Dodaj do ulubionych

KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO

27.01.14, 19:35
w odpowiedzi na petycję, niniejszym rozpoczynam ustanawianie prawa powszechnego big_grin

1. Kto się torów trzyma, ten się nie wykolei
Obserwuj wątek
    • debi_bebi Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 27.01.14, 21:21
      W pierwszej kolejności każdy pilnuje własnego kręgosłupa moralnego, żeby prosty był.
      Jeśli mu się zacznie krzywić, wtedy szerokie gremuim dworcowe, pod kierownictwem wielce oświeconego aktualnie imć pana Feniksa, podejmie odpowiednie kroki w celu, który uzna za najbardziej adekwatny do sytuacji.
      • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 27.01.14, 21:23
        dziękuję smile

a swoją drogą - Misia miała dobry pomysł smile
        • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 27.01.14, 21:28
          nie ma jednej, prostej drogi. Każda jest sumą wielu zakrętów.
          • hardy1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 27.01.14, 21:42
            Każde wykręty zakrzywiają zakręty tongue_out
    • hardy1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 27.01.14, 21:44
      tropem_misia1 napisała:
      1) Kto jedzie to nie stoi
      > a) gdy siedzi
      > b) gdy leży

2/Komu stoi, ten:
      a/nie jedzie,
      b/jedzie, b1/wjeżdża, b2/wyjeżdża, b3/wjeżdża-wyjeżdża-wjeżdża-wyjeżdża...
      c/wiesza,
      d/kryje,
      e/pokrywa,
      f/przykrywa.
      • 1zorro-bis Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 29.01.14, 18:35
        kto jedzie na gape ten.....oszczedza.big_grin
        • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 29.01.14, 18:39
          ale............
          kto jedzie na gapę
          musi być świadom ryzyka, że zostanie złapany big_grin
    • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 13:27
      Prawo do szczekania ma tylko szczekaczka.
      • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 13:32
        prawo do obrony ma każdy niedouczony big_grin
        • blondynka.2801 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 18:36
          fenikss.2972 napisał:
          > prawo do obrony ma każdy niedouczony big_grin

Prawo do obrony ma każdy.
          (?!?)
          • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 18:39
            tak ?
            • blondynka.2801 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 18:47
              Tak.
              Rzecz w tym, w jaki sposób z tego prawa korzysta, ale to zależy wyłącznie od klasy człowieka.
              Lub od skali zagrożenia.
              • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 18:55
                a czemu ?
                • blondynka.2801 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 19:01
                  Co - czemu?
                  Jak - czemu?
                  Które - czemu?
                  I czyżbyś tym "czemu" podważał konstytucyjne prawo do (samo)obrony?
                  • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 19:02
                    a o jakiej konstytucji mowa ?
                    • blondynka.2801 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 19:04
                      A powstała jakaś "Dworcowa"?
                      • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 19:05
                        no właśnie, dlatego się dziwię, że mi cytujesz coś, czego nie ma
                        • blondynka.2801 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 19:13
                          Czego nie ma?
                          Reguł nie ma?
                          Norm nie ma?
                          Zasad nie ma?
                          To zdrowia, szczęścia i pomyślności!
                          Czego nie rozumiesz?
                          Że każdy ma prawo do obrony?
                          To raczej ja nie rozumiem, czego Ty nie rozumiesz lub udajesz, że nie rozumiesz. smile
                          • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 19:18
                            no więc tak
                            nie rozumiem - jaka konstytucja ma niby obowiązywać na moim forum
                            nie rozumiem - dlaczego na moim forum nie mogę sobie dyktować dowolnie warunków praw i obowiązków
                            nie rozumiem, czemu odpowiadam na dziwne pytania
                            nie rozumiem czemu w wątku luźnym żartobliwym pojawia się karzący głos sprawiedliwości dziejowej
                            nie rozumiem, czemu wtrącasz się do wątku, chociaż go nie rozumiesz
                            i nie rozumiem czemu muszę coś rozumieć
                            • blondynka.2801 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 19:31
                              fenikss.2972 napisał:
                              > no więc tak
                              > nie rozumiem - jaka konstytucja ma niby obowiązywać na moim forum

Żadna, to Ty tu rządzisz, choć mnie MOŻE to dziwić.

nie rozumiem - dlaczego na moim forum nie mogę sobie dyktować dowolnie warunków
                              > praw i obowiązków

Ależ możesz. Więcej - dokładnie to robisz, korzystając z, żeby nie powiedzieć - nadużywając, wszelkich praw. smile

> nie rozumiem, czemu odpowiadam na dziwne pytania
                              Ja też nie rozumiem, przecież wystarczy je zmilczeć.

nie rozumiem czemu w wątku luźnym żartobliwym pojawia się karzący głos sprawied
                              > liwości dziejowej

Jaki głos sprawiedliwości dziejowej? Przeeestań. smile Naprawdę nie zgadzasz się z krótkim stwierdzeniem, że "do obrony ma prawo każdy." ?

nie rozumiem, czemu wtrącasz się do wątku, chociaż go nie rozumiesz
                              Rozumiem go tak, jak rozumiem. smile "Wtrącam się", bo forum jest otwarte. Zamknij je lub mnie zbanuj i będziesz miał wyłącznie TWA.

i nie rozumiem czemu muszę coś rozumieć
                              Nie musisz. smile A lubisz? Bo ja tak.
                              • blondynka.2801 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 19:50
                                Miłego wieczoru, Feniksie et consortes. smile
                                Nie mam już czasu na duperele, idę robić kolację, pranie i zmywanie trzeba włączyć, a potem pójdę do łóżka z Głowackim. wink Z "Przyszłem"" Janusza Głowackiego. To ciekawsze, niż takie puste przepychanki. smile
                                • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 20:26
                                  a czy ja Cię zapraszałem na jakieś przepychanki ?
                                • k.karen Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 06.02.14, 12:22
                                  Komu się w głowie pieprzy niech najpierw głowę przewietrzy
                                  • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 06.02.14, 12:26
                                    no big_grin

i jeszcze

żeby pouczać Cezara trzeba bardziej się postarać big_grin big_grin big_grin

k.karen napisała:

> Komu się w głowie pieprzy niech najpierw głowę przewietrzy
                              • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 05.02.14, 20:25
                                blondynka.2801 napisała:

> Żadna, to Ty tu rządzisz, choć mnie MOŻE to dziwić.

ale co może dziwić w fakcie, że prowadzę MOJE forum tak jak mam ochotę ?

> Ależ możesz. Więcej - dokładnie to robisz, korzystając z, żeby nie powiedzieć -
                                > nadużywając, wszelkich praw. smile

a czyich praw to nadużywam na MOIM forum ?

> Ja też nie rozumiem, przecież wystarczy je zmilczeć.

i kolejna "dobra rada" co mam robić na WŁASNYM forum ?

> Jaki głos sprawiedliwości dziejowej? Przeeestań. smile Naprawdę nie zgadzasz się
                                > z krótkim stwierdzeniem, że "do obrony ma prawo każdy." ?

a tego dotyczył wątek ? na MOIM forum ?

> Rozumiem go tak, jak rozumiem. smile "Wtrącam się", bo forum jest otwarte. Zamkni
                                > j je lub mnie zbanuj i będziesz miał wyłącznie TWA.

ooooo i znowu poradnictwo, jak mam prowadzić WŁASNE forum
                                >
                                > i nie rozumiem czemu muszę coś rozumieć
                                > Nie musisz. smile A lubisz? Bo ja tak.

a co mnie to ma obchodzić ?
                                • rudka-a Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 07.02.14, 14:25
                                  fajusi ten kodeks...
                                  dalsze punkty będą??

smile
                                  • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 07.02.14, 22:48
                                    oczywiście, że będą smile
                                    • rudka-a Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 12:10
                                      czyli wszystko w..toku smile))
    • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 06:35
      Bilety do początku rozdawane są bezpłatnie.
      • rudka-a Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 12:08
        a od początku do końca po ile? suspicious
        • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 12:41
          wszystko się rozchodzi o to gdzie ten koniec
          tylko jak z tyłu też - bezpłatne bilety
          • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 12:47
            koniec znajduje się zawsze w najdalej wysuniętym punkcie, mierząc od lokomotywy big_grin
            • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 13:00
              ale dokładny
              pewnikiem co do milimetra za trasę policzysz
              • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 13:05
                biznes to biznes big_grin
                ale mamy wiele promocji !! big_grin
                • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 13:13
                  jakich na ten przykład?
                  może w stylu : jak wyprzedzisz lokomotywę - dalej jedziesz za darmo?
                  • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 13:16
                    o !!
                    to jest świetny pomysł marketingowy, dodatkowo promujący zdrowy styl życia, przez aktywne podróżowanie za pomocą własnego napędu big_grin
                    • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 13:17
                      tiaaaaaaaa
                      • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 13:19
                        się teraz nie wycofuj, tylko daj dobry przykład młodzieży big_grin
                        • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 13:19
                          To jeszcze dla zdrowia potrza dorzucić ze dwie walizki w łapki
                          • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 08.02.14, 13:21
                            ale to, to już dla zaawansowanych podróżników big_grin
                            • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 09.02.14, 07:55
                              Znaczy są jakieś stopnie tytularne?
                              • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 09.02.14, 10:57
                                no oczywiście big_grin a jakżeby inaczej big_grin
                                • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 09.02.14, 14:57
                                  To kto ma jaki stopień ..?...hę?
                                  • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 09.02.14, 15:00
                                    na razie lokomotywa ma cztery big_grin
                                    wagoniki po trzy big_grin
                                    • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 09.02.14, 15:04
                                      Któreś z nas musi zmienić częstotliwość
                                      Bo chyba nie nadajemy na tych samych falach
                                      albo ja po obiedzie jestem tak senna i nieprzytomna?
                                      Bo nie rozumiem tych wagonów i lokomotywy https://emoty.blox.pl/resource/crybaby.gif
                                      • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 09.02.14, 16:54
                                        no bo jak się ma pociąg to trzeba mieć lokomotywę
                                        a lokomotywa ma stopnie - takie schodki big_grin
                                        • wirujacypunkt Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 09.02.14, 17:20
                                          Broń swojego zdania, jeżeli uznasz, że masz rację, nie obrażając i nie poniżając przy tym
                                          rozmówcy.
                                          • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 09.02.14, 18:01
                                            nawet najostrzejsza dyskusja nie stanie się awanturą, jeśli rozmówców nie traktujemy jak wroga smile
                                            • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 09.02.14, 18:17
                                              ooooooo
                                              to ja bronię swego
                                              bo mię się rozchodziło o insze stopnie
                                              takie z tytułami .no!
                                              Starszy dworcowy
                                              młodszy dworcowy
                                              dworcowy kurduplek

złoty pasażer
                                              platynowy pasażer
                                              brylantowy pasażer

chuda pani klozetowa
                                              gruba pani klozetowa

itd

itd

no chyba ,że masz inne stopnie
                                              byle nie pałę
                                              • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 09.02.14, 18:20
                                                nie no, ja wiem, o co Ci chodziło, ale sobie bezczelnie zażartowałem big_grin
                                                a stopnie też możemy wymyślić i nadawać kolektywnie big_grin

tropem_misia1 napisała:

> ooooooo
                                                > to ja bronię swego
                                                > bo mię się rozchodziło o insze stopnie
                                                > takie z tytułami .no!
                                                > Starszy dworcowy
                                                > młodszy dworcowy
                                                > dworcowy kurduplek
                                                • tropem_misia1 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 10.02.14, 05:02
                                                  to mogę zapytać nieśmiało z jakim ja tytułem po dworcu paraduję?
                                                  hę?
                                                  • fenikss.2972 Re: KODEKS POSTĘPOWANIA DWORCOWEGO 10.02.14, 10:33
                                                    no przesz mówiłem
                                                    że jeszcze nie wymyśliłem suspicious

big_grin

tropem_misia1 napisała:

> to mogę zapytać nieśmiało z jakim ja tytułem po dworcu paraduję?
                                                    > hę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka