Gość: a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 13:55 mam w kuchni pralkę, chcę ją przenieść 4 metry dalej, na tej samej ścianie, ale przyłącze wody zostaje w tym samym miejscu. Da się to zrobić? I jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sempersolus Re: PRALKA w kuchni 17.08.09, 20:08 Jeżeli pralka nie ma na węży zabezpieczenia przeciwzalewowego typu AquaStop to można to zrobić bez większego problemu. W większości sklepów AGD można dokupić wąż doprowadzający wodę o żądanej długości (od 1,5m do 15m - choć dłuższych niż 10m osobiście nie polecam). Wąż odprowadzający należy również przedłużyć (przedłużacz do dostania w sklepach AGD). Jednak tu bez ingerencji we wnętrzu pralki lub bez łącznika się nie obejdzie. Osobiści u rodziców robiłem łączenie 2 węży odprowadzających (oryginalnego z pralki i przedłużającego) przy pomocy plastikowej rurki o średnicy troszeczkę mniejszej niż średnica węża odprowadzającego i 2 zacisków na węże ogrodowe :) Plastikowa rurka o długości około 5 cm trafiła do środka węża odprowadzającego z pralki, na to poszedł 1 zacisk, później 2 zacisk i wąż przedłużający... W sumie nie powinno się tego tak robić ale pralka działa bez zarzutu od 3 lat. Pozdrawiam SemperSolus twojsprzedawca.boo.pl Strona o sprzęcie AGD. Nowości na rynku, informacje o promocjach, porady dla kupujących, omówienia produktów. Odpowiedz Link Zgłoś