mikander Re: Po to jest pies żeby szczekał. To jego natura 20.05.06, 21:42 Lortea, jesteś genialna po prostu! Sama wymysliłaś te głupoty czy ktoś ci pomógł? Pies żyje po to,żeby ujadać dzień i noc i zatruć życie sąsiadom. Przez takie podobne bydlę mieszkające pode mną znienawidziłam wszystkie psy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe13 Re: Po to jest pies żeby szczekał. To jego natura 21.05.06, 17:14 I błąd, bo powinnaś znienawidzić sąsiadów. Psa trzeba dobrac do charakteru człowieka, odpowiednio ułożyc i zadbać. jak sie tego nie umie to juz lepiej zainstalować sobie w domu pluszaka, albo jaszczurke. Sąsiadów masz nieodpowiedzialnych kretynów. Szkoda psa Odpowiedz Link Zgłoś
polishbellydancer Re: Po to jest pies żeby szczekał. To jego natura 21.05.06, 19:49 zgadzam sie w 100% :o) Odpowiedz Link Zgłoś
macewa13 Re: Szczekanie!!! 22.05.06, 10:47 MUJ pies tesz szczeka ale kiedy ktos przychodzi zamykam go w pokoju kup jej w sklepie tabletki na uspokojenie a tak ogulem to pies jest poto aby szcekal Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Szczekanie!!! 22.05.06, 12:02 Moja znajoma ma kota, ktory byl przez kogos innego nauczony aby chodzic po stole. Kolezanka dowiedziala sie ze jest na to sposob. Kiedy kot skacze na krzeslo kolo stolu, to kolezanka spryskuje go woda z takiego spryskiwacza na kwiaty i mowi jednoczesnie :Nie wolno. Kot zaczyna sie coraz lepiej sprawowac. Kiedy pies szczeka, to mozna szarpnac go za obroze i powiedziec "Cicho badz"! Pies musi sobie skojarzyc szczekanie z nieprzyjemnoscia ktora go spotyka. Oczywiscie trzeba byc BARDZO konsekwentnym i nie przepuscic jednego szczekania! Niestety, w nocy musicie go wziac do sypialni aby reagowac na nocne szczekanie. A sasiedzi maja prawo zwrocic sie ze skarga do zarzadu domu za zaklocanie ciszy nocnej! Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Szczekanie!!! 22.05.06, 19:33 Mieszkam w domku z ogródkiem i niestety kiedy mój pies (w dzień) szczekał (nie non-stop)musiałam na prośbę sąsiadki (tylko jednej innym sąsiadom nie przeszkadzał nawet się cieszyli, że pilnuje)przenieść go z zagrody do mieszkania. Teraz jest dużo starszy, rzadko szczeka i mieszka na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Zakładać kaganiec ! 22.05.06, 20:19 Oczywiście w celu wytworzenia odruchu - szczekałeś to za karę masz kaganiec ! Odpowiedz Link Zgłoś
vratislav Re: Szczekanie!!! 23.05.06, 22:27 mialem podobny problem,co ja sie nacudowalem.w koncu wpadlem na dobry pomysl,wymienilem dzwonek na inny o zupelnie odmiennym brzmieniu i cichszym,poskutkowalo na bardzo dlugo,a potem znowu wymiana Odpowiedz Link Zgłoś
gjjjjj Re: Szczekanie!!! 23.05.06, 23:33 jeszcze raz. bo widzę że moja determinacja zaczyna skutkować. wymysliłem sposób podporządkowania, sprzęt w sypialni, muzyka relaksacyjna na poziomie zagłuszacza lub wręcz dostosowania do nuty psa. i ja się dostosowywac nie zamierzam przy zamknietym oknie. + kocham ciszę i powoli i skutecznie zapadam na cos co się nazywa insomnią. jestem tak zmęczony w dzień że mam ochotę położyć sie na chodniku, jak nie obudzi mnie pies to kogut a jak nie kogut to klaskajacy, bez przepraszania mężczyzna. najbardziej się mi podoba spanie w hotelu na koszt tego szmaciarza hehe nie skorzystam jednak bo moje paragrafy mi nie pozwalają. że wszystko przez psa nikt nigdy nie uwierzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: Szczekanie!!! 24.05.06, 23:00 ponoć są jakieś elektroniczne urządzenia odstraszające psy. Czy ktoś zna ich skuteczność ? Mam sąsiada który wypuszcza kilka razy dziennie psy przed blok i które non stop ujadają. Psy niech sobie biegają ale chcialbym mieć trochę spokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Szczekanie!!! 25.05.06, 08:11 korzystam z tego od dłuższego czasu. Świetna sprawa - urządzonko wielkości paczki papierosow trzymasz sobie w kieszeni. Jak podbiega kundel włączasz je a ono wydaje dźwieki niesłyszalne dla ludzi ale baaaardzo przeszkadzajace kundlom. jak kundel je uslyszy to albo spieprza daleko albo zachowuje sie jak nienormalny - np. gania za swoim ogonem albo lapie niewidzialne muchy. Ubaw na calego a własciciel kundla zadaje mu glupie pytania - co ci jest azorku, no o co chodzi, co tak się krecisz. A azorek nie odpowiada - DLACZEGO ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
salusia Re: Szczekanie!!! 31.05.06, 12:02 Witajcie serdecznie (to nie dotyczy tych dziwnych ludzi z kompleksami, którzy piszą "głupotki" chociaż lepiej byłoby jakby założyli sobie oddzielne forum)!!! Jesteśmy właśnie na wakcjach z naszym psiakiem i powiem, że najlepszy pomysł i bardzo skutczny to klucze (szczególnie te duże) no i puszka z kamieniami! Serio! Najpierw bardzo się nasza Salunia przestraszyła a teraz już przestaje szczekać no i kopać dołki w ogródku. Sprawdzimy po powrocie z wakacji jak to zadziała w domu. Mamy nadzieję, że ten dźwięk nadal będzie ją "straszył". Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy Was i wasze psiaczki! Co do książki to jest bardzo restrykcyjna - nasza Sala to "kanapowiec" i tego jej nie oduczymy a nawet nie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
salusia Re: Szczekanie!!! 04.07.06, 19:01 Witamy po urlopie! Puszka działa też w domu! Dzięki za wszystkie porady! Pozdrawiamy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś