Dodaj do ulubionych

Zmywarka z ukrytym panelem

15.09.06, 13:09
Witam!
Wiem wiem temat był poruszany tysiąc razy a ja wszystko przeczytałam i nadal
nic nie wiem(no może poza tym że najlepiej brać siemensa lub Boscha)

Doradźcie mi proszę jaki model zmywarki kupić. Zmywarka 60, z całkowicie
ukrytym panelem, cena max 2500 zł ale im mniej tym lepiej. Chciałabym żeby
miała wysoką temp. do szorowania garów(czego ja nienawidzę), opcję ochrony
szkła, acqua sensor, acqua stop, i wszystkie inne przydatne bajery (ale tylko
te przydatne :-) ) Jeśli w trakcie coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to
dopiszę (mam przed sobą opis boscha SGV57T13EU i jest super ale trochę drogi-
może jest podobny model siemensa bo wydaje mi się że są one tak samo dobre(z
Waszych opisów) a nieco tańsze)
Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi i rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Zmywarka z ukrytym panelem IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 16.09.06, 21:12
      Wprost przeciwnie - Siemens jest zwykle minimalnie droższy.
      Zmywarka o której piszesz jest absolutnie warta swojej ceny. Będziesz
      zadowolona. Co prawda ma bajery, których używa się od święta (70 st. chyba
      najczęściej), ale jest przede wszystkim bardzo cicha. Jak masz kuchnię otwartą
      (na salon, lub bez drzwi) to bardzo dobre rozwiazanie.
      Niestety, ceny nie obejdziesz - 2.600 trzeba przygotować. Moim zdaniem warto.
      • lolajna7 Re: Zmywarka z ukrytym panelem 18.09.06, 09:48
        A jakieś inne modele warte polecenia? Cały czas chodzi mi o zmywarki firmy
        Siemens lub Bosch-chodzi o jakieś konkretne modele cobym sobie mogła poczytać i
        coś wybrać(bo jest tego zbyt dużo i zbyt dużo tam niezrozumiałych dla mnie
        funkcji typu TopInsert,InfoLight,AquaVario itd.żebym mogła coś wybrać
        całkowicie sama)
        Wyszukałam sobie jeszcze takie: Siemens SE 65M350EU, Siemens SE 65E331EU i
        Bosch SGV45M23EP. Czy ktoś z Was coś o nich wie?I proszę o inne typy. Z góry
        dziękuję za przychylność :-)
        • Gość: irek_zg Re: Zmywarka z ukrytym panelem IP: *.ztpnet.pl 18.09.06, 19:48
          mam dokładnie ten sam problem co koleżanka, też typuje te modele. mam pytanie do użytkowników zmywarek Boscha/Siemensa których głośność to 52dB lub 49 dB, czy są one rzeczywiście tak głośne i uciążliwe w użytkowaniu, czy warto kupić bardziej cichą ???
          • Gość: gryka1 Re: Zmywarka z ukrytym panelem IP: *.chello.pl 18.09.06, 22:11
            Ostanio przeglądałam modele Smeg. Zastanowiła mnie jedna sprawa. W Smegu 45 cm
            można wpakować 10 kompletów a nie 9 tak jak w Boschu czy Siemensie. Jest duzo
            temperatur do wyboru i duzo wariantów programów mycia . Niestety na stronie
            przedstawiciela (moim zdaniem) informacje są nie pełne i nie wszystkie terminy
            wyjaśnione.
          • Gość: Lekito Re: Zmywarka z ukrytym panelem IP: 155.14.78.* 20.09.06, 14:35
            Najgłośniejszy moment podczas całego procesu mycia to "wyskoczenie" tabletki :)
            Pozatym duzo zalezy od ulozenia naczyn.
            • orchid11 Re: Zmywarka z ukrytym panelem 20.09.06, 16:45
              wg mnnie zakup modelu z ukrytym panelem jest wprost nieopłacalny! Dlaczego? otoż wyjaśniam. Zmywaka taka ma wyswietlacz pokazujący czas pozostały do końca mycia, ale co mi po takim wyświetlaczu kiedy go nie widzę, bo jest zakryty przez blat? Żeby zobaczyć czas to trzeba otworzyć zmywarkę...znajoma tak zrobiła i gorąca woda wylała jej się na stopy a para poparzyła jej twarz... jak chcecie zmarnowac kase na wyswietlacz z którego nie bedziecie kożystać to ok... sam mam siemensa do zabudowy ale z widocznym panelem, ale widze wyświetlacz...
              • maggie2229 Re: Zmywarka z ukrytym panelem 20.09.06, 20:04
                co za bzdury orchid11 !!!
                mam zmywarke z ukrytym panelem i nie otwieram jej aby zobaczyc zegar, wystarczy
                lekko schylic glowe i pod blatem od zabudowy widac wyswietlana cyfre bez
                klopotu, co wiecej polecam dodatkowo punkt swietlny,cos jakby laser na
                podlodze,jak zmywarka pracuje mam czerwony punkt na terakocie, gdy zgasnie-
                wiadomo,ze mzywarka przestala pracowac

wg mnie widoczny panel to duze pogorszenie estetyki kuchni i wybierajac
                zmywarke z zabydowanym doklanie dopytalam sie po czym poznam ile mi jeszcze
                zostalo i czy zmywarka przestala pracowac, fakt,mam kolezanke,ktora po prostu
                nasluchuje,czy zmywarka juz przestala pracowac bo nie ma wlasnie tej diody
                rzucajacej kropke swiatla na podloge, a sygnal dzwiekowy nie zawsze z drugieg
                pokoju jest slyszalny...ale ja wolalam meic te funkcje i zaoszczedzic na czyms
                innym

no i a propos Boscha i Siemensa - uwaga od kilku osob , ktore sie skusily, sa
                bardzo awaryjne, dlatego mimo,iz mi tez sie sprzet ten podobal , zrezygnowalam
                i zainwestowalam w AEG
                • maggie2229 Re: Zmywarka z ukrytym panelem 20.09.06, 20:06
                  sorki za literowki,ale szybko pisalam ;-)
                  • emzeta77 Re: Zmywarka z ukrytym panelem 20.09.06, 22:39
                    Jestem użytkowniczką Boscha z ukrytym panelem tej 60' To co przedmówczyni
                    zauważyła- to święta racja! Światełko jest i to wystarczy. Jest cicha i piękna.
                    Specjalnie szukałam z ukrytym panelem coby nie psuć sobie kuchni w starym
                    stylu. Nie jest to proste przy modzie techno/inox. ale dzięki firmie B, się
                    udało, Spedziłam kilka pracowitych dni szukając wyposażenia w różnych sklepach
                    internetowych ( robiłam to po raz pierwszy w życiu, a mam juz trochę wiosen!)i
                    jakoś tak po wielu próbach zawsze wygrywał Bosch. jedynym odstępstwem w kuchni
                    mojej jest płyta witoceramiczna Gorenje. A zmywarka - cudo!
                    • lolajna7 Re: Zmywarka z ukrytym panelem 21.09.06, 15:35
                      A jaki model masz tego Boscha jesli można wiedzieć?I ile zapłaciłaś
                      (i gdzie :-) )
                      • Gość: orchid11 Re: Zmywarka z ukrytym panelem IP: 213.17.223.* 21.09.06, 16:48
                        nachylać sie nachylać...a ile sie mozna gimnastykować?! ja uważam że z panelem lepsza, bo jak chce anulować albo wybrać/dodać inną opcję to nie musze zmywarki otiwerać... a ten punkcik to strasznie sprecyzowany...taa... co mi po tej kropce skoro nie wiem czy płuczcze czy co i ile zostalo?!
                        • muscovado Re: Zmywarka z ukrytym panelem 21.09.06, 18:36
                          Każdy lubi co innego...
                          ja mam zmywarkę z ukrytym panelem i takiej właśnie szukałam. I nie żałuje.
                          Mam taki rytm dobowy, ze zazwyczaj zmywarke włączam wieczorem, czasem bardzo
                          późno. I wtedy to mi w ogóle te panele, punkciki, wyświetlacze potrzebne nie
                          są. Nawe sygnał dźwiękowy wyłączyłam, bo mnie budził w środku nocy. Rano
                          wszystko umyte, suchutkie...
                          A jak ktoś lubi obserwowac i mieć kontrolę nad tym co sie dzieje w srodku, to
                          prosze bardzo!

A tak poza tym to powinni jeszcze robić model z okienkiem, jak jak w pralkce :)
                          • yapkovitz Re: Zmywarka z ukrytym panelem 25.09.06, 08:55
                            Tylko zmywarka z ukrytym panelem, maly szkodnik (3 latek) nic nie moze
                            przycisnac, wylaczyc, przestawic.
                            • maggie2229 Re: Zmywarka z ukrytym panelem 26.09.06, 10:54
                              no wlasnie zapomnialam o dziecku, mam ukryty panel i nie musze bawic sie w
                              wlaczanie blokady dla dzieci, a dioda na podlodze to dodatkowa atrakcja dla
                              mojej malej rocznej córci...
                              nadal jestem za ukrytym panelem i bede zawsze starala sie do tego rozwiazania
                              przekonac rzeczowymi argumentami...
                              ale szanuje zdanie i opinie innych
                              • wojtus-fajny Re: Zmywarka z ukrytym panelem 26.09.06, 15:16
                                Mam od niedawna Boscha z panelem na wierzchu model SGI 55M35EU i jestem b.
                                zadowolony. Lubię gotować więc i zmywanie niestety mi przypadało :)). Zmywarka z
                                panelem jest jednak znacznie tańsza a poza tym na bieżąco widzę ile czasu
                                pozostało . A kupić warto np w hoopla.pl lub megamedia.pl. Ja tam kupiłem cały
                                sprzęt do kuchni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka