Gość: ines IP: 217.144.243.* 07.07.03, 22:19 Witam mam zamiar kupic sznaucera min.,czy moge liczyc na informacje o tej rasie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gazeciarz Re: sznaucer miniaturowy IP: *.euv 08.07.03, 14:09 To wspanialy pies. Zaliczany do jednych z najbardziej inteligentnych psow. Taki maly piesek o wielkim sercu, szalenie serdeczny i pozbawiony wad malych znerwicowanych pieskow jego pokroju. Wspanialy wybor Gość portalu: ines napisał(a): > Witam mam zamiar kupic sznaucera min.,czy moge liczyc na informacje o tej > rasie? Odpowiedz Link Zgłoś
frunze Re: sznaucer miniaturowy 09.07.03, 11:16 Witam. Mama sznaucerka miniaturkę od 6 lat. I nie mogę się niestety zgodzić z przedmówcą, że piesek pozbawiony jest wad małych znerwicowanych psów...Moja sunia jest bardzo szczekliwa (i to szczekliwa takim irytującym, wysokim głosem), szczególnie "żywo" reaguje na domofon, dzwonek do drzwi i wyjmowane z szuflady klucze do piwnicy :) Oczywiście biorę pod uwagę, że jest kompletnie niewychowana :)) Chcociaż znajomi, którzy mają pieska tej rasy też narzekają na jego sczzekliwość, więc to chyba nie tylko mój egzemplarz :) Ale z drugiej strony nie ma drugiego tak kochanego, przytulińskiego i czułego psa na świecie :) Serce na dłoni..tfu, łapie :) Odpowiedz Link Zgłoś
knasiegniewska Re: sznaucer miniaturowy 09.07.03, 22:47 Wiele miniaturek sznaucerkow jets niestety zle wychowanych bo ludzie zapominaja ze to pies z krwi i kosci, trzeba z nim pracowac bo ma bardzo duzo energii, pieski te doskonale sie spisuja w psich sportach np agility, w zawodach psow towarzyszacych itd. Dobrze wychowane sa naprawde milymi towrzyszami zycia, doskonale spisuja sie jako dzwonki alarmowe. Polecam ksiazke pt Sznaucery autorstwa P Szczerbickiej i Krassowskiej znajdziesz tam duzo informacja na temat rasy. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: sznaucer miniaturowy 09.07.03, 23:10 te psy są boskie :) mam słabość zresztą do każdej szczekaczki z kudłatą brodą i brwiami. kiedyś zarykiwaliśmy się ze znajomymi - tylko wkręcić mu w grzbiet kijek, i można zamiatać :) moja zwierzyna mogłaby z racji kudłatości służyć za wycior do armaty ;] Odpowiedz Link Zgłoś