Dodaj do ulubionych

Fissler a garnki w makro

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 12:22
Makro w ofercie niby promocyjnej ma garnki fissler. Trzeba zebrać punkty i wtedy jest taniej, a nawet dużo taniej - co widać po przejrzeniu cen w sklepach w necie.
Czy ktoś się orientuje jaka jest naprawdę jakość tych garnków w makro? Różnica cen ogromna, ale dokładnie takich jak w makro w sklepach online nie znalazłam, więc trudno porównać precyzyjnie.
Mam ochotę na wok, ale jeśli to jakaś produkcja zupełnie byle jaka, specjalnie na promocję to może szkoda nawet tych 160zł. Ich woki w sklepach w necie są po tysiąc złotych! a ten w makro ma cenę niby początkową bez punktów promocyjnych 640zł.
Nie ma nic za darmo, oczywiście, wiem jak to bywa w marketingu, ale... ?????
Obserwuj wątek
    • Gość: zadumana Re: Fissler a garnki w makro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 09:57
      Dwa dni minęły i nawet żaden sprzedawca fisslera nie próbuje mnie przekonać, że linia garnków dla makro jest super:))))
      Czy wszyscy są na szkoleniu:))) nikt nie ma czasu?
      • Gość: Super naciąganie! Re: Fissler a garnki w makro IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.13, 00:10

Ja znalazłam te garnki na niemieckiej stronie, garnek, który tam kosztuje 50 € , w makro jest w cenie przed rabatem 640 zł, po rabacie 160 zł.
        Mało inteligentna promocja, sporo klientów się złapie na ten rabat 75 %, ale dla tych, którzy dotrą do prawdy, antyreklama ewidentna.
        • Gość: sofia45 Re: Fissler a garnki w makro IP: 81.26.13.* 15.03.13, 13:17
          Możesz podać link do tych garnków na niemieckiej stronie?
          Niestety nie udaje mi się ich znaleźć na fissler.de
        • Gość: alasad1 Re: Fissler a garnki w makro IP: 195.150.8.* 25.03.13, 08:52
          Ja znalazłam patelnię Fissler Classic 28 cm na allegro za 130 zł.
          • Gość: mario786 Re: Fissler a garnki w makro IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.13, 14:06
            za 130 na allegro pewnie i tak bo taka jest cena w makro z punktami i najpewniej albo jest to kup teraz bo komus sie nie spodobala albo licytacja od 130 bo nic nie trace a jak ktos da wiecej to zyskam , kupujacy za wysylke jeszcze musi dac ze 2 dyszki.
    • Gość: mario786 Re: Fissler a garnki w makro IP: *.systemia.pl 16.03.13, 20:55
      hmmm na reklamach i fotkach widac logo fissler na boku garnków a realnie jakos nie zauwazylem ale zobacze jeszcze wydaje mi sie ze w makro poznan logo jest tylko pod spodem. sprawdzcie
      • Gość: mario786 Re: Fissler a garnki w makro IP: *.systemia.pl 16.03.13, 23:58
        sorki dzis sprawdzalem w makro poznan i sa napisy na boku , ciekawi mnie jak sie sprawuja , niech ktos napisze jak juz ma.....
    • Gość: Magda Re: Fissler a garnki w makro IP: *.tvtom.pl 17.03.13, 15:29
      Witajcie. Ja dziś kupiłam patelnię, te pierwotne ceny makro to chyba z kosmosu bierze, ale jakby nie było po tej promocji, są tańsze niż w necie. Tylko jedno mnie zastanawia, bo oryginalnie fissler ma napisane made by Germany, a na tej mojej patelni jest made by P.RC i nie wiem czy ta cała linia classic jest produkowana w chinach czy tylko garnki dla makro, nie wiem też jak z ich jakością, bo na patelni jeszcze nie smażyłam.
    • Gość: mario786 Re: Fissler a garnki w makro IP: *.systemia.pl 24.03.13, 00:42
      napiszcie ktos jak juz ma i uzywa jak sie sprawuja. chce kupic rondel z powłoka non stick, i czy te metalowe raczki sie nie nagrzewają mnie tez interesuje ?
      • Gość: jm Re: Fissler a garnki w makro IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.13, 11:41
        Kupiłem cały komplet garnkow plus patelni. Wszystko jest wykonane solidnie tak jak przystało na markę fissler. Używam produktów marki od kilku lat i jest to ta sama jakość za równo produktów z oferty promocyjnej makro jak i tych które kupiłem 10 lat temu w sklepie oferującym produkty fissler. Oczywiście ceny początkowe z makro sa mocno przesadzone ale jak ktos ma dojście do kuponów, to zakup ze zniżka 75% jest na pewno opłacalny. A opis nade in germany to jakas ściema. Wszystko jest teraz sygnowane małymi chińskimi raczkami- nie ważne czy kupimy garnki fissler czy mikser kittchenaid czy porcelane Villeroy & Boch.... Tyle w temacie :-)
        POlECAM
      • Gość: iwona Re: Fissler a garnki w makro IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.11.13, 21:03
        ja mam patelnie , przykleja się a rączka się nagrzewa ...
    • Gość: mario786 poznan Re: Fissler a garnki w makro IP: *.systemia.pl 24.03.13, 01:05
      ceny w niemczech nie odbiegaja za bardzo od pierwotnych cen z makro, na niemieckiej stronie sklepu internetowego ceny sa podobne a w sklepach pewnie takie jak pierwotne z makro , mysle wiec ze te z makro to nie jest jakas linia robiona tylko na zamowienie i jakiejś kiepskiej jakosci tylko normalna linia FISSLER CLASSIC. musze jeszcze sprawdzic bo podobno na lini z makro jest napisane gdzies MADE BY P.R.C a na niby oryginalnych niemieckich MADE IN GERMANY ale kto sprawdzi co jest na niemieckich ? i na dokładnie tej samej lini classic. Teraz juz prawie wszystkie nawet dobre firmy robia tam bo rączki tansze.
    • maszmi Re: Fissler a garnki w makro 31.03.13, 16:10
      Mam garnki Fisslera już 15 rok, ale to seria Professional, zdrowo drogie były, ale są super, jak je wyszoruję to wyglądaja na nowe.Rączki się nie nagrzewają., fisslera mogę polecić, ale wiadomo, że tania linia bedzie gorsza od drogiej linii
    • Gość: Dok Re: Fissler a garnki w makro IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.06.13, 18:07
      Z tego co wiem, a dowiadywałem się dosyć wysoko, to garnki Fissler w Makro nie są produkowane przez Fisslera, a jedynie jakaś firma wykupiła licencję na korzystanie z loga Fisslera - produkuje w Chinach, garnki są tańsze niż inne oryginalne linie Fisslera dostępne w normalnych sklepach, ale mogą je oferować tylko na promocje i do takich odbiorców jak Makro.
      Przeważająca większość garnków Fisslera z ich katalogu (a na pewno wszystkie droższe linie) są rzeczywiście produkowane w Niemczech. Garnki Classic z Makro - nie.
      Nie ma obawy, że te z Makro to jakaś tandeta, bo na pewno sprzedając licencję Fissler nie chciałby zaszkodzić jakości, ale to jednak nie to samo.
      • Gość: mmm Re: Fissler a garnki w makro IP: *.galatea.pl 04.07.13, 09:30
        kupiłem patelnie i jestem zadowolony
      • Gość: inny gość Re: Fissler a garnki w TESCo IP: *.centertel.pl 14.12.13, 04:14
        Ten sam typ garnków, na podobnych zasadach (no, nie trochę uczciwej - bo nie wspomina się o wysokiej cenie wyjściowej-) sprzedaje teraz Tesco, po 109,99 garnek o śr. dna 20 cm i poj.
        3,8 l, i 139,99 pln 24 cm i 6,8 l. Nagrzewają się wolno - 1l wody w mniejszym z niech gotuje się po 8 min. Rączki nie nagrzewają się na tyle by parzyć dłonie - jeśli garnek wypełniony jest w jednej trzecie pojemności, gdy woda sięga do 2/3 objętości - parzą palce po zagotowaniu wody (nawet po tym gdy po wylaniu wrzątku schłodzi się gar. Pokrywa dopasowana jest tak, że płyny- o ile wypełniają mniej niż połowę objętości garnka - nie zaparowują kuchni. Szeroki wrąb - umożliwia wylewanie wody bez rozchlapywania. Duży gar, do względnie, małej objętości płynu i gotowania na małym ogniu.
    • Gość: mario Re: Fissler a garnki w makro IP: 185.7.170.* 24.07.13, 20:52
      na allegro sa po 5 zł
      • Gość: miro Re: Fissler a garnki w makro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 23:25
        Niestety to nie ten sam Fissler ,po miesiącu używania garnka pokrywa ma już rdzawe przebarwienia z obu stron.Stary garnek po 20 latach używania nadal błyszczy.
    • Gość: gość Re: Fissler a garnki w makro IP: *.siec.alfa.pl 01.12.13, 12:51
      Ludzie, nie dajcie się naciągać. Kupiłam 4 karty ze znaczkami, uprawniające do zakupu 4 garnków lub patelni z 70% zniżką za 10 zł plus 4,50 zł za przesyłkę, na Allegro...
    • Gość: Cobi Patelnie Fissler IP: *.icpnet.pl 17.12.13, 20:30
      Tak w Tesco do jutra podwojona ilość znaczków.Mam pytanie czy wart kupić patelnie 28cm bez powłoki,czy dobrze się smaży i jak z jakością po używaniu(zmywarka)?.
      • Gość: Rena Re: Patelnie Fissler IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.14, 14:12
        Zakupiłam mały garnek z powłoką non stick i małą patelnię Fissler w Tesco. Mała patelnia mnie zauroczyła. Zrobiłam test z jajkiem bez tłuszczu i niestety jajko przywarło ale z odrobiną tłuszczu pływało po niej. Uważam, że ta patelnia jest świetna nic nie przywiera (z odrobiną tłuszczu) szybko się czyści. Mam też woka i patelnię grillową z Makro z tej promocji naklejkowej i też nie mam żadnych zastrzeżeń polecam. Jeśli mi się uda to zakupię jeszcze garnek. Zgadzam też się z poprzednią wypowiedzią, że to na pewno nie są garnki produkowane w Niemczech bo nie mają na spodzie takiej inf. (na rączce przy patelni 20 cm mam nawet napisane made in Italy), ale skoro Marka Fissler to też nie może to być szajs bo by psuł renomę. Tak więc podwykonawca marki sprawdza się. Zobaczymy co powiem za rok :)
    • Gość: dokładnie Re: Fissler a garnki w makro IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.14, 12:17
      Kiedyś jak była ta promocja to tez interesowałam się tym wokiem, ale doczytałam że nie jest to ten wok który można kupić w galeriach handlowych i w necie. To zupełnie inna linia, niedostępna w Polsce. A z garnków podoba mi się ten zestaw Fissler www.youtube.com/watch?v=ieD-imuFh7A
    • Gość: gosc Re: Fissler a garnki w makro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 22:21
      nie kupuj garnków Fisslera bo to ściema..to sa normalne braki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka