16.11.05, 18:21

Chciałabym kupić ok.100l akwarium , niestety w sklepach zoologicznych kosztuje sporo(wraz z wyposażeniem )może ktoś mi doradzi czy nie jest zbyt dużum ryzykiem kupowanie czegos takiego na Allegro. Prosze o pomoc
Oleńka
Obserwuj wątek
    • amyk Re: akwarium 16.11.05, 21:46
      Polecam - mozna trafić na niezłe okazje np. od znudznego akwarysty. Sprzęt typu używane akwarium, sitko, grzałka czy filtr mogą jeszcze długo posłużyć.
      TYlko!!!! zwróć uwagę na kilka rzeczy. Jeżeli się zdecydujesz, sprawdź czy sprzedawca nie ma negatywnych opinii - pojedyńcze mogą się zdarzyć zawsze(najlepiej każdą z nich przeczytać - bynajmniej ja tak robię), jeżeli ma ich dużo lub wkazują na niepoważnego gościa - nie ryzykuj. Jeżeli kupujesz u super sprzedawcy - nie ma zazwyczaj kłopotów z reklamacją.
      Idealnie byłoby gdyby okazja trafiła ci się gdzieś blisko twojego miejsca zamieszkania - oszczędzasz wówczas na kosztach przesyłki i zawsze można umówić sie, podejść i obejrzeć przed zakupem.
      Przed rozpoczęciem licytacji polecam rozeznanie sie po cenach w pobliskich sklepach akwarystycznych - aby się nie zapędzić w ferworze walki.
      Ryzyko złego zakupu jest zawsze - nawet kupując w sklepie możesz dostać np.: egzemplarz który się rozszczelni po nalaniu wody (mi się tak przydażyło)- tu zaleta jest taka, że mozesz wtedy wymienić w ramach gwrancji lub rękojmii tego samego dnia. Jężeli zakup jest z drugiego końca Kraju - koszt przesyłki reklamacyjnej w stronę sprzedawcy zazwyczaj obciąża twoje konto.
      A jezeli kupujesz na odległość zawsze pamietaj o doliczeniu sobie kosztów przesyłki i przelewu, czy kosztach wpłaty na poczcie - moze się okazać że w sklepie akwarystycznym obok ciebie jest taniej.
      Powodzenia życzę. Trochę może za dużo napisałam - ale mam nadzieję że trochę pomogłam w podjęciu decyzji.
    • monikaa13 Re: akwarium 17.11.05, 13:12
      ja już nie będę pisac co kupiłam przez internet, i chodzi mi o sklepy
      internetowe jak i o allegro, nigdy niczym się nei rozczarowałam, zawsze
      wszytsko było jak należy i takie jak miało byc

My kupiliśmy ostatnio akwarium 120l za 80 zł, al etylko samo akwarium
    • maja9003 Re: akwarium 29.11.18, 13:41
      Ja polecam akwaria aquael, można kupić przez internet i stacjonarnie - tu jest link www.aquael.pl/produkty/akwarystyka/zestawy-akwariowe/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka