2baska 16.10.09, 20:08 Bardzo podoba mi się ta rasa piesków i chciałabym takiego kupić (bez rodowodu) ale jest to rzadka rasa i mam problem ze znalezieniem hodowcy w katowicach i okolicach. Czy ktoś ma jakieś namiary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etta2 Re: australian sillky terrier 16.10.09, 20:50 Odradzam zakup pieska w typie rasy (bez rodowodu). Albo rodowodowy, albo kundelek ze schronu za 1 zł. Kupując psa z pseudohodowli bierzesz sobie na głowę problem jak licho. Poczytaj trochę o pseudohodowlach. Kasa, którą zaoszczędzisz na zakupie, pójdzie na leczenie (najczęściej nawet więcej). Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: australian sillky terrier 16.10.09, 20:54 zanim zaczniesz kupować psa (i to bez rodowodu) i zanim zaczniesz zakładać kolejne wątki na temat opieki nad psem, może warto najpierw poczytać o tej razie i w ogóle o opiece nad psem. Polecam chociażby www.dogomania.pl - na forum znajdziesz mnóstwo przydatnych rad na temat tej rasy, na temat opieki nad psem oraz dlaczego NIE warto oszczędzać na rodowodzie (ale tu akurat twoja decyzja i tak być może będzie w stronę 'oszczędności')W sprawie opieki nad psem, wychowywaniem szczeniąt oraz cech charakterystycznych danej rasy polecam również stronę p. Magdy Urban: www.urban.poznan.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: australian sillky terrier 17.10.09, 15:06 2baska napisała: > Bardzo podoba mi się ta rasa piesków i chciałabym takiego kupić (bez rodowodu) Rodowod nie gryzie... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 17.10.09, 15:23 A tak w ogole, to co drugi bazarowy jorek to taki silky terrier ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: australian sillky terrier 17.10.09, 16:08 jeśli podoba ci sie ta konkretna rasa (australian sillky terrier) to kup psa tej rasy a nie w typie rasy. pies jest z nami przez wiele lat jako towarzysz rodziny, więc w sumie warto wybrac sie po niego te pare kilomnetrów więcej niż "katowice i okolice". Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: australian sillky terrier 17.10.09, 20:57 Pies rasowy ma rodowód. Odpowiedz Link Zgłoś