Dodaj do ulubionych

zlewozmywak

03.10.06, 09:32
mam problem
poszukuję dobrego zlewozmywaka do kuchni
co byście mi polecali?
Obserwuj wątek
    • bk110 Re: zlewozmywak 03.10.06, 09:51
      aha
      rozważam tylko stal nie chce granitowych zni tym podobnych
      emaliwanego tez nei chce
      głownie chodzi tu o to czy ma być to faktura lnu, niklowany, zwykły metalowy,
      chromoniklowany itp
      proszę doradźcie
      • mojave Re: zlewozmywak 04.10.06, 11:48
        pyramis, ja mam i jestem zadowolona, okragły jednokomorowy z obciekaczem,
        struktura lnu, z deska do krojenia dodatkowo.
      • wojtus-fajny Re: zlewozmywak 04.10.06, 13:40
        ja mam TEKA COSMOS len. Polecam tę firmę bo mają dużo ładnych i stosunkowo
        niedrogich rzeczy. Z TEKA mam jeszcze okap, płytę ceramiczną i baterię.
        Struktura lnu jest najmniej brudząca.
        • bk110 Re: zlewozmywak 04.10.06, 15:10
          czyli polecacie Len
          czy był ktoś kto miął złe doświadczenia z nim?
        • Gość: Calta Re: zlewozmywak IP: *.pl 04.10.06, 15:41
          Wojtuś, a jaki konkretnie masz ten okap? Możesz podać model? Czy jest prawdą,
          że okapy Teki są głośne?
          Co do zlewozmywaka to upatrzyłam sobie ten - baaaaaaaaaaardzo mi się podoba...
          www.hoopla.pl/product_info.php?products_id=8990&ref=16
          • wojtus-fajny Re: zlewozmywak 05.10.06, 10:10
            Fajny zlewozmywak wybrałaś. Okap mam NUBERO 90.
            www.megamedia.pl/okap-kominowy-teka-nubero-90.php?off=16
            Niestety okapy praktycznie wszystkich firm są dość głośne, zwłaszcza na wyższych
            biegach. Jedyny sposób rezygnacja z wentylatora w okapie, montaż wentylatora
            wyciągowego ale w przewodzie kominowym lub na końcu komina czyli na dachu. Ale
            wtedy trzeba być właścicielem całego komina razem z dachem. :)
            A baterię mam taką
            www.hoopla.pl/product_info.php/cPath/205_204/products_id/8497
            udało mi się ją kupić w megamedia.pl za niecałe 300PLN (teraz jej tam nie widzę)
            • Gość: Calta Re: zlewozmywak IP: *.pl 05.10.06, 14:34
              Wojtuś, to niesamowite, ale ja do tego mojego zlewozmywaka upatrzyłam baterię
              taką samą jak Twoja, tyle że chrom.W grę wchodzi jeszcze ewent. taka:

www.hoopla.pl/advanced_search_result.php?inc_subcat=1&keywords=teka+vigo+bl&categories_id=
              tyle, że nie wiem jeszcze, czy welur, czy chrom...
              • wojtus-fajny Re: zlewozmywak 06.10.06, 09:04
                Fajna, ale dla mnie trochę za "ostra". Chodzi mi o kształt.:) Welur chyba mniej
                się brudzi poza tym lepiej pasuje do lnu. Ta moja bateria ma jednak jedną wadę
                lub może inaczej, ma pewną dziwną cechę do której trzeba się przyzwyczaić. Otóż
                gorącą wodę ma po prawej stronie (?!) podczas gdy wszystkie inne baterie
                odwrotnie. Może dlatego, że kurek jest z przodu pod wylewką? Ale tak samo jest
                przecież na zdjęciach. No ja w każdym razie już nawet to polubiłem. :)
                TEKA ma również bardzo ładne płyty ceramiczne. Poprzednio miałem AMICA Ethno
                www.aspio.pl/cgibin/shop?info=AMIKEZ09&sid=011cbf41
                wygląda naprawdę ładnie ale niestety miała ramkę i nie mogłem ustawić dużej
                brytfanki, tzn mogłem ale nie była ustawiona centralnie tylko lekko z boku.
                Pomijam, że jak stała brytfanka to na płycie zostawało miejsca tylko na jeden
                mały rondelek. Lubię gotować więc teraz sprawiłem sobie płytę TEKA
                www.hoopla.pl/product_info.php/cPath/109_168/products_id/5774
                ale piekarnik mam oczywiście AMICA, w tym jestem wierny.
                • zielony_listek Re: zlewozmywak 08.10.06, 22:30
                  >Ta moja bateria ma jednak jedną wadę
                  > lub może inaczej, ma pewną dziwną cechę do której trzeba się przyzwyczaić.
                  Otóż
                  > gorącą wodę ma po prawej stronie (?!)

A jak wygląda dojście ciepłej i zimnej wody, wężykami? To wystarczy je zamienić
                  i będzie ciepła po drugiej stronie.

Pozdrawiam
                  zielony_listek
                  • wojtus-fajny Re: zlewozmywak 09.10.06, 09:04
                    Wydaje się, że rozwiązanie problemu jest proste :) Niestety, a co mam zrobić z
                    oznaczeniami, tzn czerwoną i niebieską kropką? :(
    • renebenay Re: zlewozmywak 05.10.06, 20:33
      Ja mam dwukomorowy z obciekaczem z chromniklu,i w dodatku juz 18 lat.Mialem
      wczesniej kamionkowy ale mnie stluczone szklanki kosztowaly za
      drogo-chromniklowy jest latwy w utrzymaniu czystosci a pozatem sa zawsze w cenie
      gdy sie chce go sprzedac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka