Dodaj do ulubionych

Robot wyzionął ducha, pomocy

11.12.14, 14:46
Drodzy forumowicze, proszę o pomoc. Ja mam kuchnię wyposażoną i tfu, tfu, sprawną, ale problem dotyczy mojej znajomej, która zupełnie groszem nie śmierdzi i kilkanaście złotych robi jej różnicę. Wysiłkiem sporym zaoszczędziła trochę i kupiła sobie robota MPM Kasia za około 400 zł w lokalnym sklepie. Radość trwała krótko - cztery naprawy w ciągu 4 miesięcy, teraz robot wyzionął ducha. Zanosi się na to, że w końcu po kilku awanturach zwrócą jej pieniądze. No, ale na święta zostaje bez wspomagania. Zazwyczaj teraz pod koniec roku są akcje typu "bez vat" czy jakieś wietrzenie magazynów, więc może dzięki temu w cenie 400-500 zł da się kupić jakieś urządzenie, które posieka, utrze, zagniecie i nie padnie znowu za kilka miesięcy?
Poradźcie, proszę, bo w tym segmencie rynku zupełnie nie mam doświadczenia, a chciałabym kobiecie pomóc, doradzić i nie patrzeć znowu jak się cała trzęsie, że jej (naprawdę duży) wysiłek finansowy idzie na marne.
Znajoma gotuje dużo i chętnie, robi przetwory i ma dwóch głodnych panów w domu, więc lepiej, żeby sprzęt trochę pożył. Nie potrzebne jej wyciskarki do cytrusów, mieszadła do koktajli ani sokowirówki czy kostkarki do lodu ;)
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: Robot wyzionął ducha, pomocy 13.12.14, 11:43
      Zelmer Diana (maszyna do miesa z szatkownica), tezraz chyba pojawil sie nowy , z wyciskarka do cytrusow, nie znam. Moja Diana ma kilkanascie lat i dzielnie mi sluzy, zwlaszcza szatkownica.
      Mikser (tez mam Zelmer Robi czy jakos tak), z dzbankiem koktajlowym i koncowka do blendera i jzu zadnego dodatkowego sprzetu nie potrzeba.
      Zmiesci sie spokojnie w 400zl i o ile jakosc zelmera sie nie popsula, posluzy dlugo i skutecznie.
      • kumakk Re: Robot wyzionął ducha, pomocy 13.12.14, 11:53
        Dzięki serdeczne za odzew. Właśnie z Zelmerem jest podobno problem, bo te stare były niezniszczalne, teraz są chińskie. Tak przynajmniej mówił mi pan serwisujący AGD. Też mam stare Zelmery - nie do zabicia. A nowy odkurzacz już był kilka razy naprawiany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka