kropkacom 03.09.07, 16:49 Co o tym myślicie? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4456025.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truten.zenobi Re: Havel: Na wybory w Polsce powinni przyjechać. 03.09.07, 17:07 dobra rada dobrego przyjaciela... ale jest mi naprawdę przykro że do tego doprowadziliśmy.... wolę nie myśleć jak nas w takim razie oceniają ludzie nam nie przychylni... zmarnowaliśmy szansę roku 89, zmarnowaliśmy te 18 lat, po raz kolejny udowodniliśmy światu że nie potrafimy rządzić się sami... Odpowiedz Link
wislok1 Mądrze gada 03.09.07, 21:21 Tyle że problem nie dotyczy samego liczenia głosów ( tu trudno fałszować pisiorom ), ale OKOLICZNOŚCI prowadzenia kampanii wyborczej: aresztowania opozycji, prowokacje ( np. dzisiaj pisiory zrobiły z Tymochowicza pedofila, jutro zrobią z Tuska sadystę ), zastraszanie przez Ziobrę liderów PO< SLD<, monopol jednej partii PiS w reżimowej telewizji, itp. Odpowiedz Link
uyu Re: Mądrze gada 04.09.07, 01:45 Nie wiem jak to wyglada w Republice Czeskiej ani w Polsce, za to wiem, ze we Francji kazda partia ma ten sam czas antenowy do dyspozycji. Nie ma spotow reklamowych tego rodzaju jak te ktore aktualnie pokazuje pis. W wyborach do parlamentu kandydaci przedstawiaja swoj program i nic wiecej. Nie stosuje sie reklamy porownawczej uznanej za nieetyczna. No, ale co kraj to obyczaj. Odpowiedz Link
visegrad Re: Mądrze gada 05.09.07, 21:48 w Polsce jest tak samo, ale dodatkowo każda partia może sobie wykupywać ogłoszenia płatne w TV, tak jak normalne reklamy. Oczywiście jeśli ma na to pieniądze ergo jeśli spełniła odpowiednie warunki i dostała dotację od państwa w wysokości zależnej od liczby zdobytych głosów. Odpowiedz Link
visegrad Re: Havel: Na wybory w Polsce powinni przyjechać. 05.09.07, 21:45 Nie lubię bliźniaków, ale moim zdaniem przesadza a poza tym uważam, że powiedział to, żeby nagłośnić swój przyjazd do Polski i promocję książki. I bardzo mnie tym rozczarował. Odpowiedz Link
truten.zenobi myślę że nie masz racji 05.09.07, 22:08 gdyby reakcja polskich polityków była inna tj albo by nie zwrócili na tą wypowiedź uwagi, albo by (być może traktując cała wypowiedz z "przymrużeniem oka" ) zapraszali to wtedy byłbym skłonny się z Tobą zgodzić ale jeśli reakcja jest taka miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,4459887.html to myślę że jednak coś niedobrego się dzieje w moim kraju, a sama propozycja nie jet taka głupia Odpowiedz Link
kropkacom Re: myślę że nie masz racji 05.09.07, 22:20 Wczoraj oglądałam wywiad z prezydentem Havlem w czeskiej telewizji. Tłumaczył że nie chciał nikomu ubliżyć (w Czechach przy wyborach są podobno zawsze jacyś zagraniczni obserwatorzy) i nie spodziewał się takiej reakcji polskich polityków. To tyle. Sama nie rozumiem o co tyle szumu. Odpowiedz Link
visegrad Re: myślę że nie masz racji 06.09.07, 08:49 > ale jeśli reakcja jest taka > miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,4459887.html > to myślę że jednak coś niedobrego się dzieje w moim kraju, a sama propozycja ni > e > jet taka głupia iii, tak jest zawsze, kiedy upada jakaś ekipa, przypomnij sobie, co było przy upadku SLD i wcześniej AWS Odpowiedz Link
hanej Prawdziwa cnota krytyk się nie boi 06.09.07, 18:43 Jest u nas bardzo dobrze, jak trąbią pisiaki, to obesrwatorzy do niczego się nie przyczepią. Ale jak czytam o bezprawnym zatrzymaniu kandydata na premiera Kaczmarka, o zapowiedzi ujawnienia haków na Tuska, to robi się niemiło, jak na Białorusi Odpowiedz Link