Dodaj do ulubionych

Lista plusów

25.09.15, 18:31
Dawno temu na Loży mieliśmy wątek o zaletach jesieni. Pamiętam, że wysoko na liście były
tanie winogrona. Nic poza tym nie pamiętam. Chyba jest mi wyjątkowo trudno doszukać się dobrych stron jesieni. Czym można uzupełnić tę listę?
Obserwuj wątek
    • kogucik.2872 Re: Lista plusów 25.09.15, 18:35
      chyba można
      grzybki - zaczynają się niby już w sierpniu, ale grzybobranie kojarzy się chyba zawsze z jesienią

https://grzyby.pg.gda.pl/galeria/jt/borowik_szlachetny1.jpg
      • jokker39 Re: Lista plusów 25.09.15, 18:42
        Grzyby, choć nie w tym roku, zdecydowanie zasługują na wyższe miejsce niż winogrona smile
        • kogucik.2872 Re: Lista plusów 25.09.15, 18:44
          no nie wiem
          wystarczyło trochę deszczu i w biłgorajskich lasach zaroiło się od kapeluszy. To samo w puszczy. Ciepło jest, więc warto się wyrwać do lasu.
    • arogancka_agrafka Re: Lista plusów 25.09.15, 18:37
      Fajnie jest czasem poszurać.
      W liściach wink
      • kogucik.2872 Re: Lista plusów 25.09.15, 18:39
        jesteś pewna, że chodzi Ci o jesień... ? big_grin
        • arogancka_agrafka Re: Lista plusów 25.09.15, 18:50
          kogucik.2872 napisał:

> jesteś pewna, że chodzi Ci o jesień... ? big_grin

Nigdy niczego nie byłam bardziej pewna big_grin
          • kogucik.2872 Re: Lista plusów 25.09.15, 18:51
            rozumiem - wersja obowiązująca przez najbliższe 5 minut big_grin

arogancka_agrafka napisała:

> Nigdy niczego nie byłam bardziej pewna big_grin
      • jokker39 Re: Lista plusów 25.09.15, 18:44
        I zrobić kasztanowego ludka smile
        • arogancka_agrafka Re: Lista plusów 25.09.15, 18:49
          jokker39 napisał:

> I zrobić kasztanowego ludka smile

No wiesz co ?..............hahaha https://s14.rimg.info/48c25cad0a17b28850165c4f8a1a47ab.gif
          • kogucik.2872 Re: Lista plusów 25.09.15, 18:50
            ja tylko jestem ciekaw, o czym Ty właśnie pomyślałaś big_grin big_grin big_grin
            • jokker39 Re: Lista plusów 25.09.15, 18:53
              Widzę, że skojarzenie gna skojarzenie /faja/
              Jako porządny ex-forumowiec, podziękuję za dzisiaj i powiem dobrego wieczoru smile)
              • kogucik.2872 Re: Lista plusów 25.09.15, 18:54
                a dzięki za odwiedziny, nie ukrywam, żem kontent big_grin
              • arogancka_agrafka Re: Lista plusów 25.09.15, 18:56
                jokker39 napisał:

> Widzę, że skojarzenie gna skojarzenie /faja/
                > Jako porządny ex-forumowiec, podziękuję za dzisiaj i powiem dobrego wieczoru smile
                > )
                >

Baw się dobrze smile
            • arogancka_agrafka Re: Lista plusów 25.09.15, 18:55
              kogucik.2872 napisał:

> ja tylko jestem ciekaw, o czym Ty właśnie pomyślałaś big_grin big_grin big_grin

Przekaz był tak prosty, a Ty się tu doszukujesz drugiego dna tongue_out
              • kogucik.2872 Re: Lista plusów 25.09.15, 18:56
                o moja droga
                możliwości jest wiele !! big_grin
                od zabawy kasztanami......do zabawy z Czekoladką !! big_grin big_grin big_grin

arogancka_agrafka napisała:
                > Przekaz był tak prosty, a Ty się tu doszukujesz drugiego dna tongue_out
                • wirujacypunkt Re: Lista plusów 25.09.15, 21:25
                  E tam jakieś ludki kasztanowe czy żołędziowe i liście wam w głowie, góry są piękne jesienią.
                        • wirujacypunkt Re: Lista plusów 25.09.15, 21:52
                          Bieszczady i Wolna Grupa Bukowina, to jest coś pięknego !!!
                          Moje Beskidy też są niczego sobie big_grin
                          Mam je tak blisko, że mogę być w Beskidach ciągu godziny.
                          • kogucik.2872 Re: Lista plusów 25.09.15, 21:56
                            no !! i to są prawdziwe jesienne klimaty big_grin

to coś z Beskidów big_grin staaaaaaare dobre czasy ZHP - długich wędrówek, gitarowych maratonów i panienek przy ognisku big_grin big_grin ech lubiły takie zawodzenia ... big_grin big_grin big_grin

• wirujacypunkt Re: Lista plusów 25.09.15, 22:08
                              Ta piosenka, to jest miód na moje serce big_grin
                              A wspomnienia mam chyba podobne do Twoich, druhu Andrzeju.
                              Na biwaki i obozy jeździło się w Beskidy.
                              Pięknie było ale minęło, zostały tylko wspomnienia................eh czasy, czasy smile
                              • kogucik.2872 Re: Lista plusów 25.09.15, 22:17
                                to ja idę odlać psa big_grin big_grin big_grin
                                • wirujacypunkt Re: Lista plusów 25.09.15, 22:21
                                  Chciałeś powiedzieć, że psa a nie xeropsa big_grin
                                  To ja idę poczytać.
                                  Czuwaj druhu Andrzeju big_grin
                                  • kogucik.2872 Re: Lista plusów 25.09.15, 22:36
                                    co do xero - właśnie odkryłem zagadkę
                                    mój pies to ................SPROLLI big_grin
                                    i są ich setki big_grin big_grin big_grin

wirujacypunkt napisała:

> Chciałeś powiedzieć, że psa a nie xeropsa big_grin
                                    > To ja idę poczytać.
                                    > Czuwaj druhu Andrzeju big_grin
                  • jokker39 Góry jesienią 26.09.15, 11:10
                    Święta racja. Góry jesienią powinny być pierwszym miejscu, choć wolę góry letnie, bo wówczas jest lepsza pogoda i dłuższy dzień, poza tym lato zaczyna mój urlop, a nie kończy.

To zdjęcie było robione we wrześniu, ale ma mało jesienny klimat:

picasaweb.google.com/116533046189116041916/26Wrzesnia2015#6198745646052192386
                    • rudka-a Re: Góry jesienią 26.09.15, 19:24
                      Sierpniową porą...smile
                      Zielono, pięknie...

https://s3.postimg.org/5p4d36on7/unnamed_2_2.jpg
                      • jokker39 Re: Góry jesienią 26.09.15, 19:34
                        To Tatry? Nie poznaję, widzę że góry mają skalny charakter.
                        • rudka-a Re: Góry jesienią 26.09.15, 19:39
                          Nie jestem fanką gór, źle sie czuję..na wysokościach smile ale nie wypadało nie pokazać gościom smile)

https://s28.postimg.org/uvoivdlfh/G_RY1.jpg
                          • jokker39 Re: Góry jesienią 26.09.15, 19:50
                            Dolina 5 Stawów?
                            • rudka-a Re: Góry jesienią 26.09.15, 19:57
                              Tak..smile
                              moja amatorszczyzna wink
                              • jokker39 Re: Góry jesienią 26.09.15, 20:25
                                Bardzo ładne zdjęcia, szczególnie te snopki pod Trzema Koronami smile
                                • rudka-a Re: Góry jesienią 26.09.15, 20:31
                                  Pozwoliłam sobie obejrzeć Twoją galerie zdjęć smile fajnie się włóczysz, to chyba zlepek z kilku lat?
                                  smile
                                  • jokker39 Re: Góry jesienią 26.09.15, 20:36
                                    Tak, zlepek z ostatnich 3, bez uwzględnienia tegorocznych.
                                    • rudka-a Re: Góry jesienią 26.09.15, 20:42
                                      Góry sa piękne, ale to żywioł, są niebezpieczne. Uczą pokory...smile)
                                      W pewne miejsca wraca się z powrotem, więc na najbliższe lata z pewnością wbiją się w harmonogram urlopowy smile
                                      • jokker39 Re: Góry jesienią 26.09.15, 21:03
                                        Wszystko uczy pokory. Nawet dziury w chodniku /faja/
                                        Rudka, ja o górach mogę mówić całymi godzinami, a jak zacznę, to chyba nie unikam patosu. Wolę więc dziś mówić o nierównych nawierzchniach wink
                                        • rudka-a Re: Góry jesienią 26.09.15, 21:15
                                          Nierówne nawierzchnie suspicious bolesny dla mnie temat, zwłaszcza, że w lipcu miałam bliskie spotkanie z wystającą płytką chodnikową, a że obuwie skąpe z powodu upałów, więc złamałam palec u nogi smile) ładniej by brzmiało...w górach nabawiłam się kontuzji, a nie na prostej drodze! wydawałoby się równej, jak blat u stołu wink)
                                          smile)
                                          • jokker39 Re: Góry jesienią 26.09.15, 21:26
                                            Fuck the chodnik! Powiedziałaś tak? wink Współczuję, pewnie jeden plan przez ten chodnik wziął w łeb, a co najgorsze nie obyło się bez cierpienia.
                                            • rudka-a Re: Góry jesienią 26.09.15, 21:36
                                              Nie powiedziałam, bo z bólu zgięło mnie w pół smile i mowę odebrało wink
                                              a później cichutko i pokorniutko siedziałam na krześle przed izbą przyjęć. Miałam parę rzeczy zaplanowanych i kolejny raz potwierdziło się...człowiek myśli, Pan Bóg kreśli smile
                                              A poza tym..mieć do przejścia tylko 30 metrów i złamać palec, to trzeba mieć wyjątkowe szczęście smile
                                              • jokker39 Re: Góry jesienią 26.09.15, 22:01
                                                Tego się domyśliłem. A jeśli to, co miałaś na nogach to były japonki czy inne butki o podobnej konstrukcji, to wyrzuć za psem albo trzymaj tylko na plaży.
                                                Wszystko OK już?
                                                • rudka-a Re: Góry jesienią 26.09.15, 22:12
                                                  Schowałam butki głęboko, bo na sam widok ból powraca smile
                                                  4 tygodnie człapania w obrzydliwych crocsach, ale nareszcie mogę ubrać przyzwoitego buta, bo przecież do pracy muszę iść smile wakacje nie trwają wiecznie, a szkoda smile
    • to_ja_pisze Re: Lista plusów 26.09.15, 19:36
      złota polska jesień ma też swój urok, choć raz w roku mogę poudawać beztroskie dziecko i sobie szeleścić butami w stosie opadających liści (jak nikt nie patrzy) smile
      • jokker39 Re: Lista plusów 26.09.15, 19:49
        Ale taka jesień albo jest, albo jej nie ma. U mnie dzisiaj jest jesień, która nie zachęca do wyjścia z domu. A ja głupi wyszedłem i teraz suszę buty smile
        • to_ja_pisze Re: Lista plusów 26.09.15, 19:59
          No ja wyszłam, choć nic nie zachęcało, byłam w jednym miejscu dla mnie całkiem nowym i niebywale urokliwym, było sporo drzew i pachniało deszczem, taki sobie jesienny całkiem miły dzień.
          • jokker39 Re: Lista plusów 26.09.15, 20:27
            W te wakacje chodziłem przez ponad miesiąc i mam wrażenie, że byłem już we wszystkich urokliwych miejscach, do których miałem dotrzeć w tym roku wink
            U mnie nie pachniało deszczem, u mnie wszystko tonęło w deszczu.
            • jokker39 Re: Lista plusów 26.09.15, 20:29
              miało być: chodziłem po górach
            • to_ja_pisze Re: Lista plusów 26.09.15, 20:47
              W mnie tonęła w deszczu wczorajsza noc. Jak wychodziłam przed północą z kina to zanim dobiegłam do samochodu byłam całkiem mokra, a woda płynęła strumieniami, więc i buty były przemoczone wink
              Ponad miesiąc w górach, no to masz pewnie załadowane bateryjki po brzegi.
              • jokker39 Re: Lista plusów 26.09.15, 20:59
                Film był warty przemoczonych butów?
                Sam nie wiem, dziś jestem rozładowany. Mam wrażenie, że przy dobrym dniu (nawet i zupełnie zwykłym), można się ładować codziennie smile
                • to_ja_pisze Re: Lista plusów 26.09.15, 21:06
                  Powiem, że film był całkiem przyzwoity -"Marsjanin" Ridleya Scotta, jak chcesz zobaczyć to polecam na dużym ekranie.
                  U mnie o jeżeli ładowanie następuje w zwykły dzień to jednak głównie w weekendowy jak sądzę wink
                  • jokker39 Re: Lista plusów 26.09.15, 21:19
                    Obejrzę smile
                    Życzę Ci, by ta jesień była bardzo doładowująca, nie tylko podczas weekendów!
                    • to_ja_pisze Re: Lista plusów 26.09.15, 21:23
                      To miłe, dziękuję smile
                      Jak obejrzysz to napisz jak wrażenia.
                      • jokker39 Re: Lista plusów 26.09.15, 21:30
                        Napiszę w przyszłym tygodniu, bo chyba wybiorę się we wtorek.
                        Zerkam na Rotten Tomatoes i widzę, że M przyznano 93%, to jest rzadkie.
                        • to_ja_pisze Re: Lista plusów 26.09.15, 21:36
                          Ja korzystam z filmweb, tam też ma wysoką ocenę.
                          Gazeta również bardzo wysoko oceniła film.
                          W sumie nie przepadam za 3D, ale ten film to raczej warto pooglądać w trójwymiarze.
                          • jokker39 Re: Lista plusów 26.09.15, 22:06
                            Ja też nie, pamiętam, że kiedyś tak mi okulary przeszkadzały, że je zdjąłem i oglądałem rozmyty ekran. Jeśli jest wersja 2D, to tę wybieram. Dzięki raz jeszcze, że mi powiedziałaś o tym filmie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka