30.01.11, 17:48
Hej,
spotkałam dzisiaj Karolinkę pływjącą na Wiśle pod Krakowem wśród krzyżówek, łysek i łabędzi. Zdjęcie niwyszło zbyt dobrze - ale coś tam widać smile.
Zastanawiam się czy ta śliczna kaczuszka często pojawia się na naszych rzekach i stawach; czy też po prostu miałam szczęście.

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fa/eg/odcs/JtTQ17jrZbs9VnsKBB.jpg[/img]

Gdy miesiąc temu zobaczylam na Wiśle pod Wawelem dwa kormorany - myślałam że mi się przywizdiało, wzrok zawodzi, a że nie byłam uzbrojona w aparat ani lornetkę sama już dziś nie jestem pewna kogo tam widziałam smile.

Wygląda jednek na no że coraz bogatsze towarzystwo pozostaje na zimę na rzekach w pobliżu większych miast.
Obserwuj wątek
    • gabbik Re: Karolinka 30.01.11, 17:50
      coś mi nie wyszło z tym wklejeniem zdjęcie..próbuję jeszcze raz:

fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fa/eg/odcs/JtTQ17jrZbs9VnsKBB.jpg
      • gabbik Re: Karolinka 30.01.11, 17:52
        oj to nie jest mój dobry dzień - przepraszam wszystkich za literówki i błędu ortograficzne, które też są efektem "zjdzenie znaku spacji"; miało być: nie wyszło
    • palczak.madagaskarski Re: Karolinka 30.01.11, 19:33
      Wisła w Krakowie jest bardzo ciekawym miejscem na spacer dla kogoś, kto lubi ptaki. Oprócz stad łabędzi i śmieszek, które oczywiście zwabia chlebek od ludzi, można spotkać łabędzia krzykliwego (były w zeszłym roku), kormorany - owszem, owszem, mewy pospolite i srebrzyste (czy też może białogłowe), czernice, głowienki, a w tym roku samiec ogorzałki pływa z nimi (można odróżnić od czernic po szarym, nie czarnym, grzbiecie). Jest też parka mandarynek. O karolince pierwsze słyszę, więc szczęście miałaś smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka