Gość: koziapita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:00 Czy warto kupić garnki Happy Baron? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vasilip Re: garnki 24.11.13, 09:29 Oczywiście że warto mam je już od wielu wielu lat i nic się z nimi złego nie dzieje (kupiłem w Niemczech zach. jeszcze za marki zapłaciłem za duży zestaw 2500 DM) Odpowiedz Link Zgłoś
vasilip Re: garnki 24.11.13, 09:34 Dodam jeszcze że kupiłem oryginalne dla tego tyle zapłaciłem, u nas na rynku krajowym są jakieś bardzo tanie te gary (podróbki?) Odpowiedz Link Zgłoś
mic_dys Re: garnki 09.09.15, 15:59 U nas używało się tych garnków przez ponad 20 lat. Było ok. Ale ostatnio upaliły się te bakelitowe rączki i uszka - skruszały od temperatury i starości. Chętnie dokupiłbym gdzieś same uszka, ale nie wiem gdzie. Bo część metalowa, mimo ponad 20 lat jest prawie jak od nowości. A kupowałem na stadionie 10 lecia w Warszawie od jakiegoś handlarza, a nie w firmowym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemacudu Re: garnki IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.10.15, 21:42 Nie warto! A tym bardziej nie warto kupować tych Filipjak czy tam Pfilipjak ani żadnych innych których cena za komplet przekracza 500zł (z drugiej strony - tych najtańszych po kilkanaście zł/szt. też nie warto kupować). Pamiętaj że to zwykły garnek, a nie jakiś cud techniki, niezależnie od tego co ci wmawia sprzedawca. Jego cena nie może przekraczać 100zł/szt. bo materiały nigdy nie są tyle warte- każda złotówka ponad tą kwotę to tylko zysk handlowca. Kup jakiś garnek z droższych w IKEA np seria 365+ albo coś od Gerlacha - wiedz bowiem że to że jedzenie nie przywiera to zasługa teflonu firmy DuPont, a z niego korzysta sporo różnych firm robiących garnuszko. Uwaga! Masz różne teflony - starsze i nowsze, te najnowszej generacji możesz horcować widelcem i nic im nie będzie, te starsze rysują się powietrzem. Teflon teflonowi nierówny... I zamiast wydawać 3000 na garnuszki, kup zwykłe z Lidla za 200zł, a za 2800 poleć na Maderę. Jedzenie smakuje tak samo, niezależnie w czym je zrobisz, bo więcej zależy od umiejętności niż od garów :) Odpowiedz Link Zgłoś