dwa-filary 11.08.14, 17:55 Po burzy, zalało nam drugi peron, o! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kogucik.2872 Re: Dw.Centralny 11.08.14, 18:24 przewidziałem taką ewentualność, przy peronie trzecim niezalanym funkcjonuje wypożyczalnia pontonów aha !!! wpływając na peron pierwszy proszę uważać na wieloryby !!!! Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 18:29 U nas lało, lało, lało, ale nic nie zalało, za to trochę się ochłodziło. Chmurzyska na niebie czarne, pewno jeszcze będzie lało. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Dw.Centralny 11.08.14, 18:34 tu się dopiero zbiera, a cały dzień był straszny Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 18:47 Myslałam, że tu jest tylko jeden p(i)eron reszta nieczynna, zardzewiała ) Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Dw.Centralny 11.08.14, 18:49 i dlatego można spokojnie popływać, a na pierwszym zalęgły się wieloryby Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 18:57 rudka-a napisała: > Myslałam, że tu jest tylko jeden p(i)eron > reszta nieczynna, zardzewiała ) P(i)erony były jeszcze kilka minut temu, wcale nie zardzewiałe bo, to nie te o których myślisz, p(i)erony Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 18:59 wirujacypunkt napisał: > rudka-a napisała: > > > Myslałam, że tu jest tylko jeden p(i)eron > > reszta nieczynna, zardzewiała ) > > P(i)erony były jeszcze kilka minut temu, wcale nie zardzewiałe bo, to nie te o > których myślisz, > p(i)erony Strzelali mocno? ) nie lubie tych kanonad....bojam się strachelnie... idę w te częśc chałupy, gdzie okienek mało Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 18:52 kogucik.2872 napisał: > tu się dopiero zbiera, a cały dzień był straszny Do południa było OKROPNIE duszno. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 18:54 Teraz trochę lżej, Wirku, ale jeszcze parówa.. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:06 rudka-a napisała: > Teraz trochę lżej, Wirku, ale jeszcze parówa.. Jeszcze chwila, będzie lepiej Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:13 wirujacypunkt napisał: > rudka-a napisała: > > > Teraz trochę lżej, Wirku, ale jeszcze parówa.. > > Jeszcze chwila, będzie lepiej Zwłaszcza, że za oknem złowieszczo boruczy.. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Dw.Centralny 11.08.14, 18:59 ach jak my lubimy narzekać ale fakt faktem - pogoda nam się mocno rozhisteryzowała i chyba ciężko się nam przyzwyczaić do takich tropików wirujacypunkt napisał: > Do południa było OKROPNIE duszno. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:04 Jak nie ma czym dychać, to se człek pomarudzi ździebko i zaraz lepiej się robi kogucik.2872 napisał: > ach jak my lubimy narzekać > > ale fakt faktem - pogoda nam się mocno rozhisteryzowała i chyba ciężko się nam > przyzwyczaić do takich tropików > > > wirujacypunkt napisał: > > Do południa było OKROPNIE duszno. > > Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:19 co prawda znam fajniejsze sposoby robienia sobie dobrze, ale marudzenie też jest w cenie wirujacypunkt napisał: > Jak nie ma czym dychać, to se człek pomarudzi ździebko i zaraz lepiej się robi > Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:04 ja nie mam zamiaru sie przyzwyczajać nie lubie i nie akceptuje nowości ooo, grzmiiiiiiii Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:14 Można sie przyzwyczaić na poczatku troche w gardełku drapie, ale komfort pierwsza klasa Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:19 Właśnie przez to drapanie i kichanie. Robie przeciąg i mam klime Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:21 jak zrobiłem przeciąg, to mi psa drzwi kłapły wirujacypunkt napisał: > Właśnie przez to drapanie i kichanie. > Robie przeciąg i mam klime Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:28 Biedna psina a drzwi trzeba było czymś zablokować. kogucik.2872 napisał: > jak zrobiłem przeciąg, to mi psa drzwi kłapły > Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:36 przeżył a niechby nie łaził wte i wewte wirujacypunkt napisał: > Biedna psina a drzwi trzeba było czymś zablokować. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:20 toż ja Ci jej jeść nie polecam wirujacypunkt napisał: > Nie lubię klimy. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:32 Uprzejmie proszę nie pokpiwać sobie z poważnej kobiety, no kogucik.2872 napisał: > toż ja Ci jej jeść nie polecam > > > wirujacypunkt napisał: > > > Nie lubię klimy. > > Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Dw.Centralny 11.08.14, 19:19 znaczy do Lublina nie doszło, bo zawróciło rudka-a napisała: > ja nie mam zamiaru sie przyzwyczajać nie lubie i nie akceptuje nowości : > > > ooo, grzmiiiiiiii Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 20:10 Moja czarodziejska kula pokazuje ze bedzie po polnocy pucowac Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Dw.Centralny 11.08.14, 20:16 już daje czadu - na razie wali równo ale ani kropelki deszczu Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 20:22 Tu już odpuszcza trochę. Pada i zrobiło sie chlodniej. Zdążyłam rencami syna wykosic trawke wiec moze lac. . Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 20:42 Dotlenimy sie u mnie Juz prawie wcale. Ale pucowalo ze hej. Przepraszam za byle jaka pisownie ale smaruje z telefonu Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 20:48 Pisz jak Ci wygodnie i nie przepraszaj. Teraz już jest całkiem przyjemnie. W końcu będzie można się solidnie wyspać. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 20:58 Wczorajsza noc była koszmarna....ale mogę polecić Ci fajne filmy, które w swojej bezsenności obejrzałam.."Malowany welon" i "Symetria"...naprawdę doobre ) Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 21:32 Podczytywałam i wiem, że masz za sobą ciężką noc. Mnie też czasami pełnia nie daje spać, znam ten ból. Dziękuję za podpowiedź, poszukam i oglądnę. Na wieczór mam książkę, którą kupiłam dzisiaj. Autor Mirosław Żuławski, tytuł Opowieści moje żony. Przekartkowałam i wydaje się być dobra. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 21:49 Nigdy nie miałam kłopotów z zasypianiem kładłam głowe do poduchi i już mnie nie było dziwiłam się, jak mozna nie spać, a jednak - można ) Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 22:20 Miałam taki okres w swoim życiu, że nie mogłam spać, trwało to długo. Okazało się, że to z winy tarczycy, tarczycę wywalili, dobrano mi leki zastępującą tarczyce i teraz miewam czasami problemy ze spaniem, jak jest pełnia, ale tak ma całkiem sporo ludzi. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 22:46 Powinnam juz grzecznie leżeć w łóżeczku po nieprzespanej nocy, ale nic, a nic mnie nie zbiera do spanka ) Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 22:48 W takim razie filiżanka melisy jest zalecana i spanie przyjdzie. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 23:14 Chyba nie posiadam takiego specyfiku w domku ) Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 23:24 Szkoda, że nie masz w domu tego ziółka. W takim razie pozostaje liczenie baranów. A może denerwujesz się wymianą podłóg i to nie daje Tobie spać ? Odpowiedz Link
rudka-a Re: Dw.Centralny 11.08.14, 23:29 Nie mam wyjscia. Przyjrzałam sie starym i niestety czas na nowe....wykorzystam to, ze jestem na urlopie. Bardziej, niz bałaganem denerwuję sie kosztem całej operacji ale postanowione...w tym roku siedzę spokojnie na 4 literach i wymieniam kiedys trzeba w koncu zrobic ten krok, nie lubie remontów, ale lubie ten czas późniejszy, kiedy jest ładnie ) Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Dw.Centralny 11.08.14, 23:37 Kiedyś trzeba to zrobić. Ja mam wymianę podłóg za sobą, wiosną zrobiłam też mały remoncik i na jakiś czas mam spokój. Dobrze, że masz urlop. Zrobisz remont, posprzątasz po remoncie i trochę odpoczniesz. Bez kosztów, niestety nie zrobi się remontu, ale za to w mieszkaniu zrobi się przyjemnie i świeżo. Odpowiedz Link