Dodaj do ulubionych

GGS Solingen i CWT

IP: *.blokowe.pl 30.01.10, 16:59
Faktem jest, że GGS Solingen to hurtownia importująca chiński chłam.
CWT czyli Centrum Wdrażania Technologii z Ostrowca sprzedaje ten chłam. Nie mamy o co walczyć w tym roku w Baranowie, ponieważ główna nagroda to zestaw chińskich garnków, który na www.naczynia.com można kupić za 500 złotych. Podają cenę 2290euro, a na pokazach sprzedają po 3 tysiące złotych. Tak faktycznie garnki są warte 500złotych.
Zobaczcie noże reklamują na swojej stronie za 1790złotych:
www.gadmin.nazwa.pl/produkty.htm
, a te same noże kosztują niecałe 500złotych:
www.ekspertagd.pl/produkt,nozekomplety,4917.htm
Żenada!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: GGS Solingen i CWT IP: 78.155.124.* 04.02.10, 19:51
      Z tego co wiem to SOLINGEN zawsze był niemiecki i nigdy poza granice Niemiec nie
      poszukiwano producentów zewnętrznych. Dlatego ktoś jest nie douczony. Tak jakby
      GERLACH produkowano w Korei.
      • Gość: am Re: GGS Solingen i CWT IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 22:33
        Solingen, a GGS Solingen to dwie różne rzeczy. To drugie to turecka hurtownia wykorzystująca nazwę miasta, kojarzącego się z produkcją solidnych wyrobów, oczywiście wszystko made in China. Jeżeli chodzi o sztućce- nasz rodzimy Gerlach nie ma konkurencji- drogie, ale porządne.
        • Gość: Janek Re: GGS Solingen i CWT IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 22:55
          Nie wiem czemu ma służyć ta dyskusja, domyślam się że to kolejna fala oszczerstw na konkurencyjną firmę. Ja osobiście uważam że najlepiej samemu sprawdzić co dany produkt jest wart a potem dopiero ewentualnie smarować ile się da. Mam garnki GGS SOLINGEN i jestem z nich bardzo zadowolony(polecam każdemu)więc mało mnie interesuje że ktoś pisze jakieś bzdury.
        • Gość: x Re: GGS Solingen i CWT IP: 62.121.127.* 23.02.10, 14:51
          A Gerlach obecnie również w Chinach jest produkowany i czy to o czymś świadczy ?
          Są klienci zadowoleni oraz mniej zadowoleni lub rozgoryczeni w momencie gdy po
          pół roku użytkowania sztućców pojawia się na nich rdzawy nalot a serwis (a
          przecież gwarancja wieczysta) stwierdza, że nie wymienią, wina po stronie
          klienta. Zastanawia mnie fakt, jak wiele jesteśmy w stanie powiedzieć o
          produktach których nie znamy. Cóż prawdą jest że polacy znają się na elektryce i
          medycynie najlepiej, a jak teraz widać również na produkcji naczyń ze stali
          nierdzewnej.
    • allija Re: GGS Solingen i CWT 05.02.10, 01:24
      ja nie jestem zainteresowana nożami, ani tymi za 500 zł ani za 1700
      zł więc moja wypowiedź nie ma nikogo bronić czy atakować ale od razu
      widac że na obu zdjęciach sa te same noże a w obu linkach mowa jest
      o GGS Solingen. Tak więc wmawianie że to dwie różne firmy chyba nie
      wchodzi w grę, w takim przypadku ta właściwa firma /niby niemiecka/
      mogłaby wytoczyc proces "podróbce" a o niczym takim nie informuje na
      swojej stronie /tej drozszej/ co jest normalna procedurą w takiej
      sytuacji.
      Nie tylko kształt nozy na dwóch zdjęciach ale i logo, napisy,
      wszystko jest identyczne tak więc nie wydaje mi sie zeby jedne były
      prawdziwe a drugie nie. Wychodzi więc, że autor postu ma rację.
    • Gość: Wojtek Re: GGS Solingen i CWT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 19:46
      A moim zdaniem jest to promowanie sklepu ekspertagd który może ma kiepski obrót
      i w ten sposób próbuje sobie ściągnąć klientów pisząc post że u niego jest taniej.

• Gość: Janek Re: GGS Solingen i CWT IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.10, 08:55
      Sprawa jest dość prosta lecz wymaga zrozumienia:-)
      Wyobraźcie sobie że jest taka marka jak AUDI,(gdyby ktoś nie znał produkuje
      samochody), otóż jeden model kosztuje ok. 70 tys. zł, a ten sam model z innym
      wyposażeniem ok 100 tys. zł, wyglądają wręcz identycznie, ale żeby sprawdzić
      różnicę należy przejechać się każdym z nich:-)Co wy na to drodzy internauci co
      piszecie tak śmiałe wypowiedzi??? Nazwijcie bardzo proszę OSZUSTEM projektanta
      AUDI R8 które kosztuje ok 500 tys. zł.
      • Gość: allija Re: GGS Solingen i CWT IP: *.2a.pl 06.02.10, 23:42
        To jednak jedna firma a nie dwie różne? i tylko inne wyposażenie?
        a co masz na myśli pisząc o "wyposażeniu" noża?
        Oba zestawy są identyczne a noże mają ostrza i trzonki, chyba że coś
        przeoczyłam.
        a porównywanie noży, które składają sie, jak wspomniałam,
        z trzonka i ostrza do modeli samochodów /moze być audi jak lubisz/
        z różnym wyposażeniem to jednak nadużycie.
        Przepraszam ale ściemniasz zwyczajnie, nie wiem, sprzedajesz te noże
        czy jak?
        A nawiasem, produkty Solingena mozna kupić choćby w Tesco /np. cążki
        do paznokci/, ja tam niby nic do Tesco nie mam, sama robie zakupy,
        no ale jednak umówmy sie, że to sklep dla przeciętnego klienta a nie
        takiego, który kupuje noże kuchenne za blisko 2000zł.
        Prawda jest taka że nikt nie lubi być nabijany w butelkę.
        • ania_m66 przypominam 07.02.10, 18:12
          moj wlasny post na ten temat
          forum.gazeta.pl/forum/w,124,93499977,95525335,Re_jakie_sztucce_polecacie_.html
          ggs solingen to hurtownia w wiekszej czesci chinskiego chlamu prowadzona
          przez turka w miescie ktore nazywa sie solingen.
          po tamtej dyskusji zadzwonilam sobie do niego i wypytalam o to gdzie konkretnie
          wyrabiane sa te noze i gary. powiedzial, ze "czesc" produkcji odbywa sie za
          granica, czesc na miejscu. jaka czesc nie byl w stanie mi powiedziec.
          od tej pory jak widze turek zafundowal sobie piekna prezencje internetowa, gdzie
          w impressum wymienia czym firma sie zajmuje
          www.ggs-solingen.de/ggs/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=76
          dla niezorientowanych jezykowo:
          projektowaniem
          designem
          kontaktem z urzedem patentowym
          planowaniem produkcji
          administracja
          sprzedarza hurtowa
          sprzedarza na caly swiat
          pytanie za 100 punktow czym nie zajmuje sie firma reklamujaca sie
          towarami o prawdziwej niemieckiej jakosci?
          • Gość: kaczuszka Re: przypominam IP: 62.121.127.* 08.02.10, 17:23
            To chyba nie dopytała Pani dokładnie, gdyż na pewno zajmują się produkcją,
            przynajmniej sztućców. Sami projektują oczywiście i prowadzą produkcję. Jak to
            producent prowadzą i sprzedaż, więc nie wiem dlaczego tak Pani im to zarzuca. A
            sprzedaż nie piszę się przez "rz". Pozdrawiam
            • ania_m66 Re: przypominam 08.02.10, 18:28
              nie sadze.
              punkt "produkcja" nie jest na stronie nigdzie wymieniony, a przeciez
              bylby niezlym atutem zachecajacym do kupna.
              klamac w zywe oczy nie moga, stad ta "organizacja produkcji" (czytaj "zlecamy ja
              innym"). design moze i europejski, ale sztucce z chin.
              i jak mowie, wlascicielem calosci jest turek. "firma" jest zreszta tak mala, ze
              on sam osobiscie odbiera telefony, widocznie sekretarka miala w tym dniu akurat
              wolne ;)
              • johana75 Re: przypominam 11.02.10, 18:00
                Myśle że ta firma GGS Solingen to całkiem co innego niż stary sollingen.
                Posiadam sztućce WIrths Solingen od kilkunastu lat i są rewelacyjne, myje je w
                zmywarce.
                Mam taki znaczek jak na tym zdjęciu:

www.cutlery-shop.com/images/altfadenscanc.jpg
                http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.cutlery-shop.com/50014194fd0c61b1f/cutleryflatware/solingenpaulwirthsclassicalcutleryaltfaden.php&ei=FzJ0S-nTMM3__Qb51ezFCg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=11&ved=0CD4Q7gEwCg&prev=/search%3Fq%3DWirths%2Bsolingen%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26hs%3DQFx

Nie ma tam jednak tego "GGS" więc to nie to samo.
                • Gość: Irena46 Re: przypominam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.10, 22:42
                  Witam
                  Tak z ciekawości zajrzałam na to forum gdyż poszukuje sztućcy solingena na
                  prezent dla córki i to co tutaj przeczytałam to dla mnie jakieś nieporozumienie.
                  Kilka lat temu będąc w niemczech kupiłam sobie w jednym z salonów ggs solingen
                  sztućce oraz noże,zapłaciłam za nie kilkaset euro ale uważam że są warte każdej
                  ceny ponieważ jestem do dzisiaj bardzo zadowolona. Ale wracając do tego co
                  miałam napisać jeżeli ktoś uważa że produkty ggs solingen są z chin to wg mnie
                  jest w wielkim błędzie bo dostałam certyfikaty poświadczające że sztućce jak i
                  noże produkowane są w niemczech, albo jest to sprawka jakiejś konkurencji bo jak
                  wiadomo w dzisiejszych czasach konkurencja posunie się do wszystkiego żeby tylko
                  kogoś oczernić. Na temat garów nie mogę się wypowiedzieć ale z tego co pamiętam
                  to w salonie na wystawie były zestawy które kosztowały niewiele jak i takie
                  których cena sięgała 2 tyś euro. Jutro zadzwonie do tej firmy centrum wdrażania
                  bo mają w swojej ofercie sztućce:D
                  • Gość: ania_m blagam ireno46 IP: *.vodafone-net.de 23.02.10, 14:23
                    zdradz tajemnice gdzie turecka hurtownia ggs solingen ma w niemczech salony.
                    bardzo, ale to bardzo jestem ciekawa. w tej elegantszej szopie widocznej na
                    zdjeciu na stronie?
    • Gość: dag@ Re: GGS Solingen i CWT IP: *.chello.pl 15.02.10, 11:26
      A ja mam naczynia GGS Solingen tylko że kupione w Niemczech i jeżli ktoś lubi
      gotować to polecam gary właśnie tej firmy, na stronie CWT są naczynia bez
      termometrów właśnie takie jak ja mam tylko że w moim komplecie jest kilka naczyń
      mniej a zapłaciłam za mój zestaw ok.1500 euro... Jeżeli mogę jeszcze coś dodać
      dla przyszłych posiadaczy garów firmy GGS Solingen to lepiej trochę dołożyć,
      niż kupować te najtańsze
      JA jestem zadowolona i polecam te naczynia każdemu!!!
      • Gość: hahaha [...] IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 15.02.10, 14:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: hehehe Re: GGS Solingen i CWT IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 10:36
        Jeśli widziałaś kiedyś granicę polsko-niemiecką to chyba tylko palcem na mapie -
        hehe:) chyba że w wieczorówce nie tłumaczą co to mapa:)pijany furman po 4
        klasach szkoły przyzagrodowej... CWT na swojej stronie nie podaje nawet pół
        certyfikatu, mają wiele spraw u Rzecznika Praw Konsumenta, bo nabijają ludzi w
        butelkę! Przestrzegam mocno - to nieuczciwa firma która żeruje na ludzkiej
        naiwności, a produkcje w Niemczech można między bajki włożyć! Jak się im wyśle
        maila to nawet nie racza odpowiedzieć, a o pokazaniu certyfikatu nawet nie wspomnę!
      • Gość: a gdzie fakty? Re: GGS Solingen i CWT IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.10, 11:08
        Proszę o podanie adresu salonu, w którym zakupiła pani garnki Soliongen.
        Albowiem jest pani niekonkretna i niewiarygodna , jesli pani tego nie zrobi :))))
    • Gość: Podwazam Re: GGS Solingen i CWT IP: *.centertel.pl 22.02.10, 11:53
      Pofatygowalem się pod adresy podane na stronie internetowej tej
      wspaniałej firmy która wdraża światowe technologie i muszę przyznać
      racje przedmowcy - to podejrzane, prywatne domki na obrEzach miasta,
      nijak się to ma do niemieckich produktów za tysiące złotych czy euro !
      Raczej kojarzą się z kimś kto chce dużo zarobić na byle jakim
      produkcie. Ja mam Zeptera i bardzo mi żal, ze ktoś próbuje podrabiac
      taka dobra markę w taki brzydki sososob, Wykorzystujac dobre imię
      innych firm, bo rzutuje to na wszystkie porządne firmy. A takie tez są
      na rynku!
      • Gość: lilianna-38 Re: GGS Solingen i CWT IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 08:23
        "to podejrzane, prywatne domki na obrEzach miasta"
        Prywatne domki w Ostrowcu to są w rejonie Kioloni Robotniczej( niech
        nazwa was nie zmyli), Henrykowa, Bałtowskiej- to są dzielnice domków
        jednorodzinnych natomiast "Zawodzie" to uliczka w podmiejskiej
        wiosce na której stoi góra 10 budynków i raczej trudno je nazwać
        domkami, a obok nich pomieszczenia gospodarcze (czy. stodoła,
        kurnik).
        • lilkal Re: GGS Solingen i CWT 25.05.11, 11:08
          Ja zakupiłam gary w lutym , no niestety ziemniki mi sie przypaliły więc poprosiłam telfonicznie o katalog w języku polskim , kilka razy dzwonilam , ale tylko obiecywali. Jest koniec maja i telefon nie odpowiada , a na maila też nie odpisali. Gdzie ta uczciwość?
          • Gość: madzia Re: GGS Solingen i CWT IP: *.158.246.94.ip4.artcom.pl 01.11.11, 09:00
            Moi drodzy, firma CWT solingen z Ostrowca świętokrzyskiego (ul. Boya Żeleńskiego ) to OSZUŚCI !!!!, napisze o dwóch sposobach jak wykorzystują swoich klientów, co nie oznacza, ze tylko na dwa:
            - klient kupuje towar wart kilka tysięcy zawierając dwie umowy umowa sprzedaży z Firma Solingen, i umowę kredytową (w tym przypadku żagiel), po czym nie dostają towaru, firma nie odpowiada , za to bank domaga się spłaty kredytu , dodam , ze termin 10 dni w którym można zwrócić towar mija , więc klient zostaje BEZ TOWARU ALE Z KREDYTEM DO SPŁACENIA (na kilka tys)
            - klient kupuje towar, ale odsyła go w ciągu 10 dni celem zwrócenie z zgodnie z prawem, ale firma nie przyjmuje/ nie odbiera przesyłki wiec niechciane garnki zostają "na głowie" klienta, oczywiście kontaku z firma brak
            Z decydowaniem odradzam ta firmę, i polecam spradzenie jej u rzecznika praw konsumenckich, który słyszał o praktykach stosownych przez ta firmę np. w Ostrowcu(ale OSZCZUŚCI CWT SOLIGNEN działaja na terenie kraju a nie tylko w Ostrowcu wiec rzecznik nie zawsze pomoże) Przypuszczam, że firma ma nie jedną sprawę sądową o czym nie chwali się podczas prezentacji.

• Gość: Pracownik Re: GGS Solingen i CWT IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 16:10
              Byłem kiedyś pracownikiem tej firmy i śmiało mogę stwierdzić że podstawowym priorytetem właścicielki zawsze było dobro klienta. Niestety w dzisiejszych czasach takie podejście do biznesu okazuje się bezcelowe, ponieważ firma, dając coraz to nowe i coraz to lepsze towary popadła w poważne problemy finansowe przez co niestety przestała istnieć a wraz z nią moje miejsce pracy.
              Na rynku mogą istnieć tylko firmy które po najniższej linii oporu rozprowadzają słaby jakościowo i tani w zakupie towar, przez co nabijają sobie kieszenie, przykro mi o tym mówić ale uważam że taka jest prawda.
              • lilkal Re: GGS Solingen i CWT 15.02.12, 21:22
                Ciekawa jestem od kiedy nie istnieją , bo od marca już nie odbierali telefonów i na maile też nie odpowiadali. Ciekawe czy zwinęli się ze swoimi prezentacjami , czy tylko z konsekwencjami tycg pokazów. Oszuści!!!, jak nie prawda to niech się odezwą
                lilka
    • ania_m66 Re: GGS Solingen i CWT 06.04.10, 17:46
      firme Solingen? :)))))
      nie, nikt normalnmy nie zna, bo takiej nie ma i nigdy nie bylo.
      • Gość: popieram Re: GGS Solingen i CWT IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 10:45
        popieram:)sztuczne kreowanie chińskiego towaru jako towar niemiecki jest
        żałosne. GGS Solingen to chinski bubel:0 sztuczny twor..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka