Dodaj do ulubionych

Dziwy, dziwy nie z tej ziemi

19.06.14, 15:39
Dziennikarzyna o nieciekawej przeszłości, broni jak socjalizmu bram nielegalnych nagrań,
Dziennikarz broniąc nielegalnych nagrań, dzięki którym ujawniono prywatne rozmowy dwóch
panów przy kielichu, twierdzi, że jest zobligowany do tego by bronić tajemnicy dziennikarskiej.
Broni tajemnicy dziennikarskiej, ujawniając jednocześnie tajemnice prywatnej rozmowy nagranej nielegalnie.
Zmanipulowany tłumek ludzików podnieca się i robi w gacie z radości, że ktoś złapał ''Tatarzyna'', nie zauważając iż to Ów ''Tatarzyn w istocie za łeb trzyma.
Obserwuj wątek
    • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 16:41
      oooooooo się już o tym opisałem jak głupi

mamy swoiste kuriozum - dziennikarze bronią przestępcy.
      • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 17:03
        Na naszych oczach rozgrywa się tragikomedia, w której główną rolę odgrywa dziennikarz
        uczący moralności, sam jednak pozbawiony jest tej moralności. Jak taki człowiek śmie uczyć moralności kogokolwiek? W tej całej tragikomedii tylko jedna dziennikarka zachowała zdrowy
        rozsądek, mam ty na myśli Panią Milewicz.
        Olejnik, którą kiedyś podziwiałam i szanowałam już dawno straciła moją sympatię i tu nie chodzi mi tylko o Jej dzisiejsze wystąpienie w trakcie konferencji prasowej.
        Zastanawiam się nad tym, czy Latkowski i dziennikarze z Wprostu mają świadomość tego, że mogą odpalić dynamit, który po wybuchu zmiecie nas wszystkich?

• kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 17:18
          nie wiem, jak Ty to robisz, ale piszesz dokładnie to, co ja napisałem w innym miejscu.
          cytowałem Milewicz właśnie, uważam, że ta komedia kręcona przez redakcję Wprost ma na celu zatuszowanie kolizji z kodeksem karnym, w jaki właśnie weszła. To samo napisałem o Olejnik - lubiłem ją - po dzisiejszym uważam za głupią gęś.
          Dziennikarze wykazali się totalną głupotą, chamstwem, oszustwem, próbą zmanipulowania szerszej opinii publicznej.
          Powtórzę i tu - mam nadzieję, że dziennikarz, który dopuścił się tego przestępstwa zostanie ukarany i to z górnej półki.
          Nie dlatego, że bronię tuskolandię - absolutnie ich nie cierpię - ale dlatego, że bezczelność mediów przekroczyła wszelkie granice - a działania poza prawem zagrażają wolności osobistej każdego - od szarego pracownika, po przedszkolankę, właściciela firmy, a nawet samej bandy dziennikarzy.
          Inną sprawą pozostaje pytanie - w jakim celu ktoś postanowił nagrywać prywatne rozmowy - w celu późniejszego wykorzystania do szantażu ? korupcji ? - bo przecież zakładając podsłuch, nikt nie mógł przewidzieć kogo nagra - ponoć redakcja dysponuje ok 1200 h nagrań różnych - ani co usłyszy.
          Podsłuchiwanie ludzi ponoć się u nas skończyło 25 lat temu - a dziś ci sami co o to walczyli - przyklaskują nielegalnemu, karalnemu procederowi.
          • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 17:55
            kogucik.2872 napisał:

> nie wiem, jak Ty to robisz, ale piszesz dokładnie to, co ja napisałem w innym m
            > iejscu.
            > cytowałem Milewicz właśnie, uważam, że ta komedia kręcona przez redakcję Wprost
            > ma na celu zatuszowanie kolizji z kodeksem karnym, w jaki właśnie weszła. To s
            > amo napisałem o Olejnik - lubiłem ją - po dzisiejszym uważam za głupią gęś.
            > Dziennikarze wykazali się totalną głupotą, chamstwem, oszustwem, próbą zmanipul
            > owania szerszej opinii publicznej.
            > Powtórzę i tu - mam nadzieję, że dziennikarz, który dopuścił się tego przestęps
            > twa zostanie ukarany i to z górnej półki.
            > Nie dlatego, że bronię tuskolandię - absolutnie ich nie cierpię - ale dlatego,
            > że bezczelność mediów przekroczyła wszelkie granice - a działania poza prawem z
            > agrażają wolności osobistej każdego - od szarego pracownika, po przedszkolankę,
            > właściciela firmy, a nawet samej bandy dziennikarzy.
            > Inną sprawą pozostaje pytanie - w jakim celu ktoś postanowił nagrywać prywatne
            > rozmowy - w celu późniejszego wykorzystania do szantażu ? korupcji ? - bo przec
            > ież zakładając podsłuch, nikt nie mógł przewidzieć kogo nagra - ponoć redakcja
            > dysponuje ok 1200 h nagrań różnych - ani co usłyszy.
            > Podsłuchiwanie ludzi ponoć się u nas skończyło 25 lat temu - a dziś ci sami co
            > o to walczyli - przyklaskują nielegalnemu, karalnemu procederowi.

Piszemy podobnie o niektórych faktach, ponieważ widzimy i czytamy to samo, z tych samych
            faktów, wyciągamy podobne wnioski.
            Dziennikarze bredzą coś o ochronie wolności słowa o zamykaniu ust, od wczoraj widzę to
            ''zamykanie ust''. Wchodzą gdzie chcą, relacjonują to, na co mają ochotę, tak wygląda zamykanie ust.
            O tych 1200 h nagrań - wiem. Nagrania były robione w różnych miejscach w których bywali ludzie będący na świeczniku. Jak dotychczas nikt nie wie tak do końca, co jest nagrane
            i jakoś nikt dotychczas nie powiedział, że te nagrania mogą być powodem do nieograniczonego stosowania szantażu wobec różnych ludzi, którzy mają wpływ na losy
            państwa, a co za tym idzie na lasy nas wszystkich. Uważam, że prokuratura w tym przypadku
            powinna bezwzględnie domagać się nagrań w interesie wszystkich, także w interesie
            oszalałych dziennikarzy. Sami dziennikarze powinni żądać ujawnienia osoby która dokonała nagrań, ponieważ te nagrania mogą być zagrożeniem dla samych dziennikarzy.
            Czy Oni nie zdają sobie z tego sprawy? Teraz dowiaduję się, że napisali list otwarty w obronie
            tygodnika. To jest jakieś kuriozum.
            Wkurza mnie to, że tacy ludzie jak Latkowski, Chazan, Wipler, czy jakiś inny tego typu moralista, poucz mnie jak mam żyć, a dziennikarze radośnie i bezmyślnie powielają te wszystkie idiotyzmy wypowiadane przez wątpliwej jakości moralistów.
            • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 18:06
              ale pierwsze zarzuty zostały już postawione wczoraj. Przeszukanie było prawdopodobnie również wynikiem zeznań podejrzanego, jakoby w podsłuchiwaniu osób brał czynny udział jeden z dziennikarzy Wprost - tak więc popełnił przestępstwo sam dziennikarz.
              O procedurach uznania przez sąd dopuszczalności dowodu, bez łamania tajemnicy dziennikarskiej - Seremet napisał bardzo przejrzyście - to sąd decyduje a nie prokurator czy dziennikarz - a ten dziennikarz widocznie ma sporo na sumieniu, skoro nie wydał na wniosek prokuratury dowodów rzeczowych. Jak słusznie zauważyła pani Milewicz - chyba nie trzymał w laptopie danych informatorów, gdyż byłaby to niezła gratka dla hakerów - czego zatem się bał ?
              • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 18:20
                kogucik.2872 napisał:

> ale pierwsze zarzuty zostały już postawione wczoraj. Przeszukanie było prawdopo
                > dobnie również wynikiem zeznań podejrzanego, jakoby w podsłuchiwaniu osób brał
                > czynny udział jeden z dziennikarzy Wprost - tak więc popełnił przestępstwo sam
                > dziennikarz.
                > O procedurach uznania przez sąd dopuszczalności dowodu, bez łamania tajemnicy d
                > ziennikarskiej - Seremet napisał bardzo przejrzyście - to sąd decyduje a nie pr
                > okurator czy dziennikarz - a ten dziennikarz widocznie ma sporo na sumieniu, sk
                > oro nie wydał na wniosek prokuratury dowodów rzeczowych. Jak słusznie zauważyła
                > pani Milewicz - chyba nie trzymał w laptopie danych informatorów, gdyż byłaby
                > to niezła gratka dla hakerów - czego zatem się bał ?

Czytałam całą wypowiedź Pani Milewicz i ma bezwzględnie rację.
                Wczoraj trochę oglądałam transmisję z siedziby Wprost i zwróciłam uwagę na to, że Latkowski
                panicznie boi się, o czym pisałam w innym miejscu. O lęku świadczyła cała Jego postawa, wypowiedzi, uciekanie wzrokiem od kamer, rozedrgany, prawie płaczliwy głos, histeryczne zachowanie.
                Swoją drogą jestem bardzo ciekawa, jak sprawa zakończy się?
                Latkowski ma wiele za uszami i nie jest taki święty za jakiego chciałby uchodzić.
                • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 18:26
                  no i znowu piszemy i myślimy tak samo.
                  Przykładem na chamstwo dziennikarzy jest znaleziona właśnie wzmianka o stanie zdrowia i miejscu pobytu M. Schumachera.

Michael Schumacher został przewieziony do kliniki w Lozannie. Były as Formuły 1 wybudził się już ze śpiączki i będzie przechodził rehabilitację. Media informowały, że "Schumi" został zabrany helikopterem. Tymczasem okazuje się, że wszyscy celowo zostali wprowadzeni w błąd. Dopiero szwajcarski dziennik ujawnił prawdę (Źródło: Foto Olimpik/x-news).
                  eurosport.onet.pl/formula-1/michael-schumacher-przewieziony-pod-falszywym-nazwiskiem-caly-swiat-oszukany/zsw85
                  do czego musi się uciekać rodzina znanej osoby, kiedy nawet w tak dramatycznej sytuacji trzeba myśleć o pozbyciu się hien i zapewnieniu człowiekowi szansy na spokojne dochodzenie do zdrowia.
                  Wystarczyłaby informacja rodziny - obudził się, przebywa w ośrodku rehabilitacji w Szwajcarii - ale trzeba oszukać wszystkich, żeby nie narazić człowieka na hordy zdziczałych hien, polujących na fotkę. To jest straszne.

wirujacypunkt napisał:

> Czytałam całą wypowiedź Pani Milewicz i ma bezwzględnie rację.
                  > Wczoraj trochę oglądałam transmisję z siedziby Wprost i zwróciłam uwagę na to,
                  > że Latkowski
                  > panicznie boi się, o czym pisałam w innym miejscu. O lęku świadczyła cała Jego
                  > postawa, wypowiedzi, uciekanie wzrokiem od kamer, rozedrgany, prawie płaczliwy
                  > głos, histeryczne zachowanie.
                  > Swoją drogą jestem bardzo ciekawa, jak sprawa zakończy się?
                  > Latkowski ma wiele za uszami i nie jest taki święty za jakiego chciałby uchodzi
                  > ć.
    • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 16:50
      ale do moherowych betonów i tak nie dotrze.

Seremet zaznaczył, że do wchodzenia do redakcji mediów dochodzi także w innych krajach. Tu wymienił wizyty służb specjalnych w siedzibach gazet w Wielkiej Brytanii i Francji: "Guardiana", "Daily Mirror" i "L'Equipe".

Prokurator Generalny przyznał, że wczoraj wieczorem rozmawiał z premierem Donaldem Tuskiem na temat akcji ABW. Dziś poszerzył swoją wiedzę dzięki rozmowie z dwoma prokuratorami zajmującymi się sprawą.

- Wczoraj zapewniłem premiera, że oceniam działania prokuratury jako prawidłowe, oparte o właściwe działania prawne. Charakter dowodu rzeczowego wyznaczył sposób działania prokuratury. Przepisy mówią o sankcjach dla osoby odmawiającej wydania dowodu rzeczowego - mówił Seremet.

- Prawo zakłada użycie przemocy dla odebrania dowodów - przypomniał w dalszej części wystąpienia Seremet, wyjaśniając zasady prawne dotyczące wydawania dowodów w śledztwie. Ten przepis nie został jednak użyty - zarządzono przeszukanie - podkreślił.

Seremet zaznaczył, że prawo stanowi, że jeśli ktoś dobrowolnie nie wyda dowodu w sprawie, może mu zostać odebrany. - To zakłada użycie przemocy (...) nic innego - legalne użycie przemocy - powiedział Seremet.

i kłamstwa medialne tygodnika - czyli chamskie kreowanie opinii publicznej - gościa, który pewnie beknie za nagrywanie z nielegalnych podsłuchów, oraz za korupcję (przekupienie menagera restauracji)

Przypomniał, że podczas wczorajszej próby uzyskania nośników z nagraniami nielegalnych podsłuchów, które opublikowała "Wprost", prokuratorzy nie pojechali z "tabunem funkcjonariuszy ABW, z kordonami policji, nie wchodzili z wyłamywaniem drzwi".

W dalszej części konferencji Andrzej Seremet opisał "prokuratorską" wersję zdarzeń. - Prokuratorzy wysłali dwóch funkcjonariuszy ABW, którzy przedstawili przedmiot swoich oczekiwań i poprosili pana redaktora naczelnego, poprosili o to, żeby udostępnił ten materiał - powiedział Prokurator Generalny. Spotkali się z odmową, ale nie użyto sankcji, o której mówię, tylko zarządzano przeszukanie - wyjaśnił.

W długiej wypowiedzi na temat zasad postępowania z materiałami zawierającymi tajemnicę zawodową taką jak dziennikarska, Seremet przypomniał, że gdy prokurator żąda wydania określonych rzeczy, a ich dysponent informuje, że treści na nośniku zawierają tajemnicę dziennikarską, wówczas ten dokument lub nośnik jest zapieczętowywany tak, by nikt nie mógł się z nim zapoznać, zaś sprawa trafia do sąd.

To sąd na posiedzeniu bez udziału prokuratora ani dziennikarza decyduje, czy zabezpieczony materiał zawiera informacje stanowiące tajemnicę, czy też nie - i zezwala na wykorzystanie go w postępowaniu prokuratury, lub się na to nie zgadza - mówił Seremet. Podkreślił, że gdyby sąd stwierdził, że w takim zabezpieczonym materiale są dane identyfikujące informatora, który zastrzegł sobie anonimowość, to nie zgodziłby się na przekazanie takiej informacji do śledztwa.

wiadomosci.onet.pl/kraj/andrzej-seremet-zabral-glos-ws-wydarzen-w-redakcji-tygodnika-wprost/dn15v
      • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 17:09
        Niektórzy politycy i dziennikarze mówią, że nie miało miejsce ''trzepanie'' żadnych redakcji,
        ponieważ mają nadzieję, ze ludzie nie mają takiej wiedzy albo, że zapomnieli o przeszukaniach
        w redakcjach o których wspominasz.
        Wystąpienie Seremeta, mnie przekonało całkowicie.
        • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 17:23
          sprawa jest jasna - redakcja publikując nagrania prywatnych rozmów - popełniła przestępstwo. Wiedząc, że te nagrania pochodzą z nielegalnych podsłuchów, za którymi najprawdopodobniej stoi dziennikarz Wprost - drugie - odmawiając wydania dowodów rzeczowych w sprawie karnej - trzecie.I niech ich wreszcie usadzą, bo się dziennikarzynom całkiem w dupach poprzewracało.
          Tak - wystąpienie Seremeta bardzo szczegółowo przedstawia procedury, oraz obnaża oszukańcze procedery redakcji i innych dziennikarzy - w celu zysku oraz uniknięcia konsekwencji łamania prawa obowiązującego w Polsce.
          • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 18:07
            kogucik.2872 napisał:

> sprawa jest jasna - redakcja publikując nagrania prywatnych rozmów - popełniła
            > przestępstwo. Wiedząc, że te nagrania pochodzą z nielegalnych podsłuchów, za kt
            > órymi najprawdopodobniej stoi dziennikarz Wprost - drugie - odmawiając wydania
            > dowodów rzeczowych w sprawie karnej - trzecie.I niech ich wreszcie usadzą, bo s
            > ię dziennikarzynom całkiem w dupach poprzewracało.
            > Tak - wystąpienie Seremeta bardzo szczegółowo przedstawia procedury, oraz obnaż
            > a oszukańcze procedery redakcji i innych dziennikarzy - w celu zysku oraz unikn
            > ięcia konskwencji łamania prawa obowiązującego w Polsce.

''Szlachetny'' Latkowski chwali się tym, że zatroskany obywatel oddał nagrania za darmo.
            Jeżeli to jest prawda, to należy postawić sobie pytanie, po co nagrywał i komu chciał tymi
            nagraniami zaszkodzić i dlaczego. Nagrywający wiedział, gdzie zakładać podsłuch, a więc
            musiał mieć w tym jakiś cel, twierdzę, że daleki od troski o kogokolwiek. To wszystko było dobrze zaplanowane i przemyślane.
            Latkowski powinien dostać to, co się należy, a więc prokuratorzy powinni konsekwentnie
            dążyć do rozwikłania sprawy.

• kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 18:13
              wybacz, ale tego nie kupi chyba nawet średnio inteligentny moher - a jakim cudem zatroskany obywatel dostał się do vip roomu, założył podsłuch, nagrał 1200 h rozmów, odczekał rok - po czym "oddał za darmo" redaktorkowi ?? big_grin

i kolejne ważne pytanie - w jakim celu zakładał te podsłuchy i co robił z tymi nagraniami od lipca 2013 ? Tym bardziej należy niezwłocznie ująć przestępcę, który może się okazać szpiegiem innego państwa, a ukrywanie takie szpiega to już przestępstwo z wyższej półki.

A może taśmy służyły do szantażu, a kiedy szantażowany powiedział - dość - zostały upublicznione ?

tłumaczenie redaktorka jest tak głupie, że aż śmieszne.

wirujacypunkt napisał:

> ''Szlachetny'' Latkowski chwali się tym, że zatroskany obywatel oddał nagrania
              > za darmo.
              > Jeżeli to jest prawda, to należy postawić sobie pytanie, po co nagrywał i komu
              > chciał tymi
              > nagraniami zaszkodzić i dlaczego. Nagrywający wiedział, gdzie zakładać podsłuch
              > , a więc
              > musiał mieć w tym jakiś cel, twierdzę, że daleki od troski o kogokolwiek. To ws
              > zystko było dobrze zaplanowane i przemyślane.
              > Latkowski powinien dostać to, co się należy, a więc prokuratorzy powinni konsek
              > wentnie
              > dążyć do rozwikłania sprawy.
              >
              • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 18:25
                Tu już, jak sądzę nie ma czego dodać.
                Teraz należy tylko czekać, jaki będzie koniec tej tragikomedii?
                A może groteska będzie lepszym określeniem na to wszystko co się dzieje?
                • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 18:30
                  mam nadzieję, że wreszcie uda się wytępić w dziennikarzach przeświadczenie, iż wszystko im wolno. Pamiętam, że jedna z aktorek, kiedy nie dawała sobie rady z tymi hienami w czasie swojej choroby - upubliczniła fotki prześladowców - wrzask był na cały kraj - bo hienom można ludzi zaszczuć, ludzie nie powinni się przed hienami bronić - a jednak poskutkowało. I mam nadzieję, że tym razem państwo równie skutecznie ukróci bezprawie zdziczałych mediów.

wirujacypunkt napisał:

> Tu już, jak sądzę nie ma czego dodać.
                  > Teraz należy tylko czekać, jaki będzie koniec tej tragikomedii?
                  > A może groteska będzie lepszym określeniem na to wszystko co się dzieje?
                  • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 18:54
                    druga sprawa to fakt, że redakcja Wprost oraz dziennikarz zamieszany w przestępczy proceder - działali ewidentnie na szkodę państwa.
                    Już dziś pisałem - jeśli na takim nagraniu pan A powie panu B - zabiłem pana C - pan A nie poniesie żadnej konsekwencji mordu, jeśli nie znajdą się żelazne dowody, a samo nagranie, jako dowód zdobyty nielegalnie i niezgodnie z procedurami - nigdy dowodem w sprawie nie będzie.
                    Dziennikarzyny trąbią - wykryli aferę korupcyjną - gówno prawda - tymi nagraniami uniemożliwili służbom ewentualne wyciągnięcie konsekwencji prawnych - polityczne pewnie zostaną wyciągnięte - ale to śmieszne - jeśli ujawnione sytuacje miały miejsce i były aktem korupcji czy bezprawia - nikt politykom nic nie zrobi z tego tytułu, jeśli prokuratura (śledztwa również zostały otwarte) nie znajdzie innych dowodów. Bo taśmy, jako materiał zdobyty nielegalnie - dowodem w sprawie nie będą.
                    Czy zatem na pewno chodziło o "troskę o nas" czy jednak o nagraną z góry polityczną roszadę - gdzie nikogo nie obchodzą prawne konsekwencje i ukaranie polityków za działalność na szkodę państwa - a raczej o pomoc w obaleniu rządu przez ugrupowanie mające chęć na swoją kolej przy korycie.
                    • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 19:16
                      kogucik.2872 napisał:

> druga sprawa to fakt, że redakcja Wprost oraz dziennikarz zamieszany w przestęp
                      > czy proceder - działali ewidentnie na szkodę państwa.

Nie trzeba mieć zbyt dużo rozumu, żeby to zauważyć i zrozumieć.

> Już dziś pisałem - jeśli na takim nagraniu pan A powie panu B - zabiłem pana C
                      > - pan A nie poniesie żadnej konsekwencji mordu, jeśli nie znajdą się żelazne do
                      > wody, a samo nagranie, jako dowód zdobyty nielegalnie i niezgodnie z proceduram
                      > i - nigdy dowodem w sprawie nie będzie.
                      > Dziennikarzyny trąbią - wykryli aferę korupcyjną - gówno prawda - tymi nagrania
                      > mi uniemożliwili służbom ewentualne wyciągnięcie konsekwencji prawnych - polity
                      > czne pewnie zostaną wyciągnięte - ale to śmieszne - jeśli ujawnione sytuacje mi
                      > ały miejsce i były aktem korupcji czy bezprawia - nikt politykom nic nie zrobi
                      > z tego tytułu, jeśli prokuratura (śledztwa również zostały otwarte) nie znajdzi
                      > e innych dowodów. Bo taśmy, jako materiał zdobyty nielegalnie - dowodem w spraw
                      > ie nie będą.

I tu jest pies pogrzebany.

> Czy zatem na pewno chodziło o "troskę o nas" czy jednak o nagraną z góry pol
                      > ityczną roszadę - gdzie nikogo nie obchodzą prawne konsekwencje i ukaranie pol
                      > ityków za działalność na szkodę państwa - a raczej o pomoc w obaleniu rządu prz
                      > ez ugrupowanie mające chęć na swoją kolej przy korycie.

Wnioskując z kilku wypowiedzi posłów należących do jednej z opozycyjnych partii, jest to wysoce prawdopodobne, a troskę o nas, to posłowie mają tam, gdzie kończy się szlachetna nazwa pleców.
                      • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 19:26
                        na konferencji prasowej Tuska - obojętnie czy jest kochany czy nienawidzony - jest osobą która sprawuje władzę w tym kraju - dziennikarze pokazali swoją kulturę i poszanowanie.
                        Nie wiem też gdzie poza naszym krajem - premier jest zmuszany do tłumaczenia się z działalności prokuratury w zwykłej sprawie kryminalnej.
                        Zachowanie mediów przekroczyło granice absurdów.
                        • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 19:29
                          - Ja należę do tych, którzy za najważniejszą uważają odpowiedź na pytanie, kto zlecił nagrywanie. Bo może się okazać, że bardzo nieciekawe ośrodki władzy zlecały nagrywanie polskich polityków. I to dopiero będzie dobry punkt startu, żeby snuć rozważania w innych sprawach - powiedział Markowski.

Markowski nisko ocenia jednak "zdolność koalicyjną Jarosława Kaczyńskiego". - Jestem sobie w stanie wyobrazić, że PiS z Jarosławem Kaczyńskim wygrywa wybory. Natomiast później być może okaże się, że ministrem spraw wewnętrznych ma być na przykład Macierewicz, a na świecie reprezentować nas będzie pani Fotyga - niejednemu koalicjantowi może odejść ochota do współpracy - powiedział politolog. Zaznaczył, że obecnie nie widzi koalicjanta dla PiS.

Komentując dalej sprawę nagrań, Markowski zaznaczył, że "taśmy były i będą". Przypomniał m.in. sprawę nagrań Renaty Beger. - Niezależnie od tego, kto będzie rządził za dwa lata, cztery lata czy sześć, jakieś taśmy znowu się pojawią. Ktoś kogoś nagra. Wtedy - być może polityków partii opozycyjnej, która w tej chwili tak ochoczo to wykorzystuje - powiedział.

Politolog podkreślił, że "polskie partie polityczne muszą mieć zdolność osiągania konsensusu w sprawach reguł gry, jakie obowiązują w kraju - nie tego, jaką politykę się prowadzi, tylko reguł gry tej polityki". Wskazał też na "nieodpowiedzialnych tych, którzy nagrywają i nieodpowiedzialnych dziennikarzy, którzy publikują". - Te taśmy były proponowane innym redakcjom i te inne redakcje uznały, że to nie jest materiał godzien tego, by ich redakcje to publikowały - mówił Markowski.

wiadomosci.onet.pl/kraj/markowski-najwazniejsze-jest-teraz-by-ustalic-kto-zlecil-nagrywanie/nhpse
                          • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 19:39
                            i proszę - zadaje dokładnie te same pytania co my

Zwrócił uwagę m.in. na to, że nagranie z rozmowy Marka Belki i Bartłomieja Sienkiewicza ujawniono dopiero po 11 miesiącach. Politolog zastanawia się, dlaczego stało się to tak późno, skoro osoby "uniesione patriotyzmem uważają, że ta rozmowa zagrażała bytowi narodowemu, państwowemu". - Jeśli ktoś uważał, że to jest zagrożenie dla państwa, to nie bardzo rozumiem patriotyzm, który pozwala przez jedenaście miesięcy trzymać takie taśmy. Dlatego uważam, że to, kto nagrywał, dlaczego przetrzymywał, dlaczego teraz ujawnił, jest podstawowym pytaniem - powiedział Markowski.
                            • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 19:49
                              Teraz w Superstacji leci wywiad z Panem Markowskim i już pierwsze zdanie, które wypowiedział jest interesujące. Wywiad prowadzi Pani Paradowska (stara dobra szkoła dziennikarska) co gwarantuje, że będzie wywiad prowadzony kulturalnie i interesująco.
                              • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 19:51
                                to słuchaj i zdasz relacje - no i znowu czepiamy się tych samych źródeł big_grin

wirujacypunkt napisał:

> Teraz w Superstacji leci wywiad z Panem Markowskim i już pierwsze zdanie, które
                                > wypowiedział jest interesujące. Wywiad prowadzi Pani Paradowska (stara dobra s
                                > zkoła dziennikarska) co gwarantuje, że będzie wywiad prowadzony kulturalnie i i
                                > nteresująco.
                                • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 20:38
                                  Ciekawie było, ale za krótko. Dopuszcza możliwość, ze mogą być zamieszane w całą aferę
                                  służby rosyjskie w porozumieniu z kimś od nas. Uzasadnił to bardzo logicznie, a także uzasadnił to, że na losy Polski od 300 lat mają wpływ Rosjanie i słuchając Go uzmysłowiłam sobie, że ma rację. Rosjanie mogli wpuścić nam takie ''bąka'', ponieważ chcą żebyśmy zajęli się rozróbami w Polsce, co oderwie nas od mieszania się w Ukrainę. Powiedział także, że przed wyborami mogą nam oddać Tupolewa i tym spowodować kolejne zamieszanie, co będzie
                                  miało oczywisty wpływ na wybory. Skrytykował nieudolność naszych służb specjalnych, na co
                                  mają ciągle wpływ dawne poczynania Macierewicza. Bardzo ważył każde słowo, co jest
                                  zrozumiałe ze względu na zawód jaki kiedyś wykonywał.
                                  Jeżeli chodzi o Macierewicza, to bardzo wiele razy słyszałam, że może mieć coś wspólnego z wywiadem rosyjskim. Myślałam, że to jakieś fantasmagorie, ale wywiad z Markowskim
                                  daje mi wiele do myślenia. Jeżeli Rosjanie zmontowali cała aferę w porozumieniu z jakimiś
                                  siłami od nas, to...............................?

kogucik.2872 napisał:

> to słuchaj i zdasz relacje - no i znowu czepiamy się tych samych źródeł big_grin
                                  >
                                  > wirujacypunkt napisał:
                                  >
                                  > > Teraz w Superstacji leci wywiad z Panem Markowskim i już pierwsze zdanie,
                                  > które
                                  > > wypowiedział jest interesujące. Wywiad prowadzi Pani Paradowska (stara d
                                  > obra s
                                  > > zkoła dziennikarska) co gwarantuje, że będzie wywiad prowadzony kulturaln
                                  > ie i i
                                  > > nteresująco.
                                  >
                                  >
                                  • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 20:48
                                    może i prawdopodobna wersja - w dzisiejszej sytuacji, kiedy jest tak napięta atmosfera z Ukrainą. Ale.......
                                    jeśli tak - to redaktor jest winny zdrady stanu - zatajając aferę szpiegowską
                                    a to już poważniejsze zarzuty jak nielegalne podsłuchy
                                    gdyby to Ruscy zlecili podsłuch - powiedzmy w celu szpiegowskim, chcąc zdobyć informacje dotyczące sytuacji z Ukrainą - to nie sądzę, żeby udostępniali redaktorkom pośledniego pisma po roku taśmy. To się chyba nie trzyma kupy.
                                    Ale dla dobra sprawy poparłbym tą wersję, gdyż podejrzenie o szpiegostwo na rzecz obcego państwa zmienia kwalifikację czynu i pozwala służbom na radykalne działania - a to mi pasi
                                    • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 21:05
                                      kogucik.2872 napisał:

> może i prawdopodobna wersja - w dzisiejszej sytuacji, kiedy jest tak napięta at
                                      > mosfera z Ukrainą. Ale.......
                                      > jeśli tak - to redaktor jest winny zdrady stanu - zatajając aferę szpiegowską
                                      > a to już poważniejsze zarzuty jak nielegalne podsłuchy
                                      > gdyby to Ruscy zlecili podsłuch - powiedzmy w celu szpiegowskim, chcąc zdobyć i
                                      > nformacje dotyczące sytuacji z Ukrainą - to nie sądzę, żeby udostępniali redakt
                                      > orkom pośledniego pisma po roku taśmy. To się chyba nie trzyma kupy.
                                      > Ale dla dobra sprawy poparłbym tą wersję, gdyż podejrzenie o szpiegostwo na rze
                                      > cz obcego państwa zmienia kwalifikację czynu i pozwala służbom na radykalne dzi
                                      > ałania - a to mi pasi

Szkoda, że nie słyszałeś wypowiedzi Markowicza, uzasadnił to bardzo, bardzo logicznie.
                                      Mnie także taka zmiana kwalifikacji czynu bardzo by się podobała.

Ale słyszę, ze kolejni dziennikarze odcinają się od Olejnikowej i całej tej dziennikarskiej hałastry prawicowej, co znaczy, że jeszcze jest kilku dziennikarzy którzy rozsądnie oceniają rzeczywistość.

• kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 21:11
                                        wszystko jest możliwe, od początku mówi się i o wątku szpiegowskim. To by nawet w pewnym sensie tłumaczyło przetrzymywanie nagrań przez tak długi okres czasu.

ale są i tacy, co mają za nic prawo, uważając że wszystko jest warte kompromitacji rządu. I nie dociera do ciołków, że te taśmy są bezwartościowe, jeśli chodzi o dowód w śledztwach ws korupcji - za to afera spowodowała destabilizację w kraju oraz widmo pisu u władzy w razie przyspieszonych wyborów. A to gorsze jak zaraza.

wirujacypunkt napisał:
                                        > Szkoda, że nie słyszałeś wypowiedzi Markowicza, uzasadnił to bardzo, bardzo log
                                        > icznie.
                                        > Mnie także taka zmiana kwalifikacji czynu bardzo by się podobała.
                                        >
                                        > Ale słyszę, ze kolejni dziennikarze odcinają się od Olejnikowej i całej tej dzi
                                        > ennikarskiej hałastry prawicowej, co znaczy, że jeszcze jest kilku dziennikarzy
                                        > którzy rozsądnie oceniają rzeczywistość.
                                        >
                                        • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 21:49
                                          kogucik.2872 napisał:

> wszystko jest możliwe, od początku mówi się i o wątku szpiegowskim. To by nawet
                                          > w pewnym sensie tłumaczyło przetrzymywanie nagrań przez tak długi okres czasu.
                                          >
                                          Tak, mogli czekać na odpowiedni moment i uznali, że teraz ten moment nadszedł.

> ale są i tacy, co mają za nic prawo, uważając że wszystko jest warte kompromita
                                          > cji rządu. I nie dociera do ciołków, że te taśmy są bezwartościowe, jeśli chodz
                                          > i o dowód w śledztwach ws korupcji - za to afera spowodowała destabilizację w k
                                          > raju oraz widmo pisu u władzy w razie przyspieszonych wyborów. A to gorsze jak
                                          > zaraza.
                                          >
                                          Całkiem prawdopodobne, że teraz chcą destabilizacji kraju, bo akcje Tuska w związku z tym,
                                          że wyniki gospodarcze od początku roku są coraz lepsze i wolniutko spada bezrobocie, mogłyby pójść w górę i wówczas podcinanie gałęzi mogłoby być o wiele trudniejsze.
                                          Przecież nie może być nic gorszego, niż dojście do władzy PiS-u, a w efekcie tej całej rozróby
                                          jest taka możliwość.

> wirujacypunkt napisał:
                                          > > Szkoda, że nie słyszałeś wypowiedzi Markowicza, uzasadnił to bardzo, bard
                                          > zo log
                                          > > icznie.
                                          > > Mnie także taka zmiana kwalifikacji czynu bardzo by się podobała.
                                          > >
                                          > > Ale słyszę, ze kolejni dziennikarze odcinają się od Olejnikowej i całej t
                                          > ej dzi
                                          > > ennikarskiej hałastry prawicowej, co znaczy, że jeszcze jest kilku dzienn
                                          > ikarzy
                                          > > którzy rozsądnie oceniają rzeczywistość.
                                          > >
                                          >
                                          >
                                          • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 21:56
                                            moment, kiedy nagrania zostały ujawnione też nie jest bez znaczenia - przed eurowyborami różnica poparcia dla PO i pis była minimalna, ale jednak PO zdobyło niewielką przewagę. Więc zaraz po wyborach wytoczono kolejne działo.

a mohery dalej głoszą swoje - to ja postuluję założyć podsłuchy wszystkim. Oczywiście dziennikarzynom obowiązkowo !!
                                            A potem publikować co pikantniejsze rozmówki - dowiemy się kto sypia z sąsiadem, jak mąż w pracy, co pracownik gada o pracodawcy, jakie kontrakty można sprzątnąć sprzed nosa konkurencji, oraz wiele innych ciekawych rzeczy.

podsłuchy dla wszystkich !!! big_grin

co tam prawo konstytucyjne i prawo karne !! dla dobra ogółu podsłuchujmy się !! big_grin
                                            • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 22:09
                                              kogucik.2872 napisał:

> moment, kiedy nagrania zostały ujawnione też nie jest bez znaczenia - przed eur
                                              > owyborami różnica poparcia dla PO i pis była minimalna, ale jednak PO zdobyło n
                                              > iewielką przewagę. Więc zaraz po wyborach wytoczono kolejne działo.

Dla moherów, to każdy powód jest dobry do wytoczenia dział, a wynik wyborów całe moherowo bardzo zabolał.

> a mohery dalej głoszą swoje - to ja postuluję założyć podsłuchy wszystkim. Oczy
                                              > wiście dziennikarzynom obowiązkowo !!
                                              > A potem publikować co pikantniejsze rozmówki - dowiemy się kto sypia z sąsiadem
                                              > , jak mąż w pracy, co pracownik gada o pracodawcy, jakie kontrakty można sprząt
                                              > nąć sprzed nosa konkurencji, oraz wiele innych ciekawych rzeczy.
                                              >
                                              > podsłuchy dla wszystkich !!! big_grin
                                              >
                                              > co tam prawo konstytucyjne i prawo karne !! dla dobra ogółu podsłuchujmy się !!
                                              > big_grin

Te podsłuchy dla wszystkich?
                                              No, no, ale byłoby wesoło.
                                              Moglibyśmy się dowiedzieć, co mohery robią w domach, prócz modlitwy ? big_grin
                                              • kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 22:11
                                                albo się chociaż dowiemy, o co się modlą big_grin big_grin big_grin

wirujacypunkt napisał:

> Te podsłuchy dla wszystkich?
                                                > No, no, ale byłoby wesoło.
                                                > Moglibyśmy się dowiedzieć, co mohery robią w domach, prócz modlitwy ? big_grin
                  • wirujacypunkt Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 19:07
                    W przypadku Szumachera i to co u nas się dzieje, jest tym samym. Część dziczy dzennikarskiej
                    nie cofnie się przed niczym, żeby zwiększyć nakład, a co za tym idzie napełnić sobie pieniędzmi kieszenie, a jak już piśmidło nie ma nic sensacyjnego, to umieści na pierwszej stronie wiadomość w tym styli ''Doda przeżyła ogromną traumę'', a na następnej stronie poinformuje, że ta trauma to złamany paznokieć. Zatem każdy chwyt dozwolony w celu zwiększenia nakładu piśmidła. Na traumę Dody, wielu da się złapać i kupi piśmidło.

• kogucik.2872 Re: Dziwy, dziwy nie z tej ziemi 19.06.14, 19:15
                      dokładnie.
                      Dopuszczają się kłamstw, manipulacji - tylko po to, żeby nabić kasę.
                      Media dawno przestały być rzetelnym źródłem informacji. Stały się trąbą jerychońską dla głupków żądnych sensacji.

wirujacypunkt napisał:

> W przypadku Szumachera i to co u nas się dzieje, jest tym samym. Część dziczy d
                      > zennikarskiej
                      > nie cofnie się przed niczym, żeby zwiększyć nakład, a co za tym idzie napełnić
                      > sobie pieniędzmi kieszenie, a jak już piśmidło nie ma nic sensacyjnego, to umie
                      > ści na pierwszej stronie wiadomość w tym styli ''Doda przeżyła ogromną traumę''
                      > , a na następnej stronie poinformuje, że ta trauma to złamany paznokieć. Zatem
                      > każdy chwyt dozwolony w celu zwiększenia nakładu piśmidła. Na traumę Dody, wiel
                      > u da się złapać i kupi piśmidło.
                      >
                      • wirujacypunkt Re: Chociaż raz 19.06.14, 21:09
                        będę wiedziała za co płacę abonament, bo już daaaaaaaaaaaaaaaaaawno nie spędziłam tyle
                        czasu przed telewizorem.
                        • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 19.06.14, 21:13
                          notuj pilnie i zdawaj relację big_grin bo mi się nadal nie chce słuchać głów big_grin

wirujacypunkt napisał:

> będę wiedziała za co płacę abonament, bo już daaaaaaaaaaaaaaaaaawno nie spędził
                          > am tyle
                          > czasu przed telewizorem.
                          • wirujacypunkt Re: Chociaż raz 19.06.14, 21:33
                            Ale ja już też z każdą chwilą mam bardziej dość tego gaworzenia.
                            Jeszcze tylko posłucham Elizy Michalik - bo mądra dziennikarka i dość, więcej nie wytrzymam.
                            Za duża dawka idiotyzmu w krótkim czasie. Jak złapię zarazę to, co ze mną będzie? big_grin

kogucik.2872 napisał:

> notuj pilnie i zdawaj relację big_grin bo mi się nadal nie chce słuchać głów big_grin
                            >
                            >
                            > wirujacypunkt napisał:
                            >
                            > > będę wiedziała za co płacę abonament, bo już daaaaaaaaaaaaaaaaaawno nie s
                            > pędził
                            > > am tyle
                            > > czasu przed telewizorem.
                            >
                            >
                            • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 19.06.14, 21:36
                              a Wprost jakby nigdy nic - publikuje dalsze prywatne rozmowy.

wirujacypunkt napisał:

> Ale ja już też z każdą chwilą mam bardziej dość tego gaworzenia.
                              > Jeszcze tylko posłucham Elizy Michalik - bo mądra dziennikarka i dość, więcej n
                              > ie wytrzymam.
                              > Za duża dawka idiotyzmu w krótkim czasie. Jak złapię zarazę to, co ze mną będz
                              > ie? big_grin
                              >
                              >
                              > kogucik.2872 napisał:
                              >
                              > > notuj pilnie i zdawaj relację big_grin bo mi się nadal nie chce słuchać głów big_grin
                              > >
                              > >
                              > > wirujacypunkt napisał:
                              > >
                              > > > będę wiedziała za co płacę abonament, bo już daaaaaaaaaaaaaaaaaawno
                              > nie s
                              > > pędził
                              > > > am tyle
                              > > > czasu przed telewizorem.
                              > >
                              > >
                              • wirujacypunkt Re: Chociaż raz 19.06.14, 21:55
                                Wiem, ze drukują.
                                Teraz czują się jak bohaterzy.
                                Trzeba zadać sobie pytanie, do jakiego momentu dociągną, nim zostaną zatrzymanie w tym szaleństwie?
                                • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 19.06.14, 21:58
                                  jeśli poszkodowani będą mieli jaja - to do momentu, kiedy redakcja przestanie istnieć, bankrutując po wypłacie potężnych odszkodowań smile

wirujacypunkt napisał:

> Wiem, ze drukują.
                                  > Teraz czują się jak bohaterzy.
                                  > Trzeba zadać sobie pytanie, do jakiego momentu dociągną, nim zostaną zatrzymani
                                  > e w tym szaleństwie?
                                  • kogucik.2872 kolejne głosy rozsądku 19.06.14, 22:04
                                    Czy - tak jak stwierdziła Monika Olejnik - całe środowisko dziennikarskie jest teraz przeciw działaniom Donalda Tuska? - Myślę, że się pomyliła. Mam nadzieję, że się bardzo pomyliła - komentował w TOK FM Jacek Żakowski. - Z faktu, że grupa rozhisteryzowanych prawicowych dziennikarzy rzeczywiście doznawała takich uniesień, nie wynika, że całe środowisko zwariowało - stwierdził.

Na porannej konferencji prasowej Donalda Tuska dziennikarze ostro atakowali szefa rządu. Co dziwne - za decyzję prokuratury. - Kiedy prokuratura była w rządzie - to była "wina rządu". Teraz prokuratura jest poza rządem i dalej jest "wina rządu" - zauważył prowadzący audycję w TOK FM Maciej Głogowski.

Zdaniem Żakowskiego w całej aferze taśmowej trzeba nadal zadawać podstawowe pytanie: kto był w stanie taką aferę zmontować i w czyim to może być interesie? - Tutaj mocno - poza głupotą, napaleniem, emocjonalnością - bardzo wyraźnie odzywa się partia rosyjska w Polsce - oceniał zachowania części komentatorów Żakowski.

proszę - i dokładnie znowu to, co my mówimy.

Żakowski nie bronił jednak tego, co słyszymy na nagraniach opublikowanych przez "Wprost". - Nawet gdyby Marsjanie dokonywali tych nagrań, żeby zniszczyć całą ziemię, to nie zmieniałoby to faktu, że rozmowa ministra Nowaka była skandaliczna i prawdopodobnie miała kryminalny charakter. Nie zmienia to też faktu, że rozmowa prezesa Belki toczyła się w niedopuszczalnym języku - stwierdził publicysta.

Ale jego zdaniem to zupełnie inna sprawa od działań prokuratury. - Tą sprawą trzeba się zająć i mam wrażenie, że to jest opanowane. Ale jak patrzymy, jak sytuacja niszczy rząd, a nie te osoby, które zostały nagrane, to absolutnie kluczowym pytaniem jest, kto za tym stoi? Poważne media powinny nim się zajmować.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103088,16185323,Dziennikarze_przeciw_Tuskowi___Nasza_kolezanka_latwo.html
                                    • kogucik.2872 Re: kolejne głosy rozsądku 19.06.14, 22:08
                                      Premier oświadczył dziś, że po środowej akcji ABW na razie nie odwoła swojego ministra, ale rozważy to. Piechociński zaś nie wyklucza, że za podsłuchami może stać sam... tygodnik "Wprost".

Inicjator afery wśród dziennikarzy? "Niewykluczone"

Pytany o ocenę decyzji prokuratury, która zarządziła przeszukanie redakcji tygodnika "Wprost", szef ludowców powiedział, że "czym innym jest wolność słowa i tajemnica dziennikarska, a czym innym jest udostępnienie prokuraturze samego materiału, a nie informacji o tym, kto go przyniósł".

W ocenie polityka "stosowne służby państwowe muszą uwzględniać wariant", że ktoś z redakcji "Wprost" mógł "zlecić dla celów dziennikarskich zbudowanie takiego systemu zbierania informacji". - Przynajmniej w teorii nie można wykluczyć, ze w środowisku dziennikarskim znalazł się jeden z inicjatorów tego procesu - dodał Piechociński.

W środę ABW zażądała od redakcji "Wprost" dobrowolnego wydania nośników danych z nagraniami nielegalnych podsłuchów polityków i szefa NBP. Redakcja odmówiła. W związku z tym prokuratura zarządziła przeszukanie redakcji, chciała odebrać redaktorowi naczelnemu "Wprost" laptop i pamięć USB, jednak odstąpiono od tej czynności po tym, jak do pomieszczenia weszli dziennikarze zgromadzeni w redakcji.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16184963,Piechocinski_krytykuje_Tuska___Trzeba_bedzie_korygowac.html?lokale=lublin#BoxWiadTxt
                                      • wirujacypunkt Re: kolejne głosy rozsądku 19.06.14, 22:52
                                        Optymistyczne jest to, ze mamy dziennikarzy którzy potrafią na chłodno i rzeczowo ocenić rzeczywistość. Nie tylko Żakowski ocenia w ten sposób sytuacje. Tak samo myśli Pan Bober,
                                        Jakub Wątly.
                                        Przed chwilą slyszłam, że są jeszcze inni dziennikarze, którzy tak myślą, jak Zakowski, Bober,
                                        Wątły, co więcej mówią, że nie życzą sobie żeby Olejnik wypowiadała się w ich imieniu, ponadto nie chcą żeby miś Kaczyński stawał w obronie wolności słowa i przypominają Kaczyńskiemu, co zrobił z radiem i telewizją, zaraz po zostaniu premierem, przypominają jak spowodował wyrzucenie z mediów niewygodnych dziennikarzy.
                                        Piechociński jak widzę też nie poddał się histerii i całkiem rozsądnie wypowiada się o tym,
                                        co się dzieje.
                                        Może nie jest aż tak źle, jak nam się wydaje i jest jeszcze całkiem spora grupa ludzi, która
                                        potrafi ocenić sytuacje, nie kierując się wyłącznie emocjami.
                                        • kogucik.2872 Re: kolejne głosy rozsądku 19.06.14, 22:56
                                          ale przecież i ten politolog przypomniał, że nagrania były oferowane kilku innym pismom - żadna szanująca się redakcja nie podjęła ryzyka publikacji materiału zdobytego z naruszeniem Kodeksu Karnego - a Wprost potrzebowało rozruchu - to życzę im, żeby padli jeszcze szybciej. Tacy dziennikarze tylko podważają i tak już mizerne zaufanie do mediów i budują paskudną opinię faktycznie dobrym i rzetelnym dziennikarzom.
                                          • wirujacypunkt Re: kolejne głosy rozsądku 19.06.14, 23:36
                                            kogucik.2872 napisał:

> ale przecież i ten politolog przypomniał, że nagrania były oferowane kilku inny
                                            > m pismom - żadna szanująca się redakcja nie podjęła ryzyka publikacji materiału
                                            > zdobytego z naruszeniem Kodeksu Karnego - a Wprost potrzebowało rozruchu - to
                                            > życzę im, żeby padli jeszcze szybciej. Tacy dziennikarze tylko podważają i tak
                                            > już mizerne zaufanie do mediów i budują paskudną opinię faktycznie dobrym i rze
                                            > telnym dziennikarzom.

Tak, te materiały były proponowane kilku gazetom, tylko naczelni tych gazet mieli więcej zdrowego rozsądku i byle badziewiem nie chcieli psuć sobie opinii.
                                            U Latkowskiego górę wzięła chęć trzepania pieniędzy nad instynktem samozachowawczym.
                                            Tylko czekać, jak będzie całkowicie skompromitowany dziennikarzyna, to chyba tylko kwestia
                                            czasu.
                                            • kogucik.2872 Re: kolejne głosy rozsądku 19.06.14, 23:39
                                              już się skompromitował i to bardzo
                                              teraz jeszcze powinien za to beknąć i wybulić

wirujacypunkt napisał:

> Tak, te materiały były proponowane kilku gazetom, tylko naczelni tych gazet mie
                                              > li więcej zdrowego rozsądku i byle badziewiem nie chcieli psuć sobie opinii.
                                              > U Latkowskiego górę wzięła chęć trzepania pieniędzy nad instynktem samozachowaw
                                              > czym.
                                              > Tylko czekać, jak będzie całkowicie skompromitowany dziennikarzyna, to chyba ty
                                              > lko kwestia
                                              > czasu.
                                              • wirujacypunkt Re: kolejne głosy rozsądku 19.06.14, 23:48
                                                kogucik.2872 napisał:

> już się skompromitował i to bardzo
                                                > teraz jeszcze powinien za to beknąć i wybulić

Jasne, ze powinien dostać zdrowo po kieszeni, bo to najbardziej boli.

• kogucik.2872 Re: kolejne głosy rozsądku 19.06.14, 23:50
                                                  i dwa lata bez zawiasów - bo jako dziennikarz obstawiony prawnikami - wie co to łamanie prawa.

wirujacypunkt napisał:

> kogucik.2872 napisał:
                                                  >
                                                  > > już się skompromitował i to bardzo
                                                  > > teraz jeszcze powinien za to beknąć i wybulić
                                                  >
                                                  > Jasne, ze powinien dostać zdrowo po kieszeni, bo to najbardziej boli.
                                                  >
                                                  • wirujacypunkt Re: kolejne głosy rozsądku 20.06.14, 00:01
                                                    i w tym, nie sposób nie zgodzić się z Tobą.
                                                    Redaktorek na coś takiego, zapracował sobie.

kogucik.2872 napisał:

> i dwa lata bez zawiasów - bo jako dziennikarz obstawiony prawnikami - wie co to
                                                    > łamanie prawa.
                                                    >
                                                    >
                                                    > wirujacypunkt napisał:
                                                    >
                                                    > > kogucik.2872 napisał:
                                                    > >
                                                    > > > już się skompromitował i to bardzo
                                                    > > > teraz jeszcze powinien za to beknąć i wybulić
                                                    > >
                                                    > > Jasne, ze powinien dostać zdrowo po kieszeni, bo to najbardziej boli.
                                                    > >
                                                    >
                                                    >
                                                  • kogucik.2872 Re: kolejne głosy rozsądku 20.06.14, 00:06
                                                    po to redakcja zatrudnia tylu prawników, żeby pilnowali również przestrzegania prawa przez redaktorków - oraz ostrzegali o jego złamaniu i konsekwencjach.

wirujacypunkt napisał:

> i w tym, nie sposób nie zgodzić się z Tobą.
                                                    > Redaktorek na coś takiego, zapracował sobie.
                                  • wirujacypunkt Re: Chociaż raz 19.06.14, 23:27
                                    Już wiadomo, co jest w dalszej części nagrań.
                                    Jest dalszy ciąg ble, ble, ble.
                                    Latkowski zmiękł i zadeklarował publicznie, że w sobotę o godz. 12, sam zaniesie taśmy do
                                    prokuratury.
                                    Latkowski mięknie ?

kogucik.2872 napisał:

> jeśli poszkodowani będą mieli jaja - to do momentu, kiedy redakcja przestanie i
                                    > stnieć, bankrutując po wypłacie potężnych odszkodowań smile
                                    >
                                    >
                                    > wirujacypunkt napisał:
                                    >
                                    > > Wiem, ze drukują.
                                    > > Teraz czują się jak bohaterzy.
                                    > > Trzeba zadać sobie pytanie, do jakiego momentu dociągną, nim zostaną zatr
                                    > zymani
                                    > > e w tym szaleństwie?
                                    >
                                    >
                                    • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 19.06.14, 23:30
                                      wirujacypunkt napisał:

> Już wiadomo, co jest w dalszej części nagrań.
                                      > Jest dalszy ciąg ble, ble, ble.

owszem - normalne pogaduchy dwóch facetów przy wódce

> Latkowski zmiękł i zadeklarował publicznie, że w sobotę o godz. 12, sam zaniesi
                                      > e taśmy do
                                      > prokuratury.
                                      > Latkowski mięknie ?

nie, nie mięknie - wie, że nie ma wyjścia, bo tak stanowi prawo - ten cały cyrk był dla odwrócenia uwagi i być może kupno czasu na zniszczego tego, czego się tak bał, jak wpadła ABW
                                      • wirujacypunkt Re: Chociaż raz 19.06.14, 23:57
                                        kogucik.2872

> nie, nie mięknie - wie, że nie ma wyjścia, bo tak stanowi prawo - ten cały cyrk
                                        > był dla odwrócenia uwagi i być może kupno czasu na zniszczego tego, czego się
                                        > tak bał, jak wpadła ABW

Tu masz racje, nie mięknie. Musi zanieść te nagrania, a cyrk był grą na czas potrzebna na
                                        wyczyszczenie, wszystkiego co mogło redaktorka zniszczyć całkowicie.
                                        Mam jednak nadzieję, że dojdą odpowiednie służby do tego, czego tak bardzo się boi,
                                        a to otworzy furtkę do odkrycia osoby która nagrywała i oddała nagrania Latkowskiemu.

• kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 00:04
                                          menagerowi restauracji wczoraj postawiono dwa zarzuty - raczej nie bezpodstawnie.
                                          Jeśli dwa - to zakładam, że udział w nielegalnym podsłuchu oraz przyjęcie korzyści majątkowych za zgodę i uczestnictwo. Redaktorek już się asekurował - twierdząc iż "policja zmusiła zatrzymanego menago" do złożenia zeznania obciążającego również redaktorka - i myślę że o to chodzi - gazeta potrzebowała sensacji - wymyślili podsłuchy - teraz gorączkowo szukają sposobu, żeby uniknąć odpowiedzialności karnej.

wirujacypunkt napisał:

> a to otworzy furtkę do odkrycia osoby która nagrywała i oddała nagrania Latkows
                                          > kiemu.
                                          >
                                          • wirujacypunkt Re: Chociaż raz 20.06.14, 00:37

kogucik.2872 napisał:

> menagerowi restauracji wczoraj postawiono dwa zarzuty - raczej nie bezpodstawni
                                            > e.

Wiem, że ma postawione dwa zarzuty, ale też wiem, ze już wyszedł, bo zapłacił kaucję w wys.
                                            40 tys i ma zakaz opuszczania kraju.

> Jeśli dwa - to zakładam, że udział w nielegalnym podsłuchu oraz przyjęcie korzy
                                            > ści majątkowych za zgodę i uczestnictwo. Redaktorek już się asekurował - twierd
                                            > ząc iż "policja zmusiła zatrzymanego menago" do złożenia zeznania obciążającego
                                            > również redaktorka - i myślę że o to chodzi - gazeta potrzebowała sensacji - w
                                            > ymyślili podsłuchy - teraz gorączkowo szukają sposobu, żeby uniknąć odpowiedzia
                                            > lności karnej.
                                            >
                                            Cóz redaktorek już się tłumaczy, zatem jest tak jak myślisz, chcą jakoś przykryć swoją wpadkę.
                                            Latkowski wie czego się boi, wie że więzienie nie jest przyjemne, bo już kiedyś odsiedział
                                            swoje, chyba dwa lata, za rozbój.
                                            >
                                            > wirujacypunkt napisał:
                                            >
                                            >
                                            >
                                            > > a to otworzy furtkę do odkrycia osoby która nagrywała i oddała nagrania L
                                            > atkows
                                            > > kiemu.
                                            > >
                                            >
                                            >
                                            • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 00:39
                                              no i mamy odpowiedź na genezę afery.
                                              • wirujacypunkt Re: Chociaż raz 20.06.14, 00:49
                                                kogucik.2872 napisał:

> no i mamy odpowiedź na genezę afery.

Mamy genezę.
                                                Mamy wszystko przegadane, przedyskutowane, wnioski wyciągnięte i po pracowitym dniu
                                                można się udać na zasłużony odpoczynek.
                                                Dobrej nocy i niech Ciebie Latkowski w snach nie straszy big_grin
                                                • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 00:51
                                                  i Tobie miłych nietaśmowych senków big_grin

wirujacypunkt napisał:

> kogucik.2872 napisał:
                                                  >
                                                  > > no i mamy odpowiedź na genezę afery.
                                                  >
                                                  >
                                                  > Mamy genezę.
                                                  > Mamy wszystko przegadane, przedyskutowane, wnioski wyciągnięte i po pracowitym
                                                  > dniu
                                                  > można się udać na zasłużony odpoczynek.
                                                  > Dobrej nocy i niech Ciebie Latkowski w snach nie straszy big_grin
                                                  • coco.franelka Re: Chociaż raz 20.06.14, 13:08
                                                    Co Wy na to? Ciekawe, no nie?
                                                    wpolityce.pl/polityka/166521-ostry-spor-miedzy-latkowskim-naczelnym-wprost-a-kasprowem-i-gorzelinskim-wlascicielami-agencji-mdi-szokujace-informacje
                                                    Pozdrawiam smile
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 13:22
                                                    no hej

mocny artykuł - do tego potwierdza się wszystko, o czym my, laicy w sumie dyskutujemy od dwóch dni. Czytając to mam coraz mniej wątpliwości, że nagrania powstały w zupełnie innym celu, oraz pytanie czy i do czego zostały wykorzystane w przeciągu 11 miesięcy. Dzięki za link i pozdrówka smile

Tygodnik „Wprost” należący do wydawcy Michała M. Lisieckiego bardzo krytycznie, stawiając mocne zarzuty, opisuje działalność agencji marketingowej MDI. W najnowszym numerze Cezary Łazarewicz twierdzi, że właściciele agencji, byli dziennikarze śledczy Rafał Kasprów i Maciej Gorzeliński, „zbierali haki” na byłego ministra skarbu Mikołaja Budzanowskiego. Miała to być konsekwencja jednego z przetargów na oprogramowanie.

Latkowski podejrzewany o podwójne morderstwo w 1993 roku. Prokuratura wznawia śledztwo

Obaj byliśmy dziennikarzami śledczymi w latach 90. Od ponad dekady prowadzimy prywatną firmę doradczą i równocześnie wydawnictwo prasowe i książkowe. Kiedy Sylwester Latkowski został redaktorem naczelnym „Wprost” postanowiliśmy zbadać kim naprawdę jest. Wcześniej mieliśmy z nim kontakt, który zakończył się wysyłaniem sms-owych gróźb pod naszym adresem. To co ustaliliśmy jest w naszej ocenie wiedzą jaką powinna posiadać opinia publiczna na temat człowieka, który kieruje jedną z największych polskich redakcji i jest wyrocznią w wielu sprawach polskiej mafii. Dzielimy się nią teraz, wiedząc, że Sylwester Latkowski od kilku tygodni dysponuje wiedzą o naszych ustaleniach i podjął aktywne działania aby podległy mu dziennikarz wszelkimi metodami skompromitował nas w oczach opinii publicznej.
                                                    Sylwester Latkowski, redaktor naczelny tygodnika „Wprost” ukrywa prawdę o swoim życiu i związkach z zorganizowaną przestępczością w Polsce. Wkrótce po tym kiedy policja zatrzymała go jako podejrzewanego w sprawie morderstwa jego „wspólnika w interesach” uciekł do Rosji. Z informacji jakie uzyskaliśmy prokuratura w Szczecinie wznowiła śledztwo w tej sprawie 31 lipca tego roku (V DS74/13). Dwadzieścia lat temu Sylwester Latkowski nie wahał się przed niczym, tak mówił do swoich żołnierzy:

„trzeba będzie przyjechać i jeden łeb odstrzelić dla przykładu i zaprowadzić porządek”.

24 maja 1999 roku Sąd Rejonowy wydał wyrok na Sylwestra Latkowskiego za to, że

„działając wspólnie i w porozumieniu z Gracjanem Szmytkowskim, Jackiem Górskim, Kestulisem Norejko i innymi osobami w celu osiągnięcia korzyści majątkowej po uprzednim zagrożeniu uszkodzenia ciała i zabójstwem oraz użycia siły fizycznej”

wymusili na dwóch mieszkańcach Gorzowa Wielkopolskiego znaczne sumy pieniędzy.

Latkowski nie działał sam. Jak jednoznacznie stwierdza sąd i zeznania licznych świadków kierował grupą dawnych obywateli ZSRR wydając im polecenia bicia, straszenia, znęcania się nad ludźmi od których wymuszano pieniądze.

Zeznania Sławomira Szewczuka 16.12.93 godz 14:50:

Latkowski Szmytkowski i Jacek rozmawiali ze sobą, że nie mają czasu i muszą wracać do Szczecina bo ma przyjechać druga grupa „ruskich” a ta obecna wraca do siebie, cały czas chwalili się głośno jakich to Ruskich mają do dyspozycji. Mówili że w tej następnej ekipie ruskich ma przyjechać jakiś snajper.

Zeznania Sławomira Szewczuka 17.12.93 godz. 19:00:

„Podczas wcześniejszej wizyty w Gorzowie u Latkowskiego, nie pamiętam w jakim to było momencie, Latkowski powiedział, że w Gorzowie to w ogóle jest burdel, brak jest jakiejkolwiek organizacji i że trzeba będzie przyjechać i jeden łeb odstrzelić dla przykładu i zaprowadzić porządek”.

Następnym krokiem Sylwestra Latkowskiego jest ucieczka z Polski. Znika na kilka lat.

Gdzie w tym czasie przebywał Latkowski dokładnie nie wiadomo. Pojawiają się nazwy różnych krajów. Sam Latkowski podaje, w jednym ze źródeł, że był na Białorusi, w innym że Rosja.

coco.franelka napisała:

> Co Wy na to? Ciekawe, no nie?
                                                    > wpolityce.pl/polityka/166521-ostry-spor-miedzy-latkowskim-naczelnym-wprost-a-kasprowem-i-gorzelinskim-wlascicielami-agencji-mdi-szokujace-informacje
                                                    > Pozdrawiam smile
                                                  • coco.franelka Re: Chociaż raz 20.06.14, 15:16
                                                    Wygląda na to, że wielu się dopiero teraz obudziło. Internet zalewają wiadomości o Latkowskim smile

metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia/1,126477,16188800,Bronil_komputera__siedzial_w_wiezieniu__sprzedawal.html
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 15:22
                                                    a to normalne w sumie
                                                    redakcja nagłaśnia teksty nagrań, żeby odwrócić uwagę od kwestii ich posiadania a i być może tworzenia przez jednego z dziennikarzy
                                                    zainteresowani, żeby reszta nagrań nie wypłynęła - publikują informacje o Latkowskim, żeby odwrócić uwagę od treści nagrań.

Jednak, jakby nie patrzeć - przeszłość Latkowskiego stawia go w bardzo złym świetle, a intencje nagrań niejasne i podejrzane.

coco.franelka napisała:

> Wygląda na to, że wielu się dopiero teraz obudziło. Internet zalewają wiadomośc
                                                    > i o Latkowskim smile
                                                    >
                                                    > metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia/1,126477,16188800,Bronil_komputera__siedzial_w_wiezieniu__sprzedawal.html
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 15:26
                                                    ale............każdy nowy art przybliża go bardziej do opozycji żądnej władzy za wszelką cenę...........
                                                    W 1989 r. zakładał pierwszy Komitet Obywatelski w dawnym województwie elbląskim. Z ramienia Komitetu w wyborach do Senatu startował Jarosław Kaczyński. Latkowski prowadził wtedy kampanię wyborczą Porozumienia Centrum, pierwszej partii braci Kaczyńskich - pisał w 2008 roku "Press" w obszernym materiale na temat Sylwestra Latkowskiego.

coco.franelka napisała:

> Wygląda na to, że wielu się dopiero teraz obudziło. Internet zalewają wiadomośc
                                                    > i o Latkowskim smile
                                                    >
                                                    > metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia/1,126477,16188800,Bronil_komputera__siedzial_w_wiezieniu__sprzedawal.html
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 15:31
                                                    no i proszę !!! to chyba bardzo wiele wyjaśnia i rzuca jasne światło na całą aferę - postanowił się uwiarygodnić i następne oskarżenia poprzeć materiałem - zdobytym nawet za cenę konfliktu z prawem - byle tylko pomóc Kaczyńskiemu - pytanie - w zamian za co... ? - jak dla mnie - teraz tak to wygląda.

Dziadek z Wehrmachtu

Po serii mniej lub bardziej udanych filmów i współpracy z redakcją filmów dokumentalnych Telewizji Polskiej, powierzono mu stworzenie programu "Konfrontacje" w TVP2. To tam rozpoczęła się głośna sprawa "dziadka z Wehrmachtu". Jacek Kurski przyniósł do studia materiał, którego nie chciały pokazać "Fakty" TVN, a który miał wskazywać, że Donald Tusk kłamie na temat swojej rodziny.

Kontrowersji w programie było znacznie więcej, a środowisko dziennikarskie stopniowo odwracało się od Latkowskiego, jako dziennikarza niemerytorycznego, opierającego swoje wnioski na oskarżeniach i insynuacjach.

"Tak wyglądało prawie każde wydanie 'Konfrontacji': oskarżenia, dużo insynuacji, mało dowodów. Dochodziło do tego, że Latkowski zapowiadał wielką konfrontację przeciwników, ale ci często nie godzili się na występ, więc on sam opowiadał, kogo to niby miał gościć, ale nie wyszło" - pisał "Press".

"Konfrontacje" zniknęły z anteny w 2006 roku, gdy prezesem TVP został Bronisław Wildstein.
                                                  • coco.franelka Re: Chociaż raz 20.06.14, 15:28
                                                    8 lat temu...
                                                    dziennikarski.blog.pl/2006/03/16/sylwester-latkowski-tania-dziwka-polskich-mediow/
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 15:35
                                                    kolega Ziemkiewicza. Super.
                                                    środowisko dziennikarzy powinno samo zadbać o to, żeby się pozbyć pajaca. Bo psuje im opinię po całości.

coco.franelka napisała:

> 8 lat temu...
                                                    > dziennikarski.blog.pl/2006/03/16/sylwester-latkowski-tania-dziwka-polskich-mediow/
                                                  • wirujacypunkt Re: Chociaż raz 20.06.14, 16:13
                                                    Czytając to wszystko robi mi się niedobrze, bo wszystkie te przemądrzałe gadające głowy,
                                                    doskonale wiedzą z jaką gnidą mają do czynienia, ta gnida trzęsie państwem, ośmiesza państwo, skłóca społeczeństwo jeszcze bardziej.
                                                    Teraz w telewizji przemawia zastępca Latkowskiego, a przemowa jest tego rodzaju, że pomogą we wszystkim, by wyjaśnić sprawę, już nie są tacy pewni siebie. Chłopaki z Wprost chyba już wiedzą, że pali się im grunt pod nogami.
                                                    Ciekawa jestem, kiedy Ci wszyscy obrońcy wolności słowa, zaczną się wolniutko, raczkiem wycofywać z obrony ''autorytetu' -' Pana Sylwestra L?
                                                    Ciekawa jestem także, kiedy nasza bezkompromisowa dziennikarka Pani Olejnik, w ''kropce
                                                    nad i'' zatrzęsie się z oburzenia nad poczynaniami Sylwestra L. i krzyknie gromkim głosem
                                                    z oburzenia nad tym, jak bardzo została wprowadzona w błąd.
                                                    Ktoś taki trzęsie państwem, rozwala państwo, destabilizuje, może doprowadzić do niewyobrażalnych konsekwencji.
                                                    Zastanawiające są te potyczki między prokuratorami. Wygląda to tak, jakby jedni chcieli pogrążyć drugich.
                                                    Kto i kiedy zdobędzie się na to, żeby szczegółowo, gdzieś na antenie opowiedzieć całą prawdę
                                                    o Latkowskim.

• kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 16:30
                                                    to coraz bardziej wygląda na planowany zamach stanu - przy użyciu nielegalnego materiału, zdobytego zupełnie w innym celu.
                                                    Powiązania Latkowskiego z PIS są oczywiste. Intencje podsłuchu już nie tak do końca - ale zostały wykorzystane w odpowiednim momencie. Nie wiadomo kto jeszcze był podsłuchiwany - czy tylko politycy, czy np i biznesmeni, czy tylko nasi czy i np zagraniczni goście, jakie treści znalazły się w posiadaniu faceta z przestępczą przeszłością.
                                                    I obawiam się coraz bardziej, że się tego nigdy nie dowiemy. W tej chwili - jak to określił wczorajszy gość programu tak i nie - dziennikarz śledczy - rządy w państwie sprawuje jeden człowiek, który za pomocą nielegalnego materiału decyduje o dymisjach ministrów na drodze szantażu. Oczywiście PIS ma w tym nadzieję na ugranie swojego. Nie wiem tylko, czy taki PIS zdaje sobie sprawę, iż wraz ze zmianą ekipy na celowniku takiej hieny znajdą się właśnie oni - a mają za uszami sporo - choćby afera sprzed kilkunastu dni z lubelskiego, gdzie pisowy radny wraz urzędem miasta umarzali znajomym podatki - od 5 tys dla zaprzyjaźnionego restauratora - do ponad 100 tys różnym biznesmenom. Tak więc kolejne nagrania mogą przedstawić nam kolejnych ewentualnych chłopców od intratnych pozarządowych dealów.

wirujacypunkt napisał:

> Czytając to wszystko robi mi się niedobrze, bo wszystkie te przemądrzałe gadają
                                                    > ce głowy,
                                                    > doskonale wiedzą z jaką gnidą mają do czynienia, ta gnida trzęsie państwem, ośm
                                                    > iesza państwo, skłóca społeczeństwo jeszcze bardziej.
                                                    > Teraz w telewizji przemawia zastępca Latkowskiego, a przemowa jest tego rodzaju
                                                    > , że pomogą we wszystkim, by wyjaśnić sprawę, już nie są tacy pewni siebie. Chł
                                                    > opaki z Wprost chyba już wiedzą, że pali się im grunt pod nogami.
                                                  • wirujacypunkt Re: Chociaż raz 20.06.14, 16:49
                                                    Ciekawa informacja jest na Gazeta.pl, otóż w 1989 r. Latkowski zakładał pierwszy Komitet
                                                    Obywatelski w dawnym województwie elbląskim. Z ramienia komitetu obywatelskiego do
                                                    Senatu stratował Jarosław Kaczyński. Latkowski prowadził kampanie wyborczą Porozumienia
                                                    Centrum, pierwszej partii braci Kaczyńskich.
                                                    Nie komentuje tego, każdy może skomentować sobie sam i wyciągnąć wnioski.
                                                    Interesujące i potwierdza Twój post.
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 17:09
                                                    Coco mi tu wkleiła link i właśnie stąd piszę o powiązaniach Latkowskiego z PIS

wirujacypunkt napisał:

> Ciekawa informacja jest na Gazeta.pl, otóż w 1989 r. Latkowski zakładał pierwsz
                                                    > y Komitet
                                                    > Obywatelski w dawnym województwie elbląskim. Z ramienia komitetu obywatelskiego
                                                    > do
                                                    > Senatu stratował Jarosław Kaczyński. Latkowski prowadził kampanie wyborczą Poro
                                                    > zumienia
                                                    > Centrum, pierwszej partii braci Kaczyńskich.
                                                    > Nie komentuje tego, każdy może skomentować sobie sam i wyciągnąć wnioski.
                                                    > Interesujące i potwierdza Twój post.
                                                  • rudka-a Re: Chociaż raz 20.06.14, 17:20
                                                    Dooobryyyy Wszystkim smile
                                                    wiem, wiem...się wciełam nie na temat suspicious
                                                    smile))))
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 17:25
                                                    mi to nie przeszkadza, to nie koszary
                                                  • rudka-a Re: Chociaż raz 20.06.14, 17:28
                                                    Szkoda sad liczyłam na mała awanturkę suspicious
                                                    cisnienie mi spadło

big_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 19:48
                                                    ja Ci mogę ciśnienie podnieść suspicious
                                                    skutecznie suspicious

rudka-a napisała:

> Szkoda sad liczyłam na mała awanturkę suspicious
                                                    > cisnienie mi spadło
                                                    >
                                                    > big_grin
                                                  • coco.franelka Re: Chociaż raz 20.06.14, 21:17
                                                    16 czerwca - onet.pl -
                                                    "Kto stoi za "aferą taśmową"?

"W niedzielę na stronie internetowej Jacka Karnowskiego pojawił się wpis, w którym prezydent Sopotu oznajmia, że wie, kto stoi za "aferą taśmową". We wpisie czytamy, że "warto prześledzić troszkę działalność publicystyczną dziennikarza, który gwarantuje autentyczność nagrań z artykułu we Wprost - Piotra Nisztora".

To Nisztor stoi za aferą Karnowskiego.Też "ktoś mu dostarczył" taśmy z podsłuchu...
                                                    smile
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 21:23
                                                    z tego co podała prokuratura - menago knajpy zeznał, że to właśnie Nisztor był współtwórcą pomysłu podsłuchu i to on dostarczył sprzęt podsłuchowy do restauracji - czyli jakby się pokrywa.

coco.franelka napisała:

> 16 czerwca - onet.pl -
                                                    > "Kto stoi za "aferą taśmową"?
                                                    >
                                                    > "W niedzielę na stronie internetowej Jacka Karnowskiego pojawił się wpis, w któ
                                                    > rym prezydent Sopotu oznajmia, że wie, kto stoi za "aferą taśmową". We wpisie c
                                                    > zytamy, że "warto prześledzić troszkę działalność publicystyczną dziennikarza,
                                                    > który gwarantuje autentyczność nagrań z artykułu we Wprost - Piotra Nisztora".
                                                    >
                                                    > To Nisztor stoi za aferą Karnowskiego.Też "ktoś mu dostarczył" taśmy z podsłuch
                                                    > u...
                                                    > smile
                                                  • coco.franelka Re: Chociaż raz 20.06.14, 21:24
                                                    natemat.pl/106979,on-juz-wczesniej-organizowal-podsluchy-dziennikarz-ktory-ujawnil-afere-tasmowa-pod-ostrzalem-kim-jest-piotr-nisztor
                                                    smile
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 21:27
                                                    ano właśnie - więc zapewne to dobry trop.

coco.franelka napisała:

> natemat.pl/106979,on-juz-wczesniej-organizowal-podsluchy-dziennikarz-ktory-ujawnil-afere-tasmowa-pod-ostrzalem-kim-jest-piotr-nisztor
                                                    > smile
                                                  • coco.franelka Re: Chociaż raz 20.06.14, 21:29
                                                    wyborcza.pl/1,75248,16161016,Karnowski___Macie_watpliwosci__skad_sa_te_nagrania_.html
                                                    smile
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 21:32
                                                    mam tylko nadzieję, że ktoś się w końcu za to weźmie. Są inne sposoby na demaskowanie nieuczciwości polityków niż łamanie prawa karnego dla osiągnięcia zysku i taniej sensacji.

coco.franelka napisała:

> wyborcza.pl/1,75248,16161016,Karnowski___Macie_watpliwosci__skad_sa_te_nagrania_.html
                                                    > smile
                                                  • coco.franelka Re: Chociaż raz 20.06.14, 21:53
                                                    ???
                                                    radomirszumelda.natemat.pl/107011,dopasc-tuska-czyli-powrot-iv-rp
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 22:01
                                                    niezłe. Ale czasów dożyliśmy..............

coco.franelka napisała:

> ???
                                                    > radomirszumelda.natemat.pl/107011,dopasc-tuska-czyli-powrot-iv-rp
                                                  • coco.franelka Re: Chociaż raz 20.06.14, 22:06
                                                    Jeszcze i Kamiński... Klawo jest... jak cholera...
                                                    Nie zawracam już głowy. Dobranoc smile
                                                  • kogucik.2872 Re: Chociaż raz 20.06.14, 22:07
                                                    dzięki za odwiedziny smile
                                                    dobrej smile

coco.franelka napisała:

> Jeszcze i Kamiński... Klawo jest... jak cholera...
                                                    > Nie zawracam już głowy. Dobranoc smile
                                                  • wirujacypunkt Re: Coś z przymrużeniem oka, ale.............? 20.06.14, 22:04
                                                    Na początku roku w jednym z dzienników ogólnopolskich, przeczytałam wróżbę dla Kaczyńskiego na 2014 r Wróżka przepowiedziała, że Kaczyński odejdzie z polityki skompromitowany i w niesławie. Ostatnie widomości mogą wskazywać na to, że krąg wokół
                                                    Kaczyńskiego, zacieśnia się coraz bardziej.
                                                    Jeżeli przepowiednie wróżki, spełnią się, to zaczynam wierzyć wróżkom wink
                                                  • kogucik.2872 Re: Coś z przymrużeniem oka, ale.............? 20.06.14, 22:06
                                                    ależ to najlepsza wiadomość, jaką od dawna widziałem !! big_grin oby się spełniło !! big_grin

wirujacypunkt napisał:

> Na początku roku w jednym z dzienników ogólnopolskich, przeczytałam wróżbę dla
                                                    > Kaczyńskiego na 2014 r Wróżka przepowiedziała, że Kaczyński odejdzie z polityki
                                                    > skompromitowany i w niesławie. Ostatnie widomości mogą wskazywać na to, że krą
                                                    > g wokół
                                                    > Kaczyńskiego, zacieśnia się coraz bardziej.
                                                    > Jeżeli przepowiednie wróżki, spełnią się, to zaczynam wierzyć wróżkom wink
                                                  • anoagata Re: Coś z przymrużeniem oka, ale.............? 21.06.14, 13:31
                                                    To ja też czekam na spełnienie tej wróżby.
                                                    Dawno,dawno temu jak byłam trochę starszym dzieckiem,wracając ze szkoły przez park,to tam siedziały grube,wielkie i stare cyganki i bardzo namawiały do po wróżenia.
                                                    Pozwoliłam sobie powróżyć 2 razy.
                                                    Jedna powiedziała mi ze będę miała 8 dzieci / słownie osiem/ przeraziłam się.
                                                    Inna powiedziała mi ze za kilkadziesiąt lat będzie mi tak dobrze,że nie będę wiedziała o swoim dobrze,to ucieszyłam się.
                                                    Dzieci mam tylko dwa ale dobrze to chyba mi jest póki co ale nie aż tak żebym o tym nie wiedziała.
                                                  • kogucik.2872 Re: Coś z przymrużeniem oka, ale.............? 21.06.14, 14:29
                                                    ja nie wiem, czy mnie Cyganicha nie przeklęła, bo strasznie jarmoliła kiedy nie chciałem dać pieniążka, ale przestała jarmolić jak zawróciłem.... big_grin
                                                  • kogucik.2872 Latkowski się martwi 21.06.14, 18:43
                                                    wzruszające - ale zabawne, że stawia podobne tezy i pytania jak my przez ostatnie dni

Jeśli ktoś nagrywa kluczowych polityków w państwie przy obiedzie – to alarm dla polskich służb. Widzimy ich bezradność. Nie wiedziały o podsłuchach, nie potrafiły przed nimi uchronić. Taśmy zostały nagrane wiele miesięcy temu, nie wiadomo, ile ich jest. Co się z nimi działo? Czy ktoś je mógł wykorzystywać? Szantażować za ich pomocą polityków? Prezesów spółek? Czy użytek mogły z nich robić obce państwa? – pisze na swoim blogu na internetowej stronie "Wprost" Sylwester Latkowski. Redaktor naczelny tygodnika, mówiąc o akcji ABW i policji w redakcji gazety, stwierdził, że "doszło do haniebnych dla polskich organów ścigania scen".

ale się przynajmniej zreflektował

Naczelny "Wprost" poinformował również, że publikowane przez tygodnik kolejne nagrania rozmów nie będą kompletne - nie będzie w nich żadnych wątków dotyczących życia prywatnego bohaterów. "Nagrania w całości zaś przekażemy organom ścigania, jeśli o to wystąpią" - dodaje.

wiadomosci.onet.pl/kraj/sylwester-latkowski-widzimy-bezradnosc-polskich-sluzb/dqwng
                                                  • wirujacypunkt Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 21:37
                                                    Wzruszający jest ten Latkowski.
                                                    Taka troska o państwo i nie tylko.
                                                    Ciekawe, dlaczego nie troszczył się o ludzi katowanych przez Jego żołnierzy w Gorzowie.
                                                    Latkowski zmienił się na lepsze?
                                                    Nie !
                                                    On zmienił tylko maskę.

Gdzieś czytałam, ze taśmy za 20 tyś, chciano sprzedać Bondowi Rutkowskiemu, ale nasz
                                                    Bond, nie kupił taśm, zgłosił to w prokuraturze i już nawet został przesłuchany.
                                                    Rewelacje Bonda trzeba chyba jednak przyjąć z lekkim przymrużeniem oka.
                                                  • kogucik.2872 Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 21:57
                                                    zauważ kolejny bajzel medialny i próby mataczenia - najpierw twierdzili, że mają 1200 godz nagrań, teraz, że w czwartek przyszły nowe pliki, wcześniej mieli tylko tamte, co już opublikowali. Ciekawe kogo dziennikarzyny szantażowały przez kilka miesięcy, używac nagrań z nielegalnych bandyckich podsłuchów - bo ujawnili to, co mogło im się przydać medialnie - kto jeszcze został nagrany - tego się nigdy nie dowiemy.
                                                    I co z tego, że obiecał, iż nie opublikuje treści, dotyczących prywatnego życia nagrywanych - skoro odsłucha ich cała banda niepowołanych do poznawania czyjegoś prywatnego życia ludzi - w tym facet który ma udowodnione związki z przestępczością zorganizowaną.

wirujacypunkt napisał:

> Wzruszający jest ten Latkowski.
                                                    > Taka troska o państwo i nie tylko.
                                                    > Ciekawe, dlaczego nie troszczył się o ludzi katowanych przez Jego żołnierzy w G
                                                    > orzowie.
                                                    > Latkowski zmienił się na lepsze?
                                                    > Nie !
                                                    > On zmienił tylko maskę.
                                                    >
                                                    > Gdzieś czytałam, ze taśmy za 20 tyś, chciano sprzedać Bondowi Rutkowskiemu, ale
                                                    > nasz
                                                    > Bond, nie kupił taśm, zgłosił to w prokuraturze i już nawet został przesłuchany
                                                    > .
                                                    > Rewelacje Bonda trzeba chyba jednak przyjąć z lekkim przymrużeniem oka.
                                                  • wirujacypunkt Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 22:12
                                                    Latkowski wcześniej czy później pójdzie siedzieć i chyba On samo dobrze o tym wie.
                                                    Ten człowiek mięknie z dnia na dzień i z dnia na dzień boi się bardziej.
                                                    Tylko nim ten gangster pójdzie siedzieć, to może wykorzystać wiedzę o prywatnym życiu,
                                                    być może majątku podsłuchiwanych ludzi i wysłać swoich dawnych żołnierzy, by szantażowali,
                                                    wymuszali haracze.
                                                    Wielką łaskę robi z tego, że nie ujawni nagranej wiedzy o prywatnych sprawach ludzi, jest tak jak piszesz. Cała banda jego ludzi wysłuchała tego z tej wiedzy mogą korzystać stopniowo przez lata, nawet jak już cała afera zostanie zapomniana.
                                                  • kogucik.2872 Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 22:20
                                                    no i właśnie tak pisałem na początku - że podsłuchy założone zostały w zupełnie innym celu, niż "ratowanie kraju przed upadkiem z powodu korupcji polityków" - chgw co się z nagraniami działo przez te miesiące, kto ma kopie, komu się przydadzą informacje - nie tylko przecież polityczne - bo takie rozmowy to głównie rozmowy o tzw dupie maryni - udostępniono 2,5 h nagrania - pozostałe 1197 h pozostaje tajemnicą - nie wiem, jak można twierdzić, że facet nagrywający czyjeś rozmowy w knajpie - ludzi, którzy z racji swoich pozycji są świetnym materiałem dla szantażystów wszelkiej maści - jest bojownikiem z systemem. Bo te deklarowane prawie 1200 h to może być wszystko - czyjeś rodziny, kasa, kontrahenci, wyjazdy, interesy - dosłownie wszystko.

wirujacypunkt napisał:

> Latkowski wcześniej czy później pójdzie siedzieć i chyba On samo dobrze o tym w
                                                    > ie.
                                                    > Ten człowiek mięknie z dnia na dzień i z dnia na dzień boi się bardziej.
                                                    > Tylko nim ten gangster pójdzie siedzieć, to może wykorzystać wiedzę o prywatny
                                                    > m życiu,
                                                    > być może majątku podsłuchiwanych ludzi i wysłać swoich dawnych żołnierzy, by sz
                                                    > antażowali,
                                                    > wymuszali haracze.
                                                    > Wielką łaskę robi z tego, że nie ujawni nagranej wiedzy o prywatnych sprawach l
                                                    > udzi, jest tak jak piszesz. Cała banda jego ludzi wysłuchała tego z tej wiedzy
                                                    > mogą korzystać stopniowo przez lata, nawet jak już cała afera zostanie zapomnia
                                                    > na.
                                                  • wirujacypunkt Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 22:37
                                                    Zawsze niemal od samego początku przewijał się PiS. Kilku dziennikarzy niby żartem, niby puszczając oko do widzów mówiło o tym, ale skoro zamieszany jest dziennikarz, to całkiem
                                                    prawdopodobne, że niektórzy z środowiska dziennikarskiego wiedzieli, że PiS maczał
                                                    w tym palce.
                                                    Ta ilość godzin nagrań w miarę upływu czasu rośnie, ale niech to będzie 300 h tak jak mówiono na początku, to i tak draństwo będzie miało z czego czerpać wiedze o ludziach
                                                    i ich sprawach.
                                                    Teraz trzeba trzymać palce, żeby nikt niczego nie spartaczył.
                                                    Mówią, ze Tusk źle zrobił, iż nie zdymisjonował Sienkiewicza, ale On został tak upokorzony,
                                                    że stanie na głowie żeby sprawę rozwikłać i doprowadzić do końca.
                                                  • kogucik.2872 Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 22:48
                                                    owszem - upokorzony - bo zwróć uwagę, jeśli słuchałaś - pojawiło się w rozmowie nazwisko Tuska - w jakimś tam nieszkodliwym kontekście - że na czymś się nie zna czy coś w tym guście - jest rzeczą naturalną, że czasem rozmawiamy o kimś, ale nie chcielibyśmy, żeby treść tej rozmowy do tego kogoś dotarła - tym bardziej jeśli jest to przełożony. Abstrahuję w tej chwili od kwestii że podsłuchiwani byli politycy dość wysokiego szczebla - przynajmniej o tych wiemy - ale wystarczyłoby np że taki polityk X w czasie luźnej rozmowy przy wódce i zakąskach zapytał polityka Y - czy powiedział już żonie, że ma dziecko z kochanką. I tego typu informacje wpadają w łapy kryminalisty - nie popieram zdrady - ale też kategorycznie się nie zgadzam, żeby takich rozmów odsłuchiwał dziennikarzyna - choćby najlepszy - choć w tym momencie bez żadnych zasad moralnych.
                                                    W ogóle - po co to całe celebrowanie 25 lat wolności - skoro dziś o wiele więcej osób jest narażonych na kradzież prywatności - mało tego - nie tylko kradzież ale i upublicznienie - czyli skrajne upokorzenie - bo naprawdę trudno potem zgadnąć jak się zachować, kiedy np cała Polska - i nie tylko - usłyszy, że biznesmen Y ma pryszcza na dupie.

wirujacypunkt napisał:

> Zawsze niemal od samego początku przewijał się PiS. Kilku dziennikarzy niby żar
                                                    > tem, niby puszczając oko do widzów mówiło o tym, ale skoro zamieszany jest dzi
                                                    > ennikarz, to całkiem
                                                    > prawdopodobne, że niektórzy z środowiska dziennikarskiego wiedzieli, że PiS mac
                                                    > zał
                                                    > w tym palce.
                                                    > Ta ilość godzin nagrań w miarę upływu czasu rośnie, ale niech to będzie 300 h t
                                                    > ak jak mówiono na początku, to i tak draństwo będzie miało z czego czerpać wied
                                                    > ze o ludziach
                                                    > i ich sprawach.
                                                    > Teraz trzeba trzymać palce, żeby nikt niczego nie spartaczył.
                                                    > Mówią, ze Tusk źle zrobił, iż nie zdymisjonował Sienkiewicza, ale On został tak
                                                    > upokorzony,
                                                    > że stanie na głowie żeby sprawę rozwikłać i doprowadzić do końca.
                                                  • wirujacypunkt Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 22:58
                                                    Zgadzam się z tym co napisałeś, a jeżeli jeszcze wiedza o sprawach bardzo intymnych wpadnie w ''łapska'' ludzi o mentalności Latkowskiego, to może przyczynić się do tragedii wielu
                                                    osób. Z powodu typa pozbawionego jakiejkolwiek moralności, jeden błąd popełniony w chwili
                                                    słabości, może zrujnować całe życie.
                                                  • kogucik.2872 Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 23:05
                                                    nie lubię dziennikarzy od dawna. Bo mierzi mnie ich pogoń za sensacją za wszelką cenę - my dostajemy informacje bezwartościowe, zwabieni krzykliwymi tytułami, pod którymi tak naprawdę nie kryje się nic.
                                                    Słuchałem wypowiedzi wielu dobrych dziennikarzy śledczych - zdanie jest jedno - jeśli w trakcie pozyskiwania materiału - bardzo często drogą poza prawną - taki dziennikarz uzna, że materiał dotyczy przestępstwa - obojętnie na jakim szczeblu - zaczyna się współpraca ze służbami - bo śledztwo dziennikarskie nie polega na szukaniu sensacji - tylko na pracy rzetelnego detektywa szukającego afer - żaden z nich - co powtarzało się wielokrotnie - nie zrobiłby czegoś takiego, żeby puścić taki materiał. A przynajmniej nie przed kontaktem z prokuraturą, jeśli podejrzewał np aferę korupcyjną.
                                                    Natomiast proceder nagrywania jak leci - każdego, kto mógłby się do czegoś przydać, całymi miesiącami - to jak dla mnie - powrót do PRL - tylko w o wiele groźniejszej formie.

wirujacypunkt napisał:

> Zgadzam się z tym co napisałeś, a jeżeli jeszcze wiedza o sprawach bardzo intym
                                                    > nych wpadnie w ''łapska'' ludzi o mentalności Latkowskiego, to może przyczynić
                                                    > się do tragedii wielu
                                                    > osób. Z powodu typa pozbawionego jakiejkolwiek moralności, jeden błąd popełnion
                                                    > y w chwili
                                                    > słabości, może zrujnować całe życie.
                                                  • wirujacypunkt Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 23:23
                                                    W tym, co napisałeś teraz, masz całkowitą rację. Ten niegdyś szanowany zawód, spsiał.
                                                    Paradoksalnie pogardzany Urban, ma chyba wiele więcej honoru niż broniona przez wielu pismaków kreatura Latkowski, bo On nigdy nie puściłby takiego materiału do druku.
                                                    Słyszałam wypowiedź Pana Jachowicza, dzennikarza śledczego starej daty - zjechał, to całe
                                                    towarzystwo. Latkowski nazywa siebie dziennikarzem śledczym, a ja się pytam, jaki z niego
                                                    dziennikarz śledczy? Przepraszam ale to zwykła łachudra, która puszcza dla pieniędzy gotowca
                                                    przyniesionego do redakcji.
                                                    Masz rację, czasy w niektórych aspektach stają się gorsze niż te PRL- oskie, bo w tamtych
                                                    czasach, chyba nie było tak zmasowanego i bezwzględnego zaszczuwania ludzi dla pieniędzy
                                                    lub władzy, tamci chociaż mówili, że coś robią dla idei.
                                                  • kogucik.2872 Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 23:33
                                                    Urban ma zdecydowanie więcej honoru i zdecydowanie mocniejszy kręgosłup moralny jak te dzisiejsze dziennikarzyny

a jakie tam było śledztwo ? ogłosili, że dostali nagrania we wtorek - w środę poszły w eter.
                                                    żadnego śledztwa - tylko sensacja do tego na oficjalnie nielegalnych źródłach.

wirujacypunkt napisał:

> W tym, co napisałeś teraz, masz całkowitą rację. Ten niegdyś szanowany zawód, s
                                                    > psiał.
                                                    > Paradoksalnie pogardzany Urban, ma chyba wiele więcej honoru niż broniona przez
                                                    > wielu pismaków kreatura Latkowski, bo On nigdy nie puściłby takiego materiału
                                                    > do druku.
                                                    > Słyszałam wypowiedź Pana Jachowicza, dzennikarza śledczego starej daty - zjecha
                                                    > ł, to całe
                                                    > towarzystwo. Latkowski nazywa siebie dziennikarzem śledczym, a ja się pytam, ja
                                                    > ki z niego
                                                    > dziennikarz śledczy? Przepraszam ale to zwykła łachudra, która puszcza dla pien
                                                    > iędzy gotowca
                                                    > przyniesionego do redakcji.
                                                    > Masz rację, czasy w niektórych aspektach stają się gorsze niż te PRL- oskie, bo
                                                    > w tamtych
                                                    > czasach, chyba nie było tak zmasowanego i bezwzględnego zaszczuwania ludzi dla
                                                    > pieniędzy
                                                    > lub władzy, tamci chociaż mówili, że coś robią dla idei.
                                                  • wirujacypunkt Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 23:52
                                                    I tym razem się zgadzamy, a teraz należy czekać na jutro i posłuchać poPiSkiwania
                                                    PrwzesaPana, po dzisiejszej informacji Czuchnowskiego w GW.
                                                    Ale będzie się działo smile
                                                    Na mnie już czas, nie widzę na oczy i padam na nos.
                                                    Dobrej nocy i pięknych snów o piękniej katastrofie prezestaPana i towarzyszy.

• kogucik.2872 Re: Latkowski się martwi 21.06.14, 23:53
                                                    o !! i to jest dobre życzenie na sen big_grin

dobrej Bąku big_grin

wirujacypunkt napisał:

> I tym razem się zgadzamy, a teraz należy czekać na jutro i posłuchać poPiSkiwa
                                                    > nia
                                                    > PrwzesaPana, po dzisiejszej informacji Czuchnowskiego w GW.
                                                    > Ale będzie się działo smile
                                                    > Na mnie już czas, nie widzę na oczy i padam na nos.
                                                    > Dobrej nocy i pięknych snów o piękniej katastrofie prezestaPana i towarzyszy.
                                                    >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka