03.10.23, 22:00
Po co kręcić nowego Znachora, skoro stary jest wciąż bardzo dobry sad.

Ale... skoro już nakręcili to, kto oglądał? Warto bawić się w zakładanie netflixa tylko po to żeby ten serial obejrzeć?
W sumie to jestem ciekawa jak wyszła nowa wersja, tylko mnie irytuje ta obowiązkowa subskrypcja suspicious.
Obserwuj wątek
    • kevinjohnmalcolm Re: Znachor 03.10.23, 22:17
      Nowe jest zazwyczaj wrogiem dobrego. Wyjątki są nieliczne.
      • baenzai Re: Znachor 03.10.23, 22:39
        Mi chociażby wersja Nikodema Dyzmy z Pazurą bardziej się podobała niż ta z Wilhelmim.

Za to dziwaczny był remake Psychozy gdzie zmienili chyba ze dwa ujęcia.
    • baenzai Re: Znachor 03.10.23, 22:35
      Nie widziałem, ale większość recenzji ma pozytywnych czyli raczej warto.
    • silencjariusz Re: Znachor 03.10.23, 22:49
      Stary to stary. Klasyka. Nowego nie zamierzam oglądać.
    • okruchlodu Re: Znachor 04.10.23, 00:04
      Obejrzałam. Nie jest kopią poprzedniej wersji choć oczywiście z grubsza wiemy co się wydarzy. Podoba mi się nowa wersja Marysi, jest taka bardziej temperamentna. Główny bohater podobnie. Nowy reżyser tknął w tę historię trochę pozytywnej iskry.

Generalnie nie lubię romansów z happy endem ale ten ma swój urok. Miłość i dobro zwycięża, problemy się rozwiazują a wszyscy żyją długo i szczęśliwie. Z tym zakończeniem przegięli, tylko jednorożca rzygajacego 🌈 brakuje. Nie jest to film, który łapie za serce (lub inny organ) i nie puszcza przez wiele dni ale łezkę czy dwie uroniłam. Dobrze się ogląda.

Czy jest sens brać subskrypcję? Szkoda by mi było tylko dla tego filmu ale jest kilka innych mocnych pozycji dla których warto. No i w tym roku jadę na sępa z Netflixem więc takich rozterek nie mam😉.
      • stasi1 Re: Znachor 04.10.23, 16:16
        Jak się jeździ na sępa?
        • okruchlodu Re: Znachor 04.10.23, 16:46
          Współdzieli dostęp z kimś, kto ma Netflixa.
          • stasi1 Re: Znachor 07.10.23, 23:52
            To nie ładnie z twojej strony
            • morojka Re: Znachor 08.10.23, 00:12
              Dlaczego nie ładnie? Sama też tak robię bo rzadko korzystam. Po co przepłacać?
              • stasi1 Re: Znachor 09.10.23, 13:44
                Ja osobiście tego nie robię więc trochę się dziwię. Mam znajomych gdzie akurat czasami oglądałem go. Ogólnie do nich przychodzi informacja że ktoś z mazowieckiego też to konto ma. Ja z mazowieckiego
            • okruchlodu Re: Znachor 08.10.23, 04:46
              Wcześniej ta osoba przez wiele lat jechała na sępa korzystając z mojego konta😉. W tym roku dostałam info, że ma jakąś promkę z HBO i weźmie konto na siebie a ja będą mogła korzystać. W sezonie wiosenno-letnim prawie nie oglądam Netflixa więc było mi to na rękę.
    • marcepanka313 Re: Znachor 04.10.23, 08:27
      Obejrzałam i mnie nie specjalnie ruszyła ta nowa wersja.Nie utkwiło mi nic, do czego chciałabym wracać.
      Nie jest to kalka poprzedniego.Być może przez to ,że człowiek wychował się na poprzedniej wersji ma do niej sentyment.
      Tak jak i obsada w tamtej wersji,być może przez utrwalenie jest dla mnie o niebo lepsza.
      Ogólnie ....nie. Film jak film,d..y nie urywa.
      Nie mam dużo czasu na oglądanie Netflixa,ale jeśli już,to lubię dokumenty.
    • morojka Re: Znachor 05.10.23, 08:23
      Zamierzam to obejrzeć ale nie wiem jeszcze kiedy. Lubię starą wersję ale nowej jestem ciekawa.
    • obrotowy eehhh.. ta moda na Covery... :) 05.10.23, 13:28
      w radiu juz mi uszy od tego pekaja...
      • baenzai Re: eehhh.. ta moda na Covery... :) 08.10.23, 04:17
        Znachor z 1982 roku to przecież też ,,cover''.
    • szarlotka_ja Re: Znachor 10.10.23, 19:55
      A już niedługo w kinach będą "Chłopi" ♥️
    • krolewska.asma Re: Znachor 22.10.23, 08:28
      nie nie nie, znachor ok ale marysia taka brzydka
      az oczy bola,
      i to zakonczenie w sadzie bez sensu, mocniejsze bylo jak to mowil lekarz

fajnie zrobiony film i mozna czesto zawiesic oko na dekoracjach z tamtych czasow ale nikt kto zna stary film sie nie przekona
      • baenzai Re: Znachor 22.10.23, 14:31
        krolewska.asma napisała:

> fajnie zrobiony film i mozna czesto zawiesic oko na dekoracjach z tamtych czaso
        > w ale nikt kto zna stary film sie nie przekona

Bzdura.

Oceny na Filmwebie:
        Znachor z 1981 roku: 7,7.
        Znachor z 2023 toku: 7,6

Wątpię, że wszystkie osoby wystawiające wyższe oceny to ludzie, którzy nie widzieli starszej wersji.
    • morojka Re: Znachor 30.10.23, 19:10
      Wreszcie obejrzałam i podobał mi się. Postać Zośki trochę przerysowana bo prosta chłopka wysławiająca się z taką elokwencją to raczej malo prawdopodobna sytuacja. 😁 za to bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Lichota jako Wilczur.
      • okruchlodu Re: Znachor 01.11.23, 19:48
        Zośka jest zajebista. To że ze wsi, bez wykształcenia nie oznacza, że głupia. Ma zresztą prawo być elokwentna, pierwszy mąż to inteligent był a i ona ceniła bardziej chęć zdobywania wiedzy, niż to ile worków zboża przerzucił. A, że hajsy ktoś musi zarabiać to pracowała zamiast sama w książkach siedzieć. Gdyby tak oboje siedzieli i myśleli to by z głodu pomarli.

Fajna postać, pozytywna, energiczna, empatyczna a przy tym silna, kiedy trzeba.

Lichota po raz kolejny nie zawiódł.
        • morojka Re: Znachor 11.11.23, 20:55
          Postać Zośki też mi się podobała, to że uważam że została przerysowana nie oznacza że mi się nie podobała. Czytałaś Znachora?
          • okruchlodu Re: Znachor 11.11.23, 21:01
            Nie, a warto?
            • morojka Re: Znachor 11.11.23, 21:11
              😄 Nie wiem, nie czytałam. Myślałam że może Ty. 😊
              • okruchlodu Re: Znachor 11.11.23, 22:10
                Raczej nie mój typ ale kto wie, może kiedyś zmienię zdanie.

Wolę zaczynać od książki niż filmu.

Wyjątkiem był Solaris. Aczkolwiek jest to jedna z tych książek, których nie da się przenieś na ekran. Tak więc nie miałam poczucia straty.
    • searam Re: Znachor 15.11.23, 22:04
      W kraju, gdzie wrozbita to zawod, jasnowidz sluzy pomoca Policji, a swiatowy zjazd egzorcystow to normalka...To znaczy, ze znachorow ci u nas niedostatek...wink
    • szarlotka_ja Re: Znachor 17.11.23, 22:16
      Obejrzałam smile
      Podobało mi się. Nowy Znachor jest zupełnie inny niż stary wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka