loppe 10.01.10, 16:17 Chodzi mi o różnice i podobieństwa w mentalności, uczuciowości, światopoglądzie etc... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
temelin Re: Czeszki a Polki 10.01.10, 19:03 T.G.Masaryk: Není jiného národu tak blízkého jazykem , ale tak vzdáleného mentalitou. Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 10.01.10, 20:10 Roznice: Czeski sa duzo ladniejsze. Polki, niestety, na sile chca nasladowac gwiazdy i ma to katastrofalne skutki. Polki sa takze wulgarne i ciagle naburmuszone . Maja horrendalne wymagania. Czeszki sa mile w dotyku. Czeszki sa strasznymi plotkarami. Nawet Polki im nie dorownuja. Co mi sie rowniez nie podoba u Czeszek: nawet jak jest na randce ze swoim partnerem, to stara sie flirtowac z innymi lub ich wprost podrywa. Podobienstwa: Wszystkie leca na pieniadze albo na kolorowych. Czeszki sa strasznie obrazalskie i okropnie tyranizuja (fizycznie i psychicznie) swoich mezow. W ogole Czesi to pantoflarze. Musza spelniac wszystkie zadania bo panienki one zaraz znajduja sobie innego. Polacy az takimi pantoflarzami nie sa. Rzecz, ktorej nienawidze u kobiet: papierosy. Czeszki i Polki je kochaja. A nie ma nic gorszego niz widok pieknej kobiety z papierosem. Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Czeszki a Polki 10.01.10, 22:16 > > Czeski sa duzo ladniejsze. Polki i czeszki sa rownie piekne, zreszta tak jak wszystkie slowianskie dziewczyny > Wszystkie leca na pieniadze albo na kolorowych. Zgadzam sie, ale nie wszystkie, powiedzmy wieksza czesc. > ) > W ogole Czesi to pantoflarze. Prawda. > > Rzecz, ktorej nienawidze u kobiet: papierosy. Czeszki i Polki je kochaja. A nie > ma nic gorszego niz widok pieknej kobiety z papierosem. Zgadza sie. > Czeszki sa mile w dotyku. Tym tekstem mnie kompletnie rozjebales Jeszcze do teraz mnie brzuch boli ze smiechu Po prostu uwazam, ze dla zdrowego mezczyzny kazda kobieta jest mila w dotyku Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 11.01.10, 10:15 > Polki i czeszki sa rownie piekne, zreszta tak jak wszystkie > slowianskie dziewczyny Nieprawda, szczególnie w przypadku mojego i trochę młodszego pokolenia 18-27. Czeszki są dużo ładniejsze a Polki, niestety, są jednymi z najbrzydszych kobiet w Europie, przy czym myślą o sobie, że są nie wiadomo jakimi księżniczkami. Brzydsze są chyba tylko Dunki. I Polki czasem trafią się ładne, czasem nawet piękne, lecz wystarczy posłuchać języka, w którym co drugie słowo to k... i ja pier... żeby czar prysł. Zainteresowania ograniczają się do imprez i przygodnego seksu z byle kim. No i jeszcze ten nieodłączny papieros. Ze Słowiankami wcale nie jest tak różowo. Np. Słowenki są uznawane za bardzo brzydkie (aczkolwiek moja nauczycielka słoweńskiego jest piękna, znam też kilka innych ładnych). Bośniaczki też do najładniejszych nie należą. >Po prostu uwazam, ze dla zdrowego mezczyzny > kazda kobieta jest mila w dotyku Powiedziałbym raczej, że każda ładna kobieta jest miła w dotyku, aczkolwiek nie potrafiłbym czerpać przyjemności z dotyku kobiety pijanej lub śmierdzącej papierosami. Odpowiedz Link
gambriunus1 Re: Czeszki a Polki 11.01.10, 10:57 Co za pech dla Danii ze na tym malym terytorium zgormadzilo sie najwiecej brzydkich kobiet w Europie (dla slona.bez.tromby) Ja slyszlem ze to Niemki sa najbrzydsze, a moze Holenderki (bo i taka wersja kiedys krazyla) .Przeczytaj jeszcze raz te bzdury ktore napisales... Co w ogole znaczy ze jedne kobiety sa ladniejsze niz inne? Mozesz to wyjasnic/rozwinac? Co bierzesz pod uwage? Pomijajac to, ze dyskusja nad pieknem jest zalosna (bo dla kazdego pojecie to moze znaczyc co innego), to osobiscie uwazam ze Polki sa ladniejsze od Czeszek. Nie lubie kobiet stylizujacych sie na dziewczyny lekkich obyczajow a niestety w Czechach wiele takich widze. Pewnie wynika to poniekad z mentalnosci wiekszosci Czeszek: zlapac byle jakiego byle bogatego faceta. A ze wiekszosc mezczyzn leci na tanie "piekno" typu lalka Barbie to "produkty" te dobrze sie sprzedaja. Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 11.01.10, 17:47 > Ja slyszlem ze to Niemki sa najbrzydsze, a moze Holenderki Niemki sa calkiem ladne, na pewno ladniejsze niz mlode Polki. Holenderki tez sa brzydkie, ale Dunki to straszne pasztety. >Przeczytaj jeszcze raz te bzdury ktore napisales... Obejrzyj sie w lustrze. > Co w ogole znaczy ze jedne kobiety sa ladniejsze niz inne? To znaczy, ze sa ladniejsze. > Mozesz to wyjasnic/rozwinac? Moge. > to osobiscie uwazam ze Polki sa ladniejsze od Czeszek. Moze 2% > Nie lubie kobiet stylizujacych sie na > dziewczyny lekkich obyczajow a niestety w Czechach wiele takich > widze. W Polsce widze takie na kazdym kroku. Czeszki wygladaja jak kobiety, blachar i tipsiar jest duzo mniej. > wynika to poniekad z mentalnosci wiekszosci Czeszek: > zlapac byle jakiego byle bogatego faceta. Taka jest mentalnosc kobiet na calym swiecie. Zlapac bogatego albo egzotycznego, zeby kolezanki zazdroscily kolorowego meza i dzidziusia. >A ze wiekszosc mezczyzn leci na tanie "piekno" typu lalka Barbie Mnie takie brzydza. > to "produkty" te dobrze sie sprzedaja. Ja wole naturalne kobiety. Odpowiedz Link
gambriunus1 Re: Czeszki a Polki 12.01.10, 15:37 Nie umiesz sprecyzowac co znaczy dla ciebie kobieta ladna i kobieta normalna, jakiej rzekomo szukasz....z takim podejsciem trudno ci bedzie znalezc to czego szukasz. W tym momencie w rozgoryczeniu wyrzucasz z siebie pretensje jakie to Polki sa zle, brzydkie i nie z tej planety. Przy okazji obrazasz inne narodowsoci, zupelnie bezpodstawinie, tez chyba w poczuciu jakiegos rozgoryczenia. Wez sie chlopie za siebie bo zadna kobieta z toba nie bedzie. Myslisz ze Ty Polaczku jestes idealny? Myslisz ze seksowne Czeszki i ladne Polki beda zwracac uwage na kogos takiego jak Ty ktory tylko umie wytykac wady? A co Ty masz do zaoferowania? Stan sie prawdziwym facetem a wtedy prawdziwa kobieta cie zechce. Nara! Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 12.01.10, 20:58 Pojecie ladnej kobiety rozszerzylem w innych wypowiedziach. Polki sa okropne i taka jest prawda. Wielkie ksiezniczki o wymaganiach z kapelusza, ktore bialemu Polakowi postawia poprzeczke nie wiadomo jak wysoko a byle kolorowemu pakuja sie do lozka za nic. > Przy okazji obrazasz inne narodowsoci, zupelnie bezpodstawinie, Pasztet to pasztet, niezaleznie od narodowosci. Troche krajow zwiedzilem. > tez chyba w poczuciu jakiegos rozgoryczenia Raczej obrzydzenia. > Wez sie chlopie za siebie bo zadna kobieta z toba nie bedzie. Czyli mam sie ogolic na lyso i zaczac lykac sterydy? A moze samoopalacz zebym mowil, ze jestem Murzynem? >Ty ktory tylko umie wytykac wady? Ladnym kobietom mowie, ze sa ladne. > Stan sie prawdziwym facetem Nie mam tyle pieniedzy. > prawdziwa kobieta cie zechce. Za kilka lat prawdziwych kobiet nie bedzie. Odpowiedz Link
gambriunus1 Re: Czeszki a Polki 13.01.10, 14:16 > Polki sa okropne i taka jest prawda. Wielkie ksiezniczki o wymaganiach z > kapelusza, ktore bialemu Polakowi postawia poprzeczke nie wiadomo jak wysoko a > byle kolorowemu pakuja sie do lozka za nic. Byloby to blizsze prawdy gdybys napisal 'wiele albo wiekszosc Polek taka jest', bo i jest wiele tych ktore zachowuja sie dokladnie odwrotnie. Musiala Cie jakas Polka niezle zranic-wspolczuje .Jednak przez takie podejscie mozesz kogos wartosciowego przegapic. > Nie mam tyle pieniedzy. Nie wszystko w zyciu zalezy od pieniedzy. A materialistki sa wszedzie, wedlug mnie w Czechach jest ich wiecej. Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Czeszki a Polki 13.01.10, 17:18 Oj sloniu, cos mi sie wydaje, ze gambrinus trafil w same sedno. Przejechales sie zdrowo a ze pewnie byles niezle "zabujany" to teraz wiecej boli i niestety wrzucasz wszystkie polki do jednego worka. Ale uwierz mi, ze wiekszosc tych polek co ja poznalem nie mozna zaliczyc ani do pasztetow ani do wytatuowanych narkomanek. A troche ich poznalem, zwiedzilem tez sporo panstw tak jak Ty, a moze nawet wiecej. Materialistki sa jak napisal gambrinus wszedzie. Ale nawet materialistki bez grosza w kieszeni tez mozna poderwac Trzeba tylko byc pewnym siebie a Tobie to chyba brakuje Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 13.01.10, 20:36 Bzdura. Zabujalem sie raz tylko w jednej Czeszce i do dzisiaj jestesmy przyjaciolmi. Po prostu na studiach jestem na "babskim" kierunku i widze jak panienki sie zachowuja. Czasem zapominaja, ze ich slucham i w mojej obecnosci plotkuja o chlopakach, w tym o tym jak ich zdradzaja. Niektore niby wygladaja na porzadne, lecz jesli sie ich poslucha, to po prostu tragedia jakimi kryteriami sie kieruja. Nie wyobrazalem sobie, ze kobiety sa takie puste. A jakie maja wymagania. To dopiero temat - rzeka. Ich reakcje na widok jakiegokolwiek kolorowego przypominaja reakcje nastolatek na widok gwiazdy showbiznesu. Najgorsze sa te, ktore wyjechaly na stypendium Socrates-Erasmus, czyli seksturystyke i turystyke alkoholowa finansowana z pieniedzy podatnikow. Nawet najbrzydsze, po upojnych nocach z Arabami i Turkami, wracaja przekonane o swojej wielkiej wartosci. Znam pare Polek, ktore sie nie puszczaly, o Czeszkach trudno natomiast cos dobrego powiedziec. Te porzadne na to stypendium po prostu nie jada. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Czeszki a Polki 13.01.10, 21:10 Pamiętaj tylko, że tzw. szare myszki wcale nie muszą być od nich lepsze. I można się jeszcze bardziej przejechać niż na blacharze, hehe Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 13.01.10, 21:29 Niestety, to prawda. Po blacharach przynajmniej wiadomo czego sie spodziewac. Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 20:11 Ty nia nie jestes. Wrzuc jakas aktualna fotke na nasza klase. Odpowiedz Link
kanapony Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 20:35 gdybym była to bym wiedziała co to... chyba eee...??? Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 21:11 Blachara to cos takiego: big.photos.nasza-klasa.pl/5507632/65/other/std/ffe32f3f25.jpeg Odpowiedz Link
wislok1 Taa 15.01.10, 22:37 Blachara często udaje dziewczynę typu Doda, bo chce akceptacji koleżanek. A tak naprawdę poluje na jednego faceta na całe życie i tylko udaje Dodę. Życie to jest teatr, a ty oceniasz ludzi po tym, jak grają, a nie po tym, jacy są naprawdę Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Taa 15.01.10, 22:45 Poluje na jednego bogatego cudzoziemca, ktory ja bedzie do konca zycia utrzymywal, spelnial wszystkie jej zachcianki a ona, jako piekna ksiezniczka, nie bedzie miala zadnych obowiazkow. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Taa 15.01.10, 23:07 Niektóre kobitki z góry zakładają że pojawi się dzieciak i taki bogaty tatuś utrzyma ją oraz dziecko - dlatego tak robią. Podświadomie szukają kogoś, kto zapewni dobrobyt dzieciom. A miłość, cóż, ta przemija Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Czeszki a Polki 13.01.10, 21:45 No jezeli naprawde tak jest jak piszesz to tylko moge sie cieszyc, ze moja zona skonczyla studia w Ostrawie jakies 10 lat temu i na zadna sexturystyke nie jezdzila No i juz postanowione moja corka na zadne studia nie pojdzie Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 13.01.10, 22:11 > No i juz postanowione moja corka na zadne studia nie pojdzie Na studia moze isc, ale po wyjezdzie na stypendium Socrates-Erasmus moze przywiezc male murzyniatko albo jakas chorobe weneryczna. Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 14.01.10, 07:36 > a co złego w małym murzyniątku ?? To, że przez takie jak Ty kolorowi skolonizują Polskę a biali Polacy nie będą mieli szans na dziewczynę bo każda będzie chciała mieć Murzyna, który będzie podobny do jakiejś gwiazdy muzyki czy sportu. Najlepiej żeby był z egzotycznego kraju, bo koleżanki będą zazdrościć. Później w następnym pokoleniu taki "Polak" również będzie miał wielkie powodzenie i w ciągu kilku pokoleń naród polski wyginie. Odpowiedz Link
bsl Re: Czeszki a Polki 14.01.10, 07:50 sieczu trzymaj pyszczek na wodzy bardzo proszę Odpowiedz Link
axayacatl Re: Czeszki a Polki 14.01.10, 14:44 Už nějakou dobu se mi zdá, že "slon.bez.tromby" má názory úplně stejné jako "sieczu". Trefa do černého, "bsl"... Odpowiedz Link
aniiiah Re: Czeszki a Polki 11.01.10, 15:38 Słoniu bez trąby, oj, nagrabiłeś sobie... To, jak opisujesz polskie dziewczyny, nie świadczy o tym, jakie polskie kobiety są, ale z jakimi się zadajesz... Ale nie żal mi Ciebie, bo to Twój wybór Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 11.01.10, 17:48 > To, jak opisujesz polskie dziewczyny, nie świadczy o tym, jakie polskie kobiety są, ale z jakimi się zadajesz Wlasnie ja sie z takimi nie zadaje. > Ale nie żal mi Ciebie, bo to Twój wybór Moj wybor jest taki, ze szukam normalnej kobiety. Odpowiedz Link
eliska41 Re: Czeszki a Polki 11.01.10, 23:28 Sloniu zycze powodzenia u "normalnej kobiety" ale ciekawiło by mnie JAKA JEST taka normalna kobieta wedlug Ciebie / obyś nie szukał kogos Kto nie istnieje. Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 12.01.10, 08:49 Ogólnie lubię tzw. szare myszki. Wytatuowane palaczki i narkomanki odpadają. W Czechach znam sporo takich, ale przy moich zarobkach mogę sobie co najwyżej pomarzyć. Odpowiedz Link
eliska41 Re: Czeszki a Polki 12.01.10, 09:52 szara myszka - powiadasz. Tak to byś miał znależć, ale najlepiej się przemień w kocourka /a stanie sie z Was Tom a Jerry. A tak powaznie- to normalne że się Ci nie podobają wytatuowane narkomanki, szkoda na nie pieniędzy a energi. A zarobki ..../ neni přece všem dnům konec. Pewnie mŁody chŁopak z Ciebie a tak ...ze skromnym zyczeniem "szarej myszki" masz z pewnoscią szansę. Odpowiedz Link
loppe Re: Czeszki a Polki 12.01.10, 10:17 Nie mam nic przeciw dygresjom jesli towarzyszą wypowiedzi na temat, jednak Ty unikasz podzielenia się z nami tematycznymi refleksjami... Odpowiedz Link
eliska41 Re: Czeszki a Polki 12.01.10, 13:34 to prawda loppe że unikam wypowiedzi na temat Polki/Czeszki, ja chyba już nie myślę w tych kategoriach. Kobiety znajdziesz wszędzie różne, a które są piękniejsze to już chyba ktoś pisał / to kwestia gustu. A jeśli istnieje coś w stylu narodowego charkteru ? pewnie tak , ale to również zależy od punktu widzenia. Według mnie Czeszki są bardziej orintowane na sport, ale mam wrażenie że mniej wykształcone niż Polki / ale to również zależy od środowiska którym przebywamy. Dalej myślę że są bardziej konsekwentne jeśli chodzi o wychowywanie dzieci, ale więcej z koleii się dzieciom poświecają. etc Ja lubię Czeszki / ale trwało mi to długo aż się do nich przyzwyczaiłam. Jsą mniej emocionalne. Tak Loppe/ to są niektóre z moich spostrzeżen/czy taki post oczekiwałes? Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 12.01.10, 21:02 > to normalne że się Ci nie podobają wytatuowane narkomanki, W dzisiejszych czasach to nie jest normalne. One i potwory typu Lady Gaga albo Jola Rutowicz sa wyznacznikiem stylu. Odpowiedz Link
eliska41 Re: Czeszki a Polki 13.01.10, 10:49 Sloniu o tym co uznasz za normalne a co nie, decydujesz sam - nikt nikomu zaden styl nie wmusi.Jest mnostwo kobiet , dziewczyn ktore maja inny styl niz Lady Gaga a Jola R. Moze powinnienes szukac tych normalnych kobiet na innych miejscach. Odpowiedz Link
kasia_131313 Re: Czeszki a Polki 24.02.10, 15:46 Podobaja mi sie wywody slonia.bez.traby! I jezyk tez. I logika tez. Oczywiscie zdanie kazdego zalezy w jakiejs mierze od wczesniejszych doswiadczen, percepcji, ... Zdolowal mnie tylko ten dotyk.. ze niby czeszki fajniejsze.. Ale coz! Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 24.02.10, 19:13 > Zdolowal mnie tylko ten dotyk.. ze niby czeszki fajniejsze.. Ale coz! Szczerze mówiąc, to jeszcze żadnej Polki nie dotknąłem. Odpowiedz Link
kanapony Re: Czeszki a Polki 01.03.10, 10:45 eee, to wszystkie te wywody... czysto teoretyczne? Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 01.03.10, 11:52 Cóż, w Czechach jeszcze nie spotkałem ani jednej niepalącej i nieużywającej wulgaryzmów Polki. Odpowiedz Link
kanapony Re: Czeszki a Polki 02.03.10, 14:00 unikają Cię? ja znam... 4 - bez specjalnego "pomyślunku" Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 02.03.10, 23:32 A ile z nich nie ma chłopaka/męża? Odpowiedz Link
loppe Re: Czeszki a Polki 11.01.10, 21:13 Twoje spostrzeżenia znajdują potwierdzenie i w moim (na pewno skromniejszym) doświadczeniu: mam na myśli punkty dotyczące plotkarstwa, pantoflarstwa oraz podrywania facetów. Ha ha - to było niesamowite jak zmieniliśmy pension na sąsiedni i nasi pierwsi gospodarze natychmiast uznali nas za swoich agentów u ich czeskich starych sąsiadów i gorączkowo gorączkowo wypytywali co i jak tam - i to nie jeden raz, i właśnie pani. Dla mnie to były sceny jak z filmu) Odpowiedz Link
ondrej1 Re: Czeszki a Polki 10.01.10, 21:24 Przykro mi, ale niestety jest to pytanie z serii: Czy lepsza jest Pepsi czy Coca-cola. Jedni wola Pepsi inni Cole, czasami wezmiesz co akurat maja w sklepie czy restauracji, a czasami ani jedna ani druga nie smakuje albo akurat nie maja na skladzie. A ja np lubie soki owocowe. Generalizowanie do niczego dobrego nie prowadzi, kazda jednostka jest inna. Ale powodzenia z Amorem zycze. Odpowiedz Link
loppe Re: Czeszki a Polki 11.01.10, 14:55 Nie zadałem pytania o lepszośc lub gorszość, mało tego - celowo pominąłem prezencję - zależało mi na psychospolecznej poznawczej (nie wartościującej) refleksji nad podobieństwami i różnicami.... i na szczęście dzięki Autorom wypowiedzi powyżej wątek pięknie takie refleksje wygenereował A że każdy człowiek jest inny (co za banał) to żaden powód do zaniechania socjologicznej refleksji. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Czeszki a Polki 10.01.10, 21:27 Nie wiem, czy istnieje coś takiego jak typowa mentalność i uczuciowość kobiet według narodowości, szczególnie uczuciowość. Światopogląd Polek też trudno zneleźć wspólny Odpowiedz Link
