nekos 03.10.04, 15:06 leje dzisiaj jak z cebra caly dzien i sie ochlodzilo. czyzby jesien do nas zawitala? widzialem pierwsze spadajace liscie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yawokim Re: pogoda na zywo 03.10.04, 22:53 ja w nocy slyszalem geganie dzikich gesi , pewnie leca do afryki ... Odpowiedz Link
chiara76 Re: pogoda na zywo 04.10.04, 00:38 nekos napisał: > leje dzisiaj jak z cebra caly dzien i sie ochlodzilo. czyzby jesien do nas > zawitala? widzialem pierwsze spadajace liscie. uj nas na razie liście nie spadają,ale jest coraz bardziej mglisto i ponuro...brrrr... Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 04.10.04, 05:06 dzisiaj tez pada i jest baaardzo ponuro. tylko 18 stopni a jeszcze kilka dni temu bylo slonecznie i ponad 30. wczoraj jadac raniutko w ta ulewe patrzylem ilu kierowcow wlaczy swiatla bo bylo szaro, obrzydliwie i jeszcze ten deszcz. w ciagu 20 minut jazdy widzialem tylko jeden samochod z wlaczonymi swiatlami. dziwia sie potem ze jest tyle wypadkow. Odpowiedz Link
chiara76 Re: pogoda na zywo 04.10.04, 10:24 nekos napisał: > dzisiaj tez pada i jest baaardzo ponuro. tylko 18 stopni a jeszcze kilka dni > temu bylo slonecznie i ponad 30. > wczoraj jadac raniutko w ta ulewe patrzylem ilu kierowcow wlaczy swiatla bo > bylo szaro, obrzydliwie i jeszcze ten deszcz. w ciagu 20 minut jazdy widzialem > tylko jeden samochod z wlaczonymi swiatlami. dziwia sie potem ze jest tyle > wypadkow. a rzeczywiście jest tyle wypadków?? Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 05.10.04, 15:45 chiara76 napisała: > a rzeczywiście jest tyle wypadków?? shizuoka-ken (gdzie ja mieszkam) jest podobno juz od lat na pierwszym miejscu pod wzgledem ilosci wypadkow. ja w zimie jadac rano do pracy widze jeden prawie codziennie. w lecie troche mniej. drogi sa bardzo waskie, jednopasmowe. brak chodnikow wiec ludzie chodza po jezdni. kierowcy nie wlaczaja swiatel az do zmroku. ulice tez sa nie oswietlone. na waskich ulicach na prawie wszystkich skrzyzowaniach sa ustawione lustra zeby bylo w nich widac co sie za rogiem dzieje ale jak leje deszcz i jest szarowa to oczywiscie w tych lustrach nic nie widac. gdyby tak kierowcy uzyli zdrowego rozsadku i wlaczyli swiatla w taka pogode to napewno ilosc wypadkow by sie zmniejszyla. ale nie wlaczaja az do wieczora bo widocznie nie ma takiego nakazu. tylko motory jezdza caly dzien na swiatlach bo jest taki nakaz. Odpowiedz Link
chiara76 Wiesz, jak tak czytam 05.10.04, 15:49 to mi się coraz bardziej ta Japonia z Polską się kojarzy. Żebyśmy jeszcze tylko tak technicznie poziom wysoki mieli ech... Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 05.10.04, 15:47 a tak wogole to leje sie z nieba juz trzeci dzien i jest okolo 18 stopni. jutro podobno ma byc troche lepiej. Odpowiedz Link
chiara76 Re: pogoda na zywo 05.10.04, 15:51 a u nas piękna pogoda, ciepło, super super Nekos, a mrozy się zdarzają? serio pytam, bo nie bardzo się orientuję, jak to jest z zimą tam. Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 05.10.04, 16:14 chiara76 napisała: > a u nas piękna pogoda, ciepło, super super > Nekos, a mrozy się zdarzają? serio pytam, bo nie bardzo się orientuję, jak to > jest z zimą tam. u mnie w zimie temp. w nocy potrafi spasc do -5 (mniej nie widzialem). kiedys rury pozamrazaly. ale jak tylko wyjdzie slonce zaraz robi sie 15-20 stopni. rano wychodze do pracy opatulony a wracam do domu w samej koszuli. ha! dodam jeszcze ze jak na dworze jest tak zimno to w srodku wcale nie wiele cieplej. brak centralnego! Odpowiedz Link
chiara76 Re: pogoda na zywo 05.10.04, 16:16 nawet mi nie mów, proszę, bo już mi zimno! Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 05.10.04, 16:28 chiara76 napisała: > nawet mi nie mów, proszę, bo już mi zimno! eee, nie wierze ze to juz zima tutaj nadchodzi. jeszcze bedzie goraco!! Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 06.10.04, 17:32 po trzech dniach okropnej pogody nareszcie dzisiaj byl piekny, sloneczny dzien. tez prawie 30c. czyli tyle co w w-wie. Odpowiedz Link
chiara76 Re: pogoda na zywo 06.10.04, 18:05 u nas z kolei ma się pogorszyć, ech, szkoda, fajny taki letni październik... Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 06.10.04, 18:09 chiara76 napisała: > u nas z kolei ma się pogorszyć, ech, szkoda, fajny taki letni październik... pewnie fajny a z drugiej strony to znak ze cos jest nie tak z ta nasza planeta. w zimie cieplo w lecie zimno.......... Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 07.10.04, 16:18 dzisiaj bylo cieplo i slonecznie ale wieczorem zaczal powiewac jakis chlodny wiatr. podobno zbliza sie nastepny tajfun. Odpowiedz Link
chiara76 Re: pogoda na zywo 07.10.04, 16:19 wy chyba w tym roku odbębnicie ilość tajfunów za następne parę lat? Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 08.10.04, 08:13 chiara76 napisała: > wy chyba w tym roku odbębnicie ilość tajfunów za następne parę lat? chyba masz racje chiara. a dzisiaj jest zzzzimno (15c) i pada od samego rana. pierwszy raz ok kilku miesiecy wlozylem kurtke. no taka najciensza jaka mam. Odpowiedz Link
nekos tajfun numer 22 08.10.04, 16:05 wlasnie wrocilem do domu. na dworze tak leje ze prawie nic nie widac. tajfun nr.22 jest najwiekszym tajfunem jaki nawiedzil japonie w ostanich 10-ciu latach. jest ostrzezenie w tv zeby nie wychodzic z domu dzisiaj i jutro. Odpowiedz Link
chiara76 Re: tajfun numer 22 08.10.04, 16:12 dobrze, że są komputery. Albo może za 9 misięcy odnotują wyraźny wzrost liczby ludności? W POlsce tak było po zimie stulecia Odpowiedz Link
nekos Re: tajfun numer 22 08.10.04, 16:53 chiara76 napisała: > dobrze, że są komputery. > > Albo może za 9 misięcy odnotują wyraźny wzrost liczby ludności? W POlsce > tak było po zimie stulecia he! he! moze, moze. ja tylko sie zastanawiam czy do pracy jutro jechac bo przeciez byl komunikat zeby nie wychodzic z domu. Odpowiedz Link
chiara76 Re: tajfun numer 22 08.10.04, 16:54 nie jechać... a co się dzieje ze szkołami w takie dni? Odwołują zajęcia? Odpowiedz Link
nekos Re: tajfun numer 22 08.10.04, 17:00 chiara76 napisała: > nie jechać... > a co się dzieje ze szkołami w takie dni? Odwołują zajęcia? jutro chociaz sobota w gimnazjch maja zajecia sportu albo cos tam innego ale w takiej sytuacji napewno wszystkie zajecia beda odwolane. moja praca jutro to prywatne lekcje. chyba tez wszystko odwolam bo i tak nikt pewnie nie przyjdzie. Odpowiedz Link
chiara76 Re: tajfun numer 22 08.10.04, 17:06 albo zajęcia z szycia) hehe, kiedyś tam moja koleżanka napisała mi swój plan zajęć, na sobotę miała coś w stylu naszego ZPT. Odpowiedz Link
nekos Re: tajfun numer 22 09.10.04, 08:34 taaaak wieje ze chyba mi dach z chalupy zerwie!!!!!!!! Odpowiedz Link
nekos Re: tajfun numer 22 09.10.04, 10:37 wlasnie troche przycichlo wiec wyszedlem dzisiaj poraz pierwszy zeby zobaczyc co sie na dworze dzieje. obraz jak po malej bitwie. balagan straszny. komurki na rowery leza. male drzewa i krzaki powyrywane. jutro bedzie co sprzatac. Odpowiedz Link
chiara76 Re: tajfun numer 22 09.10.04, 11:01 a jak straty na Twoim podwórku? mam nadzieję, że małe. Odpowiedz Link
nekos Re: tajfun numer 22 09.10.04, 16:31 chiara76 napisała: > a jak straty na Twoim podwórku? mam nadzieję, że małe. na samym podworku jest troche balaganu. motor nawet mi sie przewrocil i oparl sie o samochod. ale na glownej ulicy w swiatynni przewrocilo sie na ulice najwieksze drzewo przygniatajac przy tym jakis samochod. cala ulica jest podobno zablokowana. slyszalem ze rzeka doslownie peka w szwach i nieduzo jej brakuje zeby wylala. ciekawy jestem jak bedzie jutro rano. moze porobie troche zdjec jak nie bedzie juz padalo. w tej chwili jest cichutko. Odpowiedz Link
chiara76 Re: tajfun numer 22 09.10.04, 16:34 okropność...ale oni chyba w jakiś sposób są przyzwyczajeni?? Jak to jest właściwie?? Robi to na nich wrażenie? (OT, sprawdź, czy tajfun nie wywiał Ci emaili z poczty Odpowiedz Link
nekos Re: tajfun numer 22 09.10.04, 16:50 chiara76 napisała: > okropność...ale oni chyba w jakiś sposób są przyzwyczajeni?? Jak to jest > właściwie?? Robi to na nich wrażenie? > (OT, sprawdź, czy tajfun nie wywiał Ci emaili z poczty wlasnie sprawdzilem. dzieki. dla japonczykow to taka normalka. jutro wstana rano zawina rekawy i zrobia porzadek ze wszystkim. i tak do nastepnego. Odpowiedz Link
nekos po tajfunie 10.10.04, 14:39 zazwyczaj po tajfunie na drugi dzien jest blekitne niebo i grzeje slonce a dzisiaj szaro od samego rana i caly dzien jest mzawka. Odpowiedz Link
zarigani Re: po tajfunie 10.10.04, 17:45 A u mnie grzało rano bardzo, ze trzydzieści stopni było. Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 12.10.04, 10:30 dzisiaj znowu pada. dosyc mam juz tego deszczu! Odpowiedz Link
chiara76 Re: pogoda na zywo 12.10.04, 12:06 nie narzekaj, w Polsce w nocy już mróz Okropna jest pogoda w tym roku Może jednak się jeszcze trochę ociepli. Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 14.10.04, 17:25 nareszcie sie dzisiaj wypogodzilo. bylo ciepelko i slonce ladnie swiecilo. ale na jak dlugo? wlasnie widzialem w tv ze zbliza sie n a s t e p n y tajfun!! Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 19.10.04, 16:24 jeszcze nie posprzatali po ostatnim tajfunie a juz zbliza sie nastepny tajfun- olbrzym. slyszalem jak dzieciaki sie dzisiaj cieszyli ze nie beda mieli szkoly. Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 20.10.04, 16:02 za oknami tajfun szaleje. wszystko fruwa. widzialem w tv jakie ogromne szkody wyrzadzil w niektorych regionach kraju. kilka osob nie zyje. Odpowiedz Link
zarigani Re: pogoda na zywo 20.10.04, 17:40 To byl chyba najgorszy tajfun jak do tej pory w tym roku. U nas juz po, ale wialo tak, ze z trudem mozna bylo utrzymac kierownice i jechac prosto. Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 21.10.04, 02:54 mnie najgorsze jakims cudem ominelo ale to co widze w tv jest przerazajace. Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 25.10.04, 17:22 pogoda dzisiaj byla jak w lecie. 28 stopni i slonce grzalo caly dzien. zbliza sie tez nastepny tajfun ale ma nas podobno ominac. mam nadzieje bo juz wystarczy tych nieszczesc w tym roku. Odpowiedz Link
yawokim Re: pogoda na zywo 25.10.04, 17:43 u nas tez jak lato, bardzo fajnie od kilku dni Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 26.10.04, 17:16 u mnie chlodno i kropil deszcz przez caly dzien. na hokkaido spadl juz pierwszy snieg. Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 27.10.04, 18:19 ziiiiiiiimno sie robi!! rano bylo nie cale 10 stopni. musialem wlaczyc ogrzewanie. pamietam jak kilka lat temu w listopadzie chodzilem jeszcze w krotkich spodenkach i t-shirt. Odpowiedz Link
chiara76 Re: pogoda na zywo 27.10.04, 18:21 ha, a ja po Rzymie ganiałam , jak w lecie, suuuper) Ale tu od razu powiało mi chłodem i zimnem, brrrr...jesień zdecydowanie i od razu humor mi skapcaniał Odpowiedz Link
nekos mamy lato!! 02.11.04, 16:42 piekny byl dzisiaj dzien. od samego rano slonecznie i temp. 28 stopni. a jak bedzie jutro?? bo ta pogoda ostatnio jest strasznie pomieszana. Odpowiedz Link
chiara76 Re: mamy lato!! 03.11.04, 09:33 może coś z pogodą, bo u nas w Polsce też, jak na listopad całkiem przyzwoicie! Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 12.11.04, 14:50 tutaj w dalszym ciagu mamy lato. wczoraj w nocy byla straszna ulewa i burza ale od rana swiecilo slonce i bylo dobrze ponad 20 stopni. Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 12.11.04, 14:54 zapomnialem dodac ze pomimo wysokiej temp. gora fuji wyglada pieknie z osniezonym szczytem. Odpowiedz Link
chiara76 jak w Japonii? 18.11.04, 15:01 u nas straszna dziś wichura, możecie poczytać: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2398542.html Odpowiedz Link
nekos Re: jak w Japonii? 18.11.04, 15:08 w takie wichury lepiej siedziec w domu! u nas pada od samego rana i jest chlodnawo a nawet zimno. cos okolo 10 stponi u mnie. jutro ma byc juz ladniej. Odpowiedz Link
chiara76 w Polsce zima na całego 19.11.04, 09:54 sypało już w górach, a dziś pierwszy śniego w stolicy. Jak dla mnie zima się zaczęła. Ech, byle do wiosny Odpowiedz Link
nekos Re: w Polsce zima na całego 19.11.04, 16:00 brrr!! a myslalem ze 10 stopni tutaj to zimno. ale przynajmniej wy macie cieplo w domach a tutaj jak w lodowce. Odpowiedz Link
chiara76 Re: w Polsce zima na całego 19.11.04, 16:01 Nekos, ja czuję, że mnie zasypuje...śnieg pada od rana i niedługo się z tej mojej wsi nie wydostanę) Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 21.11.04, 14:50 wiem ze w polsce prawdziwa zima a tutaj zupelnie jak wiosna. dzisiaj bylo ponad 20 stopni. piekne blekitne niebo. Odpowiedz Link
nekos zima?? 26.11.04, 15:47 wracalem do domu o 22:00 i bylo 18 stopni na dworze. nawet jeszcze komary lataja. niestety od jutra ma byc ochlodzenie. podobno nadchodzi zima! Odpowiedz Link
nekos Re: zima?? 27.11.04, 14:38 ha! ha! zapowiadali na dzisiaj ochlodzenie a rano bylo juz 20 stopni. po poludniu doszlo do 26!! na sloncu upiec sie mozna bylo. lato!! Odpowiedz Link
chiara76 Re: zima?? 27.11.04, 14:44 już byś ludzi nie denerwował Nekos U nas 4 C co prawda, ale plucha , coś na głowę z nieba leci, ogólnie brrr... Odpowiedz Link
nekos Re: pogoda na zywo 17.12.04, 15:47 dzisiaj rano bylo zero!! po poludniu wracalem do domu z otwartymi szybami w samochodzie bo temp. dochodzila do 20 stopni. Odpowiedz Link