yamaha490 21.04.08, 09:45 Szukam taniego noclegu w Karlowych Warach. Zna ktos? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9786 Re: Nocleg w Karlovych Warach 21.04.08, 11:44 Wrzuc sobie do wyszukiwarki google karlove vary ubytovani cz. Czy może być coś pod KV? Po narzeczony czesto jezdzi w te okolice, moge go zapytac Odpowiedz Link
wislok1 Re: Nocleg w Karlovych Warach 21.04.08, 23:12 Okolice bardzo ładne. Szkoda, że często nadal zaniedbane, coś a la Dolny Śląsk, podobne klimaty Odpowiedz Link
wislok1 Nie o noclegu, ale o mieście K.W. 21.04.08, 23:10 W 1989 byliśmy z kolegami w K.W. Uzdrowisko było mocno zaniedbane, secesyjne hotele miały jakieś koszmarne nazwy pasujące jak pięść do nosa: np. Moskva. W centrum stał pomnik Gagarina ! Spotkaliśmy starszą panią - Polkę, która mieszkała sama po śmierci męża. No i raz kiedy zapytaliśmy po polsku o drogę staruszkę, ta odpowiedziała po niemiecku i cały czas do nas w tym języku. Była Niemką Sudecką Odpowiedz Link
slavko2 Re: Nie o noclegu, ale o mieście K.W. 21.04.08, 23:44 ja byłem 3 lata temu, miasto pieknie odrestaurowane, pełne turystów z całego świata Odpowiedz Link
wislok1 Re: Nie o noclegu, ale o mieście K.W. 22.04.08, 00:22 Ja byłem w Mariańskich Łaźniach kilka lat temu. Centrum uzdrowiska to cacko, ale już przedmieścia są zaniedbane,tak samo jak okoliczne wioski. Symbolem tego regionu jest Cheb z pięknie odremontowaną starówką i obskurnymi domami koło dworca kolejowego, gdzie nikt poza Romami po zmierzchu nie chodzi Odpowiedz Link
ewa9786 Re: Nocleg w Karlovych Warach 22.04.08, 09:44 mój narzeczony wrocil wlasnie z KV kilka dni temu. Widac, ze coraz bardziej dbaja, na zdjeciach cacko. Ja tam bardzo chce pojechac. Ponoc jest tam amsa Rosjan, wykupili Karlove i miszkaja w okolicach. Karlove zawsze były miedzynarodowe. Przypuszczam, ze wcześniej wlasnie tam bylo duzo Niemców. Swojego czasu szefem tego uzdrowiska był mój krewny, lekarz, który ukończył studia w Wiedniu, był w dalekiej Azji tak jak Piłsudski, a w okresie miedzywojennym zostal tam w KV dyrektorem. Cicia wspomina, ze wtedy żylo im sie jak w bajce. Ja myśle, ze warto odwiedzic te tereny, mimo ze sa zaniedbane jeszcze. Odpowiedz Link
slavko2 Re: Nocleg w Karlovych Warach 22.04.08, 10:09 ewa9786 napisała: > mój narzeczony wrocil wlasnie z KV kilka dni temu. Widac, ze coraz > bardziej dbaja, na zdjeciach cacko. Ja tam bardzo chce pojechac. > Ponoc jest tam amsa Rosjan, wykupili Karlove i miszkaja w okolicach. > Karlove zawsze były miedzynarodowe. Przypuszczam, ze wcześniej > wlasnie tam bylo duzo Niemców. Swojego czasu szefem tego uzdrowiska > był mój krewny, lekarz, który ukończył studia w Wiedniu, był w > dalekiej Azji tak jak Piłsudski, a w okresie miedzywojennym zostal > tam w KV dyrektorem. Cicia wspomina, ze wtedy żylo im sie jak w > bajce. > Ja myśle, ze warto odwiedzic te tereny, mimo ze sa zaniedbane > jeszcze. ewa czy mógłbym poprosić Cię o autograf Odpowiedz Link
kanapony OT 22.04.08, 10:20 > ewa czy mógłbym poprosić Cię o autograf sorry, takie głupie pytanie ale Slavko2 - jesteś on czy ona?? bo kiedyś myślałam, że facet ostatnio, że kobieta a tu znów końcówki męskie... Odpowiedz Link
kanapony Re: OT 22.04.08, 15:17 yyyy [zatkanie] jestem obezwładniona odpowiedzią [turlanie się ze śmiechu] facet? [z nadzieją w głosie] ;D Odpowiedz Link
slavko2 Re: OT 22.04.08, 16:29 ok zeby jak w tym przysłowiu był wilk syty i owca lekko skubnięta w dzień jestem facetem a w nocy to hohoho Odpowiedz Link
kanapony Re: OT 22.04.08, 16:37 o !? podrążyłabym temat... ale zaraz zza krzaka jacyś stróże moralności na mnie wyskoczą Odpowiedz Link
kanapony Re: OT 22.04.08, 17:18 ale filuje i jak się dorwie... to mi cały monitor wodą święconą zaleje zresztą ja czuję jego fluidy - w ciągu ostatniej godziny kilka razy zawiesił mi się net... Odpowiedz Link
slavko2 Re: Nocleg w Karlovych Warach 22.04.08, 12:13 Rosjanie opanowali w KV handel kryształami, w centrum praktycznie kazdy sklep do nicjh nalezy. Kryształy trzeba przyznać przepiekne Odpowiedz Link
slavko2 Re: Sieczu dziękuje za odpowiedzi 22.04.08, 10:08 zawsze mozesz podjechac z Pragi około 100 kilometrów i zaliczyć KV w jeden dzień Odpowiedz Link