loppe Re: Czeszki a Polki 11.01.10, 19:36 Myślę że istnieje wyraźna tendencja i łatwo ją dostrzec porównując np. Amerykanki Południowe z Amerykankami Polnocnymi, zobaczymy jak nam pójdzie w wymiarze Polki/Czeszki. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Czeszki a Polki 11.01.10, 20:52 W Europie nie ma takich różnic, wszystko się ostatnio miesza i unifikuje. Między USA a krajami na południu jest realna granica Odpowiedz Link
wislok1 Re: Czeszki a Polki 12.01.10, 21:39 Częsciowo tak. Jak chodzi o Amerykę Północną i Południową, to różnice są widoczne. Ale w Europie cały problem sprowwadza się do tego, że Polki częściej mówią ku.wa, ch.j, itp. lub częściej na pokaz chodzą do kościoła. A to są sprawy drugorzędne. Odpowiedz Link
loppe Re: Czeszki a Polki 14.01.10, 15:15 Dodam że celowo wybrałem tytuł który po czesku, a na forum miłośników czeszcziny jesteśmy, znaczy Czeszki i Polki... Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Czeszki a Polki 14.01.10, 16:12 a na forum > miłośników czeszcziny jesteśmy Nie na temat ale dodam mimochodem, ze bardzo duzo uzytkownikow tego forum jest tu dlatego, poniewaz jest to jedyne polskie forum w CZ a nie dlatego, ze jest czechofilem... Odpowiedz Link
loppe Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 09:27 nie liczyłem, Ty zapewne też nie i dlatego nie bardzo rozumiem co konkretnie znaczy bardzo dużo? natomiast tym niemiłośnikom ilu ich by nie było dobrze zrobi założenie neutralnego forum o Cz, bo to jest dla - wystarczy przeczytać deklarację naszego uprzejmego gospodarza - "Forum dla miłośników tego kraju, jak i wszystkiego, co czeskie Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 16:19 > natomiast tym niemiłośnikom ilu ich by nie było dobrze zrobi > założenie neutralnego forum o Cz, bo to jest dla - wystarczy > przeczytać deklarację naszego uprzejmego gospodarza - > "Forum dla miłośników tego kraju, jak i wszystkiego, co czeskie Czyli mam spadac? Goscie przez Ciebie nie sa tu mile widziani widze... Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 18:47 Siedziec cicho to sobie sam mozesz, a jak nie podobaja Ci sie moje posty to ich nie czytaj i masz po problemie. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Czeszki a Polki 14.01.10, 23:20 Ja tam Czechów lubię, ale za jakiś super naród ani Polaków, ani Czechów, ani Słowaków nie uważam. Kobitki jak kobitki, jedne fajne, inne fajne inaczej, narodowość nie gra tu specjalnej roli Odpowiedz Link
ewa9786 Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 14:47 A ja wiem czym sie roznia Czeszki znacznie częściej robią knedliki a Polki pierogi Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 20:12 A jeszcze czesciej robia swoich mezczyzn w balona Odpowiedz Link
kanapony Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 20:44 myślałam tochę nad tym... do niedawna wydawało mi się, że Czeszki są wyrachowane, zimne... ale teraz sądzę inaczej one zrozumiały, czy też wiedzą że nie należy w związku zapominać o sobie bo facet nie odwzajemni się tym samym tylko przywyknie, że nic nie znaczysz i nic nie będziesz nadal znaczyła że trzeba być troche i egoistką bo facet nie pomyśli o twoich potrzebach jeśli ty tego nie zrobisz że trzeba mówić, czego sie chce bo facet nie umie lub nie chce się tego domyśleć a oznaki - ignoruje czekając na słowa mimo, iz ślepy by zauważył co się dzieje nie należy okazać facetowi, że jest dla nas wszystkim nawet jeśli jest dla nas wszystkim bo przestanie się starać i dbać o związek czując, że i tak od niego nie odejdziemy i tak dalej i tak dalej... zaś Polki... część jeszcze do tego nie doszła część już wie, ale się maskują (wychowanie, wstyd, przyzwyczajenia...) część wie Odpowiedz Link
slon.bez.tromby Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 21:09 Ja mysle, ze jest inaczej. Im jestes dla kobiety lepszy, tym wiecej wymaga i traktuje mezczyzne gorzej. Jesli zas jestes jakims brutalem, chamem, to wtedy kocha z calego serca. Nie jestem w stanie zrozumiec kobiecej mentalnosci. Odpowiedz Link
kropkacom Re: Czeszki a Polki 16.01.10, 09:30 Masz straszny kompleks. Co do meritum, są kobiety które kochają brutali i takie które kochają całą resztę Zależy jak trafisz i co sobą reprezentujesz Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 19:36 Gratuluje poziomu kultury Ladnie Cie rodzice wychowali, za taki jezyk i posty to Ty pierwszy powinienes zostac zbanowany. Ja sie do Twojego poziomu znizac nie bede, milego wieczoru Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Czeszki a Polki 15.01.10, 20:21 Z tego co widze to wiecej od Ciebie Odpowiedz Link
jazzymoon Re: Czeszki a Polki 09.02.10, 03:25 Chyba autorowi watku nie chodzi li tylko o urode..? Od lat mieszkam w Londynie, gdzie jest mnostwo slicznych dziewczyn, ale kiedy przyjezdzam do Krakowa, nie moge sie napatrzec na sliczne, subtelne buzie polskich dziewczat. W Anglii dominuja wymalowane lale, Polki maja oryginalna urode, miekkosc, wdziek... Nie znam Czeszek, ale wiem, ze slyna w swiecie z urody. Znam mase mlodych Polek w Londynie i podziwiam je. Sa madre,potrafia myslec i maja serce. Przeraza mnie wulgaryzacja jezyka i rynsztokowe maniery, ale to dotyczy i facetow i dziewczyn. Q...a itd. wydaje sie byc slowem, ktore zastapilo "kurcze, psiakostke,jasny gwint itp". Ostatnio mloda taksowkarka kiedy powiedzialam, ze jestem Polka, z promiennym usmiechem powiedziala "K....a j....a" i ze lubi Polakow, z ktorymi pracuje w restauracji. Slownictwo mlodych Angielek jest nie lepsze, jednak przeklinanie w angielskim wydaniu nie jest tak dosadne i wulgarne jak w polskim. Odpowiedz Link
e-ftalo Re: Cesky vuci Polku 11.02.10, 18:06 z moich dotychczasowych obserwacji wynika,że Czeszki raczej nie przepadają za Polakami,nie chcą rozmawiać.Owszem są grzeczniejsze od Polek,ale i bardziej wymagające podczas rozmowy i nie przywiązują się do kontaktów przez internet,podczas gdy Polki to bardzo lubią. Czeske holky mają naturalne fotografie,nie przemalowują sobie zdjęć i nie nakładają takich tapet jak Polki Odpowiedz Link
loppe Re: Czeszki a Polki 12.02.10, 21:50 "Chyba autorowi watku nie chodzi li tylko o urode..? " Prawdę mówiąc o urodzie nawet nie wspomniałem w zagajeniu... zaskoczony Autor Odpowiedz Link
jazzymoon Re: Czeszki a Polki 09.02.10, 03:32 NO, brawo, szkoda, ze nie wiem, jak usunac swoj post... Swietna dyskusja. Brawo socjologu. Odpowiedz Link
e-ftalo Re: Czeszki a Polki 27.02.10, 02:32 Dyskusja ciekawa,a faktem jest jeszcze to że czeszki są tak puste ,że liczą tylko na dobry podryw,a jak piszesz trochę słabo po czesku to nawet się nie odezwie. Polka przynajmniej zapyta o imie i cel rozmowy a nawet spróbuje poprawić.Czeszka ma to daleko gdzieś. Odpowiedz Link
kanapony Re: Czeszki a Polki 01.03.10, 10:52 bzura, to zależy od kobiety znam mnóstwo Polek, które olewają maile, nic nie napiszą, nawet "odwal się pajacu" a jak do Czeszki napiszesz słabo po czesku - nic dziwnego, że nie załapie, o co biega i potraktuje jako spam ja olewam teraz jednego Araba, ale chyba trzeba będzie coś naskrobać, bo się nie chce odczepić (ale - jak napiszę to się odczepi???) Odpowiedz Link