Gość: zwykły człowiek Re: Philipiak opinie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.10.15, 06:42 Szkolenie prezenterów jest bardzo precyzyjne, dokładnie jak w sekcie. lobotomia i woda z mózgu przekazywana później klientom i podstawionym osobom które mają "zarabiać" na dalszej sprzedaży. Na pokazach stosuje się socjotechnikę min. podstawieni ludzie udający klientów robią pokazowe ochy i achy, klaszczą, mówią że "muszą mieć takie okazyjne cudo" i inne bzdury. Do tego tworzy się fikcyjne ciśnienie na potencjalnym kliencie opowiadając o absurdalnych promocjach i życiowej okazji. Używa się pseudo naukowego bełkotu który ma budować wrażenie np. wysokiej technologii ( ci ludzie pożniej powtarzają zwroty i całe zdanie bez najmniejszego zrozumienia o czym mówią), Największym draństwem jest zapraszanie przez osoby które znamy i które udając bezstronnych namawiają złapanych w sieci idiotów (mają z tego prowizje, albo "darmowe ręczniki"). Nie bez znaczenia jest poświęcanie ofierze uwagi i dowartościowywanie jej, wiele starszych osób cierpi na deficyt relacji międzyludzkich. To typowa piramida tylko w wersji kuchennej-najważniejsze to skołować, zdezorientować ofiarę i wepchnąć towar. Większość tych ludzi wstydzi się przyznać później, że została zrobiona w balona, to się nazywa "wolny rynek" heheh. Polecam reportaż o grupie celowej takich firm (potencjalnych klientach) dokładnie pokazują mechanizm działania. I człowiek się robi trochę bezradny, bo jak przekonać babcię że garnki które kupiła są warte 10x mniej skoro trafia do sklepu, znajduje identyczne i stwierdza, że to nie mogą być te bo mają inny kolor 2 cm gumek na uchwycie? To są niereformowalne osoby, ofiary "kradzieży na wnuczka" Amber Goldów i głosowania na partie które zrobią nam tu "zieloną wyspę"-dramat, ale człowiek jest bezradny bo państwo nie działa. Właściciele tych firm powinni siedzieć w więzieniu po tygodniu, a realnie działają bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Philipiak opinie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.07.16, 13:10 Tydzień temu byłem na właśnie tym pokazie. Wciskali mi ze sam Karol okrasa będzie prezentował korzyści ze stosowania tych cudnych urządzeń. Koniec końców na pokazie był 35-40 lat facet który głupio się uśmiechał i nawijal o jakiś chemicznych substancjach. Sztuczny inteligent dużo czasu poświęcił na robienie ludzi w balona ze swoimi "starymi" garnkami trująca dzieci. Najdziwniejsze wydało mi się to ze poza mną były może jeszcze z 2 osoby w wieku poniżej 30, tako sami emeryci. Oczywiście po 2,5 godzinnym pokazie sprzedało się kilka kompletów garnków oczywiście magiczne losowanie wśród publiczności i pytania "kto by chciał takie garnki w swoim domu" wyłoniło cześć ludzi którzy od razu byłi proszeni do podpisania umowy. Słyszałem jak jeden dzidzia mówi ze ma komornika i nie dostanie na raty. Wkurzył tym ostro sprzedawców. Coś tam krzyczeli ze "to po co przylazl". Aż żal patrzeć było na to widowisko. Po pokazie upominki wszystko okej. Na koniec powiem ze podziwiam gościa który prowadził te prezentacje. Potrafił w swój wywód wkręcić cala swoją rodzinę "mój syn mówi mi ze to, mój ojciec nigdy nie jadł lepszego bigosu, moja mama nigdy nie wróci do" . Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: Philipiak opinie 06.07.17, 22:28 Znajoma ma zaproszenia. Obejrzę sama te cuda. Ciekawe jakie maja oznaczenie na denku. Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: Philipiak opinie 21.07.17, 00:47 Na denku jest oznaczenie stali 18/10. Czyli to co najczęściej jest na rynku łącznie z chińszczyzną. Może to stal lepszej jakości ale jeszcze z niklem. Za tą cenę można lepszy materiał kupić. Patent z ustawieniem garnków na sobie jest niesamowity ale ja mam parowar. Multicooker za 7000 pln! Pogięło ich. Prezenter mówił tonem kaznodziei z ambony. Kupe śmiechu miałam z koleżanką, bo brzmiał jak ksiądz, co po godzinach dorabia. Odpowiedz Link Zgłoś
serwis28 Re: Philipiak opinie 18.03.18, 13:58 Tez odradzam te gary philipiaka nic nie warte za te 4 tysiące i ponad. Cena za 700 zł to tak, ale ogólnie porażka ten philipiak np: wiezowe ustawienie pó ldnia trzeba stracic na gotowanie, ale i tak nie ma pewnosci ,ze ugotuje sie np ziemniaki postawisz na górze nie ugotują sie ,a na dole będą rozgotowane p[o środku tez nie ugotują sie, smazenie: nie usmazysz jajecznicy, nalesników i jak by ktos chciał schabowy na panierce od czasu do czasu, bo sie przykleja. I są nie estetyczne plamy widac matowe i przeróżne slady, żólty nalot pokazuje sie podobne jak kalafonia do lutowania taki sam kolor i gęstosc trzeba skrobac. Philipiak naciąga na te gary , a głupie ludzie i bez rozumu kupują ,a później żałują i piszą do philipiaka o zwrot kasy, ale philipiak ma ich dupie i nie zwraca, ale trzeba podac ich do sądu i wtedy bedzie zwrot kasy za naczynia Odpowiedz Link Zgłoś
skyfall001 Re: Philipiak opinie 06.09.17, 07:58 Raczej nie są warte swojej ceny. Odradzałbym. Odpowiedz Link Zgłoś