Dodaj do ulubionych

sznaucer miniaturowy

IP: 217.144.243.* 07.07.03, 22:19
Witam mam zamiar kupic sznaucera min.,czy moge liczyc na informacje o tej
rasie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gazeciarz Re: sznaucer miniaturowy IP: *.euv 08.07.03, 14:09
      To wspanialy pies. Zaliczany do jednych z najbardziej inteligentnych psow.
      Taki maly piesek o wielkim sercu, szalenie serdeczny i pozbawiony wad malych
      znerwicowanych pieskow jego pokroju. Wspanialy wybor

Gość portalu: ines napisał(a):

> Witam mam zamiar kupic sznaucera min.,czy moge liczyc na informacje o tej
      > rasie?
      • frunze Re: sznaucer miniaturowy 09.07.03, 11:16
        Witam. Mama sznaucerka miniaturkę od 6 lat. I nie mogę się niestety zgodzić z
        przedmówcą, że piesek pozbawiony jest wad małych znerwicowanych psów...Moja
        sunia jest bardzo szczekliwa (i to szczekliwa takim irytującym, wysokim
        głosem), szczególnie "żywo" reaguje na domofon, dzwonek do drzwi i wyjmowane
        z szuflady klucze do piwnicy :) Oczywiście biorę pod uwagę, że jest kompletnie
        niewychowana :)) Chcociaż znajomi, którzy mają pieska tej rasy też narzekają
        na jego sczzekliwość, więc to chyba nie tylko mój egzemplarz :) Ale z drugiej
        strony nie ma drugiego tak kochanego, przytulińskiego i czułego psa na
        świecie :) Serce na dłoni..tfu, łapie :)
    • knasiegniewska Re: sznaucer miniaturowy 09.07.03, 22:47
      Wiele miniaturek sznaucerkow jets niestety zle wychowanych bo ludzie zapominaja
      ze to pies z krwi i kosci, trzeba z nim pracowac bo ma bardzo duzo energii,
      pieski te doskonale sie spisuja w psich sportach np agility, w zawodach psow
      towarzyszacych itd. Dobrze wychowane sa naprawde milymi towrzyszami zycia,
      doskonale spisuja sie jako dzwonki alarmowe. Polecam ksiazke pt Sznaucery
      autorstwa P Szczerbickiej i Krassowskiej znajdziesz tam duzo informacja na
      temat rasy.
    • soczewica Re: sznaucer miniaturowy 09.07.03, 23:10
      te psy są boskie :) mam słabość zresztą do każdej szczekaczki z kudłatą brodą i
      brwiami.
      kiedyś zarykiwaliśmy się ze znajomymi - tylko wkręcić mu w grzbiet kijek, i
      można zamiatać :)
      moja zwierzyna mogłaby z racji kudłatości służyć za wycior do armaty ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka