Dodaj do ulubionych

Jezyk polski w Pradze

20.01.11, 13:57
Moj szef potrzebuje kogos do nauki polskiego, intensywnie i nieregularnie. Np. czw/pt/sob/nd i potem za dwa tygodnie znow kilka dni. Kandydatka nie musi umiec czeskiego, wystarczy polski i angielski, on polski calkiem dobrze rozumie, ale nie mowi.
Jesli ktos jest zainteresowany, poprosze o cv/lub jakies info na pampeliszka@gazeta.pl
ps. Przepraszam, ze sie powtarzam, ale "ogloszen" na tym forum chyba nikt nie czyta...
Obserwuj wątek
    • e-ftalo Re: Jezyk polski w Pradze 21.01.11, 21:19
      Jeśli nie mówi po polsku ale go rozumie,to może mieć braki w podstawach.A ktoś bez znajomości czeskiego nie będzie umiał dostatecznie porównać oba języki w danym zagadnieniu i szef nie nauczy się dobrze polskiego.Angielski tu nic nie pomoże
      • pampeliszka Re: Jezyk polski w Pradze 24.01.11, 11:27
        Jasne, ale jemu chodzi o to, zeby sie dogadac, a nie mowic poprawnie gramatycznie. Ja w zasadzie tez podstaw nie znam, robie bledy, zle odmieniam, dlugie i krotkie opuszczam i mowiac szczerze, nikt z tego problemu nie robi. Teraz sie od wrzesnia naucze, bo dziecko idzie do I klasysmile)
        • e-ftalo Re: Jezyk polski w Pradze 05.02.11, 17:31
          dogadać i bez książek się można.Ja podstawy przeczytałem w pół godziny i okazało się to bardzo przydatne. Słowacki też doskonale rozumiem ,ale niewiele powiem,bo nigdy nie zapoznałem się z podstawami,więc albo mieć pewność że mówi się poprawnie i z sensem,albo wcale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka