Gość: Ania IP: *.ignite.managedbroadband.co.uk 15.10.09, 13:39 Dzien dobry, Chcialabym sie poradzic dnosnie imienia dla ewentualnej siostry mojego Gustawa 5 lat. jezeli okaze sie ze bedzie drugi chlopiec to zdecydowalismy sie na Cyprania - Cypiska. Mam jednak problemy z imieniem dla dziewczynki. Lubie imiona dwusylabowe ktore mozna ladnie i oryginalnie zdrabniac. Nie przepadam za starymi imionami typy Marcelina, Jozefina, Antonina. Nie chce tez by moje dziecko mialo imie popularne typu Julia. nie wchodza w gre zadne Noemi czy Ines, rowniez takie imiona jak Dzessika czy Nikola. Odpada z powodow rodzinnych Diana, Emilia ( zbyt popularne), Zosia i Idalia. Strasznie trudno mi sie zdecydowac, to na razie 18 tc plci nie chcemy znac zeby moiec niespodzinake. jakies propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: siostra dla Gustlika IP: *.ignite.managedbroadband.co.uk 15.10.09, 13:40 acha, na razie miseszkamy w UK ale nie biore pod uwage imienie miedzy narodowego bo i tak wrocimy do polski. Dziekuje z gory za propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: siostra dla Gustlika 15.10.09, 13:57 pierwsze co mi na myśl przyszło to Honoratka Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: siostra dla Gustlika 15.10.09, 14:42 Może Aniela, Łucja, Helena, Klara? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: siostra dla Gustlika 15.10.09, 15:58 Alina Laura Melania Irena Olga Róża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Re: siostra dla Gustlika IP: *.171.192.186.static.crowley.pl 15.10.09, 16:14 Sara Aniela Jaśmina Kalina Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: siostra dla Gustlika 15.10.09, 16:16 Celia, Emma, Fryda, Gracja, Jagna, Ligia, Łucja, Maura, Nadia, Róża, Sara, Tekla... :] Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: siostra dla Gustlika 15.10.09, 17:55 Ofelia Konstancja Eleonora Leonia Apolonia Róża Felicja Urszula Gloria Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: siostra dla Gustlika 15.10.09, 21:48 Pierwsza przyszła mi do głowy Anna - znana, popularna, ale w najmłodszym pokoleniu już dużo rzadsza. Poza tym: Jagna Irena Łucja Klara Marta Agata Lidia Joanna Dorota Helena Felicja Cyprian - bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley No pewnie! 16.10.09, 21:41 ewa9717 napisała: > Honoratka. Tylko i li pierona, tak żech se myśloł, że mnie kto ubiegnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: siostra dla Gustlika 17.10.09, 23:51 Witaj! Proponuję takie imiona: Ksenia Flora Łucja Klara Blanka Róża Lilla Ligia Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś