Dodaj do ulubionych

Kogo lubią czesi

08.01.07, 17:03
www.denik.cz/z_domova/cesi070108.htmlPozdrawiam
Trimar
Obserwuj wątek
    • jagus2 mnie! 09.01.07, 22:39
      tongue_out
    • jb1602 Okazuje się że z wzajemnością 10.01.07, 20:04
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3840674.html
      podobne badanie (no może nie do końca), ale oddaje kogo akceptujemy, lubimy itp
      • sieczu5 Re: Okazuje się że z wzajemnością 10.01.07, 20:16
        Fajne to badanie, bo tylko 5 nacji do wyboru. Ja osobiście Czechów nienawidzę,
        podobnie jak mnie oni, co pokazują na egzaminach. Jak kiedyś będę uczył jakichś
        czeskich studentów , to wszystkich pousadzam za chamstwo.
        • axayacatl Sěču 17.01.07, 15:08
          Chytrému napověz, hloupého trkni. Už jednou jsem tě upozorňoval, jak máš svoje
          "české komplexy" řešit. Ale ty pořád vyrypuješ. "Tak dlouho se chodí se džbánem
          pro vodu, až se ucho utrhne." Ber to jako druhé a zároveň poslední varování.
          • sieczu5 Re: Sěču 17.01.07, 18:43
            Ja mam czeskie kompleksy? Chyba Wy Czesi macie kompleksy na punkcie Polaków
            oraz Polski. Mam prawo myśleć swoje o Czechach, dlatego nie pyskuj mi tu
            Pepiku. Załóż sobie z Czechofilami i innymi pajacami jakąś gazetkę typu "Czeski
            raj na ziemi". Po drugie jesteś na polskim forum więc pisz po polsku.
            • misonek Re: Sěču 19.01.07, 16:28
              Swoją drogą Cię, Sieczu, podziwiam i szanuję, bo naprawdę nie wiem czy bym
              wytrzymał dwa lata w kraju, którego 99% mieszkańców nienawidzę.Czemu więc tak
              naprawdę zostajesz u Pepików?W każdym razie proszę mnie wpisać na twoją listęsmile
          • sieczu5 Re: Sěču 17.01.07, 20:07
            Dobra, z tym słowem nienawidzę to trochę za ostro napisałem. Rzeczywiście
            nienawidzę kilku, w tym Ciebie oraz oczywiście czechofilów. Ale ogólnie Czechom
            nie ufam, nie uważam, poza nielicznymi wyjątkami, za osoby warte mojego
            zainteresowania. Powiedzmy łagodnie, że podchodzę do nich z uprzedzeniem.
        • kropkacom Re: Okazuje się że z wzajemnością 17.01.07, 19:14
          sieczu5, co robisz w tym kraju skoro ludzi tu wręcz nienawidzisz?

> Czechów nienawidzę,
          > podobnie jak mnie oni, co pokazują na egzaminach.

To jest właśnie reakcja zwrotna na Twoją postawę. Gdziekolwiek byś się teraz
          znalazł i zionął tą swoją pogardą i nienawiścią to jak myślisz, jakie będą
          rekcje ludzi na Twoja osobę?
          • sieczu5 Re: Okazuje się że z wzajemnością 17.01.07, 19:20
            Problem w tym, że oni nie czytali tego forum. To jest problem innego typu. Z
            Czechem rozmawiasz normalnie, wydaje Ci się miły ale przy pierwszej okazji Cię
            oszuka lub zrobi coś, czym do siebie totalnie zniechęci. Oczywiście nie wszyscy
            tacy są, ale jestem tam drugi rok i z bliżej znanych mi Czechów ufam może trzem
            osobom, z czego dwie to wykładowcy. Na polskiej uczelni jedynie jeden Czech,
            też wykładowca jest godny zaufania.
          • jb1602 Generalizowanie opinie 17.01.07, 22:46
            najgorsze co jest w kontaktach pomiędzy ludzkich, a w szczególności między
            narodami jest "generalizowanie" opinii. I kolega "sieczu5" jest tego doskonałym
            przykładem (niestety). Ja w życiu spotkałem wielu ludzie, różnych narodowości i
            najczęściej znajduję z nimi nić porozumienia.
            Ale często muszę się zmagać z taki stereotypami. Czy "polak to złodziej?" - NIE
            - ale właśnie niektórzy mają taki stereotyp - ponieważ ktoś komuś zwinął samochód.
            Czy Czesie nie są godni zaufania - SĄ - w takim samym stopniu jak i Polacy
            tudzież Niemcy czy np Serbowie. Wszystko zależy od nas. Zmieńmy wpierw swoje
            nastawienie do świata, do ludzi, a dopiero później oczekujmy zmian od innych. I
            spróbujmy hamować swój język, wyrokowanie, a wtedy na pewno łatwiej się będzie
            nam wszystkim żyło.

No chyba, że jesteśmy masochistami.
            • maciek0306 Re: Generalizowanie opinie 18.01.07, 11:18
              Jb1602 Popieram !!! Nareszcie ktoś napisał mądre słowa !!!
              A co do osobnika "Sieczu" to zupełnie nie rozumiem dlaczego ten człowiek pisze
              na tym forum, skoro większość Jego wypowiedzi jest przesiąknięta jadem,
              bezpodstawną krytyką i z góry określonym uprzedzeniam.
              No chyba że to taka namiastka sodomaso.
              pzdr
              • sieczu5 Re: Generalizowanie opinie 18.01.07, 11:29
                Jakie generalizowanie, jaka bezpodstawna krytyka? Gdybym miał do wyboru zaufać
                Niemcowi lub Czechowi to zaufałbym Niemcowi rzecz jasna.
                • embriao Re: Generalizowanie opinie 18.01.07, 16:24
                  Daj sobie człowieku spokój. Różni są ludzie wszędzie. Wczoraj oglądałem jakiś
                  program na TVP1 w którym jeden pan powiedział, że nie należy wpuszczać murzynów
                  bo przeniosą jakieś choroby (jak malaria - pajac nie wie że zarazki malarii giną
                  w naszych temperaturach) z Afryki. Na podstawie tej wypowiedzi, można byłoby
                  sądzić, że wszyscy Polacy to tępe ksenofobiczne pajace... no ale chyba tak nie jest.

Z Czechami to jest różnie, generalnie fajni ludzie - dużo się z niektórymi
                  napiło, ale też może się trafić baba w kiosku która będzie specjalnie udawać, że
                  cię nie rozumie, czy jakaś kasjerka CD (Decin Vychod) która będzie chciała cię
                  oszukać przy wydawaniu reszty na 500KC big_grin - to się może zdarzyć wszędzie ale nie
                  należy tego przekładać na cały naród.

Mówi się, że Węgrzy uwielbiają Polaków i są bardzo mili, tymczasem w jednym
                  sklepie w Budapeszcie koleś patrzył się na mnie jak bym mu mamę zabił
                  poprawiając non-stop mój węgierski. Ale z drugiej strony jak kupowałem puszkę w
                  Salgotarjan to cała obsługa sklepu się zleciała by pogadać.

Nie ma reguły. Mi Czesi się z jednej strony podobają, z drugiej mnie wkurzają a
                  czasem im zazdroszczę ale czasem mnie śmieszą. Nie ma reguły...

Aha i na koniec odnośnie uczelni - ja mam takiego sk***na kierownika studiów, że
                  chce ci udowodnić swoją wyższość wszelkimi sposobami. W odpowiedzi na twoje
                  pismo może napisać: "Student spełnia warunki, ale ja się nie zgadzam" byle cię
                  upokorzyć i ci uprzykrzyć - czy z tego wyniki, że wszyscy Polacy to ch...je?
                  • kubek Re: Generalizowanie opinie 19.01.07, 12:19
                    "Student spełnia warunki, ale ja się nie zgadzam" byle cię
                    upokorzyć i ci uprzykrzyć - czy z tego wyniki, że wszyscy Polacy to ch...je

- No nie wynika, że Polacy to ten teges,
                    ale logicznie jak się zastanowić to wynika,
                    że Czesi pewnie tak wink
        • czechhand Re: Okazuje się że z wzajemnością 21.01.07, 07:43
          přestaň brát ty drogy! Nedělá ti to dobře
          • sieczu5 Re: Okazuje się że z wzajemnością 21.01.07, 14:16
            Kolejny czeski bałwan. Naucz się pisać po polsku na polskim forum
            • barry_o Re: Okazuje się że z wzajemnością 23.01.07, 15:51
              Proponuję validol. Jeżeli nie pomoże, to wizytę u lekarza.
              • sieczu5 Re: Okazuje się że z wzajemnością 23.01.07, 18:54
                > Proponuję validol. Jeżeli nie pomoże, to wizytę u lekarza.

Kolejna małpa (nie obrażając małp). Proponuję wizytę u weterynarza.
                • axayacatl Sěču 24.01.07, 15:30
                  Tak ani druhé varování nepomohlo. O Slovácích se tvrdí, že mají český komplex,
                  ale kam se na tebe hrabou. Ty jsi přímo učebnicovým příkladem
                  "sadomasochistického sebemrskačského paranoika". Ač Čechy nenáviděn, ponižován a
                  zotročován přesto zůstáváš a hodláš na české škole dokonce v budoucnu učit.
                  Nechápu co? I když tvá přednáška na téma; "Jak si vybudovat a dále rozšiřovat
                  český komplex?" by byla nejspíš hodně "výživná".
                  Přeji ti hodně štěstí ve studiu a mnoho chápavých studentů v budoucí pedagogické
                  kariéře.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka