21.03.13, 15:12
Heja, czy są tu może osoby które kończyły kurs The Point, albo się w tej szkole uczą? Szkoła nie ma forum, może tu ktoś coś podpowie. Chodzi mi o info czy warto? (myślę o poziomie zaaw.) Thx:))
Obserwuj wątek
    • eve.sen Re: The Point 22.03.13, 10:45
      a ja szukam kogoś z uczących się w the Point kto ma za sobą 1 exam 4.1, bo nie wiem jak się za niego zabrać? Tak w ogóle to uczę się dopiero od paru tygodni, więc wiele ci nie powiem, ale jak na razie jest spoko, mam fajną Panią lektor, a tematy konwersacji są ciekawe i da się o nich dłużej pogadać - zobczymy co będzie po egzaminie heh;)
    • a-beetle Re: The Point 26.03.13, 00:36
      to jeszcze ja dołączam się do pytania, bo rozważam rozpoczęcie kursu, a wolałabym się czegoś więcej wpierw dowiedzieć... moja kumpela sie uczyła ale parę lat temu, a jak to teraz wygląda? Dzięki za info:-)
      • natalia748 Re: The Point 26.03.13, 16:07
        siemka.:) ja ucze się w The Point.;>
        • a-beetle Re: The Point 27.03.13, 10:35
          O, to napisz jak jest, i czy warto- więcej info plis.. Bo to podobno głównie konwersacje są, nonie?X)
          • natalia748 Re: The Point 28.03.13, 10:54
            A więc tak.. na każdą lekcję musisz umówić się.. tzn. piszesz wiadomość na poczcie do THE POINT i oni ustalają Ci termin i godzinę i musisz napisać czy Ci pasuje czy nie. Jeśli nie, to proponują Ci inną datę.;> Jeśli się umówisz np. na 28 marzec na godiznę 17:30 to wtedy nauczyciel dzwoni do Ciebie na skeypie.:) Głownie ytano mnie o to po angielsku, jak minął mi dzień, jakie mam plany, pytania dotyczące ćwiczeń z książki, jakiegoś tekstu, odczytanie swoich rowiązanych zadań.:) Po każdym dużym dziale musisz uzupełnić swój test, przesłać go do Centrum The Point i umówić się na odpowiedź ustną z tego działu.:) Naprawdę nie jest trudno.:) Lekcje dają bardzo dużo satysfakcji ! Nauczyciele są bardzo uprzejmi, pomocni, ze swoją nauczycielką mam bardzo świetny kontakt.:) i nie żałuję,że się zapisałam.;> Pierwsza lekcja to była taka straszna trema, bałam się,że nie będę nic rozumieć i w ogóle, ale pani wszytsko mi pokolei tłumaczyła i było całkiem nieźle.:> naprawdę polecam !
            • anka_fla Re: The Point 29.03.13, 11:34
              Dzięki, to mi dało wyobrażenie, zalży mi przede wszystkim na mówieniu po ang, więc to chyba dobra opcja:)) pzdr.
    • dowden11 Re: The Point 14.07.13, 13:57
      Hej
      Ja tez zapisalem się do szkoły jezykowej The Point. Mam pytanie, czy u Was konwersacje z nauczycielem na poziomie B.1 tez trwaja tylko 15 min?!
      • kamilos_94 Re: The Point 16.07.13, 13:36
        Hej. Skopiujęe to co napisałem niedawno na innym forum:

Uczę się w tej szkole niecaly rok. Mnie tez poprosila o wyrazenie opinii pani, ktora mnie przyjela. moze ta sama? :P

Konwersacje na poczatku trwaly u mnie okolo pol godziny ale to dlatego, ze chyba nie bylem do nich nigdy perfekcyjnie przygotowany i pani musiala mnie ciagnac za jezyk. Potem mniej wiecej po 15 minut, dzwonilem do działu obslugi ucznia czy jak tam to sie nazywa i panie powiedzialy, ze jak chce miec dluzsze rozmowy to moge albo z 2 lekcji naraz sie przygotowywac albo umawiajac sie na rozmowe poprosic ze chcialbys jeszcze pogadac o czyms spoza nauki u nich. i teraz tak zazwyczaj robie. Jezeli zostaje czas oczywiscie.

Mam pytanie do starych uczniow. moja kolezanka sie teraz zapisala i ma cos takiego taki jakby system w komputerze gdzie ma wszystkie lekcje i moze sie umawiac na rozmowy klikajac date a nie wysylajac maila tak jak ja... to jest u nich podobno od niedawna. nie wiecie czy ja tez moglbym przejsc na cos takiego? komus udalo sie ich namowic na dostep do tego systemu? Tez bym tak chcial...
        • a-beetle Re: The Point 25.07.13, 00:15
          Uczę się już od paru miesięcy i konwersacje mam po ok 30 minut, co jest akurat, bo to naprawdę sporo gdy trzeba się samemu trochę poprodukować:). Generalnie jest super, jestem mile zaskoczona. Kamilos 94- we wszystkich kwestiach związanych z kursem sama kontaktuję się z działem dla ucznia, więc tam bym zapytała o nowe opcje umawiania lekcji - ja korzystam z formy mailowej, ale mi ona b. pasuje. pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka