bk110 03.10.06, 09:32 mam problem poszukuję dobrego zlewozmywaka do kuchni co byście mi polecali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bk110 Re: zlewozmywak 03.10.06, 09:51 aha rozważam tylko stal nie chce granitowych zni tym podobnych emaliwanego tez nei chce głownie chodzi tu o to czy ma być to faktura lnu, niklowany, zwykły metalowy, chromoniklowany itp proszę doradźcie Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: zlewozmywak 04.10.06, 11:48 pyramis, ja mam i jestem zadowolona, okragły jednokomorowy z obciekaczem, struktura lnu, z deska do krojenia dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtus-fajny Re: zlewozmywak 04.10.06, 13:40 ja mam TEKA COSMOS len. Polecam tę firmę bo mają dużo ładnych i stosunkowo niedrogich rzeczy. Z TEKA mam jeszcze okap, płytę ceramiczną i baterię. Struktura lnu jest najmniej brudząca. Odpowiedz Link Zgłoś
bk110 Re: zlewozmywak 04.10.06, 15:10 czyli polecacie Len czy był ktoś kto miął złe doświadczenia z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calta Re: zlewozmywak IP: *.pl 04.10.06, 15:41 Wojtuś, a jaki konkretnie masz ten okap? Możesz podać model? Czy jest prawdą, że okapy Teki są głośne? Co do zlewozmywaka to upatrzyłam sobie ten - baaaaaaaaaaardzo mi się podoba... www.hoopla.pl/product_info.php?products_id=8990&ref=16 Odpowiedz Link Zgłoś
wojtus-fajny Re: zlewozmywak 05.10.06, 10:10 Fajny zlewozmywak wybrałaś. Okap mam NUBERO 90. www.megamedia.pl/okap-kominowy-teka-nubero-90.php?off=16 Niestety okapy praktycznie wszystkich firm są dość głośne, zwłaszcza na wyższych biegach. Jedyny sposób rezygnacja z wentylatora w okapie, montaż wentylatora wyciągowego ale w przewodzie kominowym lub na końcu komina czyli na dachu. Ale wtedy trzeba być właścicielem całego komina razem z dachem. :) A baterię mam taką www.hoopla.pl/product_info.php/cPath/205_204/products_id/8497 udało mi się ją kupić w megamedia.pl za niecałe 300PLN (teraz jej tam nie widzę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calta Re: zlewozmywak IP: *.pl 05.10.06, 14:34 Wojtuś, to niesamowite, ale ja do tego mojego zlewozmywaka upatrzyłam baterię taką samą jak Twoja, tyle że chrom.W grę wchodzi jeszcze ewent. taka: www.hoopla.pl/advanced_search_result.php?inc_subcat=1&keywords=teka+vigo+bl&categories_id= tyle, że nie wiem jeszcze, czy welur, czy chrom... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtus-fajny Re: zlewozmywak 06.10.06, 09:04 Fajna, ale dla mnie trochę za "ostra". Chodzi mi o kształt.:) Welur chyba mniej się brudzi poza tym lepiej pasuje do lnu. Ta moja bateria ma jednak jedną wadę lub może inaczej, ma pewną dziwną cechę do której trzeba się przyzwyczaić. Otóż gorącą wodę ma po prawej stronie (?!) podczas gdy wszystkie inne baterie odwrotnie. Może dlatego, że kurek jest z przodu pod wylewką? Ale tak samo jest przecież na zdjęciach. No ja w każdym razie już nawet to polubiłem. :) TEKA ma również bardzo ładne płyty ceramiczne. Poprzednio miałem AMICA Ethno www.aspio.pl/cgibin/shop?info=AMIKEZ09&sid=011cbf41 wygląda naprawdę ładnie ale niestety miała ramkę i nie mogłem ustawić dużej brytfanki, tzn mogłem ale nie była ustawiona centralnie tylko lekko z boku. Pomijam, że jak stała brytfanka to na płycie zostawało miejsca tylko na jeden mały rondelek. Lubię gotować więc teraz sprawiłem sobie płytę TEKA www.hoopla.pl/product_info.php/cPath/109_168/products_id/5774 ale piekarnik mam oczywiście AMICA, w tym jestem wierny. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: zlewozmywak 08.10.06, 22:30 >Ta moja bateria ma jednak jedną wadę > lub może inaczej, ma pewną dziwną cechę do której trzeba się przyzwyczaić. Otóż > gorącą wodę ma po prawej stronie (?!) A jak wygląda dojście ciepłej i zimnej wody, wężykami? To wystarczy je zamienić i będzie ciepła po drugiej stronie. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
wojtus-fajny Re: zlewozmywak 09.10.06, 09:04 Wydaje się, że rozwiązanie problemu jest proste :) Niestety, a co mam zrobić z oznaczeniami, tzn czerwoną i niebieską kropką? :( Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: zlewozmywak 05.10.06, 20:33 Ja mam dwukomorowy z obciekaczem z chromniklu,i w dodatku juz 18 lat.Mialem wczesniej kamionkowy ale mnie stluczone szklanki kosztowaly za drogo-chromniklowy jest latwy w utrzymaniu czystosci a pozatem sa zawsze w cenie gdy sie chce go sprzedac. Odpowiedz Link Zgłoś