straszna.zaraza 05.05.08, 15:29 Hej, chciałam odwiedzić ZOO w Ołomuńcu. Jak daleko jest od centrum i czy łatwo tam dojechać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek9991 Hm 05.05.08, 16:31 Również jestem ciekaw. Znam ZOO w Ostrawie. Jest bardzo interesujące i ZOO w Zlinie-Lesznej, jeszcze lepsze. Ołomuńca nie znam. Odpowiedz Link
l.e.a Schizofrenik ? 05.05.08, 17:01 Sieczu, zdecyduj się, jesteś kobietą czy mężczyzną ? Tu piszesz jako kobieta, w wątku o zdrowiu dalej stukasz jako facet Odpowiedz Link
uyu Re: Schizofrenik ? 05.05.08, 21:45 lea, no co ty? on sie jeszcze nie okreslil, biedaczek! I dlatego tak sobie lawiruje miedzy plciami. )) Odpowiedz Link
kaalwi26 Re: ZOO w Ołomuńcu 05.05.08, 17:46 ZOO w Ołomuńcu znajduje się nie w samym mieście a na Svatým Kopečku.Trzeba dojechać,zajmie to ok.20 minut.Można autobusem komunikacji miejskiej nr 11,jedzie spod dworca (Hl.nadr.)lub samochodem-trasa dobrze oznakowana,wszędzie drogowskazy,jak dojechać do ZOO.pozdr. Odpowiedz Link
363636r Re: ZOO w Ołomuńcu 05.05.08, 19:21 W Svatym Kopecku radziłbymna pierwszym miejscu zwiedzić piękny kościół Nawiedzenia Marii Panny. Odpowiedz Link
pampeliszka Re: ZOO w Ołomuńcu 05.05.08, 20:26 Zoo w Olomoucu jest ok 10 km od centrum. Jest duże i ma fajny pawilon z rybkami, o ile ktos lubi akwaria. Moje dziecie tam chodzi ogladac mureny. Mozesz dojechac samochodem pod samo zoo, jest tam parking, albo autobusem spod dworca PKP. Jest jeszcze fajne zoo w Vyskovie (jak kupisz bilet do zoo to od razu masz bilet do dinoparku i jedziesz tam vlackiem). W Brnie tez niczego sobie. Ale najfajniejsza jest Lesna, kolo Zlina, jak juz ktos powiedzial. Dzieki za info o Ostrawie, jakos mi do glowy nie przyszlo, ze tam tez maja zoo, a tam jeszcze nie bylismy) Odpowiedz Link
bohemia1 Re: ZOO w Ołomuńcu 07.05.08, 10:52 Bardzo ciekawe jest też miejsce z nietoperzami (o ile ktoś lubi) - latają tuż nad głowami oglądających - przynajmniej tak kiedyś było i mam nadzieję, że tego nie zmienili ) Odpowiedz Link
wislok1 ZOO w Lesznej to hit ! 05.05.08, 21:16 Coś jak mały park Safari, do tego piękny zamek ze ślicznymi wnętrzami: www.zoozlin.eu/ Odpowiedz Link
uyu Re: ZOO w Lesznej to hit ! 05.05.08, 21:48 U nas tez jest zoo! Male, bo male ale ma fantastyczny wybieg dla pary lwow. Jest ladne i zadbane i ma te zalete, ze mam do niego blisko ) I akwaria tez mamy : Odpowiedz Link
pampeliszka Re: ZOO w Lesznej to hit ! 06.05.08, 07:38 My do zoo w Olomoucu mamy nawet rodzinna permanentke. Malgosia tam nas wyciaga srednio raz na dwa tygodnie... To gdzie jeszcze na Morawach sa ogrody zoologiczne? A moze przy okazji tez botaniczne? W Olomoucu jest bardzo piekny ogrod botaniczny, a wlasciwie rosarium jest warte uwagi. Tych roz jest mnostwo, sa podpisane i generalnie o nie dbaja (ale jeszcze nie kwitną, tak za miesiąc zapraszam). Dla nas ogrod jest interesujacy tez ze wzgledu na nowy plac zabaw, jak ktos ma dzieci to polecam na sobotni piknik.Mozna tam spędzic ze 4 godziny, nie nudząc się. Ale jedzenie trzeba wziąć z sobą, bo można kupić tylko wodę mineralną i lody. Odpowiedz Link
ondrys Re: ZOO w Lesznej to hit ! 06.05.08, 08:08 ZOO na Morawach i czeskich Slasku: Brno - Kninicky Ostrava - Michalkovice Olomouc - Svaty kopecek Zlin - Lesna Jihlava (centrum, male ale milo) Hodonin (nie bylem, znam tylko story o niedzwiedowi co ugryzl gosciowi reke) Rapotin (kol Sumperka, mini zoo) Odpowiedz Link
ewa9786 Re: ZOO w Ołomuńcu 06.05.08, 19:39 Wlasnie ogladalam program chalupa je hra. Pokazywali tam m.in. Zoo w Ołomłuńcu. Wygląda abrdzo ciekawie, lepiej niż katowickie. Akwarium faktycznie musi być ciekawe. Hmmmm, W sobote byłam w Rapotinie i nie wiedzialam, że tam jest mini zoo. Odpowiedz Link
pampeliszka Wislok, 13.05.08, 07:30 Do zoo czy do ogrodu botanicznego?) A byliscie moze w skansenie gdzies za Hranicami na Morave? Znajomy ostatnio mowil, ze jest bardzo fajny zwlaszcza na wyjazd z dziecmi. Jakis Roznov czy cos takiego. Odpowiedz Link
l.e.a Pampeliszka 13.05.08, 12:45 W Rožnově jest cudnie, to kilkadziesiąt km od mojego rodzinnego miejsca, skansen jest ogromny, a w wekeendy są dodatkowo różne atrakcje, festyny, grają kapele ludowe, są tańce, a dzieci mogą spróbować pracy z cepem, kołowrotkiem itp. Do zakupienia regionalne smakołyki - szczerze polecam, my jeździmy od czasu do czasu, warto ! Odpowiedz Link
wislok1 Re: Wislok, 13.05.08, 21:53 Myśleliśmy o jednym i drugim (żona inżynier od ogrodów, hehe). Ale w ostatni weekend nie pojechaliśmy. Na pewno pojedziemy do Ołomuńca Odpowiedz Link