny ale to dlatego, ze chyba nie bylem do nich nigdy perfekcyjnie przygotowany i pani musiala mnie ciagnac za jezyk. Potem mniej wiecej po 15 minut, dzwonilem do działu obslugi ucznia czy jak tam to sie nazywa i panie powiedzialy, ze jak chce miec dluzsze rozmowy to moge albo z 2 lekcji naraz sie przygotowywac albo umawiajac sie na rozmowe poprosic ze chcialbys jeszcze pogadac o czyms spoza nauki u nich. i teraz tak zazwyczaj robie. Jezeli zostaje czas oczywiscie. Mam pytanie do starych uczniow. moja kolezanka sie teraz zapisala i ma cos takiego taki jakby system w komputerze gdzie ma wszystkie lekcje i moze sie umawiac na rozmowy klikajac date a nie wysylajac maila tak jak ja... to jest u nich podobno od niedawna. nie wiecie czy ja tez moglbym przejsc na cos takiego? komus udalo sie ich namowic na dostep do tego systemu? Tez bym tak chcial... Odpowiedz Link Zgłoś
a-beetle Re: The Point 25.07.13, 00:15 Uczę się już od paru miesięcy i konwersacje mam po ok 30 minut, co jest akurat, bo to naprawdę sporo gdy trzeba się samemu trochę poprodukować:). Generalnie jest super, jestem mile zaskoczona. Kamilos 94- we wszystkich kwestiach związanych z kursem sama kontaktuję się z działem dla ucznia, więc tam bym zapytała o nowe opcje umawiania lekcji - ja korzystam z formy mailowej, ale mi ona b. pasuje. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś