Dodaj do ulubionych

zadnych objawow @

IP: 80.51.180.* 18.10.04, 10:40
mam już 40 dzień cyklu i zadnych objawów zblizającego się okresu (zresztą
ostatni okres tez mi sie 10 dni spoznil ale tam przynajmniej mialam bole
piersi i pobolewanie brzucha) a teraz nic mnie nie boli ani nie pobolewa
co o tym sadziecie ? tez tak mialyscie kiedyś ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: zadnych objawow @ IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 18.10.04, 11:03
      Może nic Ci się nie spóźnia, tylko masz cykl bezowulacyjny - one bywają dłuższe.
      Jak trafi mi się taki to też nie czuję żadnych objawów.
      • Gość: nietykalna Re: zadnych objawow @ IP: 80.51.180.* 18.10.04, 11:42
        hm... jeśli to faktycznie jest cykl bezowulacyjny to kiedy mogę się spodziewać
        okresu jeśli nie mam żadnych objajów przed ???
        • Gość: nietykalna Re: zadnych objawow @ IP: 80.51.180.* 18.10.04, 12:01
          "Cykle nieowulacyjne są często krótsze, trwają 21 do 24 dni, rzadziej wydłużone
          ? powyżej 35 dni." wiec chyba to nie o to chodzi ... zreszta znalazłam to na
          www.lmm.pl/porady/cykle/bezowulacyjne.html
        • Gość: ela Re: zadnych objawow @ IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 18.10.04, 16:15
          > hm... jeśli to faktycznie jest cykl bezowulacyjny to kiedy mogę się
          spodziewać
          > okresu jeśli nie mam żadnych objajów przed ???

W każdej chwiliwink
          Też nie wiem, kiedy.

Co do długości cykli bezowulacyjnych - jest z tym bardzo różnie. Czasem są
          dłuższe niż zwykle.
    • Gość: Agawa Re: zadnych objawow @ IP: *.visp.energis.pl 18.10.04, 21:45
      Nie napisałaś w jakim jesteś wieku i czy często miewasz takie nieregularności.
      A czy bylaś u ginekologa? Może powinnaś zrobić sobie badanie hormonów.
      Przy takich cyklach możesz mieć problem z zajściem w ciążę.
      Możę wystarczy abyś brała przez jakiś czas tabletki antykoncepcyjne, które
      bardzo regulują cykle i wyrównują hormony.
      Pozdrawiam
      • Gość: nietykalna Re: zadnych objawow @ IP: 80.51.180.* 19.10.04, 08:12
        mam 19 lat no i leczyłam się uregulowanie (brałam orgametril) ostatnio luteinę
        na wywołanie bo okres spoznil mi sie 8 dni ... no a teraz to ja juz nic nie
        wiem ... wprawdzie pani doktor mowila mi ze zobaczymy co sie bedzie dzialo z
        nastepnym okresem (czy przyjdzie regularnie) no ale nie przychodzi . a mnie
        dalej nic nie boli wiec chyba znow odwiedze panią doktor
        tzn u mnie jest tak ze np 3 cykle mam regularnie potem odchylenie i znow ze 2
        regularnie , na wakacjach mialam nadzieje ze bedzie juz ok bo przychodzil @ co
        miesiac + - 2 dni ...no ale teraz znow organizm wariuje chyba
        • Gość: ela Re: zadnych objawow @ IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 08:38
          Może spróbuj mierzyć temperaturę? Sprawdzisz, czy rzeczywiście są to cykle
          bezowulacyjne. A może owulacja występuje, tylko później niż zwykle i
          stąd "spóźnianie sie okresu"?
          Poczytaj także tu:
          www.lmm.pl/npr/kurs/13.html

• ama5 Re: zadnych objawow @ 19.10.04, 11:21
          czesc nietykalna, ja mam to samo, tylkko ze mam 29 lat ... ostatnio cykl mialam
          40 dni a teraz jestem w 41 dniu i zero objawow. w okolicy 30 dnia dostalam
          pryszczy, ale potem mi przeszlo. czasem cos mnie poboli, bierze mnie taka
          specyficzna sennosc, ale mija. z tego co wiem to brakuje mi hormonow drugiej
          fazy cyklu i dlatego nie dochodzi do krawienia, a skoro bralas orgametril to
          mozesz miec to samo. Jedno jest pewne, tabletki anty w niczym nie pomagaja -
          bralam je przez 9 lat i moge powiedziec ze przed ich braniem moje cykle byly
          bardziej regularne, ale tez i bardziej bolesne - a teraz nie bola ale ich nie
          ma. no i to chyba tez niedobrze. nie wiem co sie z tym robi ale nie chce brac
          hormonow bo to niczego nie zmienia ...
          • Gość: nietykalna Re: zadnych objawow @ IP: 80.51.180.* 19.10.04, 14:53
            ama wiec w zwiazku z tym ze nie chcesz brac hormonów co stosujesz ??? po prostu
            czekasz ? mnie tez branie pigulek antykoncepcyjnych na regulacje się zbytnio
            nie usmiecha ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka