apapon 05.01.07, 16:47 myjecie czy nie? ja dziś spotkałam taki srodek w sklepie calgonitu i cudo rossmanowskie. Zmywarkę mam 3 miesiąc, więc jestem zielona i nie wiem czy trzeba ją traktowac tymi specyfikami, czy można sobie odpuścić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: se Re: mycie zmywarki IP: *.3.cust.bredband2.com 05.01.07, 17:14 zmywarka myje sie sama podczas pracy :-)) Drzwiczki (zachylki niedostepne wodzie poczas zmywania, a zabrudzone rewsztkami jedzenia czy kawy podczas wkladania brudnych naczyn) wycieram wilgotna myjka i potem do sucha. regularnie oczyszczam filtr z resztek (na dnie zmywarki). Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: mycie zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:34 możnz raz na jakis czas puścić zmywanie z kwaskiem cytrynowym-przzypominam sobie o tym srednio raz na rok, zmywarka chodzi ponad 10 lat. Te sklepowe specyfiki to wyciąganie pieniędzy. Piorę tez bez kalgonu, a bęben i grzałka pralki dziewicze, obejrzałam sobie przy wymianie amortyzatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
apapon Re: mycie zmywarki 05.01.07, 21:43 dziekuję za sugestie. Powiedz jeszcze gdzie ten kwasek wsypać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se ale po co? IP: *.3.cust.bredband2.com 06.01.07, 20:04 odkamienialas kiedykolwiek czajnik eolektryczny kwaskiem cytrynowym? Zauwazylas skrocenie czasu uzytkowania czajnika z tego powodu? Ja tak. I nie mam ochoty zniszczyc sobie w ten sposob zmywarki. Rob jak uwazasz. O ile dobrze pamietam, w instrukcji do mojej zmywarki pisalo, ze nie wymaga specjalnego mycia, bo myje sie sama, reszte zalatwia sol ochronna i sciereczka do przetarcia drzwi.Nie warto byc nadgorliwym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaga Re: mycie zmywarki IP: *.chello.pl 06.01.07, 12:04 Próbowałam obu specyfików. Polecam z Rossmanna. Tańszy, myje tak samo. Średnio co 4-6 miesięcy myję zmywarkę takim płynem. Na bieżąco przecieram uszczelki. Uważam, że ręcznie nie da się umyć dokładnie, bo jak się dostać np. do środka "śmigieł". To, że "zmywarka myje się sama" nie przekonuje mnie do końca. Bo w zlewie co zostaje po zmywaniu- każdy widzi. I jakoś sam się nie czyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annabolek Re: mycie zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 23:03 1 -2 razy do roku ,,puszczam,,zmywarkę bez naczyń - w/g zaleceń producenta. Płyn Clagonita raz kupiłam - 25 zł - wyłuda pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: mycie zmywarki 11.01.07, 00:04 Ja myje tak: przecieram tzn. szoruję resztki przy drzwiczkach, uszczelkach. Filtr czyszczę po każdym zmywaniu. A raz na jakieś 3 miesiące wkładam do zmywarki same kubki, filiżanki, coś co nie jest super brudne i włączam ją. Nie ma resztek więc się sama myje :) Tak myślę :) Odpowiedz Link Zgłoś