Dodaj do ulubionych

który piekarnik ??

06.10.06, 15:46
witam,
chciałbym zasięgnąć porady, który piekarnik spośród niżej wymienionych wybrać:
- AEG model Competence B 5701-4M
- Bosch model HBN 43W350
- Electrolux model EOB 6712X

a może coś innego polecicie?? interesuje mnie, piekarnik do zabudowy, bez
sterowania płyty ceramicznej.
na co zwracać uwagę, przy wyborze piekarnika, co jest naprawdę istotne ??
i pytanie dodatkowe, czy w użytkowaniu ważne są prowadnice teleskopowe w
piekarniku?? nie wiem czy w przypadku AEG warto za nie dopłacać ponad 400PLN

z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • renik.w Re: który piekarnik ?? 07.10.06, 07:58
      Hej
      Cały czas stoję przed tym samym problemem i jeszcze nie zdecydowałam jaki
      piekarnik kupić - ciągle kusza mnie prowadnice teleskopowe ,pyroliza , ale
      pocztałam że jest to zbędne choc nie powiem napewno wygodne - zdecydowałam że
      kupie piekarnik z opcją dokupienia prowadnic (w przyszłości) póki co drabinki
      wystarczą . Dla mnie istotne jest żeby pokrętła sie chowały , żeby podstawowe
      funkcje - typu termoobieg , grznie górne dolne i grill bo z tego się głównie
      korzysta :) i koniecznie piekarnik ze zwykłą emalią w środku bez żadnych wkładów
      , które trzeba wymieniać . Mój wybór aktualnie to AEG 4101-m ew EOB 6637 x , ale
      ten AEG który podajesz jest całkiem fajny i bosch też , ech to naprawdę trudny
      wybór :)
      • Gość: Calta Re: który piekarnik ?? IP: 83.16.114.* 07.10.06, 11:15
        Wkrótce też będę musiała podjąć decyzję co do wyboru piekarnika. Na chwilę
        obecną jestem zdecydowana na ten:
        www.hoopla.pl/product_info.php?products_id=12703&ref=16
        Cena przyzwoita, wyposażenie też a i opinie o piekarnikach Amici są bardzo
        pozytywne.
        • Gość: szocik Re: który piekarnik ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 11:09
          A czy na proponowanym przez ciebie modelu (AMICA EBP 8452) odznaczaja sie palce?
          Widzialas go osobiscie czy tylko w necie?
          • Gość: Calta Re: który piekarnik ?? IP: *.pkobp.pl 09.10.06, 07:24
            Niestety, nie widziałam tego konkretnego modelu na "żywo" bo go po prostu nie
            było w Saturnie, gdzie wczoraj byłam. Wydaje mi się natomiast, że wytarcie
            popalcowanej powierzchni to jest chwila moment i nie stanowi najmniejszego
            problemu.
      • renik.w Re: który piekarnik ?? 09.10.06, 14:06
        Hej :)
        Przed chwilką kupiłam piekarnik AEG 4101-m !! temat mam z głowy - ufff sprawdzę
        go dpiero pod koniec listopada ;)
        pozdr
        • 29m Re: który piekarnik ?? 09.10.06, 14:47
          a ja ciągle przed podjęciem decyzji, pozostały sprzęt już czeka na zabudowę,
          tylko piekarnika ciągle nie mogę wybrać... ;(

a co powiecie na pozostałe AGD:
          lodówka electrolux ERN 2921
          zmywarka electrolux ESL 4131VI
          płyta ceramiczna electrolux EHS 6651P
          okap TEKA DG 90
          mikrofala LG MH 5883 ALB

pozdrawiam serdecznie i dziękuję za dotychczasowe opinie...
    • Gość: elka Re: który piekarnik ?? IP: *.techmedia.com.pl 08.10.06, 15:57
      wybrany przez ciebie bosch nie ma prawdziwego termoobiegu. powinien miec trzy
      grzałki a ma tylko dwie i moc mniejszą(po tym sprawdza się czy jest termoobieg)
      myślę, że prowadnice są dobre. mam zamówiony piekarnik boscha z termoobiegiem i
      dwoma prowadnicami.Jaki bedzie w użytkowaniu nie wiem , jak sprawdze to
      podzielę się doświadczeniem. Na wybór takiej firmy a nie innej mieli wpływ
      forumowicze (do tej pory z wyboru bez konsultacji mam zmywarke, mikser,
      mini=melakser boscha - bez awarii)
      • Gość: gubic Re: który piekarnik ?? IP: 213.192.65.* 30.10.06, 23:28
        elka jaki piekarnik zamówiłaś? Jak poznać,że dany model ma termoobieg? Jaka moc
        powinny mieć,które grzałki? I jak to 3 grzałki? Dól góra i gdzie jeszcze??
    • wojtus-fajny Re: który piekarnik ?? 09.10.06, 08:52
      Nie wypowiem się na temat wymienionych piekarników bo uważam, że AMICA robi
      najlepsze. Natomiast prowadnice teleskopowe powinno się traktować już jako
      wyposażenie OBOWIĄZKOWE! Miałem piekarnik bez prowadnic, teraz mam z
      prowadnicami i nie wyobrażam sobie pieczenia bez nich. Tzn wyobrażam :) ale nie
      chcę i nie muszę :))
      • Gość: annna Re: który piekarnik ?? IP: *.chello.pl 16.10.06, 19:58
        a moze ktos ma piekarnik z wózkiem? ja sie wacham miedzy Boschem otwieranym
        tradycyjnie z prowadnicami teleskopowymi i Boschem z wozkiem.Widzialam taki w
        Euro Rtv Agd i nieco mnie zaintrygowal...
        • wojtus-fajny Re: który piekarnik ?? 17.10.06, 10:29
          Miałem również okazję poznać Boscha z wózkiem u znajomych i przyznam szczerze,
          że podczas np polewania pieczeni przeszkadzały mi drzwiczki które przecież
          wyjeżdżają zasłaniając blachę od przodu. Chyba dlatego niewiele firm oferuje
          takie rozwiązanie jako drogie i niepraktyczne.
    • 29m Re: który piekarnik ?? 27.10.06, 11:20
      no i nareszcie wybór piekarnika mam z głowy, padło na AEG B 3781-4M; mam
      nadzieję, że to dobra decyzja; dzisiaj AGD ma być dowiezioen do domu, a jutro
      fachowcy zaczynają monataż kuchni...
      nareszcie... :)
      • momas Re: który piekarnik ?? 27.10.06, 11:53
        Późno bo póżno zauważyłam ten wątek, ale....
        Jeżeli zmywarka, którą wymieniasz to 45 do zabudowy zintegrowana - to....
        jest dobra. Mam taką i jestem z niej baaardzo zadowolona.
        • Gość: gubic Re: który piekarnik ?? IP: 213.192.65.* 30.10.06, 23:18
          Czy ktoś użytkuje piekarnik BOSCH 434350E ?? Czy ten piekarnik ma
          termoobieg,juz nic nie kumam z tymi oznaczeniami boscha,a ten model jest
          podejrzanie tani jak na piekarnik z wózkiem...
          • Gość: elka Re: który piekarnik ?? IP: *.techmedia.com.pl 31.10.06, 00:17
            patrząc na moc przyłączeniową 3,5 to powinien być prawdziwy termoobieg ale
            rzeczywiście jest tani. Może dlatego,że jest niepraktyczny...
            • Gość: Ania Re: który piekarnik ?? IP: 80.51.216.* 02.11.06, 10:22
              Ja właśnie sie zastanwiam nad piekarnikiem i byłam już zdecydowana na boscha
              HBN 434350E, ale ten wózek mnie irytuje, na czym to polega, czy to fajna
              sprawa, czy małopraktyczne, jaki piekarnik boscha polecacie
              • Gość: gubic Re: który piekarnik ?? IP: 213.192.65.* 02.11.06, 19:45
                elka co niepraktycznego widzisz w tym piekarniku?Chyba nie wózek który jest
                bardzo praktyczny,zapytaj któregokolwiek z użytkowników.
                Rozmawiałem z przedstawicielem handlowym boscha i mówi że w tej cenie naprawdę
                nic lepszego nie dostanę.Ma i funkcję tylko mniej od tych droższych o 500-
                800zł.Ja juz na 99% jestem na niego przekonany..Ale z chęcią poznam opinie na
                jego temat..
                • Gość: elka Re: który piekarnik ?? IP: *.techmedia.com.pl 02.11.06, 20:31
                  hihi, przeczytaj wyżej Wojtusiafajnego, jestem tego samego zdania co on.Jeżeli
                  pieczesz tylko jedną rzecz to oki, ale jeżeli na dwóch poziomach(a tutaj ma być
                  termoobieg, który własnie przystosowany jest do pieczenia na więcej niż jednym
                  poziomie)-dwa biszkopty na raz albo dwie zapiekanki??. Bo przy teleskopach nie
                  ma problemu. Nie wiem jak będzie sie wyciągało blache z dołu mając drugą na
                  górze, jak dokładnie zobaczy sie pieczeń czy ciasto na spodzie.Tak myślę, mam
                  lata praktyki z moimi głodomorami i na raz musze duzo gotować.Ja kupiłam tego
                  boscha HBN330550(jeszcze nie jest zabudowany)ze wzgledu na termoobieg (grzanie
                  gorącym powietrzem 3D) Chcę go zabudowac w słupku, żebym nie musiała sie
                  schylać. Nie znam nikogo, kto miałby z wózkiem.Reklamuje go tylko Sowa. Ten o
                  którym mówisz też musi miec termoobieg, ma fajne funkcje ale dlaczego jest taki
                  tani??To tylko moje sugestie a jak jest rzeczywiście może wypowiedzą się
                  forumowicze, bo nie wszyscy przedstawiciele handlowi boscha są kompetentni,
                  doswiadczyłam tego.Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka