Dodaj do ulubionych

czajnik bezprzewodowy

IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 25.10.05, 19:32
niby banalna rzecz, ale wiem, ze i tu nie zawsze wszystko jest ok:) prosze
poradzcie jaki jest dobry, funkcjonalny, solidny i niezawodny.. bylam w
sklepie, ale tam zatrzesienie i nie wiem na ktory sie zdecydowac.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: czajnik bezprzewodowy IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 25.10.05, 19:47
      Zwróć uwagę na max pojemność, żeby starczyło wrzątku dla całej rodziny, mniej
      możesz zawsze przegotować.
      Samoczynny wyłącznik po zagotowaniu, ustawianie temperatury mało używane, bo
      gotujemy, po to żeby mieć wodę przegotowaną.
      Niska cena. Jak się zepsuje, nie warto naprawiać, możesz wyrzucić, nie będzie
      wtedy żal! :)))
      Jakość jest podobna, płacisz za firmę wzgl. nieprzydatne bajery.
      Mam tani i używam ponad 5 lat, od czasu do czasu odwapnić i jest OK.
    • Gość: mira_bell Re: czajnik bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:10
      Polecam Philipsa z seri Cuccina. Eleganckie wzornictwo, wybór kolorów, bez
      spirali, więc łatwo odkamienić. Mam od 2 lat i jestem BARDZO ZADOWOLONA.
    • mika_p Re: czajnik bezprzewodowy 25.10.05, 23:02
      Lampeczke musi miec - właczasz i sie zaswieca i od drzwi widzisz, czy herbata
      bedzie za moment, czy znowu miałas atak sklerozy i tylko nalałas wody, a nie
      pstryknełas. Miałam z lampeczką i bez lampeczki i z lampeczką ponownie i tylko
      z lampeczką warto!
    • amused.to.death Re: czajnik bezprzewodowy 25.10.05, 23:26
      a ja po latach używania najtańszych w końcu kupiłam sobie trochę lepszy
      i muszę powiedzieć, że bajery mi się podobają:
      - kolor granatowy - ładnie mi do kuchni pasuje
      - brak grzałki na wierzchu - razem z używaniem przefiltrowanej wody - super, żadnych problemów z odkamienianiem (tzn. jeszcze nie było potrzebne)
      - obrotowy -tzn, można nim w kółko kręcić - w końcu nie musze dokładnie patrzeć jak go stawiam i łatwo go obrócić

ale najwięcej czasu spędziłam w sklepie sprawdzając jak się otwiera górę do nalewania, żeby łatwo było mi nalewać wodę z filtra.
    • doro_ty Re: czajnik bezprzewodowy 26.10.05, 07:57
      ja polecam ZELMERA jest estetyczy (w czterech gamach kolorów) łatwo sie nalewa
      wodę przez pokrywkę, nie ma spirali i jest obrotowy. tylko musisz poszukać w
      kilku sklepach bo mocno różnią sie ceną. ja spotkałam się z tym samym modelem
      za 90 i za 140 zł.
    • Gość: Marta Re: czajnik bezprzewodowy IP: *.aspektsc.pl 26.10.05, 08:36
      A ja mam taki tani, za ok 40 zl, Romix, z zakrytą grzałką, obrotowy, śliczny -
      beżowo-szary, z lampką zapalającą się podczas gotowania, automatycznie
      wyłączany po ugotowaniu.Mam go już 2 lata i żadnych problemów.
      • adzia27 zapach 26.10.05, 10:25
        A ja mam problem dotyczący zapachu. Nie mogę sie pozbyć tego plastikowego
        zapachu. Próbowłam wszystkiego.... octu, cytryny i na nic...
        Jeśli macie jakies sposoby... poproszę.
    • Gość: dana Re: czajnik bezprzewodowy IP: *.tvp.pl 26.10.05, 11:00
      czy wiecie ile czajnik ciągnie prądu, chyba dużo, słyszałam, że jedno włączenie
      to 1kW
      • Gość: g Re: czajnik bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:22
        zalezy ile minut działa:)
        praca=zuzycie en.elektrycznej=rachunek za prąd=moc x czas dzialania
        • Gość: g Re: czajnik bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:26
          zwykle zagotowanie wody trwa ok 3 min
          przy czajniku o mocy 1kW,zuzyjemy 0,05 kWh
          • jusewa Re: czajnik bezprzewodowy 26.10.05, 18:41
            Rzuciłam palenie.Mogę więc płacić za prąd jaki zuzywa czajnik. To i tak
            zaoszczędzę. :)
            • Gość: ja jeżeli masz kuchnię elektryczną, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 26.10.05, 18:44
              to i tak czajnik jest tańszy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka