kogucik.2872 04.03.17, 21:51 gratulacje i chuj wie za co... nikt nie wie, ale gratulują... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: fenomen 04.03.17, 22:48 Nieeee, z tego roku też jest... a takie ważne, że tralusię prawie w nocy powiadamiano Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: fenomen 04.03.17, 22:52 no to nie znalazłem, widać mocno zakamuflowane, ale za słabo szukałem. Odpowiedz Link
a74-7 Re: fenomen 04.03.17, 22:25 Ciekawe ile takich amatorskich konkursow jest w kraju ? Odpowiedz Link
a74-7 Re: fenomen 05.03.17, 11:09 I takich poetuf pewnie tez Ten personalny sukces mnie martwi troche bo "poeta" zazwyczaj nie zabiega o uznanie,lecz o zrozumienie...jak ktos tam kiedys powiedzial A tu od razu ambrozja i pawi ogon ,hehe Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: fenomen 05.03.17, 11:17 załóżmy, że nawet lekarz może mieć hobby. Z tym, że ci lepsi lekarze mają droższe zabawy - jachty, golf, takie tam. Ale każdy może. Jednak to nadal hobby. Nie słyszałem, żeby np Herbert czy Miłosz rok w rok stawali do konkursów - a to faktycznie poeci. Ale ok - konkurs, zabawa - do przyjęcia - ale te pienia, jakby co najmniej międzynarodowy puchar zdobył w dziedzinie ... ? przecież to zwyczajnie śmieszne jest takie kreowanie postaci na siłę Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: fenomen 05.03.17, 11:29 i to jest zabawne TWA - chcesz żeby ci smarowali - smaruj i ty jak się klepnie gratulki - to i mi klepną no to gratulki - sprawdziliście, czy tym razem kwasu nie będzie.... ? Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: fenomen 05.03.17, 11:47 kogucik.2872 napisał: > załóżmy, że nawet lekarz może mieć hobby (...) Ale ok - konkurs, zabawa - do przyjęcia - ale te pienia, jakby co najmniej międzynarodowy puchar zdobył w dziedzinie ... ? przecież to zwyczajnie śmieszne jest takie kreowanie postaci na siłę Kiedyś, dawno temu, bo w 2013 napisał mi się taki wierszyk. Myślę, że pasuje i do osoby, i do sytuacji... Poeta poeci poezję, poecie poezji jest brak, poeta nie dośpi i nie zje jestestwo swe wbije na hak. Poeta poezję poeci (lub sądzi, że to właśnie tak), poeta nie wstanie do dzieci, poecie poezji w tym brak. Z mozołem wykopie więc z gleby, lub wyssie ją wprost ze swych żył poeta poezję, ażeby poeta poetą wciąż był. Poeta poezję wypieści aż biedna, zraniona do krwi poezja zapiszczy z boleścią: Już dosyć, poeto, ach ty! I jakże mi żal tych poetów, co łudzą się, że nimi są, tych biednych, nieszczęsnych facetów, bo dla nich poezja jest grą. Poeta prawdziwy albowiem poezję swą cmoknie w skroń, przytuli, pogłaszcze po głowie, gdy sama przysiądzie się doń… Odpowiedz Link
m.maska Re: fenomen 05.03.17, 11:57 kogucik.2872 napisał: > ja bym to dał do konkursu !! dobre. > Suuuper! i w punkt Odpowiedz Link
al-szamanka Re: fenomen 05.03.17, 12:18 Wyjątkowo trafne! Z humorem i dowcipną złośliwością Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: fenomen 05.03.17, 11:57 Wiesz, rywalizacja jest mi obca, stadna nie jestem, a poza tym mam narastające wrażenie, że obecnie wszyscy piszą, nikt nie czyta... No to jeszcze jeden wierszyk. Też z 2013... Gdy uzbierasz pełny trzos, dasz pechowi prztyczka w nos, zacznie się uśmiechać los, marzeń twoich spełni stos, i zagwiżdże wiosną kos, twych kłopotów zniknie gros, wyprostuje ci się pos- tawa i odrośnie włos, mieć jak Ali będziesz cios, zaś jak Frank Sinatra głos, a twój wredny dotąd boss słodki będzie jak Kate Moss, czym zadziwi cały NZOZ… Wtedy bacz, człowieczku cny, gdy spełniły się twe sny, aby z pychy nie pękł trzos! Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: fenomen 05.03.17, 12:00 Cię zaskoczę, bo ja to przeczytałem jeszcze u Ciebie na blogu drzewiej... Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: fenomen 05.03.17, 12:07 Miło mi, mam nadzieję, że Cię i wtedy, i teraz uśmiechnęłam A tak naprawdę to jest tak (nie, nie z własnych (poetyckich) doświadczeń, tylko z (poetycznej) obserwacji z baaardzo bliska) Poetą się bywa – tak mówi Poeta, (to gość jest z Warszawy, nie z Łodzi), bo Muza swym skrzydłem nie muśnie faceta, gdy nadmiar pewności mu szkodzi. Poetą się nie jest - Poeta powtarza, gdy siada nad kartką nocami, więc czasem poezja mu lśni z kałamarza, a szkiełko wierszyka czasami. I tym optymistycznym akcentem, życząc Państwu miłej niedzieli, idę sobie na rower. Pogoda taka, że żal przed kompem siedzieć Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: fenomen 05.03.17, 12:14 owszem uśmiałaś mię nawet miłego pedałowania zatem Odpowiedz Link
a74-7 Re: fenomen 05.03.17, 11:35 Ale wracajac do pierwszego postu w watku masz absolutna racje- wspaniale podporzadkowana sekta ,trudno to ukryc Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: fenomen 05.03.17, 11:45 sekta to zbiorowość wzajemnych potrzeb. Dokładnie do siebie dobranych. Guru ma potrzebę panowania. Wierni mają potrzebę służenia. Bardzo pasuje obrazek (tylko obrazek, bo reszta jest godna szacunku) szczeniąt wilka, które pędzą na spotkanie Alfy liżąc go po pysku, żeby zwrócił kawałki upolowanej zwierzyny. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: fenomen 05.03.17, 13:32 kogucik.2872 napisał: > sekta to zbiorowość wzajemnych potrzeb. Dokładnie do siebie dobranych. Guru ma > potrzebę panowania. Wierni mają potrzebę służenia. Bardzo pasuje obrazek (tylko > obrazek, bo reszta jest godna szacunku) szczeniąt wilka, które pędzą na spotka > nie Alfy liżąc go po pysku, żeby zwrócił kawałki upolowanej zwierzyny. ... no i rzucają się, radośnie skomląc, na takie wymiociny, jakby były delikatesami, a nie cuchnącymi ochłapami. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: fenomen 05.03.17, 13:57 a przepraszam - dlatego napisałem - tylko sam obrazek - wilczki by nie przeżyły, gdyby tatuś im mięska nie przyniósł. I tatuś oddaje im to, co najlepsze. Natomiast symbolika jest ciut inna - jak nie poliżesz, to się nie najesz..... Odpowiedz Link