ewike 03.04.08, 15:03 Jaka kuchenke wybrac? Nie mialam nigdy Inox, raczej sklaniam sie ku bialej. Moze ktos mnie przekona do Inox? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magia Re: Kuchenka wolnostojąca - inox czy biala emalia 04.04.08, 00:27 Nie przekonam :) Widac na tym wszystkie zarysowania i palce, zwlaszcza te dzieciece. Mam w wynajmowanym mieszkaniu piekarnik i mikrofale w inoxie i nigdy wiecej, grrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kuchenka wolnostojąca - inox czy biala emalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 22:20 smutno w domu. Tak szaro-buro od tego inoxu. Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: Kuchenka wolnostojąca - inox czy biala emalia 07.04.08, 09:45 Ja mam wszystko w inoxie i nie narzekam. Zdecydowanie łatwiej myje sie kuchenkę w inoxie niż białą (u rodziców była biała). Nie narzekam również na "palce" na sprzetach, wystarczy przetrzeć papierowym ręcznikiem z płynem do szyb albo nawet zwykłym,najtańszym octem. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Kuchenka wolnostojąca - inox czy biala emalia 08.04.08, 09:39 Nie zgodze sie, ze inox latwiej sie myje. Emalie latwiej i szybciej sie myje, bo nie widac na niej kazdego detalu. Mam piekarnik i mikrofale w inoxie (stali) i jest to zupelna porazka. Widac kazde dotkniecie wilgotnym palcem. Robia sie od razu cienie na stali. A majac male dzieci inox to juz totalna porazka, bo codziennie na piekjarniku mam dziesiatki sladow. Na bieli slady sa zupelnie niewidoczne. Mieszkanie wynajmowane, wiec nie mialam na to wplywu, ale we wlasnym napewno wszystko bedzie w bieli. I nigdy wiecej granitowego blatu na ktorym slady widac rownie cudnie jak na inoxie, grrr. Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: Kuchenka wolnostojąca - inox czy biala emalia 08.04.08, 12:47 Ja mam naprawdę całkowicie odmienne zdanie na temat czyszczenia inoxu (stali). Przede wszystkim, pamiętam, że jeśli u mamy coś wykipiało na emaliowaną kuchenkę, to trzeba było mocno się natrudzić, żeby "spaleniznę" dobrze domyć. Z moją kuchenką w inoxie zapomniałam o tym problemie, bo brud schodzi bez najmniejszego problemu, choć faktem jest, że się palcuje, ale tak jak wcześniej pisałam nie ma najmniejszego problemu z przetarciem śladów po palcach. Tyle, że ja dzieci nie mam, więc może w tym rzecz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: Kuchenka wolnostojąca - inox czy biala emalia IP: *.if.uj.edu.pl 08.04.08, 06:46 To zależy od otoczenia. Ja mam pokój z kącikiem kuchennym, białe ściany to kupiłem kuchenkę do zabudowy inox. Pasuje do telewizora. U mamy jest oddzielna kuchnia, sprzęt wolnostojący na biało, do biało zielonej lamperii zdecydowanie lepszy niż inox. Popatrz co masz w kuchni lub przejrzyj plany a później zdecyduj. Ważne jest jedno. Aby utrzymać jednolitość. Wszystkie sprzęty radzę kupić w jednym kolorze. Pstrokacizna nie wskazana. Pozdrówka bulba Odpowiedz Link Zgłoś
lato2 Re: Kuchenka wolnostojąca - inox czy biala emalia 09.04.08, 17:06 Jeśli chodzi o to jakie są sprzęty lepsze do czyszczenia to już odpowiadam.Emalia biała (jest jaśniej w kuchni)nie czyści się źle,wystarczy zmoczyć dobrze. Jest sprzęt ze stali tzw nierdzewnej i on się myje kiepsko, widać plamy, palce itd(mam kuchenkę).Ale mam zmywarkę inox i już jest inna sprawa ,nie widać palców i łatwo się myje.faktycznie jest ponuro w kuchni.Zależy jakie się ma meble i kolor ścian. Odpowiedz Link Zgłoś