meg241 20.01.04, 15:07 Od tygodnia wiem że będę miała synka.Zaczęła się więc batelia o imie dla Niego.Już wczesniej z mężem o tym rozmawialiśmy i on upiera się przy Jakubie. Mi tez bardzo podoba się to imie ale ostatnio stało się bardzo popularne. Dlatego tez zaczelismy zastanawiac się nad innym imieniem. Na razie wybralismy kilka które nam sie wspolnie podobają. Czy możecie mi powiedzieć które z tych imion sa bardziej a które mniej popularne??? Oto imiona: Jacek, Patryk, Radosław, Maksymilian, Mikołaj,Miłosz, Adrian,Arkadiusz, Konrad, Dariusz, Dawid pozdrowienia Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabimama Re: Popularne imiona męskie. 20.01.04, 15:17 Proszę bardzo - wg mojego rozeznania (gł. warszawskiego) do coraz częściej obecnie nadawanych imion męskich należą spośród przez Ciebie wymienionych: Jakub (niestety sama już o tym wiesz), Maksymilian, Mikołaj, Konrad i Dawid, pozostałe imiona spotykane są raczej sporadycznie, ale i tak te, które wcześniej wymieniłaś nie są imionami prze-bardzo popularnymi, więc nie musisz się obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
akcept3 Re: Popularne imiona męskie. 20.01.04, 15:30 Faktycznie imona które wybrałaś to nie te najpopularniejsze. Ja podam ci najpopularniejsze imiona w żłobku mojego syna: Jan, Bartek, Stanisław i najbardzier popularne-Jakub. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Popularne imiona męskie. 20.01.04, 15:45 Witaj. Najbardziej popularne z tych imion to: Jakub, Maksymilian,Mikołaj,Miłosz,Adrian Pozostałe tzn: Jacek, Patryk, Radosław, Arkadiusz, Konrad, Dariusz, Dawid - chyba mniej, ale także dosyć. Najładniejsze wg mnie z imion, które wymieniłaś to: Patryk,Jakub, Miłosz,Mikołaj Nie podoba mi się w ogóle Jacek. No, ale to tylko moja opinia. Zyczę udanego wyboru!!! Pozdrawiam Madzia > Oto imiona: Jacek, Patryk, Radosław, Maksymilian, Mikołaj,Miłosz, > Adrian,Arkadiusz, Konrad, Dariusz, Dawid > > pozdrowienia > > Magda Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Popularne imiona męskie. 20.01.04, 16:26 Patryk też jest bardzo popularne. Zdecydowanie najoryginalniejsze to Miłosz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Popularne imiona męskie. 20.01.04, 18:01 Witaj ! Z tych imion,ktore podalas najbardziej podobaja mi sie :MILOSZ,ADRIAN i MIKOLAJ.Co do popularnosci nie bede sie wypowiadala ,bo nie mieszkam w Polsce.A moze cos rzadko spotykanego np : KAJ MILAN DORIAN KORNEL JULIUSZ JONASZ Co powiesz na te imiona ? Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
emka79 Re: Popularne imiona męskie. 20.01.04, 18:13 Moj facet ma na imie JAcek i jest najfajniejszym facetem na swiecie, wiec serdecznie polecam A poza tym inne imiona meskie, ktore mi sie podobaja i ktore sobie kiedys wypisalam to: 1. andrzej 2. piotr 3. tomasz 4. joachim 5. daniel 6. eryk 7. nikodem 8. karol 9. gabriel 10. filip 11. zachariasz 12. samuel 13. hubert 14. Norbert 15. Jonatan Chyba zadne z nich nie jest obecnie zbyt popularne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atanerbal Re: Popularne imiona męskie. 01.02.04, 17:13 Gdy miałam urodzić pierwsze dziecko, to dla syna wybrałam imię Piotr. Nie znałam wtedy żadnego małego Piotrusia. Potem okazało się, że Piotrusiów wysypała się lawina i w szkole średniej syn miał 5 imienników w klasie. Wśród dziewcząt urodzonych w latach 70 chyba najwięcej jest Ań. Mój syn, gdy był mały na każdą dziewczynkę mówił: Ania. Córce daliśmy imię Aleksandra i wtedy było to rzadkie imię. A w 4-5 lat później Oleniek była już obfitość. Tak to bywa. Nie przewidzisz, co ludziom się spodoba. Nie należy więc sugerować się popularnością. Co najwyżej to nie dublować imion występujących w rodzinie, wśród bliskich znajomych, sąsiadów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Popularne imiona męskie. 21.01.04, 11:42 Napisze jak to jest wedlug rejestru PESEL od 1996-2000 Najczesciej nadawane w kolejnosci 1. Patryk 2. Dawid 3. adrian 4. Konrad 5. Mikołaj 6. arkadiusz 7. Radosław Nie wiem jaka jest dalsza kolejnosc, ale moim zdaniem taka 8. Dariusz (jeszcze pod koniec lat 90. ponad 1000 chlopcow otrzymywalo to imie) 9. Jacek 10. Miłosz (Miłoszów jest ponad 12 tysiecy, ale 80. procent z nich urodzilo sie w latach 80. i 90.) 11. Maksymilian Ja proponuje Konrada, lub Miłosza. Szczerze radze, darujcie sobie Jakuba! Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Popularne imiona męskie. 01.02.04, 18:15 Jacek, Patryk, Radosław, Maksymilian, Mikołaj,Miłosz, Adrian,Arkadiusz, Konrad, Dariusz, Dawid z tych imion najbardziej podoba mi sie Milosz i Radoslaw. Dawid tez jest OK. Reszta imion nie jest w moim guscie. Odpowiedz Link Zgłoś