qelo 19.02.10, 22:44 Ahoj, Troche nudzi mi sie w tym miescie po pracy ... ktos jest chetny na piwo, jakis sport np. łyzwy, lub wspolne zwiedzanie okolicy ... ? Pozdro Mariusz 28 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gretka1 Re: Nuda v Brne 20.02.10, 23:02 Hej, po tytule sądziłam, że chodzi Ci o film bardzo miły zresztą Mam go na płycie z polskim tłumaczeniem, rewelka. Niestety z Brna nie jestem, Pozdrawiam, Gretka Odpowiedz Link
lacietis Re: Nuda v Brne 22.02.10, 12:08 Wszyscy tak myśleli - ale w rzeczywistym Brnie - tez najwyraźniej może być nudno! (((-: To jest problem - może pojedź do Brzecławia - jak wrócisz stwierdzisz, że Brno tętni życiem... Odpowiedz Link
kanapony Re: Nuda v Brne 23.02.10, 14:04 a ja mam inne skojarzenia... hehehe mam w kompie w zbiorze FILMY jeden folder, którego zawartość jest ... jaka jest i tak się nazywa nikt go nie ruszy Odpowiedz Link
qelo Re: Nuda v Brne 25.02.10, 21:51 hej, nie, nie o film, załóżmy że zbieżność tytułów jest przypadkowa jesli nie jestes z Brna, to zapraszam do odwiedzenia miasta Odpowiedz Link
e-ftalo Re: Nuda v Brne 22.02.10, 16:44 poziom nudy zalezy od własnego zaangażowania.Przede wszystkim trzeba lubić to miejsce i lubić mieszkańców oraz lubić język.Dopiero wtedy robi się ciekawie Odpowiedz Link
loppe Re: Nuda v Brne 22.02.10, 17:30 "...cause we were never being boring therefore we were never bored" Odpowiedz Link
loppe Re: Nuda v Brne 22.02.10, 17:36 Swoją drogą - pamiętam głos na forum jakiegoś naszego młodzieńca z Pragi - w naszej kulturze, inaczej niż np. w anglosaskiej, bycie znudzonym traktowane jest raczej (ale przez piszącego o swoim znudzeniu, nie przez mnie na przykład) jako świadectwo pewnej wyższości, jakiegoś cholerka konserstwa, jakiegoś może bogactwa doświadczeń ciekawszych za sobą)) Odpowiedz Link
lacietis Re: Nuda v Brne 22.02.10, 19:03 loppe napisał: (...)traktowane jest raczej (ale przez piszącego o swoim > znudzeniu, nie przez mnie na przykład) jako świadectwo pewnej > wyższości, jakiegoś cholerka konserstwa, jakiegoś może bogactwa > doświadczeń ciekawszych za sobą)) ##Ładnie powiedziane!!! (w odróżnieniu od poprzedniej przypadkowej zbitki liter) Ale nie bardzo wiemy dlaczego autor nudzi w Brnie? I szuka towarzystwa - ciężko go za to potępiać... ja uwielbiam Czechy (i Morawy oczywiście) -a le rzadko bywam tam dłużej niż tydzień - i najczęściej nie w jednym miejscu - a i jeszcze nie częściej niż dwa razy w roku. Mimo mojego uwielbienia dla; knedliku, salatu, kofoli i przekonania że "czesky je hezky" - nie wiem czy nie nudził bym się w Brnie (a tem bardziej Morawskiej Ostrawie!), gdybym musiał tam spędzić miesiąc czy pół roku?... Odpowiedz Link
loppe Re: Nuda v Brne 23.02.10, 16:27 Mieliśmy tu juz młodzianka któremu znudziło sie nawet nie chcę cytować... w Pradze i też "nie bardzo wiedzieliśmy dlaczego autor się nudzi". Otóż mój postula jest dokładnie w kierunku skierowania odpowiedzialności za przeżywTanie i wyjasnienianie nudy w kierunku autora....A nie autor rzuca - że sie nudzi (co dla mnie osobiście oznacza że jest niezbyt ciekawa osobą - patrz tekst angielski wyżej) a inni pochylają się nad tą nudą wielkiego człowieka Odpowiedz Link
qelo Re: Nudziarz v Brne 25.02.10, 19:24 Dziekuje za komentarz i jednoznaczną ocenę mojej osoby Czy jestem nudziarzem niech zostanie tajemnica Nie o to mi jednak chodzilo gdy napisałem tego posta, tytuł wprowdził w bład. po prostu chcialem ta droga nawiazac jakies znajomosci z ludzmi ktorzy aktualnie przebywaja w Brnie i tyle. Pozdro, Odpowiedz Link
loppe Re: Nudziarz v Brne 25.02.10, 20:30 A nie, broń...! nie bierz tego osobiście, pisałem o zjawisku, a Ty jesteś o niebo ciekawszą osobę niż ten nudziarz z Pragi który tak naprawdę zainspirował moje rozważania o nudzie Odpowiedz Link
kanapony Re: Nudziarz v Brne 01.03.10, 10:37 qelo napisał: > po prostu chcialem ta droga nawiazac jakies > znajomosci z ludzmi ktorzy aktualnie przebywaja w Brnie i tyle. proponuję napisać do neni_zac i zapytać Odpowiedz Link
qelo Re: Nuda v Brne 25.02.10, 22:16 Poláci, stejně jako Slováci nám v krizi vždycky pomohli Odpowiedz Link
qelo Re: Nuda v Brne 25.02.10, 22:26 omyłkowo to wysłałem niestety nie widze na tym forum guzika modyfikuj/usuń ... Odpowiedz Link